
‘We zijn te veel bezig met gezond eten’
dinsdag 27 mei 2014 om 14:13
Gezond eten is tegenwoordig een echte hype. De winkelschappen liggen voortaan goed gevuld met bijvoorbeeld chiazaad en açaizaad. Ook in mijn omgeving zie ik dat steeds meer vrienden hier mee bezig zijn. Ze lezen voedingstips op internet of in tijdschriften. Maar draven we nu niet een beetje door… ?
Zo las ik een interview met Ignaas Devisch over het maniakaal bezig zijn met voedsel. Volgens Ignaas zijn we tegenwoordig volledig geobsedeerd door onze gezondheid. Onze gezondheid werd in dit interview gekoppeld aan verschillende aspecten als welvaartziekten, schoonheidsideaal en de medische zorg waar we met z’n allen zo naar verlangen.
Ik ben het hier mee eens. We beginnen massaal aan het powerfood, waar we foto’s van maken en via het social media met elkaar delen. Zo kunnen we de rest van de wereld laten zien, dat we gezond eten. Dat allemaal voor het streven naar dat schoonheidsideaal! Maken we elkaar op deze manier niet helemaal gek?
En dan nog de gezondheidzorg die om de hoek komt kijken. Omdat we zo geobsedeerd zijn door het gezonde eten, willen we ook zeker weten dat we gezond zijn. Ook in het interview kwam naar voren dat er in bepaalde ziekenhuizen dure apparaten worden aangeschaft. Tussen deze ziekenhuizen ligt nog geen afstand van vijftien kilometer. Dit is toch te belachelijk voor woorden? Omdat wij gezonde eters zo graag zekerheid willen hebben over onze gezondheid. De vraag naar zekerheid wordt steeds groter, waardoor een verwijzing naar het ziekenhuis voor een CT-scan steeds makkelijker wordt gegeven.
Naar mijn mening slaan we met deze ‘gezonde’ levensstijl compleet door.
Zo las ik een interview met Ignaas Devisch over het maniakaal bezig zijn met voedsel. Volgens Ignaas zijn we tegenwoordig volledig geobsedeerd door onze gezondheid. Onze gezondheid werd in dit interview gekoppeld aan verschillende aspecten als welvaartziekten, schoonheidsideaal en de medische zorg waar we met z’n allen zo naar verlangen.
Ik ben het hier mee eens. We beginnen massaal aan het powerfood, waar we foto’s van maken en via het social media met elkaar delen. Zo kunnen we de rest van de wereld laten zien, dat we gezond eten. Dat allemaal voor het streven naar dat schoonheidsideaal! Maken we elkaar op deze manier niet helemaal gek?
En dan nog de gezondheidzorg die om de hoek komt kijken. Omdat we zo geobsedeerd zijn door het gezonde eten, willen we ook zeker weten dat we gezond zijn. Ook in het interview kwam naar voren dat er in bepaalde ziekenhuizen dure apparaten worden aangeschaft. Tussen deze ziekenhuizen ligt nog geen afstand van vijftien kilometer. Dit is toch te belachelijk voor woorden? Omdat wij gezonde eters zo graag zekerheid willen hebben over onze gezondheid. De vraag naar zekerheid wordt steeds groter, waardoor een verwijzing naar het ziekenhuis voor een CT-scan steeds makkelijker wordt gegeven.
Naar mijn mening slaan we met deze ‘gezonde’ levensstijl compleet door.

woensdag 4 juni 2014 om 11:09
Ik eet weinig Hollands fruit (ben niet dol op appels en peren) dus als ik fruit eet is dat meestal tropisch (banaan, mango, ananas) en blauwe bessen, frambozen en aardbeien komen een groot deel van 't jaar ook uit 't buitenland.
Ik mis eigenlijk kruisbessen. Kan gewoon in Nederland gekweekt worden, maar die heb ik al jaren niet meer in de supermarkt gezien. Vond die altijd wel lekker eigenlijk...
Ik mis eigenlijk kruisbessen. Kan gewoon in Nederland gekweekt worden, maar die heb ik al jaren niet meer in de supermarkt gezien. Vond die altijd wel lekker eigenlijk...
woensdag 4 juni 2014 om 11:13
Die zijn wel op de markt, Elninjoo, moet je even in de gaten houden wanneer het daar de tijd voor is
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat
Later is nu

woensdag 4 juni 2014 om 11:17
Lijkt mij ook hoor. En daar groeit 't onder 'n tropisch zonnetje terwijl je hier dure verwarmde plantenkassen moet bouwen.
We hebben hier niet echt 'n grote markt (viskraam, broodkraam, kaaskraam, groent/fruitkraam), maar als ik er aan denk zal ik 'ns gaan en vragen of ze kruisbessen gaan verkopen en zoja wanneer.
We hebben hier niet echt 'n grote markt (viskraam, broodkraam, kaaskraam, groent/fruitkraam), maar als ik er aan denk zal ik 'ns gaan en vragen of ze kruisbessen gaan verkopen en zoja wanneer.
woensdag 4 juni 2014 om 11:18
quote:mienbillekesjeuken schreef op 03 juni 2014 @ 18:41:
[...]
Heel ergerlijk, 'vroeger' nodigde je mensen uit om gezellig te komen eten en dan was het hooguit een kwestie van wel of niet vegetarisch. Nu heeft iedereen opeens allerlei eisen en makken. Er zijn echt mensen die ik om die reden niet meer uitnodig. Ik kook goed en dan dat gezeik over dat pasta of weet ik veel wat opeens nog meer allemaal niet mag want dieet, en dit lus-ik-nie, of dat wil-ik-nie etc. etc. Ga maar naar een restaurant dan.
Mwah, als iemand écht allergisch is heeft dat niks met eisen en makken te maken natuurlijk.
Ik snap wel wat je bedoelt, maar er zijn natuurlijk ook gewoon mensen die écht ergens last van krijgen en om die reden bepaalde produkten niet meer willen of mogen eten.
Ik heb zelf last van rosacea (momenteel heel goed onder controle trouwens), maar om die reden eet ik oa geen chocola. Want daar krijg ik dus écht last van (rode pukkels in mijn gezicht die niet met een weekje weg zijn, maar maanden blijven zitten). Verder ik eet geen (nou ja, weinig, alleen biologisch) vlees. Tja, als je mij om die reden niet meer zou uitnodigen zou ik dat heel flauw vinden eigenlijk. Wat mij betreft val je dan ook niet meer in de categorie vrienden.
[...]
Heel ergerlijk, 'vroeger' nodigde je mensen uit om gezellig te komen eten en dan was het hooguit een kwestie van wel of niet vegetarisch. Nu heeft iedereen opeens allerlei eisen en makken. Er zijn echt mensen die ik om die reden niet meer uitnodig. Ik kook goed en dan dat gezeik over dat pasta of weet ik veel wat opeens nog meer allemaal niet mag want dieet, en dit lus-ik-nie, of dat wil-ik-nie etc. etc. Ga maar naar een restaurant dan.
Mwah, als iemand écht allergisch is heeft dat niks met eisen en makken te maken natuurlijk.
Ik snap wel wat je bedoelt, maar er zijn natuurlijk ook gewoon mensen die écht ergens last van krijgen en om die reden bepaalde produkten niet meer willen of mogen eten.
Ik heb zelf last van rosacea (momenteel heel goed onder controle trouwens), maar om die reden eet ik oa geen chocola. Want daar krijg ik dus écht last van (rode pukkels in mijn gezicht die niet met een weekje weg zijn, maar maanden blijven zitten). Verder ik eet geen (nou ja, weinig, alleen biologisch) vlees. Tja, als je mij om die reden niet meer zou uitnodigen zou ik dat heel flauw vinden eigenlijk. Wat mij betreft val je dan ook niet meer in de categorie vrienden.
woensdag 4 juni 2014 om 11:18
quote:Dreamer schreef op 04 juni 2014 @ 11:13:
Die zijn wel op de markt, Elninjoo, moet je even in de gaten houden wanneer het daar de tijd voor is
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat
Inderdaad om over na te denken.
Weet je nog waar je dat artikel gelezen hebt?
Die zijn wel op de markt, Elninjoo, moet je even in de gaten houden wanneer het daar de tijd voor is
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat
Inderdaad om over na te denken.
Weet je nog waar je dat artikel gelezen hebt?
woensdag 4 juni 2014 om 11:21
Elninjoo,
Ik heb inderdaad al in geen jaren kruisbessen gezien in de winkel. Ook niet bij een goed gesorteerde groenteboer. Maar in Limburg staat nog wél vaak kruisbessenvlaai op het menu. Waar zouden die dan vandaan komen?
Idee: heb je iemand in je omgeving met een grote tuin of een volkstuin die een stukje grond zou kunnen reserveren om voor jou kruisbessen te kweken?
Ik heb inderdaad al in geen jaren kruisbessen gezien in de winkel. Ook niet bij een goed gesorteerde groenteboer. Maar in Limburg staat nog wél vaak kruisbessenvlaai op het menu. Waar zouden die dan vandaan komen?
Idee: heb je iemand in je omgeving met een grote tuin of een volkstuin die een stukje grond zou kunnen reserveren om voor jou kruisbessen te kweken?
woensdag 4 juni 2014 om 13:49
En voor de mensen, die letten op winkelkarretjes van andere mensen in de winkel .. ik had vandaag een supergezond karretje, vol met groente en fruit.
Het karretje van mijn man ziet en dan van 't weekend weer wat anders uit. Daar zal de neus bij opgehaald worden.
Zo'n karretje zegt niet altijd zoveel, vind ik. Ik winkel bij verschillende supermarkten, wij halen op verschillende dagen en bij een feestje ziet e.e.a. er ook weer heel anders uit.
Het karretje van mijn man ziet en dan van 't weekend weer wat anders uit. Daar zal de neus bij opgehaald worden.
Zo'n karretje zegt niet altijd zoveel, vind ik. Ik winkel bij verschillende supermarkten, wij halen op verschillende dagen en bij een feestje ziet e.e.a. er ook weer heel anders uit.
Later is nu
woensdag 4 juni 2014 om 13:55
Van mijn supermarktkarretje wordt een voedseldeskundige ook niet blij. Er ligt nl. zelden fruit en groente in. Want dat koop ik bij de groenteboer.
De inhoud van een supermarktkarretje is bij mij maar een momentopname. Sommige produkten koop ik maar 1 x per zes weken o.i.d. Geeft geen enkel idee over mijn eetgewoontes.
Als iemand een opmerking zou maken over een zak chips en een pak koekjes in mijn karretje krijgt hij/zij van mij direct de wind van voren.
De inhoud van een supermarktkarretje is bij mij maar een momentopname. Sommige produkten koop ik maar 1 x per zes weken o.i.d. Geeft geen enkel idee over mijn eetgewoontes.
Als iemand een opmerking zou maken over een zak chips en een pak koekjes in mijn karretje krijgt hij/zij van mij direct de wind van voren.


woensdag 4 juni 2014 om 14:22
quote:ainne schreef op 04 juni 2014 @ 14:16:
Wat doe je met die dingen Elninjoo? Hier in Ierland worden ze volop verkocht, maar inderdaad enorm stekelig.Zelf jam mee maken. Is echt heerlijk. Of plaatkoek met een topping van eiwitschuim. Ze hebben een iets rinse ondertoon: heel lekker vind ik dat. Wij hebben inderdaad een (stekelige ) struik in de tuin (het is nu overigens nog geen plukseizoen).
Wat doe je met die dingen Elninjoo? Hier in Ierland worden ze volop verkocht, maar inderdaad enorm stekelig.Zelf jam mee maken. Is echt heerlijk. Of plaatkoek met een topping van eiwitschuim. Ze hebben een iets rinse ondertoon: heel lekker vind ik dat. Wij hebben inderdaad een (stekelige ) struik in de tuin (het is nu overigens nog geen plukseizoen).
woensdag 4 juni 2014 om 14:32
quote:Dreamer, 3 uur geleden
Die zijn wel op de markt, Elninjoo, moet je even in de gaten houden wanneer het daar de tijd voor is
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat Ik geloof daar dus geen hol van. Ik geloof niet dat mijn hof milieubelastend is. Dat ritje naar de Boerenbond maak ik toch, voor diervoeder. Dus of ik dan zaad meeneem voor de moestuin of niet, ik rij toch. Ik vind dat raar gerekend, ik rij toch ook op en neer naar de supermarkt, dan moeten ze dat ritje ook erbij optellen en dat doen ze niet. Dus dat ritje naar de supermarkt zouden ze moeten wegstrepen tegen het ritje naar Boerenbond. Dan blijven de vervoerskosten van het invliegen van groenten en fruit over, dus dat is wel belastender dan één krop sla uit mijn hof.
Die zijn wel op de markt, Elninjoo, moet je even in de gaten houden wanneer het daar de tijd voor is
Overigens las ik laatst een artikel dat een eigen kweek krop sla, waar je met de auto mest voor haalt enzovoorts, per krop belastender voor het milieu is, dan zo'n zelfde krop uit een ver land, die met tonnen tegelijk in een vliegtuig vervoerd wordt.
Als je bepaalde milieuaspecten kunt verspreiden over een grote hoeveelheid, zoals dus bij import, dan is het per product soms beter voor het milieu om het van ver te halen, dan van een kleine tuin in de buurt.
Iets om over na te denken, vond ik dat Ik geloof daar dus geen hol van. Ik geloof niet dat mijn hof milieubelastend is. Dat ritje naar de Boerenbond maak ik toch, voor diervoeder. Dus of ik dan zaad meeneem voor de moestuin of niet, ik rij toch. Ik vind dat raar gerekend, ik rij toch ook op en neer naar de supermarkt, dan moeten ze dat ritje ook erbij optellen en dat doen ze niet. Dus dat ritje naar de supermarkt zouden ze moeten wegstrepen tegen het ritje naar Boerenbond. Dan blijven de vervoerskosten van het invliegen van groenten en fruit over, dus dat is wel belastender dan één krop sla uit mijn hof.
You know how I know? Because I reeaally think so!
woensdag 4 juni 2014 om 14:34
quote:Liv_1 schreef op 04 juni 2014 @ 11:18:
[...]
Mwah, als iemand écht allergisch is heeft dat niks met eisen en makken te maken natuurlijk.
Ik snap wel wat je bedoelt, maar er zijn natuurlijk ook gewoon mensen die écht ergens last van krijgen en om die reden bepaalde produkten niet meer willen of mogen eten.
Ik heb zelf last van rosacea (momenteel heel goed onder controle trouwens), maar om die reden eet ik oa geen chocola. Want daar krijg ik dus écht last van (rode pukkels in mijn gezicht die niet met een weekje weg zijn, maar maanden blijven zitten). Verder ik eet geen (nou ja, weinig, alleen biologisch) vlees. Tja, als je mij om die reden niet meer zou uitnodigen zou ik dat heel flauw vinden eigenlijk. Wat mij betreft val je dan ook niet meer in de categorie vrienden.
O, met allergieën hou ik wel degelijk rekening. Zeker met noten enzo moet je dan enorm oppassen. Geen enkel probleem. En vegetarisch koken is zeker geen probleem, en ik koop zelf sowieso alleen maar biologisch scharrelvlees of anders niet. (overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
Maar waar ik echt om ga lachen zijn die types die zogenaamd opeens niet tegen gluten kunnen, en dus na jaren van onbezorgd patat, brood, pasta en pizza eten, zitten te miepen over brood en aardappelen en pasta en rijst. Intussen willen ze alleen maar speltbrood, yeah right, want dat zit dus pas echt vol met gluten. Dan zit je gewoon uit je nek te kletsen en daar heb ik dus echt geen zin in, want morgen is er weer een andere hype. Dat is gewoon echt vreselijk irritant, als je dan zo'n waslijst krijgt terwijl je weet dat ze alleen maar met de mode mee kletsen en echt niet eens weten wat gluten zijn. Zo staan ze dan ook in een restaurant onzin uit te kramen tegen de bediening, echt genant.
[...]
Mwah, als iemand écht allergisch is heeft dat niks met eisen en makken te maken natuurlijk.
Ik snap wel wat je bedoelt, maar er zijn natuurlijk ook gewoon mensen die écht ergens last van krijgen en om die reden bepaalde produkten niet meer willen of mogen eten.
Ik heb zelf last van rosacea (momenteel heel goed onder controle trouwens), maar om die reden eet ik oa geen chocola. Want daar krijg ik dus écht last van (rode pukkels in mijn gezicht die niet met een weekje weg zijn, maar maanden blijven zitten). Verder ik eet geen (nou ja, weinig, alleen biologisch) vlees. Tja, als je mij om die reden niet meer zou uitnodigen zou ik dat heel flauw vinden eigenlijk. Wat mij betreft val je dan ook niet meer in de categorie vrienden.
O, met allergieën hou ik wel degelijk rekening. Zeker met noten enzo moet je dan enorm oppassen. Geen enkel probleem. En vegetarisch koken is zeker geen probleem, en ik koop zelf sowieso alleen maar biologisch scharrelvlees of anders niet. (overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
Maar waar ik echt om ga lachen zijn die types die zogenaamd opeens niet tegen gluten kunnen, en dus na jaren van onbezorgd patat, brood, pasta en pizza eten, zitten te miepen over brood en aardappelen en pasta en rijst. Intussen willen ze alleen maar speltbrood, yeah right, want dat zit dus pas echt vol met gluten. Dan zit je gewoon uit je nek te kletsen en daar heb ik dus echt geen zin in, want morgen is er weer een andere hype. Dat is gewoon echt vreselijk irritant, als je dan zo'n waslijst krijgt terwijl je weet dat ze alleen maar met de mode mee kletsen en echt niet eens weten wat gluten zijn. Zo staan ze dan ook in een restaurant onzin uit te kramen tegen de bediening, echt genant.
woensdag 4 juni 2014 om 15:37
woensdag 4 juni 2014 om 15:44
quote:mienbillekesjeuken schreef op 04 juni 2014 @ 14:34:
[...]
O, met allergieën hou ik wel degelijk rekening. Zeker met noten enzo moet je dan enorm oppassen. Geen enkel probleem. En vegetarisch koken is zeker geen probleem, en ik koop zelf sowieso alleen maar biologisch scharrelvlees of anders niet. (overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
Maar waar ik echt om ga lachen zijn die types die zogenaamd opeens niet tegen gluten kunnen, en dus na jaren van onbezorgd patat, brood, pasta en pizza eten, zitten te miepen over brood en aardappelen en pasta en rijst. Intussen willen ze alleen maar speltbrood, yeah right, want dat zit dus pas echt vol met gluten. Dan zit je gewoon uit je nek te kletsen en daar heb ik dus echt geen zin in, want morgen is er weer een andere hype. Dat is gewoon echt vreselijk irritant, als je dan zo'n waslijst krijgt terwijl je weet dat ze alleen maar met de mode mee kletsen en echt niet eens weten wat gluten zijn. Zo staan ze dan ook in een restaurant onzin uit te kramen tegen de bediening, echt genant.
Ik snap wat je bedoelt
Ik zou gewoon lekker koken wat je zelf wilt. Niets vertellen, ze merken het verschil toch niet
[...]
O, met allergieën hou ik wel degelijk rekening. Zeker met noten enzo moet je dan enorm oppassen. Geen enkel probleem. En vegetarisch koken is zeker geen probleem, en ik koop zelf sowieso alleen maar biologisch scharrelvlees of anders niet. (overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
Maar waar ik echt om ga lachen zijn die types die zogenaamd opeens niet tegen gluten kunnen, en dus na jaren van onbezorgd patat, brood, pasta en pizza eten, zitten te miepen over brood en aardappelen en pasta en rijst. Intussen willen ze alleen maar speltbrood, yeah right, want dat zit dus pas echt vol met gluten. Dan zit je gewoon uit je nek te kletsen en daar heb ik dus echt geen zin in, want morgen is er weer een andere hype. Dat is gewoon echt vreselijk irritant, als je dan zo'n waslijst krijgt terwijl je weet dat ze alleen maar met de mode mee kletsen en echt niet eens weten wat gluten zijn. Zo staan ze dan ook in een restaurant onzin uit te kramen tegen de bediening, echt genant.
Ik snap wat je bedoelt
Ik zou gewoon lekker koken wat je zelf wilt. Niets vertellen, ze merken het verschil toch niet
woensdag 4 juni 2014 om 16:16
quote:Liv_1 schreef op 04 juni 2014 @ 15:44:
[...]
Ik snap wat je bedoelt
Ik zou gewoon lekker koken wat je zelf wilt. Niets vertellen, ze merken het verschil toch niet
En wat nou als ze het verschil wél merken?
Mijn man lust geen melk en kaas. Zo langzamerhand heb ik het idee dat hij daar ook niet tegen kan, want hij heeft altijd enorm last van z'n darmen, wanneer de pizzeria weer eens vergeet de kaas weg te laten. Hij eet het dan wel op dus.
Maar omdat hij geen kaas lust, en jij dat maar kinderachtig vindt en het dus toch door de lasagne gooit, kan hij dagen aan de diarree zijn. Omdat hij het verder niet toch eet, laat hij het ook niet onderzoeken. Als er teveel kaas in je eten zit, eet hij het niet op. Wat schiet je daarmee op, vraag ik me af?
[...]
Ik snap wat je bedoelt
Ik zou gewoon lekker koken wat je zelf wilt. Niets vertellen, ze merken het verschil toch niet
En wat nou als ze het verschil wél merken?
Mijn man lust geen melk en kaas. Zo langzamerhand heb ik het idee dat hij daar ook niet tegen kan, want hij heeft altijd enorm last van z'n darmen, wanneer de pizzeria weer eens vergeet de kaas weg te laten. Hij eet het dan wel op dus.
Maar omdat hij geen kaas lust, en jij dat maar kinderachtig vindt en het dus toch door de lasagne gooit, kan hij dagen aan de diarree zijn. Omdat hij het verder niet toch eet, laat hij het ook niet onderzoeken. Als er teveel kaas in je eten zit, eet hij het niet op. Wat schiet je daarmee op, vraag ik me af?
Later is nu
woensdag 4 juni 2014 om 16:24
O, ik heb een goede vriend die geen kaas lust. Op geen enkele manier en ook niet een beetje ergens tussendoor. Maakt niet uit, dan kook ik kaasloos.
Maar je hebt dan ook mensen die dan én geen kaas lusten én geen olijven én geen komkommer én geen doperwtjes én geen vis en ga zo maar even door. Dat vind ik dus écht heel kinderachtig, en meer iets voor thuis zodat je dat fijn zelf kan regelen. Maar nodig je zelf dan niet bij een ander uit voor het eten. (Ja, dat gebeurt dus ook he...) Bij restaurants klinkt dat ook zo verwend en kinderachtig, zo'n hele lijst van lus-ik-nie's terwijl de kok echt zijn vak wel verstaat...
Maar je hebt dan ook mensen die dan én geen kaas lusten én geen olijven én geen komkommer én geen doperwtjes én geen vis en ga zo maar even door. Dat vind ik dus écht heel kinderachtig, en meer iets voor thuis zodat je dat fijn zelf kan regelen. Maar nodig je zelf dan niet bij een ander uit voor het eten. (Ja, dat gebeurt dus ook he...) Bij restaurants klinkt dat ook zo verwend en kinderachtig, zo'n hele lijst van lus-ik-nie's terwijl de kok echt zijn vak wel verstaat...
woensdag 4 juni 2014 om 16:27
Van het rijtje dat je daar noemt, lust mijn man de doperwtjes
En in de meeste restaurants kan hij goed terecht hoor, want vlees is hij gek op. (geen biefstuk) En jij kunt dat kinderachtig vinden, maar het is nou eenmaal zo. Smaken verschillen nou eenmaal. Zijn hele familie eet moeilijk, maar ze moesten wel altijd alles opeten van hun moeder. Mening van mijn man is "ik moest altijd vanalles eten wat ik niet lustte, nu ben ik volwassen en eet ik alleen nog wat ik wél lust"
En in de meeste restaurants kan hij goed terecht hoor, want vlees is hij gek op. (geen biefstuk) En jij kunt dat kinderachtig vinden, maar het is nou eenmaal zo. Smaken verschillen nou eenmaal. Zijn hele familie eet moeilijk, maar ze moesten wel altijd alles opeten van hun moeder. Mening van mijn man is "ik moest altijd vanalles eten wat ik niet lustte, nu ben ik volwassen en eet ik alleen nog wat ik wél lust"
Later is nu

woensdag 4 juni 2014 om 16:35
quote:Dreamer schreef op 04 juni 2014 @ 16:27:
Van het rijtje dat je daar noemt, lust mijn man de doperwtjes
En in de meeste restaurants kan hij goed terecht hoor, want vlees is hij gek op. (geen biefstuk) En jij kunt dat kinderachtig vinden, maar het is nou eenmaal zo. Smaken verschillen nou eenmaal. Zijn hele familie eet moeilijk, maar ze moesten wel altijd alles opeten van hun moeder. Mening van mijn man is "ik moest altijd vanalles eten wat ik niet lustte, nu ben ik volwassen en eet ik alleen nog wat ik wél lust"En jij houdt dus ook rekening met al zijn wensen als jij kookt? Of laat je het koken aan hem over? Mijn vriend lust alleen geen champignons, en dat vind ik zelfs soms al irritant haha.
Van het rijtje dat je daar noemt, lust mijn man de doperwtjes
En in de meeste restaurants kan hij goed terecht hoor, want vlees is hij gek op. (geen biefstuk) En jij kunt dat kinderachtig vinden, maar het is nou eenmaal zo. Smaken verschillen nou eenmaal. Zijn hele familie eet moeilijk, maar ze moesten wel altijd alles opeten van hun moeder. Mening van mijn man is "ik moest altijd vanalles eten wat ik niet lustte, nu ben ik volwassen en eet ik alleen nog wat ik wél lust"En jij houdt dus ook rekening met al zijn wensen als jij kookt? Of laat je het koken aan hem over? Mijn vriend lust alleen geen champignons, en dat vind ik zelfs soms al irritant haha.
woensdag 4 juni 2014 om 16:43
quote:mienbillekesjeuken schreef op 04 juni 2014 @ 14:34:
[...]
(overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
dat komt omdat wild niet heel 'Romantisch' geschoten wordt op de Veluwe maar voor grootste deel onder erbarmelijke omstandigheden gekweekt wordt in Oost-Europa
[...]
(overigens is wild wel scharrel maar dat mag dan weer niet biologisch genoemd worden, om maar een voorbeeld te noemen)
dat komt omdat wild niet heel 'Romantisch' geschoten wordt op de Veluwe maar voor grootste deel onder erbarmelijke omstandigheden gekweekt wordt in Oost-Europa
woensdag 4 juni 2014 om 16:53
quote:amarna, 1 uur geleden
Met mensen die overtuigd vegetarier zijn of ergens allergisch voor zijn of een ziekte als coeliakie hebben, houd ik altijd rekening.
Maar niet met de familie X waarvan pa geen vis lust, moe geen champignons lust, zoon geen fruit lust en dochter geen groente weg kan krijgen.
Die moet je uitnodigen voor de koffie en niet voor het eten. Of je moet friet bakken met een frikandel erbij.
Ik heb het één keer gedaan met kerst, met de lus-ik-niets, overtuigingen en diëten van veertien man rekening gehouden, behalve met mezelf. Het is niet te doen en dan heb ik nog de luxe van twee keukens in huis. Twee keukens had ik nodig voor die onzin en maar twee handen en twee benen. Zo grenzeloos ben ik gelukkig niet meer dat ik met iedereens wensen rekening houdt.
Met mensen die overtuigd vegetarier zijn of ergens allergisch voor zijn of een ziekte als coeliakie hebben, houd ik altijd rekening.
Maar niet met de familie X waarvan pa geen vis lust, moe geen champignons lust, zoon geen fruit lust en dochter geen groente weg kan krijgen.
Die moet je uitnodigen voor de koffie en niet voor het eten. Of je moet friet bakken met een frikandel erbij.
Ik heb het één keer gedaan met kerst, met de lus-ik-niets, overtuigingen en diëten van veertien man rekening gehouden, behalve met mezelf. Het is niet te doen en dan heb ik nog de luxe van twee keukens in huis. Twee keukens had ik nodig voor die onzin en maar twee handen en twee benen. Zo grenzeloos ben ik gelukkig niet meer dat ik met iedereens wensen rekening houdt.
You know how I know? Because I reeaally think so!
woensdag 4 juni 2014 om 16:59