Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

(Kleding)-tips Marrakech -Marokko

29-09-2010 22:27 27 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ga over een paar weken met vier vriendinnen een week naar Marrakech.

Ben nog nooit in Marokko geweest en vraag me af wat te dragen daar.

Ik begrijp dat het niet gepast is om daar in een hotpants te lopen, maar wat kan wel?

Is het aan te raden om je schouders te bedekken of bijv een rok of broek tot over de knie te dragen?Het is er nu 35 graden zag ik net ;-)Ook andere tips wb Marrakech; welkom!

Zo ben ik bijvoorbeeld ook benieuwd naar het eten daar.
Alle reacties Link kopieren
Superstad, heerlijk eten, het oude centrum en het plein, hoe heet, het, Jemma al fna... oid.. ik zou zeker schouders bedekken en rokken tot over de knie dragen, misschien is het inmiddels gemoderniseerd, ben er in 2001 geweest, maar ik zou me niet prettig voelen bij te veel bloot, dat trekt ongewenste mannelijke aandacht

Details weet ik niet meer, is te lang geleden, maar ik zou er zo weer heen gaan.
Als je gevoel zegt dat er iets niet klopt dan klopt dat meestal wel.
Alle reacties Link kopieren
Ben er een maand geleden geweest. Heb mijn schouders en knieen bedekt uit respect voor de lokale mensen.

Moet eerlijk zeggen was er tijdens de ramadam en ( heel) veel toeristen trekken zich er niks van aan.
Alle reacties Link kopieren
Niet te bloot. Schouders zeker bedekken, geen decolleté en ik zou als ik jou was lange rokken tot je enkels dragen. Zeker omdat je met 4 vrouwen bent.Marrakesh is trouwens super leuk. Je kunt er erg goed shoppen.

Op Jemaa el Fna (centrale plein) kun je 's avonds erg leuk eten. Overal worden eettentjes opgezet, bbq aangestookt, echte aanrader.
Alle reacties Link kopieren
Alles bedekken uit respect voor de mensen daar. Marrakech is trouwens cool.
Alle reacties Link kopieren
Oh cool! Marrakech is cool! Ik droeg altijd 3/4 mouwtjes en bijv een linnenbroek. In de Riad op het dakterras deed ik minder aan, dat was afgesloten. Ik vond het niet prettig om bloter te lopen.Ga idd naar dat plein, koop een goede kaart, bezoek de tuin daar (naam ff kwijt) en ga niet met mensen mee die je een rondleiding oid willen geven, die willen geld. Doe je tegoed aan al het lekkere eten en kijk je ogen uit! Veel plezier!
Alle reacties Link kopieren
Oh en koop de lonely planet! Staan supergoede tips in vwb kleding, vrouw alleen, reizen, restaurants etc
Alle reacties Link kopieren
Het is voor jezelf wel erg prettig om je goed te bedekken. Naast het nodige respect wat je naar mijn idee moet hebben in welk vakantieland dan ook.
Alle reacties Link kopieren
Ik werd ram-gek van Marrakesh, zou zeker een uitstapje naar Essouaira maken (goed te doen met de bus). Verder: grote zonnebril (om opdringerige verkopers enigszins te vermijden) altijd de schouders bedekt en ook minimaal tot kniehoogte bedekt, geen diep decolletee.
Alle reacties Link kopieren
Vond marakesh het minst van onze reis door marokko, heel erg toeristisch, overdag op het plein wordt je om de meter een slang om je nek gegooid en of je daarna maar even wilt betalen. En ik ben daar ook nog ziek geworden, (niet gegeten op het plein) mijn voorkeur gaat uit naar Fes. Kleding vindt ik beetje overdreven, ze bekijken je toch wel, want je bent toerist en daar kunnen ze geld aan verdienen.
Alle reacties Link kopieren
Ook ik vind rokken tot aan de enkels of lange mouwen overdreven. Zeker Marrakesh is zo toeristisch, die zijn daar wel eea gewend. Geen mini en geen diepe decolletés, maar ja dat vind ik in NL ook ordinair.
Alle reacties Link kopieren
Kijk anders eerst de laatste van sex in the city, die is opgenomen in Marrakech! Zijn ook 4 vrouwen alleen op stap ;-)Kijken doen de mensen toch wel, dus dan kan je maar beter iets aan trekken waar je zelf bij goed voelt.Ga ook een dagje naar ourika, ligt in de bergen, erg mooi!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties!haha de sex and the city film heb ik gezien (errug slechte film trouwens...) Ik was overigens niet plan om er zo bij te gaan lopen als de dames in de film ;-)Ok, dus schouders en knieen bedekken. Rokken tot op de enkels heb ik niet. Uiteraard probeer ik het land en zijn gewoontes te respekeren, vroeg me af hoe ouderwets of modern het daar is.

Ik heb begrepen dat je er ook goed op stap kunt gaan, er is bijv een Supperclub!! Heb de site bekeken en dat ziet er super uit!Ourika, bergen, Essouaira; staat genoteerd!

Ga zaterdag even naar bieb om wat te copieren uit de Lonely Planet.
Alle reacties Link kopieren
Jaa Marrakech, leuk! Vooral een zonnebril vond ik erg handig, dan vallen mensen je minder lastig. Verder droeg ik rokken tot op de knie of een linnen (harem)broek en schouderbedekkende tshirts. Niet alleen de lengte ervan, maar vooral kleren die niet te strak en schreeuwerig zijn hielpen tegen ongewenste aandacht. Essaouira is inderdaad erg leuk, superrelaxed en een fijne afwisseling van warm en druk Marrakech.. veel plezier!
Alle reacties Link kopieren
Oh en als je uitgaat (naar een hippe club) kun je zo weinig dragen als je wilt.. het gaat er daar behoorlijk wild aan toe, dus laat die bedekkende rokken dan maar in de koffer!
Alle reacties Link kopieren
Ben in maart een weekendje naar Marrakech geweest met collega's. Was een bonusreisje van de zaak..maar wij hadden een redelijk vol programma en dus maar 1 middagje om Marrakech zelf te gaan bekijken. Geloof niet dat ik echt op mn kleding heb gelet..maar was ook niet nodig want het was nog niet heel warm dus liep in linnenbroek + bloesje.Hierboven staan de meeste tips wel genoemd, vooral de zonnebril is een aanrader!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou een té korte rok en een diep décolleté vermijden. Voor de rest kun je in principe alles aan; Marrakech is best hip en er lopen ook genoeg Marokkaanse vrouwen in korte rokken rond. Als je gaat clubben gewoon dezelfde kleding aantrekken als dat je in NL zou doen.
Alle reacties Link kopieren
Lange rokken tot de enkel is absoluut niet nodig.

Voor jezelf zou ik me niet te ordinair/te bloot kleden.Er lopen allemaal verschillend geklede mensen rond: modern, traditioneel.

In de clubs is het net als hier, weinig verhullende sexy kleding wat ik allemaal zag.

Je kan ook naar Pacha gaan, ook heel moderne hippe tent.www.pachamarrakech.com
Alle reacties Link kopieren
Clubben in jeans met sneakers is daar niet heel gewoon, de Marokkaanse meiden pakken goed uit als ze op stap gaan. Leuk om te gaan stappen is o.a. Palais Jad Mahal (naast hotel Sofitel), Pacha, Theatro (bij casino). Als er 'n bekende dj draait betaal je wel veel entree. 'n Drankje in 'n club heb je vanaf ongeveer 10 euro.Essaouira (a is andersom) is erg leuk. Kun je heen met de bus (sopratours, naast hotel Ibis), van tevoren reserveren. Of huur met z'n 4en 'n grote taxi. Kost rond de 45 euro per enkele reis, niet meer. Ook leuk om daar te blijven slapen, de taxi doet er ongeveer 2,5 uur over om naar toe te rijden. Cascade d'Ouzoud is ook leuk.Qua kledingkeuze wat iedereen al schrijft. Volledig bedekt is echt niet nodig, maar wel met respect voor de cultuur. Je zult echt wel hotpants zien hoor, maar ik vind dat zelf nooit prettig. En verder zullen jullie ook zeker 'n bezienswaardigheid zijn, je wordt veel nageroepen en nagefloten. In ieder winkeltje in de medina wordt je binnengevraagd, 't slimste is om dat gewoon beleefd te weigeren. Blijf in de medina vooral niet vooraan dichtbij het plein, als je er verder inloopt kom je bij de veel minder toeristische winkeltjes, waar bv. de lederen tassen worden gemaakt die vooraan bij 't plein voor 't driedubbele worden verkocht. Lampen idem, keramiek ook.Eten is 't lekkerst op de plekken waar veel Marokkanen zitten. Vaak zijn dat niet de gezelligste restaurantjes. ;-) Op 'n dakterras aan 't plein zitten is leuk voor 't uitzicht, maar 't eten is er niet bijzonder.
Alle reacties Link kopieren
Morena! Ben je dezelfde Morena als vroeger?
Alle reacties Link kopieren
Thanks iedereen!

We willen idd zeker de Pacha bezoeken, ziet er gaaf uit!!Ok, dus qua kleding van alles wat in de koffer. Uiteraard met respect voor de bevolking daar, daarom vroeg ik het ook.Wordt helemaal leuk!! verheug me er ontzettend op!
Alle reacties Link kopieren
Flamingo, Marakech is een hippe stad geworden. Wij zijn vier jaar geleden geweest en toen zag je heel veel ezeltjes en karren. Die zijn nu bijna allemaal weg en er zijn scooters in de plaats gekomen. En de marokkaanse meiden zien er hipperdepip uit.Het is gewoon een hele moderne stad.
Alle reacties Link kopieren
Ook gewoon op straat, Dutskop? Of alleen als ze uitgaan?
Alle reacties Link kopieren
Op straat wel steeds meer, maar er is ook een groot deel dat er modern uitziet als ze uitgaan, maar overdag door onze Westerse ogen als niet-modern gekleed gaat. Niet altijd een hoofddoek, maar een kaftan of djellaba ziet er naar ons idee niet modern uit.

Ik denk dat veel dingen er door een toeristenoog wel heel modern uitzien, maar dat het eigenlijk niet zo is. Moderniteit zit niet alleen in veel hippe clubs of mooie loungetenten, maar ook voor een groot deel in cultuur. De normen en waarden veranderen zeker, de man-vrouw verhouding verandert ook, maar dat zie je nog niet op grote schaal maar in kleinere dingen.

Een moderne stad zou ik het niet noemen. Wel 'n boeiende stad, met heel veel moderne invloeden, maar nog steeds meer authenticiteit en oude(rwetse) cultuur.
Alle reacties Link kopieren
Nou ik vind veel van Marrakech, maar niet dat het een moderne stad is. Ongetwijfeld moderner dan een paar jaar geleden, maar niet modern. Ik heb weinig vrouwen gezien die 'westers' gekleed gingen in Marrakech. Iig overdag. En het was idd opvallend dat scooters en ezelkarretjes gewoon door elkaar heenscheuren in die kleine gangetjes.

Uitgaan was idd vrij hip. Ik vond het alleen 's avonds niet zo prettig om op straat te zijn in die kleine donkere gangetjes. En dan had ik een brede vent naast me. Maar dat ligt misschien aan mij. Over het algemeen was iedereen heel erg vriendelijk.

Essaouira was heel cool en voelde wel veiliger. En echt relaxed.Verder per ongeluk in agadir terecht gekomen. Niet doen! Is net benidorm. Maar ja, na 12x verkeerd rijden moet je wat :)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven