Ontario/Quebec?

24-05-2023 11:40 5 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ha forummers,

Ik ben komende maand op familiebezoek in Toronto, mijn familie die daar woont wordt al oud en ik heb besloten om daar langs te gaan om ze nog eens te zien. Ik heb enkele weken geboekt, maar ik blijf zo lang niet bij mijn familie. Ik denk dat ik twee weken over heb, om in Ontario en/of Quebec rond te reizen. Ik moet nog bedenken of ik een campertje of een auto wil huren.

Wat zouden jullie aanraden? Zijn er bepaalde gebieden die meer de moeite waard zijn om te zien dan anderen? Bepaalde to-do's?
Alle reacties Link kopieren Quote
Toronto bekijken, de Niagara watervallen, Huronmeer enz.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is meer dan 20 jaar geleden, maar ik vond Quebec City erg mooi.

En de Niagara watervallen zijn best leuk. Er is wel een hele schreeuwerige hoepla omheen, maar het dorp zelf is heel schattig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Fantastisch land en supermooie omgeving, genoeg te zien daar! Je kan idd een ronde doen met een camper, maar dat is in je eentje nogal duur denk ik. Montreal is een mooie, mondaine stad, Quebec city meer historisch en gezellig. Niagara falls idd een schreeuwerige bedoening maar de watervallen wel mooi, vooral imposant vanaf de maid of the mist en savonds prachtig verlicht. Verder zijn er op die route tig natuurparken, waar je kan kamperen en ook vaak wel iets van n huisje kan huren, dus met de auto ook goed te doen allemaal. En ook reservaten of andere plekken waar nog indianen/natives wonen of iets van nagemaakt is. Ook leuk om te bezoeken: St. Jacobs waar de Mennonieten nog wonen, afstammelingen van een Nederlander.
Alle reacties Link kopieren Quote
Op dit moment kampen meerdere provincies in Canada al ongekend vroeg met bosbranden, en het ziet er niet naar uit dat de zomer veel beter wordt helaas. Ik woon op Vancouver Island en normaal zijn mei en juni vrij nat, het heeft hier al een maand niet geregend en zijn er al meerdere bosbranden. Quebec (provincie) dealt op dit met flinke branden, en Ontario staat bekend om hete zomers, dus ook daar is de kans groot dat er branden zijn.

Iets om rekening mee te houden qua planning, ik zou eerder voor een huurauto kiezen ipv camper, aangezien de kans aanwezig is dat bepaalde parken (deels) gesloten zijn, of dat door branden (en rook) hele massa's nu een andere regio opzoeken om te kamperen. Campsites in provinciale en nationale parken moet je vaak meteen boeken voor de zomervakantie (juli & augustus) zodra het boekingssysteem open gaat in februari, die zitten stampensvol. Dat maakt reizen met een camper niet ideaal als je volgende maand al vertrekt, en met een auto en hotels/airbnb's ben je dan net wat flexibeler!

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven