Wespen in de muur

22-04-2011 14:05 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zag gisteren op mijn balkon steeds een wesp in een klein gaatje in de muur vliegen. Volgens mij om een nest te bouwen. Ik had nog gif in huis (tegen o.a. motten) en ik heb dit veelvuldig in het gat gespoten. Was volgens mij wel redelijk effectief want er kwamen allemaal larven (?) in paniek uitkruipen die ik vervolgens doodgespoten heb. De wesp durfde het gaatje niet meer in. Eind goed al goed dacht ik....Maar nu zie ik vandaag weer de wesp bij het gat in de muur. Opnieuw gif in gespoten maar ik vraag me af of dit afdoende is? Bijkomend probleem is dat mijn partner ongelofelijk allergisch is wespen, dus ik wil echt voorkomen dat ik straks een wespenplaag op het balkon heb.



Iemand tips om de wespen weg te krijgen en te houden?
Alle reacties Link kopieren
Nou, als je partner ongelofelijk allergisch is voor wespen, zou ik toch maar een verdelgingsbedrijf inschakelen in plaats van zelf met van alles gaan rommelen en experimenteren..
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Er is niks te koop wat jou kan helpen ze dood te maken. Verdelgingslui inschakelen! Heb ik vorig jaar ook gedaan, na dagen zelf rommelen! Ben je dr gelijk vanaf!
Never look down on anybody, unless you're helping them Up.
Een verdelgingsbedrijf inschakelen, zelf rommelen helpt namelijk niet afdoende.
Alle reacties Link kopieren
De muur dichtspuiten als het alleen een gaatje is.
Inderdaad, niet zelf mee klooien maar laten doen. Je brengt je partner en jezelf in gevaar als je zo doorgaat en voor je het weet lig je, ook zonder allergie, in het ziekenhuis voor een tegengifinfuus! Wespen die zich bedreigd voelen, vallen namelijk aan.
Alle reacties Link kopieren
Een beetje pur erin spuiten of dichtsmeren.
Alle reacties Link kopieren
Vooral NIET de muur dichtspuiten/-smeren! Die beesten zijn hartstikke taai en vreten zich zo een weg naar de dichtstbijzijnde uitgang. En als die nou toevallig aan de binnenkant van je huis is vinden ze dat ook geen probleem.
Alle reacties Link kopieren
Als het een klein gaatje is moet je natuurlijk eerst even kijken of er geen wesp toevallig inzit.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad écht niet dichtspuiten! Dat heeft bij ons ooit geresulteerd in een kapotgevreten vensterbank waar allemaal half versufte, en dus agressieve wespen uitkropen.

Via de site van de gemeente hebben we toen toch maar een bedrijf laten komen, voor iets van 150 euro.

Maar ja, ik ben ook allergisch, dus dat had ik er wel voor over.
Alle reacties Link kopieren
hmm laat ik het maar niet dichtmaken (had ik wel overwogen, maar ik was idd bang dat ze dan misschien binnenshuis zouden komen via de spouwmuren). Voor zover ik kan zien is er nog maar een wesp echt bezig bij dat gaatje. Is het dan al echt nodig een verdelgingsbedrijf in te schakelen? Als het moet doen we het natuurlijk gewoon, we zijn afgelopen jaar al met hem op de eerste hulp beland (wisten niet dat hij allergisch was) en daar heb ik niet zo'n fijne herinneringen aan....
Gemeente bellen, die hebben een afdeling ongedierte -en inectenbestrijding. Ik heb dit vroeger in mijn slaapkamer gehad (aan de buitenkant), gaatje in de muur en wespen vlogen af en aan. Bij de gemeente kregen we een verdelgingsmiddel mee, die we in de avond als de zon onderging moesten inspuiten in het gat. De volgende dag lag er een hoopje dode wespen onder het gat in de muur. Als de problemen aan zouden houden, zouden ze iemand langs sturen om ernaar te kijken.



Ik ben ook allergisch voor wespen, vandaar dat ik er meteen hulp heb ingeschakeld om het op te lossen. Succes!
Alle reacties Link kopieren
wespen krijg je niet zelf weg, gewoon zo'n bedrijf voor bellen en idd niet zelf het gat dichtmaken
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Betreft die allergie; ik heb altijd medicijnen bij me in de zomer. Just in case, misschien ook wat voor je vriend?
Alle reacties Link kopieren
De gemeente bellen! Dat heb ik vorig jaar ook gedaan toen ik Wespen in en uit de muur zag komen.

Voor slechts ¤ 7,50 kwam er een man langs, die heeft er wat mee gedaan en daarna geen wesp meer gezien.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt toch zo'n bedrijf bellen voor advies? Die zijn er in gespecialiseerd en kunnen vast wel beoordelen of er slechts één ijverige wesp zit of een familie van honderden.
Alle reacties Link kopieren
Zo! Dat verschilt nogal, ¤150 of ¤7,50!
Alle reacties Link kopieren
quote:_avril_ schreef op 22 april 2011 @ 14:43:

Betreft die allergie; ik heb altijd medicijnen bij me in de zomer. Just in case, misschien ook wat voor je vriend?Hij heeft een spuit en tabletten alleen die heeft hij helaas niet altijd bij zich. Hij heeft nogal de neiging zijn allergie te bagatelliseren. Ik maak me drukker om zijn allergie dan hij zelf doet, helaas. Hartstikke eigenwijs die man van mij.
Alle reacties Link kopieren
Een wesp is geen mot. Koop wespengif en probeer het nog eens. In dit prille stadium een bestrijdingsdienst laten komen, zou ik niet doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Illumi schreef op 22 april 2011 @ 14:46:

Zo! Dat verschilt nogal, ¤150 of ¤7,50!Nou inderdaad zeg! Daar had ik net overheen gelezen...maar ¤150 is wel veel.
Alle reacties Link kopieren
Contact met de GGD opgenomen (via de website, deze doen de ongediertebestrijding in de gemeente) maar deze zijn vandaag gesloten. Ga toch maar eens bij de drogist kijken of ik wespengif kan vinden. Om tot dinsdag te wachten vind ik wel erg lang.
Alle reacties Link kopieren
Wel voorzichting doen hoor! Wespen kunnen agressief reageren op het gif. Die man van de gemeente kwam bij mij met een drukspuit van wel een meter lang, zette een veiligheidsbril op en deed rubberen handschoenen aan.
Alle reacties Link kopieren
Ik was het van plan vanavond te doen als het donker is/wordt, dan zijn ze geloof ik minder agressief. Ik zie tot nu toe maar een wesp af en aan vliegen, daarvoor kan ik nog wel wegrennen
Alle reacties Link kopieren
Op de spuitbus staat waarschijnlijk dat het veiliger is om tot 's avonds te wachten. Dan zitten de wespen duf binnen.
Alle reacties Link kopieren
Stomme foon ... ik tik zo langzaam dat ik steeds mosterd ben

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven