
Suikervrij eten
dinsdag 21 maart 2017 om 10:03
Ik wil suikervrij (nou ja, toegevoegde suikervrij) gaan eten.
Wil dit al langer en gebruik geen pakjes en potjes bij het koken, weinig zoete dranken enz. , maar toch af en toe.... heb ik van die cravings.
Mijn zwakke plekken zijn drop, pure chocolade en alcohol.
Wie doen er mee en wat zijn jullie moeilijke voedingsmiddelen? Misschien kunnen we elkaar helpen!
Wil dit al langer en gebruik geen pakjes en potjes bij het koken, weinig zoete dranken enz. , maar toch af en toe.... heb ik van die cravings.
Mijn zwakke plekken zijn drop, pure chocolade en alcohol.
Wie doen er mee en wat zijn jullie moeilijke voedingsmiddelen? Misschien kunnen we elkaar helpen!
dinsdag 21 maart 2017 om 11:52
dinsdag 21 maart 2017 om 12:09
quote:grotestapelkoekjes schreef op 21 maart 2017 @ 10:26:
Ik ga dit ook volgen, ik ben ook echt een beetje suikerverslaafd. Maar ik eet eigenlijk nooit koekjes (hoewel mijn nick misschien anders doet vermoeden
). Mijn zwakte ligt echt bij chocolade, drop en alcohol.Ha, dezelfde zwakke plekken! Ik eet ook geen koekjes en geen snoep of taart.
Ik ga dit ook volgen, ik ben ook echt een beetje suikerverslaafd. Maar ik eet eigenlijk nooit koekjes (hoewel mijn nick misschien anders doet vermoeden

dinsdag 21 maart 2017 om 12:19
quote:spell68 schreef op 21 maart 2017 @ 11:27:
Ik eet al jaren eigenlijk nagenoeg suikervrij. Ik stop overal stevia ipv suiker in. Ik eet elke dag een reep chocolade als onderdeel van mijn voedingsschema, maar die maak ik zelf.Suikervrij eten is ook bijna onmogelijk, maar suiker arm is goed te doen. Ook ik vervang suiker door stevia. Ik gebruik de verse gedroogde honingplant. En voor de koffie de druppels. Als je al geen zakjes, pakjes en potjes eet . Vlees van een goede slager neemt, verse groente en fruit en de zoete tussendoortjes vervangt door eigen baksels, dan ben je al een heel eind op weg. Trouwens, ik drink een wijntje in het weekend, en als ik een feestje heb eet ik ook gewoon een stukje taart. Ook bij uit eten gaan doe ik niet moeilijk. Maar daarin zijn ook goede en slechte keuzes. Heej, het moet wel leuk blijven hè.
Ik eet al jaren eigenlijk nagenoeg suikervrij. Ik stop overal stevia ipv suiker in. Ik eet elke dag een reep chocolade als onderdeel van mijn voedingsschema, maar die maak ik zelf.Suikervrij eten is ook bijna onmogelijk, maar suiker arm is goed te doen. Ook ik vervang suiker door stevia. Ik gebruik de verse gedroogde honingplant. En voor de koffie de druppels. Als je al geen zakjes, pakjes en potjes eet . Vlees van een goede slager neemt, verse groente en fruit en de zoete tussendoortjes vervangt door eigen baksels, dan ben je al een heel eind op weg. Trouwens, ik drink een wijntje in het weekend, en als ik een feestje heb eet ik ook gewoon een stukje taart. Ook bij uit eten gaan doe ik niet moeilijk. Maar daarin zijn ook goede en slechte keuzes. Heej, het moet wel leuk blijven hè.
"Boring conversation anyway"
dinsdag 21 maart 2017 om 12:22
Ja fruit blijf ik gewoon eten, het gaat mij meer om de geraffineerde en toegevoegde suikers. Ik eet 's morgens meestal fruit en gedroogde vruchten en zaden met ongezoete sojayoghurt. Tussen de middag brood met Tartex of pindakaas of Wilmersburger en rauwkost en 's avonds koken we meestal zelf en dan altijd zonder pakjes en zakjes. Ik eet tussendoor wel sesamkoekjes soms (te zoet!) en fruit.
Maar alcohol is echt een verslaving, daar probeer ik mee te stoppen, omdat minderen niet zo goed werkt voor mij. Af en toe een alcoholvrij biertje (ja, ik weet het wel met suiker) zal me hier tzt in geval van craving hopelijk mee helpen.
Drop... zucht. Zo moeilijk!
Chocola heb ik iets minder mee. Soms alleen zin in.
Maar alcohol is echt een verslaving, daar probeer ik mee te stoppen, omdat minderen niet zo goed werkt voor mij. Af en toe een alcoholvrij biertje (ja, ik weet het wel met suiker) zal me hier tzt in geval van craving hopelijk mee helpen.
Drop... zucht. Zo moeilijk!
Chocola heb ik iets minder mee. Soms alleen zin in.
dinsdag 21 maart 2017 om 13:55
quote:BriannaF schreef op 21 maart 2017 @ 12:19:
[...]
Suikervrij eten is ook bijna onmogelijk, maar suiker arm is goed te doen. Ook ik vervang suiker door stevia. Ik gebruik de verse gedroogde honingplant. En voor de koffie de druppels. Als je al geen zakjes, pakjes en potjes eet . Vlees van een goede slager neemt, verse groente en fruit en de zoete tussendoortjes vervangt door eigen baksels, dan ben je al een heel eind op weg. Trouwens, ik drink een wijntje in het weekend, en als ik een feestje heb eet ik ook gewoon een stukje taart. Ook bij uit eten gaan doe ik niet moeilijk. Maar daarin zijn ook goede en slechte keuzes. Heej, het moet wel leuk blijven hè.
Nou ja, dus het is niet zo moeilijk. Het leven is een onderhandeling, dus als jij het eten van suiker associeert met leuk en je wilt dat je leven leuk is dan wordt het lastig.
Ik associeer eten niet met gezellig en leuk en ik eet eigenlijk sowieso alleen koolhydraten in de vorm van groenten en wat blauwe bessen, dus het is voor mij totaal geen moeite om geen suiker te eten. In deze versta ik sucrose, dus tafelsuiker, als suiker.
Ik eet ook geen taart meer, omdat hoe langer ik geen suiker eet, hoe onpasselijker ik alleen al van de geur van gebak en eierkoeken enzovoort wordt. Dus het wordt alleen maar makkelijker. Waar mensen taart als een "guilty pleasure" zien, is dat voor mij een boterham met natuurlijke pindakaas. Het schuift allemaal gewoon wat meer op.
[...]
Suikervrij eten is ook bijna onmogelijk, maar suiker arm is goed te doen. Ook ik vervang suiker door stevia. Ik gebruik de verse gedroogde honingplant. En voor de koffie de druppels. Als je al geen zakjes, pakjes en potjes eet . Vlees van een goede slager neemt, verse groente en fruit en de zoete tussendoortjes vervangt door eigen baksels, dan ben je al een heel eind op weg. Trouwens, ik drink een wijntje in het weekend, en als ik een feestje heb eet ik ook gewoon een stukje taart. Ook bij uit eten gaan doe ik niet moeilijk. Maar daarin zijn ook goede en slechte keuzes. Heej, het moet wel leuk blijven hè.
Nou ja, dus het is niet zo moeilijk. Het leven is een onderhandeling, dus als jij het eten van suiker associeert met leuk en je wilt dat je leven leuk is dan wordt het lastig.
Ik associeer eten niet met gezellig en leuk en ik eet eigenlijk sowieso alleen koolhydraten in de vorm van groenten en wat blauwe bessen, dus het is voor mij totaal geen moeite om geen suiker te eten. In deze versta ik sucrose, dus tafelsuiker, als suiker.
Ik eet ook geen taart meer, omdat hoe langer ik geen suiker eet, hoe onpasselijker ik alleen al van de geur van gebak en eierkoeken enzovoort wordt. Dus het wordt alleen maar makkelijker. Waar mensen taart als een "guilty pleasure" zien, is dat voor mij een boterham met natuurlijke pindakaas. Het schuift allemaal gewoon wat meer op.
dinsdag 21 maart 2017 om 13:58
quote:firedraakje schreef op 21 maart 2017 @ 11:52:
[...]
Hoe maak je zelf chocolade?
Ik gebruik cacaopoeder van de johannesmolen, die vind ik het lekkerste en ik koop online cacaoboter:
Dan is het puur: 100gr cacaoboter smelten au bain marie, 45gr cacaopoeder en 2,5ml stevia
Melk is: 100 gr cacaoboter, 30 gr cacaopoeder, 40 gr volle melkpoeder en 3 ml stevia (en ik gooi er 40 gram hazelnoten bij).
Je moet wel goede stevia hebben, want er zijn er veel met een bittere nasmaak en dat maakt de beleving een stuk minder.
[...]
Hoe maak je zelf chocolade?
Ik gebruik cacaopoeder van de johannesmolen, die vind ik het lekkerste en ik koop online cacaoboter:
Dan is het puur: 100gr cacaoboter smelten au bain marie, 45gr cacaopoeder en 2,5ml stevia
Melk is: 100 gr cacaoboter, 30 gr cacaopoeder, 40 gr volle melkpoeder en 3 ml stevia (en ik gooi er 40 gram hazelnoten bij).
Je moet wel goede stevia hebben, want er zijn er veel met een bittere nasmaak en dat maakt de beleving een stuk minder.
dinsdag 21 maart 2017 om 15:40
quote:spell68 schreef op 21 maart 2017 @ 13:58:
[...]
Ik gebruik cacaopoeder van de johannesmolen, die vind ik het lekkerste en ik koop online cacaoboter:
Dan is het puur: 100gr cacaoboter smelten au bain marie, 45gr cacaopoeder en 2,5ml stevia
Melk is: 100 gr cacaoboter, 30 gr cacaopoeder, 40 gr volle melkpoeder en 3 ml stevia (en ik gooi er 40 gram hazelnoten bij).
Je moet wel goede stevia hebben, want er zijn er veel met een bittere nasmaak en dat maakt de beleving een stuk minder.Daar ben ik ook achter. Stevia met plantaardige glycerine toegevoegd is bitter, stevia van alleen stevia rebaudiana is lekker.
[...]
Ik gebruik cacaopoeder van de johannesmolen, die vind ik het lekkerste en ik koop online cacaoboter:
Dan is het puur: 100gr cacaoboter smelten au bain marie, 45gr cacaopoeder en 2,5ml stevia
Melk is: 100 gr cacaoboter, 30 gr cacaopoeder, 40 gr volle melkpoeder en 3 ml stevia (en ik gooi er 40 gram hazelnoten bij).
Je moet wel goede stevia hebben, want er zijn er veel met een bittere nasmaak en dat maakt de beleving een stuk minder.Daar ben ik ook achter. Stevia met plantaardige glycerine toegevoegd is bitter, stevia van alleen stevia rebaudiana is lekker.
"Boring conversation anyway"
dinsdag 21 maart 2017 om 19:56
Zoet/zuur broodbeleg is bijvoorbeeld schijven appel met rozijnen, aangezoet met zoetstof. Gekookt of in de magnetron wordt dat ook erg smakelijk. Abrikozen halvajam past daar ook goed bij. Verder aardbeien, tomaten.
Daarmee kan je flauw brood, wafels of pannenkoeken wat opvrolijken.
Uiteraard zit er technisch gezien ook suiker in fruit. Ik zie suiker niet als fout, mits met mate. Schepjes tafelsuiker, zuurtjes, engelse drop, gesuikerde frisdrank e.d.zou ik niet doen. Dat hoef je alleen niet te kopen.
Daarmee kan je flauw brood, wafels of pannenkoeken wat opvrolijken.
Uiteraard zit er technisch gezien ook suiker in fruit. Ik zie suiker niet als fout, mits met mate. Schepjes tafelsuiker, zuurtjes, engelse drop, gesuikerde frisdrank e.d.zou ik niet doen. Dat hoef je alleen niet te kopen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
dinsdag 21 maart 2017 om 20:09
quote:Roggenbrood schreef op 21 maart 2017 @ 10:44:
Wat ik toch al niet eet:
-snoep
-drop
-cruesli (wel de ongezoete muesli, is even wennen maar lekker!)
-vruchtensap
-frisdrank
-gezoete zuivel
-toetjes
Voor mij zit het hem echt in:
-koek
-chocola
-zoet broodbeleg
Fruit eet ik wel, ik zou niet zonder kunnen/willen. Zit ook suiker in, maar wat mij betreft mag dat. Ik merkte vorige keer wel dat ik het lastig vond iets lekkers voor op brood te verzinnen. Vooral 's morgens heb ik geen trek in kaas op brood, misschien een kwestie van wennen. Iemand suggesties?Er is ook suikervrije jam van cereal.
Wat ik toch al niet eet:
-snoep
-drop
-cruesli (wel de ongezoete muesli, is even wennen maar lekker!)
-vruchtensap
-frisdrank
-gezoete zuivel
-toetjes
Voor mij zit het hem echt in:
-koek
-chocola
-zoet broodbeleg
Fruit eet ik wel, ik zou niet zonder kunnen/willen. Zit ook suiker in, maar wat mij betreft mag dat. Ik merkte vorige keer wel dat ik het lastig vond iets lekkers voor op brood te verzinnen. Vooral 's morgens heb ik geen trek in kaas op brood, misschien een kwestie van wennen. Iemand suggesties?Er is ook suikervrije jam van cereal.
dinsdag 21 maart 2017 om 20:11
quote:sprokkelientje schreef op 21 maart 2017 @ 10:48:
Poeziewoezie, als je nu eens gewoon een aantal lekkere kruiden koopt (bv goede massala kerrie, ras el hanout en cajun) en daarmee wokt met een scheutje water. Uitje en knoflook doen de rest, of je marineert je vlees erin. Ik gebruik ook heus wel ketjap hoor maar ik heb een hele goede van de indische toko (niet die conimex of inproba shit) en daar zit wel iets van suiker in maar lang niet zoveel.Ketjap manis is te vervangen door soja saus (kikoman) met (flink wat ) zoetstof.
Poeziewoezie, als je nu eens gewoon een aantal lekkere kruiden koopt (bv goede massala kerrie, ras el hanout en cajun) en daarmee wokt met een scheutje water. Uitje en knoflook doen de rest, of je marineert je vlees erin. Ik gebruik ook heus wel ketjap hoor maar ik heb een hele goede van de indische toko (niet die conimex of inproba shit) en daar zit wel iets van suiker in maar lang niet zoveel.Ketjap manis is te vervangen door soja saus (kikoman) met (flink wat ) zoetstof.
dinsdag 21 maart 2017 om 20:12
woensdag 22 maart 2017 om 12:06
quote:elske77 schreef op 21 maart 2017 @ 18:42:
Iemand tips voor zoet broodbeleg?
Geen zoet beleg maar zelfgebakken bananenbrood (ook zoet) van speltmeel en havermout.
Staan zat recepten online, echt helemaal niet moeilijk.
Ik bak meestal in het weekend een bananenbrood, dan met een likje pindakaas (als variant op een boterham met pindakaas en banaan)
Iemand tips voor zoet broodbeleg?
Geen zoet beleg maar zelfgebakken bananenbrood (ook zoet) van speltmeel en havermout.
Staan zat recepten online, echt helemaal niet moeilijk.
Ik bak meestal in het weekend een bananenbrood, dan met een likje pindakaas (als variant op een boterham met pindakaas en banaan)
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
woensdag 22 maart 2017 om 12:12
Ik herken ook wel dingen die Spell68 zegt wat betreft dat opschuiven al wordt ik (gelukkig) niet onpasselijk van de geur van gebak en eierkoeken (mits van een een goede bakker en geen e nummer troep).
Ik wordt wel onpasselijk van de blikjes redbull die een collega van mij al vanaf 9 uur in de ochtend wegtankt en die als ontbijt voorverpakte hamkaascroissantjes eet en dit wegspoelt met een blikje regular cola.
Ik wordt wel onpasselijk van de blikjes redbull die een collega van mij al vanaf 9 uur in de ochtend wegtankt en die als ontbijt voorverpakte hamkaascroissantjes eet en dit wegspoelt met een blikje regular cola.
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
woensdag 22 maart 2017 om 12:19
Oh ik doe ook mee! Niet volledig suikervrij maar wel stoppen Met chocola. Snoep. Koek. Zoet beleg. Was 15 kg afgevallen maar snoeperij begint er weer enorm in te sluipen en het voelt niet prettig. Het lijkt soms alsof ik me niet kan inhouden! Maar ik wil geen slaaf zijn van de zoetigheid...
Alcohol drink ik al niet meer.
Heet dat dan suikerarm eten?
Alcohol drink ik al niet meer.
Heet dat dan suikerarm eten?
You like icecream? We have icecream.
woensdag 22 maart 2017 om 13:59
quote:Mysterymoustache schreef op 22 maart 2017 @ 12:19:
Oh ik doe ook mee! Niet volledig suikervrij maar wel stoppen Met chocola. Snoep. Koek. Zoet beleg. Was 15 kg afgevallen maar snoeperij begint er weer enorm in te sluipen en het voelt niet prettig. Het lijkt soms alsof ik me niet kan inhouden! Maar ik wil geen slaaf zijn van de zoetigheid...
Alcohol drink ik al niet meer.
Heet dat dan suikerarm eten?Ja, als je alle toegevoegde suikers vermijdt is dat suikerarm.
Oh ik doe ook mee! Niet volledig suikervrij maar wel stoppen Met chocola. Snoep. Koek. Zoet beleg. Was 15 kg afgevallen maar snoeperij begint er weer enorm in te sluipen en het voelt niet prettig. Het lijkt soms alsof ik me niet kan inhouden! Maar ik wil geen slaaf zijn van de zoetigheid...
Alcohol drink ik al niet meer.
Heet dat dan suikerarm eten?Ja, als je alle toegevoegde suikers vermijdt is dat suikerarm.
"Boring conversation anyway"

woensdag 22 maart 2017 om 14:04
Ik ben vorig jaar in mei begonnen met suikervrij eten, van de ene op de andere dag. Het was wennen en net was in het begin wel moeilijk, maar ik voel me ontzettend veel beter nu: energieker, gezonder, fitter. En ik heb geen (vr)eetbuien meer. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen!
Ik eet wel fruit en (met mate) complexe koolhydraten zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en peulvruchten.
Ik eet wel fruit en (met mate) complexe koolhydraten zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en peulvruchten.


woensdag 22 maart 2017 om 14:56
Ik heb het een tijdje gedaan en ik voelde me daar beter bij. Ik at op brood bijvoorbeeld gedroogde abrikoos. Wel pure chocoldade maar dan met mate ipv de hele reep. En Nakd! Dat vond ik best lekkere repen. Als je in de bonus gewoon alle smaken koopt kun je even vooruit.
Mijn smaak veranderde ook, ik vond veel dingen ineens veel te zoet.
Maar helaas.. Ik ben weer helemaal terug bij af. En dat merk ik dus ook.
Ik "moet" weer terug voor mijn gezondheid.
Dus ik lees mee..
Mijn smaak veranderde ook, ik vond veel dingen ineens veel te zoet.
Maar helaas.. Ik ben weer helemaal terug bij af. En dat merk ik dus ook.
Ik "moet" weer terug voor mijn gezondheid.
Dus ik lees mee..