Gezondheid alle pijlers

superfoods

27-02-2014 16:46 100 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik heb weer een vraagt mbt voeding, zal gerust een domme vraag wezen, maar ik ben graag voorzichtig.



Ik ben zwanger, en heb vandaag gekocht: goji bessen, cocus water, en rauwe cacao poeder.

Ik wilde wat gezonder eten.



Ik bedacht me in ene dat sommige super foods een ontgiftende werking hebben, en dat lijkt me niet slim tijdens een zwangerschap.

Ik zal wel gerust weer overbezorgd zijn, maar ik heb dr geen verstand van, dus zou graag wat hulp willen.



Dank
En waarom zo hysterisch bang voor AB? Het gros van de Nederlanders loopt bij een griepje al te mauwen om een penicillinekuurtje
Omdat een kleine dosis antibiotica dagelijks zorgt voor multiresistente bacterien. Waar denk je dat de MRSA vandaan komt? Dat kuurtje wat jij een keer per jaar krijgt voor je voorhoofdsholte ontsteking heeft geen gevolgen voor de volksgezondheid. Antibiotica geven aan varkens wél.



SA is een commensale bacterie die voorkomt op de huid van mensen. Bij varkensboeren is hij multiresistent geworden omdat die in een omgeving werken waar antibiotica gegeven wordt aan varkens. De boer krijgt daar dus telkens een klein beetje van, dus muiteerde de SA . (staphilococcus aureus)
En melk en vlees worden steekproefgewijs gecontroleerd. Als er dingen in aangetroffen worden die niet kloppen wordt alleen dié partij vernietigd. Dat wil niet zeggen dat de andere partijen veilig zijn, die zijn alleen niet gecontroleerd.



Ik drink geen melk, maar eet wel zuivel. Maar ik stop ook mijn hoofd niet in het zand met het idee dat het allemaal super veilig is. De controles van de VWA zijn nog lang niet waterdicht, en voorlopig wordt er daar alleen op bezuinigd.



Praat eens met iemand van de VWA, dan hoor je wel andere verhalen.
quote:single-lady schreef op 02 maart 2014 @ 12:11:

En melk en vlees worden steekproefgewijs gecontroleerd. Als er dingen in aangetroffen worden die niet kloppen wordt alleen dié partij vernietigd. Dat wil niet zeggen dat de andere partijen veilig zijn, die zijn alleen niet gecontroleerd.



Ik drink geen melk, maar eet wel zuivel. Maar ik stop ook mijn hoofd niet in het zand met het idee dat het allemaal super veilig is. De controles van de VWA zijn nog lang niet waterdicht, en voorlopig wordt er daar alleen op bezuinigd.



Praat eens met iemand van de VWA, dan hoor je wel andere verhalen.Praat eens met een boer dan hoor je andere verhalen. Elke koe die op AB staat wordt geregistreerd en apart gemolken, de melk wordt weggegooid, vervolgens wordt de hele partij gecontroleerd, en als er ook maar een spoortje AB in zit dan wordt de hele tank (tienduizenden liters) zonder pardon weggegooid. Als dit niet zou gebeuren er er zou uit monsters blijken dat er AB in verpakte melk terecht zou zijn gekomen dan moet de coorperatie een boete betalen van tonnen. Zowel boeren als coorperaties kijken dus wel link uit met deze zaak. Het is echt een broodje aap.
MRSA heeft niks te maken met melk of vleesproductie.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20130925_00759258



In april en augustus 2013 kocht Test-Aankoop 105 kipfilets, 38 stukken varkensvlees en 38 stukken rundvlees aan voor analyse. 73 procent van de geanalyseerde kipfilets bevatten ESBL, een verzamelnaam voor enzymen die door bacteriën gemaakt worden en antibiotica onwerkzaam maken.



Ook in 16 procent van het varkensvlees en 8 procent van het rundvlees vond men sporen van ESBL. De Nederlandse Consumentenbond kwam eerder al tot gelijkaardige vaststellingen, die ook in de Standaard verschenen (DS 25 mei). De bacterie zelf maakt niet ziek, maar bij infecties maakt ze de patiënt resistent tegen antibiotica.



MRSA is ontstaan door gebruik van antibiotica in de intensieve veehouderij. Daarna zijn nieuwe richtlijnen gemaakt, toch wordt er nog steeds te veel antibioica aangetroffen.
Trouwens begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind dat je verstandig om moet gaan met AB, en daarom ben ik geen voorstander van bioindustrie, want in de bioindustrie is de kans op ziekten te groot en dus de afhankelijkheid van AB te groot. Maar dat speelt niet in de melkproductie.

Melk is in nl. veilig.

Vlees ligt iets genuanceerder, daarom eet ik bij voorkeur biologisch vlees, maar ook daar wordt gewoon met AB gewerkt en terecht, als een dier ziek is.



Het grootste probleem van resistente bacteriën is dat wij als mens te snel grijpen naar AB
quote:single-lady schreef op 02 maart 2014 @ 12:20:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20130925_00759258



In april en augustus 2013 kocht Test-Aankoop 105 kipfilets, 38 stukken varkensvlees en 38 stukken rundvlees aan voor analyse. 73 procent van de geanalyseerde kipfilets bevatten ESBL, een verzamelnaam voor enzymen die door bacteriën gemaakt worden en antibiotica onwerkzaam maken.



Ook in 16 procent van het varkensvlees en 8 procent van het rundvlees vond men sporen van ESBL. De Nederlandse Consumentenbond kwam eerder al tot gelijkaardige vaststellingen, die ook in de Standaard verschenen (DS 25 mei). De bacterie zelf maakt niet ziek, maar bij infecties maakt ze de patiënt resistent tegen antibiotica.



MRSA is ontstaan door gebruik van antibiotica in de intensieve veehouderij. Daarna zijn nieuwe richtlijnen gemaakt, toch wordt er nog steeds te veel antibioica aangetroffen.



Wacht even we hadden het over melk.

Waarom haal je er nu vlees bij? In de bioindustrie wordt zelfs preventief AB gegeven (kip bijvoorbeeld).

Er is geen bewijs dat MRSA is ontstaan door AB in vlees
Ik zweer bij bosbessen! Heerlijk!

En ik ben 30 weken zwanger.
Alle reacties Link kopieren
quote:sabbaticalmeds schreef op 02 maart 2014 @ 12:18:

[...]



Praat eens met een boer dan hoor je andere verhalen. Elke koe die op AB staat wordt geregistreerd en apart gemolken, de melk wordt weggegooid, vervolgens wordt de hele partij gecontroleerd, en als er ook maar een spoortje AB in zit dan wordt de hele tank (tienduizenden liters) zonder pardon weggegooid. Als dit niet zou gebeuren er er zou uit monsters blijken dat er AB in verpakte melk terecht zou zijn gekomen dan moet de coorperatie een boete betalen van tonnen. Zowel boeren als coorperaties kijken dus wel link uit met deze zaak. Het is echt een broodje aap.Helaas is dat geen broodje aap hoor Meds. Een koe die ab krijgt wil nog weleens per ongeluk met de andere koeien meegemolken worden en als dat opgemerkt wordt als ze een monster nemen dan krijgt de boer iets minder per ltr uitbetaald voor die tank melk.
Pieremachochel
quote:noglangnietjarig schreef op 02 maart 2014 @ 20:37:

[...]





Helaas is dat geen broodje aap hoor Meds. Een koe die ab krijgt wil nog weleens per ongeluk met de andere koeien meegemolken worden en als dat opgemerkt wordt als ze een monster nemen dan krijgt de boer iets minder per ltr uitbetaald voor die tank melk.Onzinverhaal. Een boer kan niet "per ongeluk" een zieke koe meemelken dat zou hem duizenden euro's kosten. NOgmaals elke koe met AB wordt geregistreerd. 1 spoortje en je hele tank (30.000 liter) is geen cent meer waard, je denkt toch niet dat een boer zo'n risico neemt?
Alle reacties Link kopieren
quote:sabbaticalmeds schreef op 02 maart 2014 @ 11:08:

[...]



welnee,suiker heb je wel nodig, in de vorm van koolhydraten bijvoorbeeld, als je lichaam geen suiker krijgt maakt het zelf suiker. Teveel suiker heb je niet nodig.



Ik ben tegen bioindustrie, maar voor gebruik van AB in de veehouderij, je wilt niet dieren ziek laten zijn omdat je bang bent dat je een spoortje AB in het vlees aantreft, wat overigens niet of weinig voorkomt, tenzij je orgaanvlees eet. AB weghouden bij vee heeft niks met dierenwelzijn te maken.



Ben ik niet met je eens dat suiker nodig is, het lichaam is juist gebaat bij een zo constant mogelijke 'suikerspiegel'. Ga maar eens even terug in de tijd, toen er nog geen landbouw en veelteelt bestond (en mogelijk was). Maar, toen de mens nog leefde van de ene ijstijd in de andere ijstijd en hij maar moest zien of er aan eten te komen voor het vallen van de avond.



Neem maar van mij aan dat een biologische boer erg dierbaar met zn vee omgaat!
Pieremachochel
quote:noglangnietjarig schreef op 02 maart 2014 @ 20:45:

[...]





Ben ik niet met je eens dat suiker nodig is, het lichaam is juist gebaat bij een zo constant mogelijke 'suikerspiegel'. Ga maar eens even terug in de tijd, toen er nog geen landbouw en veelteelt bestond (en mogelijk was). Maar, toen de mens nog leefde van de ene ijstijd in de andere ijstijd en hij maar moest zien of er aan eten te komen voor het vallen van de avond.



Neem maar van mij aan dat een biologische boer erg dierbaar met zn vee omgaat!



Precies, weet je hoe oud die IJstijdfoodie werd? Nog geen 35. Nu jij weer.



Ik ben voor biologische boeren!
Alle reacties Link kopieren
*zucht* Het heeft ook gewoon geen zin hè, maar een koe kan wel geregistreerd staan maar staat niet vast aan de ketting.



Hoe oud mensen worden, dat wordt sinds amper een eeuw geregistreerd.
Pieremachochel
Alle reacties Link kopieren
Nu jij weer? Pfffffffffffff
Pieremachochel
quote:noglangnietjarig schreef op 03 maart 2014 @ 03:03:

*zucht* Het heeft ook gewoon geen zin hè, maar een koe kan wel geregistreerd staan maar staat niet vast aan de ketting.



Hoe oud mensen worden, dat wordt sinds amper een eeuw geregistreerd.



Duh, een boer herkent heus wel de koe die antibiotica gehad heeft hoor. Ze markeren ze namelijk met bijvoorbeeld pootbandjes. Heb je hele handige systemen voor.

Op die manier zorgt de boer er ook voor dat ze dus niet met de rest zomaar meegemolken wordt.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken ze persoonlijk waar dit per ongeluk weleens voorkomt.
Pieremachochel
Dan doet die boer het dus niet goed, het is bepaald geen hogere wiskunde om een dergelijke koe te merken en ervoor te zorgen dat die melk niet in de tank komt.

Maar omdat jij persoonlijk iemand kent die de boel niet op orde heeft, hebben alle boeren dat niet orde, begrijp ik?
Alle reacties Link kopieren
Het geeft wel aan dat de controle niet 100 % is hè dus wie weet wat nog meer gemist wordt.
Aha. En in welke sector is de controle dan wel 100%? Wat krijg jij allemaal binnen aan gemiste onzuiverheden zonder dat je daar enig benul van hebt?

Als je daar zeker van wilt zijn moet je niets meer eten, niets meer drinken en ook geen adem meer halen.
quote:Lughnasadh schreef op 03 maart 2014 @ 19:24:

Dan doet die boer het dus niet goed, het is bepaald geen hogere wiskunde om een dergelijke koe te merken en ervoor te zorgen dat die melk niet in de tank komt.

Maar omdat jij persoonlijk iemand kent die de boel niet op orde heeft, hebben alle boeren dat niet orde, begrijp ik?Inderdaad
quote:linette308 schreef op 03 maart 2014 @ 20:14:

Het geeft wel aan dat de controle niet 100 % is hè dus wie weet wat nog meer gemist wordt.er is geen strengere controle op melk dan in NL. de zieke koe staat geregistreerd en dus wordt de melk gecontroleerd. Standaard
Gezellig hier!
Alle reacties Link kopieren
quote:Lughnasadh schreef op 03 maart 2014 @ 19:24:

Dan doet die boer het dus niet goed, het is bepaald geen hogere wiskunde om een dergelijke koe te merken en ervoor te zorgen dat die melk niet in de tank komt.

Maar omdat jij persoonlijk iemand kent die de boel niet op orde heeft, hebben alle boeren dat niet orde, begrijp ik?



Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Niets is met 100% uit te sluiten.

Ach en zo nu en dan slurpt zo'n melkmachine ook gerust een litertje stront op en gaat zo de melktank in. Ook niet met opzet, natuurlijk, maar gebeurt wel.
Pieremachochel
Alle reacties Link kopieren
Anyway, melk uit de supermarkt vind ik geen superfood.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven