
Ben ik nou echt zo ongezond bezig?

vrijdag 6 juni 2014 om 18:55
Hoihoi,
Ik ben een zeikerd met eten
Altijd al geweest...
Nou zijn de afgelopen 2 jaar waardeloos geweest(scheiding, veel overlijden in de familie etc.) + rond etenstijd werk ik, en ik had gewoon niet de puf en de zin om s'avonds na het werk nog te staan koken. Kreeg vaak de tip om in het weekend voor de hele week te koken, en dan vanuit de vriezer te eten. Ging het ene oor in, andere oor uit, omdat ik voor mijn idee na mijn werkweek echt de knollen op had, en dan toch niet onder mijn huishouden en mijn dieren uit kon komen, en om dan ook nog uren te staan kokkerellen.....ik koos ervoor om de weekendavonden te investeren in mijn sociale leven, want daar was na zoveel uitval ook niet veel van over.
Dus thuisbezorgd.nl heeft de afgelopen 2 jaar goed verdiend aan mij....
Goed, nu zijn we dus 2 jaar en 14 kilo verder
Ik voel me stukken beter(mentaal), heb weer een leuke vriendenkring, vriendje, heb me'n huisje weer leuk gemaakt, ben nu me'n tuin aan het opknappen, en ga straks lekker even op vakantie.
Ik heb echter dat koken nog steeds niet op de rit, en daar baal ik van als een stekker!
Ik kan mezelf er toe zetten om gemiddeld zo'n 2x per week te koken, en ik eet 1x per week bij mijn vriend. Blijven dus 4 knoeidagen over.
Dat shoarma en pizza bestellen is er sinds begin dit voorjaar wel af(jay!), en ben dus van die 14 kilo er alweer 6 kwijt.
Ik ben gek van zomerfruit, en in de zomer vind ik bronwater heerlijk, dus hoop dat ik tegen de herfst de resterende 8 kilo kwijt ben.
Maar hoe dan verder?
Ontbijt en lunch heb ik wel weer op de rit, eet s'morgens keurig volkorenbrood/roggebrood met kaas en augurk, of een gekookt eitje, drink keurig mijn melk, eet yoghurt met nootjes of fruit, dat soort dingen, niets mis mee, maar dat avondeten hè..
Wat ik nu doe, die 4 dagen per week, is avondeten vervangen door een visje te halen, of zoals vandaag zag ik dat ze weer kersen hebben bij de plus, daar kan ik zo 2 bakken van op peuzelen op een avond, of een uitsmijter op brood.
Ik eet dus geen ongezonde, vette zooi meer, en toch krijg ik continue om de oren dat ik zo erg ongezond bezig ben.
Is het echt zo ongezond om de helft van de week het avondeten(vlees, aardappels, groente) te vervangen door een visje of een bak fruit?
Het is dus wel de helft van de week, maar wel gevarieerd en geen zooi, zoals de laatste 2 jaar.
Nou, ik berg me alvast
Ik ben een zeikerd met eten
Altijd al geweest...
Nou zijn de afgelopen 2 jaar waardeloos geweest(scheiding, veel overlijden in de familie etc.) + rond etenstijd werk ik, en ik had gewoon niet de puf en de zin om s'avonds na het werk nog te staan koken. Kreeg vaak de tip om in het weekend voor de hele week te koken, en dan vanuit de vriezer te eten. Ging het ene oor in, andere oor uit, omdat ik voor mijn idee na mijn werkweek echt de knollen op had, en dan toch niet onder mijn huishouden en mijn dieren uit kon komen, en om dan ook nog uren te staan kokkerellen.....ik koos ervoor om de weekendavonden te investeren in mijn sociale leven, want daar was na zoveel uitval ook niet veel van over.
Dus thuisbezorgd.nl heeft de afgelopen 2 jaar goed verdiend aan mij....
Goed, nu zijn we dus 2 jaar en 14 kilo verder
Ik voel me stukken beter(mentaal), heb weer een leuke vriendenkring, vriendje, heb me'n huisje weer leuk gemaakt, ben nu me'n tuin aan het opknappen, en ga straks lekker even op vakantie.
Ik heb echter dat koken nog steeds niet op de rit, en daar baal ik van als een stekker!
Ik kan mezelf er toe zetten om gemiddeld zo'n 2x per week te koken, en ik eet 1x per week bij mijn vriend. Blijven dus 4 knoeidagen over.
Dat shoarma en pizza bestellen is er sinds begin dit voorjaar wel af(jay!), en ben dus van die 14 kilo er alweer 6 kwijt.
Ik ben gek van zomerfruit, en in de zomer vind ik bronwater heerlijk, dus hoop dat ik tegen de herfst de resterende 8 kilo kwijt ben.
Maar hoe dan verder?
Ontbijt en lunch heb ik wel weer op de rit, eet s'morgens keurig volkorenbrood/roggebrood met kaas en augurk, of een gekookt eitje, drink keurig mijn melk, eet yoghurt met nootjes of fruit, dat soort dingen, niets mis mee, maar dat avondeten hè..
Wat ik nu doe, die 4 dagen per week, is avondeten vervangen door een visje te halen, of zoals vandaag zag ik dat ze weer kersen hebben bij de plus, daar kan ik zo 2 bakken van op peuzelen op een avond, of een uitsmijter op brood.
Ik eet dus geen ongezonde, vette zooi meer, en toch krijg ik continue om de oren dat ik zo erg ongezond bezig ben.
Is het echt zo ongezond om de helft van de week het avondeten(vlees, aardappels, groente) te vervangen door een visje of een bak fruit?
Het is dus wel de helft van de week, maar wel gevarieerd en geen zooi, zoals de laatste 2 jaar.
Nou, ik berg me alvast
vrijdag 6 juni 2014 om 20:11
1. Als je werkt rond etenstijd, kan je van tevoren wat klaarmaken en meenemen naar je werk.
2. Kook gewoon voor 2 dagen, dan ben je goedkoper uit en je bespaart tijd.
3. Zoek naar recepten die snel klaar zijn. Wokmaaltijden en soepen zijn bijzonder snel bijvoorbeeld.
4. Ook tijdsbesparend: voorgesneden groenten kopen i.p.v groente dat je nog zelf moet snijden/schillen. Ook kipfilet kan je voorgesneden krijgen, of voorgedraaide soepballetjes.
2. Kook gewoon voor 2 dagen, dan ben je goedkoper uit en je bespaart tijd.
3. Zoek naar recepten die snel klaar zijn. Wokmaaltijden en soepen zijn bijzonder snel bijvoorbeeld.
4. Ook tijdsbesparend: voorgesneden groenten kopen i.p.v groente dat je nog zelf moet snijden/schillen. Ook kipfilet kan je voorgesneden krijgen, of voorgedraaide soepballetjes.
vrijdag 6 juni 2014 om 20:20
quote:Bammetjebam schreef op 06 juni 2014 @ 20:11:
1. Als je werkt rond etenstijd, kan je van tevoren wat klaarmaken en meenemen naar je werk.
2. Kook gewoon voor 2 dagen, dan ben je goedkoper uit en je bespaart tijd.
3. Zoek naar recepten die snel klaar zijn. Wokmaaltijden en soepen zijn bijzonder snel bijvoorbeeld.
4. Ook tijdsbesparend: voorgesneden groenten kopen i.p.v groente dat je nog zelf moet snijden/schillen. Ook kipfilet kan je voorgesneden krijgen, of voorgedraaide soepballetjes.
Klopt, behalve dat soep snel klaar is. Met het trekken van een behoorlijke bouillon ben je wel een paar uur kwijt.
En voorgedraaide soepballen zijn echt smerig. Heb het één keer geprobeerd, dat werden taaie dingen in de soep. Misschien slecht getroffen, maar ik draai ze nu liever zelf (met kruiden erdoor, dan smaken ze nog lekkerder ook).
1. Als je werkt rond etenstijd, kan je van tevoren wat klaarmaken en meenemen naar je werk.
2. Kook gewoon voor 2 dagen, dan ben je goedkoper uit en je bespaart tijd.
3. Zoek naar recepten die snel klaar zijn. Wokmaaltijden en soepen zijn bijzonder snel bijvoorbeeld.
4. Ook tijdsbesparend: voorgesneden groenten kopen i.p.v groente dat je nog zelf moet snijden/schillen. Ook kipfilet kan je voorgesneden krijgen, of voorgedraaide soepballetjes.
Klopt, behalve dat soep snel klaar is. Met het trekken van een behoorlijke bouillon ben je wel een paar uur kwijt.
En voorgedraaide soepballen zijn echt smerig. Heb het één keer geprobeerd, dat werden taaie dingen in de soep. Misschien slecht getroffen, maar ik draai ze nu liever zelf (met kruiden erdoor, dan smaken ze nog lekkerder ook).
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!

vrijdag 6 juni 2014 om 20:25

vrijdag 6 juni 2014 om 20:29
quote:blueeyes*3 schreef op 06 juni 2014 @ 20:05:
En als we dat rare 'eet nou tussen de middag warm' nou eens omgooien naar 'in de avond kun je ook brood eten'? Werkt dat?
Dan zou je het volgende kunnen maken:
- broodje tonijnsalade (tonijnsalade van te voren maken)
- broodje gezond (pakje kaas, evt plakje ham, groente, eitje. Eitje even tussen de middag koken).
- broodje ei-met-rookvlees
- broodje met wat overgebleven curry (las dat je dat lekker vindt)
Leg dan er wat rauwkost (sla, paprika, tomaat, komkommer, worteltjes...) naast en eet die bak kersen als toetje. Zeurende collega's/omgeving ook weer blij
Jah! Dat doe ik ook af en toe!
Rauwkost is dus wel een goede vervanging van groenten?
Ik krijg daar ook altijd gezeur over, dat er niets in rauwkost zit.
En als we dat rare 'eet nou tussen de middag warm' nou eens omgooien naar 'in de avond kun je ook brood eten'? Werkt dat?
Dan zou je het volgende kunnen maken:
- broodje tonijnsalade (tonijnsalade van te voren maken)
- broodje gezond (pakje kaas, evt plakje ham, groente, eitje. Eitje even tussen de middag koken).
- broodje ei-met-rookvlees
- broodje met wat overgebleven curry (las dat je dat lekker vindt)
Leg dan er wat rauwkost (sla, paprika, tomaat, komkommer, worteltjes...) naast en eet die bak kersen als toetje. Zeurende collega's/omgeving ook weer blij
Jah! Dat doe ik ook af en toe!
Rauwkost is dus wel een goede vervanging van groenten?
Ik krijg daar ook altijd gezeur over, dat er niets in rauwkost zit.


vrijdag 6 juni 2014 om 20:32
quote:pejeka schreef op 06 juni 2014 @ 20:20:
[...]
Klopt, behalve dat soep snel klaar is. Met het trekken van een behoorlijke bouillon ben je wel een paar uur kwijt.
En voorgedraaide soepballen zijn echt smerig. Heb het één keer geprobeerd, dat werden taaie dingen in de soep. Misschien slecht getroffen, maar ik draai ze nu liever zelf (met kruiden erdoor, dan smaken ze nog lekkerder ook).
Ja, ieww, kant en klaar balletjes.
Draai ze wel zelf dan, maar gooi wel zo'n maggie bouilonblokje in de pan, want ook zelf bouilon trekken is me dan weer te veel werk
[...]
Klopt, behalve dat soep snel klaar is. Met het trekken van een behoorlijke bouillon ben je wel een paar uur kwijt.
En voorgedraaide soepballen zijn echt smerig. Heb het één keer geprobeerd, dat werden taaie dingen in de soep. Misschien slecht getroffen, maar ik draai ze nu liever zelf (met kruiden erdoor, dan smaken ze nog lekkerder ook).
Ja, ieww, kant en klaar balletjes.
Draai ze wel zelf dan, maar gooi wel zo'n maggie bouilonblokje in de pan, want ook zelf bouilon trekken is me dan weer te veel werk


vrijdag 6 juni 2014 om 20:51
Als je zo'n stoompan hebt, kun je onderin de aardappels koken in het water en dan bovenin de groente stomen. Scheelt weer een pan!
Zo één: http://www.kookwinkel.nl/ ... mroestvrijstaal2delig.asp (er zijn vast wel goedkopere hoor)
Zo één: http://www.kookwinkel.nl/ ... mroestvrijstaal2delig.asp (er zijn vast wel goedkopere hoor)

vrijdag 6 juni 2014 om 21:29
quote:thee schreef op 06 juni 2014 @ 21:15:
Misschien een slow cooker iets voor jou als ik de enthousiaste verhalen hier op het forum zo lees!
Oh, nooit van gehoord!
Zit net dit artikel erover te lezen, en als ik het goed begrijp, komt er geen vuur aan te pas, dus ik zou hem gewoon aan kunnen zetten als ik weg ga naar mijn werk, en dan is het klaar als ik thuis kom?
http://www.ohmyfoodness.n ... wcooker-een-musthave-niet
Dan is dat wel ideaal!
Misschien een slow cooker iets voor jou als ik de enthousiaste verhalen hier op het forum zo lees!
Oh, nooit van gehoord!
Zit net dit artikel erover te lezen, en als ik het goed begrijp, komt er geen vuur aan te pas, dus ik zou hem gewoon aan kunnen zetten als ik weg ga naar mijn werk, en dan is het klaar als ik thuis kom?
http://www.ohmyfoodness.n ... wcooker-een-musthave-niet
Dan is dat wel ideaal!
vrijdag 6 juni 2014 om 22:33
Ik heb hetzelfde probleem gehad als jou waardoor ik dus ook te dikwas vooral veel vet rond mijn buik. Ik eet nu veel en gezond. Ik koop bijv vis doe dat met kruiden en citroen in folie in de oven en ik bak ondertussen roerbak groente. Soms maak ik een curry uit een blikje met kokosmelk. Evt wat rijst erbij koken. Snel en llekker. Soms kook ik voor 2 dagen dan plan ik een avond koken en ern avond actief. Ik eet ook weleens een maaltijd salade. Aardappelen kun je geschild koken, vlees erbij tomaat en kommer en klaar.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
vrijdag 6 juni 2014 om 22:37
Mijn vriend en ik doen vaak groenten, aardappels en vlees in een braadslede en dan zo de oven in, met een beetje olie, zout en kruiden. Heb je ook alleen die braadslede, mes en snijplank af te wassen. Aardappeltjes kun je boenen dus die hoef je niet te schillen .
Dat werkt met aardappels, bataven, pastinaak, courgettes, champignons (genoeg olie!), paprika, aubergines en nog veel meer.
Qua vlees moet je dan denken aan worstjes, kippenpootjes (vooral lekker met aardappeltjes, en als de pootjes gemarineerd zijn!) etc.
Als je het aandurft zou je de honden kunnen uitlaten terwijl het in de oven staat.
Dat werkt met aardappels, bataven, pastinaak, courgettes, champignons (genoeg olie!), paprika, aubergines en nog veel meer.
Qua vlees moet je dan denken aan worstjes, kippenpootjes (vooral lekker met aardappeltjes, en als de pootjes gemarineerd zijn!) etc.
Als je het aandurft zou je de honden kunnen uitlaten terwijl het in de oven staat.

vrijdag 6 juni 2014 om 22:45
Ja Thee was me voor, maar investeer in een slowcooker. Eten erin voor je aan je tweede shift begint, als je thuiskomt is het eten klaar. De mijne koste 35 ¤ op amazon en ik gebruik hem meerdere keren per week. Ik maak er alles in, soep, goulash, rendang, pastasaus, currys, chili enz. Echt een uitkomst.

vrijdag 6 juni 2014 om 22:46


vrijdag 6 juni 2014 om 22:50
op zondag lasagne maken, genoeg zodat er wat overblijft. Maandag opwarmen klaar.
dinsdag; wokken met kip
woensdag; snelle spaghetti
donderdag; vegetarisch met champignons, paprika, courgette en kidneybonen in een tortille met guacemole (zelf maken, pureer een avocado met een beetje citroensap, knoflook, pepertje en sour creme)
donderdag; je visje, maar dan wel met peterselieaardappels en worteltjes.
allemaal binnen 10 minuten op tafel. de boodschappen haal je in het weekend.
dinsdag; wokken met kip
woensdag; snelle spaghetti
donderdag; vegetarisch met champignons, paprika, courgette en kidneybonen in een tortille met guacemole (zelf maken, pureer een avocado met een beetje citroensap, knoflook, pepertje en sour creme)
donderdag; je visje, maar dan wel met peterselieaardappels en worteltjes.
allemaal binnen 10 minuten op tafel. de boodschappen haal je in het weekend.
vrijdag 6 juni 2014 om 22:54
quote:Cadou schreef op 06 juni 2014 @ 20:34:
[...]
Ik zeg ook heel vaak me'n, ze'n.
Twents hè
Ho ho, zet Twente niet te kakken hè, ik kom er ook vandaan maar deze schrijfwijze heb ik nog nooit gezien!
Wel m'n en z'n, als afkorting van mijn en zijn. Me'n zou dan voluit geschreven betekenen: me een. (Net zoals zo'n -> zo een). Lijkt me niet dat je dat bedoelt
On topic: kan me echt niks voorstellen bij jouw situatie haha. Ik kook elke dag voor mezelf (alleen), zie het probleem niet. Kwestie van niet zeuren maar je gewoon houden aan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt, namelijk dat je kookt. Punt.
En ja ik vind je eetpatroon idioot en denk ik ook wel ongezond. Variatie is wat mij betreft het toverwoord van gezond eten, vier keer per week vis of een bak kersen eten valt daar voor mij niet onder. Maar hé, als jij je er lekker bij voelt...we zijn toch allemaal anders
[...]
Ik zeg ook heel vaak me'n, ze'n.
Twents hè
Ho ho, zet Twente niet te kakken hè, ik kom er ook vandaan maar deze schrijfwijze heb ik nog nooit gezien!
Wel m'n en z'n, als afkorting van mijn en zijn. Me'n zou dan voluit geschreven betekenen: me een. (Net zoals zo'n -> zo een). Lijkt me niet dat je dat bedoelt
On topic: kan me echt niks voorstellen bij jouw situatie haha. Ik kook elke dag voor mezelf (alleen), zie het probleem niet. Kwestie van niet zeuren maar je gewoon houden aan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt, namelijk dat je kookt. Punt.
En ja ik vind je eetpatroon idioot en denk ik ook wel ongezond. Variatie is wat mij betreft het toverwoord van gezond eten, vier keer per week vis of een bak kersen eten valt daar voor mij niet onder. Maar hé, als jij je er lekker bij voelt...we zijn toch allemaal anders
Ik spreek toch geen Chinees?!
vrijdag 6 juni 2014 om 23:09
Misschien doe ik iets fout hoor, maar ik heb de pest aan mijn slowcooker.
Tegen de tijd dat het klaar is smaakt alles precies hetzelfde. Qua smaak valt je vlees niet meer te onderscheiden van de groente.
Ikzelf werk ook 3 dagen per week achter elkaar een late dienst, en ik maak voor die dagen 1 ovenschotel.
Dan eet ik 3 dagen achter elkaar precies hetzelfde, maar dat boeit me niet.
Ik kan hier van die kant en klare pittige gehaktballetjes kopen, die gooi ik erin, dan veel groente erover heen, kan van alles zijn, vervolgens aardappelschijfjes en aardappel-anders.
Zoiets bv. Lekker makkelijk, en niet al te slecht.
Er valt amper iets aan te koken, hoeft alleen maar in de oven.
Tegen de tijd dat het klaar is smaakt alles precies hetzelfde. Qua smaak valt je vlees niet meer te onderscheiden van de groente.
Ikzelf werk ook 3 dagen per week achter elkaar een late dienst, en ik maak voor die dagen 1 ovenschotel.
Dan eet ik 3 dagen achter elkaar precies hetzelfde, maar dat boeit me niet.
Ik kan hier van die kant en klare pittige gehaktballetjes kopen, die gooi ik erin, dan veel groente erover heen, kan van alles zijn, vervolgens aardappelschijfjes en aardappel-anders.
Zoiets bv. Lekker makkelijk, en niet al te slecht.
Er valt amper iets aan te koken, hoeft alleen maar in de oven.
Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.