
Ben ik nou echt zo ongezond bezig?

vrijdag 6 juni 2014 om 18:55
Hoihoi,
Ik ben een zeikerd met eten
Altijd al geweest...
Nou zijn de afgelopen 2 jaar waardeloos geweest(scheiding, veel overlijden in de familie etc.) + rond etenstijd werk ik, en ik had gewoon niet de puf en de zin om s'avonds na het werk nog te staan koken. Kreeg vaak de tip om in het weekend voor de hele week te koken, en dan vanuit de vriezer te eten. Ging het ene oor in, andere oor uit, omdat ik voor mijn idee na mijn werkweek echt de knollen op had, en dan toch niet onder mijn huishouden en mijn dieren uit kon komen, en om dan ook nog uren te staan kokkerellen.....ik koos ervoor om de weekendavonden te investeren in mijn sociale leven, want daar was na zoveel uitval ook niet veel van over.
Dus thuisbezorgd.nl heeft de afgelopen 2 jaar goed verdiend aan mij....
Goed, nu zijn we dus 2 jaar en 14 kilo verder
Ik voel me stukken beter(mentaal), heb weer een leuke vriendenkring, vriendje, heb me'n huisje weer leuk gemaakt, ben nu me'n tuin aan het opknappen, en ga straks lekker even op vakantie.
Ik heb echter dat koken nog steeds niet op de rit, en daar baal ik van als een stekker!
Ik kan mezelf er toe zetten om gemiddeld zo'n 2x per week te koken, en ik eet 1x per week bij mijn vriend. Blijven dus 4 knoeidagen over.
Dat shoarma en pizza bestellen is er sinds begin dit voorjaar wel af(jay!), en ben dus van die 14 kilo er alweer 6 kwijt.
Ik ben gek van zomerfruit, en in de zomer vind ik bronwater heerlijk, dus hoop dat ik tegen de herfst de resterende 8 kilo kwijt ben.
Maar hoe dan verder?
Ontbijt en lunch heb ik wel weer op de rit, eet s'morgens keurig volkorenbrood/roggebrood met kaas en augurk, of een gekookt eitje, drink keurig mijn melk, eet yoghurt met nootjes of fruit, dat soort dingen, niets mis mee, maar dat avondeten hè..
Wat ik nu doe, die 4 dagen per week, is avondeten vervangen door een visje te halen, of zoals vandaag zag ik dat ze weer kersen hebben bij de plus, daar kan ik zo 2 bakken van op peuzelen op een avond, of een uitsmijter op brood.
Ik eet dus geen ongezonde, vette zooi meer, en toch krijg ik continue om de oren dat ik zo erg ongezond bezig ben.
Is het echt zo ongezond om de helft van de week het avondeten(vlees, aardappels, groente) te vervangen door een visje of een bak fruit?
Het is dus wel de helft van de week, maar wel gevarieerd en geen zooi, zoals de laatste 2 jaar.
Nou, ik berg me alvast
Ik ben een zeikerd met eten
Altijd al geweest...
Nou zijn de afgelopen 2 jaar waardeloos geweest(scheiding, veel overlijden in de familie etc.) + rond etenstijd werk ik, en ik had gewoon niet de puf en de zin om s'avonds na het werk nog te staan koken. Kreeg vaak de tip om in het weekend voor de hele week te koken, en dan vanuit de vriezer te eten. Ging het ene oor in, andere oor uit, omdat ik voor mijn idee na mijn werkweek echt de knollen op had, en dan toch niet onder mijn huishouden en mijn dieren uit kon komen, en om dan ook nog uren te staan kokkerellen.....ik koos ervoor om de weekendavonden te investeren in mijn sociale leven, want daar was na zoveel uitval ook niet veel van over.
Dus thuisbezorgd.nl heeft de afgelopen 2 jaar goed verdiend aan mij....
Goed, nu zijn we dus 2 jaar en 14 kilo verder
Ik voel me stukken beter(mentaal), heb weer een leuke vriendenkring, vriendje, heb me'n huisje weer leuk gemaakt, ben nu me'n tuin aan het opknappen, en ga straks lekker even op vakantie.
Ik heb echter dat koken nog steeds niet op de rit, en daar baal ik van als een stekker!
Ik kan mezelf er toe zetten om gemiddeld zo'n 2x per week te koken, en ik eet 1x per week bij mijn vriend. Blijven dus 4 knoeidagen over.
Dat shoarma en pizza bestellen is er sinds begin dit voorjaar wel af(jay!), en ben dus van die 14 kilo er alweer 6 kwijt.
Ik ben gek van zomerfruit, en in de zomer vind ik bronwater heerlijk, dus hoop dat ik tegen de herfst de resterende 8 kilo kwijt ben.
Maar hoe dan verder?
Ontbijt en lunch heb ik wel weer op de rit, eet s'morgens keurig volkorenbrood/roggebrood met kaas en augurk, of een gekookt eitje, drink keurig mijn melk, eet yoghurt met nootjes of fruit, dat soort dingen, niets mis mee, maar dat avondeten hè..
Wat ik nu doe, die 4 dagen per week, is avondeten vervangen door een visje te halen, of zoals vandaag zag ik dat ze weer kersen hebben bij de plus, daar kan ik zo 2 bakken van op peuzelen op een avond, of een uitsmijter op brood.
Ik eet dus geen ongezonde, vette zooi meer, en toch krijg ik continue om de oren dat ik zo erg ongezond bezig ben.
Is het echt zo ongezond om de helft van de week het avondeten(vlees, aardappels, groente) te vervangen door een visje of een bak fruit?
Het is dus wel de helft van de week, maar wel gevarieerd en geen zooi, zoals de laatste 2 jaar.
Nou, ik berg me alvast

zaterdag 7 juni 2014 om 13:07
Ik gooi als ik snel moet koken ook regelmatig mager gehakt in de pan, na een paar minuten minikrieltjes erbij (zijn sneller gaar dan gewone krieltjes) en dan een zakje wokgroente erdoor. Lading kruiden erover of een beetje woksaus, klaar. En slechts 1 pan.
Als ik AGV eet haal ik regelmatig vleesvervangers. Die zijn sneller klaar dan vlees (minuut of 4). Die dan samen met aardappelschijfjes in een pan (scheelt afwas). Kant en klaar bakje rouwkost erbij, klaar.
Als ik AGV eet haal ik regelmatig vleesvervangers. Die zijn sneller klaar dan vlees (minuut of 4). Die dan samen met aardappelschijfjes in een pan (scheelt afwas). Kant en klaar bakje rouwkost erbij, klaar.
Ik spreek toch geen Chinees?!


zaterdag 7 juni 2014 om 13:36
Ik heb zo'n hekel aam het woord 'oppeuzelen'. Op de een of andere manier werkt dat woord zo enorm op mijn irritatie. Gek. Maar goed:
Misschien een tip om diepvriesgroentenmaaltijd te nemen die je alleen hoeft op te bakken of klaat te stomen?
Ik vind bv de Vlaamse roerbakgroente prima te eten, maak er vaak nog een gebakken eitje bij en klaar. Dat voor mij echt zo'n maaltijd voor als ik geen zin heb. En toch zitten er groente in, en in deze dan aardappelen. In sommige his, of kip etc. Je hebt best veel keuze.
Misschien een tip om diepvriesgroentenmaaltijd te nemen die je alleen hoeft op te bakken of klaat te stomen?
Ik vind bv de Vlaamse roerbakgroente prima te eten, maak er vaak nog een gebakken eitje bij en klaar. Dat voor mij echt zo'n maaltijd voor als ik geen zin heb. En toch zitten er groente in, en in deze dan aardappelen. In sommige his, of kip etc. Je hebt best veel keuze.



zaterdag 7 juni 2014 om 13:59
Ik heb ook wel periodes dat ik me nauwelijks tot koken kan zetten. Dan eet ik lekker brood, maar ik zorg wel voor mijn groenten. Bijvoorbeeld boterhammen met kaas en tomaat (en mayo). Of ik knaag er een zakje rauwe geschrapte worteltjes bij weg. Rauwkost is overigens helemaal prima, zitten juist nog veel vitamines in. In komkommer niet zo veel maar tomaten zijn echt wel gezond.
De groenteboer heeft ook vaak prima kant en klare rauwkost/slaatjes. Deed ik vroeger ook veel. Lekkere koolsalade o waldorfsalade met verse bleekselderij.
Ook maak ik 1 keer in de zoveel tijd een pan verse tomaten/paprika soep en dat vries ik in. Vijf minuten in de magnetron en dan nog 5 minuten in een steelpannetje aan de kook brengen en ik heb weer een kom vol vitamine.
De groenteboer heeft ook vaak prima kant en klare rauwkost/slaatjes. Deed ik vroeger ook veel. Lekkere koolsalade o waldorfsalade met verse bleekselderij.
Ook maak ik 1 keer in de zoveel tijd een pan verse tomaten/paprika soep en dat vries ik in. Vijf minuten in de magnetron en dan nog 5 minuten in een steelpannetje aan de kook brengen en ik heb weer een kom vol vitamine.

zaterdag 7 juni 2014 om 13:59
zaterdag 7 juni 2014 om 14:04
Ik kook zelfs vaak voor 4 tot 5 personen en vries dat in. Maak graag chili con carne en dan gaat een ingevroren bakje rechtstreeks 10 minuten in de magnetron. Vervolgens in een wrap (ook uit de vriezer) met wat geraspte kaas en een kwartiertje in de oven. Daarvoor moet ik 2 keer naar de keuken strompelen en de rest lig ik op de bank en ik heb een gezonde huisgemaakte burito.
Ook verse tagliatelle van de AH met een tomatensaus met gehaktballetjes (al goed door elkaar gehusseld) doet het bij mij prima in de vriezer. Ook rechtstreeks uit de vriezer in de magnetron. Geen probleem.
Ik kook eigenlijk maar 2 of 3 keer per week op die manier en eet altijd gezond.
Ook verse tagliatelle van de AH met een tomatensaus met gehaktballetjes (al goed door elkaar gehusseld) doet het bij mij prima in de vriezer. Ook rechtstreeks uit de vriezer in de magnetron. Geen probleem.
Ik kook eigenlijk maar 2 of 3 keer per week op die manier en eet altijd gezond.
zaterdag 7 juni 2014 om 14:08
Zelfgemaakte soto ajam met boontjes en taugeh enzo erdoor gaat ook in eenpersoonsbakjes in de vriezer.
Eitje hardkoken, bakje soto in de magnetron en daarna nog even in het pannetje van de eitjes tot het goed kookt. Seroendeng en uitjes erover en wat sambal erbij.
Heerlijk en het wordt echt niet slechter van de vriezer.
Eitje hardkoken, bakje soto in de magnetron en daarna nog even in het pannetje van de eitjes tot het goed kookt. Seroendeng en uitjes erover en wat sambal erbij.
Heerlijk en het wordt echt niet slechter van de vriezer.



zondag 8 juni 2014 om 17:29
Ik vind het wel bizar dat veel mensen zeggen: koop een maaltijd salade bij de AH! Ik hoorde laatst dat daar ontzettend veel vet en teveel calorieën in zitten..
TO, wat voor soort avondeten (naast curry) vind je lekker? Ik krijg niet echt de indruk dat je echt van je eten geniet. Misschien kan je daar mee aan de slag?
TO, wat voor soort avondeten (naast curry) vind je lekker? Ik krijg niet echt de indruk dat je echt van je eten geniet. Misschien kan je daar mee aan de slag?
zondag 8 juni 2014 om 23:43
Gezondheid is relatief. Waar voel je jezelf goed bij?
Als ik je bericht lees ben je dan te moe om nog te koken of heeft dit te maken met geen zin hebben?
Beide kan een gevolg zijn van ongezonde voeding. Je krijgt hierdoor niet voldoende voedingsstoffen binnen en voelt je daardoor moe of bent niet geïnteresseerd om moeite te doen voor je eten.
Als ik naar de beschrijving van je voeding kijk mis ik hierin vooral veel groente. Probeer iedere dag meer groente te eten en voldoende te bewegen. Je hoeft niet te sporten, maar probeer zo min mogelijk stil te zitten! Groente kan ook prima bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje. Het is dan niet erg om als avondmaal alleen een visje te eten, zolang je maar geen maaltijd overslaat.
Mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag!
Succes!
Als ik je bericht lees ben je dan te moe om nog te koken of heeft dit te maken met geen zin hebben?
Beide kan een gevolg zijn van ongezonde voeding. Je krijgt hierdoor niet voldoende voedingsstoffen binnen en voelt je daardoor moe of bent niet geïnteresseerd om moeite te doen voor je eten.
Als ik naar de beschrijving van je voeding kijk mis ik hierin vooral veel groente. Probeer iedere dag meer groente te eten en voldoende te bewegen. Je hoeft niet te sporten, maar probeer zo min mogelijk stil te zitten! Groente kan ook prima bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje. Het is dan niet erg om als avondmaal alleen een visje te eten, zolang je maar geen maaltijd overslaat.
Mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag!
Succes!

zondag 8 juni 2014 om 23:52
quote:ikeaverslaafde schreef op 08 juni 2014 @ 13:39:
Jamie Oliver heeft een kookboek met recepten voor hoofdgerechten die je in 15 minuten kan klaarmaken. Is ook een programma van op 24Kitchen. (Ik vraag me wel af of het ook in 15 minuten lukt als je niet zo vaak kookt, maar da's een ander verhaal.)
Het lukt alleen als je alles al voorgesneden en in de juiste hoeveelheden klaar hebt staan op t aanrecht. Uit ervaring
Dus dat moet je eerst nog even doen, en dat kost ook tijd.....
Jamie Oliver heeft een kookboek met recepten voor hoofdgerechten die je in 15 minuten kan klaarmaken. Is ook een programma van op 24Kitchen. (Ik vraag me wel af of het ook in 15 minuten lukt als je niet zo vaak kookt, maar da's een ander verhaal.)
Het lukt alleen als je alles al voorgesneden en in de juiste hoeveelheden klaar hebt staan op t aanrecht. Uit ervaring
Dus dat moet je eerst nog even doen, en dat kost ook tijd.....
