Taart voor dochtertje

04-01-2020 16:58 96 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil graag een taart bestellen online en laten bezorgen. Dochter is een enorme frozenfan.

Maar waar kan ik deze taart het beste bestellen? Iemand tips? Ik heb net al ff gegoogled maar schrik van sommige prijzen. Het moet een taart zijn waar ongeveer 10 stukken uit gesneden moeten kunnen worden.

Ik woon in het noorden van het land.
Alle reacties Link kopieren
PikkuMyy schreef:
07-01-2020 10:06
De taarten die wij wilden bestellen voor de verjaardag van ons kind maakte de bakkers in onze omgeving niet. Wel goede mokkataarten, slagroomtaarten en dat soort werk, maar marsepeinentaarten die lang zo in waren, die moest ik echt bij hobbybakkers bestellen.
Nu zijn dripcakes erg populair. Hoef ik bij mijn bakker ook niet mee aan te komen. Ik ga wel naar Life of Pie.

Er is dus een verschil in bakkers. Mensen hebben geen idee dat zo'n fondant taart met boetseersels urenlang werk is. Je hebt de zoals jij dat noemt "hobbybakkers" die wel een eerlijke prijs vragen voor het werk dat gedaan wordt en ook hun omzetbelasting aangeven en investeren in goede materialen en met de allerbeste ingrediënten werken, en degenen die zeggen er niks op te willen verdienen omdat het toch maar hobby is, en voor een minimaal bedrag hun "hobby taarten" verkopen, met niet voedselveilige materialen van bijv. Ali Express werken enz..

Wist jij dat zo'n taart maken urenlang werk is? Wist jij dat de materialen daarvoor erg duur zijn?

Die geboetseerde of drip taarten die kan je op veel verschillende plekken laten maken, maar ik ben dus tegen de zwartwerkers, degene die zeggen er niks aan te hoeven verdienen en ze daarom voor een habbekrats verkopen en met goedkope materialen werken. Als ze daar mee zouden stoppen en het alleen maar hobby matig zouden houden, en hun taarten alleen maar zouden weggeven, dan blijven de serieuze bakkers over, die betere materialen en grondstoffen gebruiken (er is echt heel goede fondant op de markt, die zeer dun kan worden uitgerold en heel smakelijk is, zit wel een prijskaartje aan natuurlijk) en die die dan een eerlijke prijs voor het werk kunnen vragen.
Alle reacties Link kopieren
calvijn1 schreef:
07-01-2020 09:47
Je hebt helemaal gelijk

Dank je.
Gisselle schreef:
07-01-2020 11:22
Er is dus een verschil in bakkers. Mensen hebben geen idee dat zo'n fondant taart met boetseersels urenlang werk is. Je hebt de zoals jij dat noemt "hobbybakkers" die wel een eerlijke prijs vragen voor het werk dat gedaan wordt en ook hun omzetbelasting aangeven en investeren in goede materialen en met de allerbeste ingrediënten werken, en degenen die zeggen er niks op te willen verdienen omdat het toch maar hobby is, en voor een minimaal bedrag hun "hobby taarten" verkopen, met niet voedselveilige materialen van bijv. Ali Express werken enz..

Wist jij dat zo'n taart maken urenlang werk is? Wist jij dat de materialen daarvoor erg duur zijn?

Die geboetseerde of drip taarten die kan je op veel verschillende plekken laten maken, maar ik ben dus tegen de zwartwerkers, degene die zeggen er niks aan te hoeven verdienen en ze daarom voor een habbekrats verkopen en met goedkope materialen werken. Als ze daar mee zouden stoppen en het alleen maar hobby matig zouden houden, en hun taarten alleen maar zouden weggeven, dan blijven de serieuze bakkers over, die betere materialen en grondstoffen gebruiken (er is echt heel goede fondant op de markt, die zeer dun kan worden uitgerold en heel smakelijk is, zit wel een prijskaartje aan natuurlijk) en die die dan een eerlijke prijs voor het werk kunnen vragen.
Dat weet ik, want mijn halve vriendenkring maakte die monsters ;-) Voor hun eigen kinderen trouwens. Ik heb veel ontplofte keukens gezien.
Alle reacties Link kopieren
Gisselle schreef:
07-01-2020 11:22
Dank je.
Mijn broer is ook patisier en hem hoor ik hier ook over.
Frankly my dear, I don"t give a damn
Gisselle schreef:
07-01-2020 11:22
Er is dus een verschil in bakkers. Mensen hebben geen idee dat zo'n fondant taart met boetseersels urenlang werk is. Je hebt de zoals jij dat noemt "hobbybakkers" die wel een eerlijke prijs vragen voor het werk dat gedaan wordt en ook hun omzetbelasting aangeven en investeren in goede materialen en met de allerbeste ingrediënten werken, en degenen die zeggen er niks op te willen verdienen omdat het toch maar hobby is, en voor een minimaal bedrag hun "hobby taarten" verkopen, met niet voedselveilige materialen van bijv. Ali Express werken enz..

Wist jij dat zo'n taart maken urenlang werk is? Wist jij dat de materialen daarvoor erg duur zijn?

Die geboetseerde of drip taarten die kan je op veel verschillende plekken laten maken, maar ik ben dus tegen de zwartwerkers, degene die zeggen er niks aan te hoeven verdienen en ze daarom voor een habbekrats verkopen en met goedkope materialen werken. Als ze daar mee zouden stoppen en het alleen maar hobby matig zouden houden, en hun taarten alleen maar zouden weggeven, dan blijven de serieuze bakkers over, die betere materialen en grondstoffen gebruiken (er is echt heel goede fondant op de markt, die zeer dun kan worden uitgerold en heel smakelijk is, zit wel een prijskaartje aan natuurlijk) en die die dan een eerlijke prijs voor het werk kunnen vragen.
Ik ben nog nooit een fondanttaart tegengekomen met fondant die niet gewoon naar suiker smaakt, soms een beetje vanille-achtig.
Nou ontwijk ik dat spul zelf, maar ik zie bakkers ook niet adverteren met lekkere fondant die echt ergens naar smaakt, als jij je kunt onderscheiden op dat gebied dan zul je dat naar de klanten moeten comuniceren.

Je kunt wel boos worden omdat anderen het in jouw ogen niet goed doen, maar het is natuurlijk veel productiever om te laten zien wat jij goed doet.

En misschien accepteren dat wat jij te bieden hebt niet voor iedereen is.
De dure taartenmarkt is natuurlijk relatief nieuw in Nederland, toen ik opgroeide (in de jaren tachtig) was het helemaal niet gangbaar om veel aandacht te besteden aan taart, bijzondere taarten waren hooguit voor bruiloften.
En koken/taarten bakken was ook altijd iets wat je zelf deed, ik denk dat het gewoon niet zo in onze cultuur zit om iemand 200 euro te betalen voor een taart, terwijl je voor een tientje iets kan bakken wat gewoon lekker is (en nee, dan geen kunstwerkje ofzo, maar goed, je eet het toch op)
Ik denk dat dat de voornaamste redenen zijn dat mensen niet zo snel voor een dure taart kiezen, en hobbybakkers spelen daar op in, maar ik denk niet dat zij er per se schuld aan hebben.
Alle reacties Link kopieren
Gisselle schreef:
07-01-2020 11:22
Er is dus een verschil in bakkers. Mensen hebben geen idee dat zo'n fondant taart met boetseersels urenlang werk is. Je hebt de zoals jij dat noemt "hobbybakkers" die wel een eerlijke prijs vragen voor het werk dat gedaan wordt en ook hun omzetbelasting aangeven en investeren in goede materialen en met de allerbeste ingrediënten werken, en degenen die zeggen er niks op te willen verdienen omdat het toch maar hobby is, en voor een minimaal bedrag hun "hobby taarten" verkopen, met niet voedselveilige materialen van bijv. Ali Express werken enz..

Wist jij dat zo'n taart maken urenlang werk is? Wist jij dat de materialen daarvoor erg duur zijn?

Die geboetseerde of drip taarten die kan je op veel verschillende plekken laten maken, maar ik ben dus tegen de zwartwerkers, degene die zeggen er niks aan te hoeven verdienen en ze daarom voor een habbekrats verkopen en met goedkope materialen werken. Als ze daar mee zouden stoppen en het alleen maar hobby matig zouden houden, en hun taarten alleen maar zouden weggeven, dan blijven de serieuze bakkers over, die betere materialen en grondstoffen gebruiken (er is echt heel goede fondant op de markt, die zeer dun kan worden uitgerold en heel smakelijk is, zit wel een prijskaartje aan natuurlijk) en die die dan een eerlijke prijs voor het werk kunnen vragen.
Ten eerste suggereer je dat hobbybakkers inferieure kwaliteit leveren. Ali-express, niet voedselveilig, enzovoorts. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet.Die discussie moet je echt los trekken van het 'zwart werken'.

Maar los daarvan: Als ik mijn handige buurman een kratje bier geef omdat hij mijn schutting voor me maakt, is dat dan concurrentievervalsing voor de lokale timmerman? Als ik m'n buurmeisje laat oppassen voor een zak chips, een fles cola en een tientje per avond, is zij dan 'valse concurrentie' voor de kinderopvang? Als ik iemand ken die graag taarten bakt, dat goed kan, maar ze niet allemaal kan opeten, en ze voor de prijs van de grondstoffen verkoopt, wat is daar mis mee? Of ze de inkomsten daaruit netjes aangeeft of niet is haar eigen probleem (maar doorgaans komen ze niet eens in de buurt van bedragen waarover je belasting gaat betalen, zeker niet als je alle kosten eraf haalt). Het is hobby, niet meer dan dat. Dat bakkers daar 'last' van hebben geloof ik best, maar daarom is het nog niet oneerlijk. Ik denk trouwens dat bakkers heel wat meer last hebben van de multivlaai, de hema en de supermarkt.
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
Alle reacties Link kopieren
DingesEnzo schreef:
07-01-2020 15:25
Ik ben nog nooit een fondanttaart tegengekomen met fondant die niet gewoon naar suiker smaakt, soms een beetje vanille-achtig.
Nou ontwijk ik dat spul zelf, maar ik zie bakkers ook niet adverteren met lekkere fondant die echt ergens naar smaakt, als jij je kunt onderscheiden op dat gebied dan zul je dat naar de klanten moeten comuniceren.

Je kunt wel boos worden omdat anderen het in jouw ogen niet goed doen, maar het is natuurlijk veel productiever om te laten zien wat jij goed doet.

En misschien accepteren dat wat jij te bieden hebt niet voor iedereen is.
De dure taartenmarkt is natuurlijk relatief nieuw in Nederland, toen ik opgroeide (in de jaren tachtig) was het helemaal niet gangbaar om veel aandacht te besteden aan taart, bijzondere taarten waren hooguit voor bruiloften.
En koken/taarten bakken was ook altijd iets wat je zelf deed, ik denk dat het gewoon niet zo in onze cultuur zit om iemand 200 euro te betalen voor een taart, terwijl je voor een tientje iets kan bakken wat gewoon lekker is (en nee, dan geen kunstwerkje ofzo, maar goed, je eet het toch op)
Ik denk dat dat de voornaamste redenen zijn dat mensen niet zo snel voor een dure taart kiezen, en hobbybakkers spelen daar op in, maar ik denk niet dat zij er per se schuld aan hebben.

Ik heb mijn vaste klanten en die waarderen mijn taarten, ik vind het daarom ook niet noodzakelijk om extra aandacht te besteden aan de fondant die ik gebruik als mensen een fondanttaart bestellen, vertel het soms wel eens als het gesprek er op komt. En mijn taarten zijn ook niet voor iedereen, dat is prima, als mensen mijn taarten te duur vinden, dan ga ik wat anders doen met mijn tijd.

€ 200 voor een taart is wel wat overdreven, maar met een gemiddelde verjaardagstaart met boetseersels ben je vanaf het begin, het afwegen van de ingrediënten, het mixen, bakken, af laten koelen, het maken van de vulling, het maken van de ganache, het kleuren van de fondant, het vullen van de taart, het maskeren, bekleden, het maken van de verschillende decoraties enz.. tot aan het inpakken toch al gauw tussen de 6, 8-10 uur bezig. Als mensen zo'n taart bestellen, dan realiseren ze niet dat er zoveel werk in zit, en het helpt natuurlijk niet dat er dan mensen zijn die zo'n taart voor een prikkie verkopen, zeggen alleen hun materialen er uit te willen halen. Dat is voor hen natuurlijk wel leuk, maar ik- en vele collega's met mij, hebben zeer regelmatig te maken met klanten die het verschil niet begrijpen, dat is hier op het forum ook wel duidelijk. Mensen weten niet wie nou diegene is die het alleen voor de leuk doet en de taarten eigenlijk stiekem verkoopt, en wie er gewoon een eerlijke prijs voor wil hebben. In de landen om ons heen worden heel andere bedragen betaalt, is men ook bereid om die te betalen.

En er is zeker niets mis om zelf iets te maken voor een tientje, dat is helemaal goed. Vroeger kregen wij taart van de Hema, waren we hartstikke blij mee.
Alle reacties Link kopieren
handigmetgeld schreef:
07-01-2020 16:31
Ten eerste suggereer je dat hobbybakkers inferieure kwaliteit leveren. Ali-express, niet voedselveilig, enzovoorts. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet.Die discussie moet je echt los trekken van het 'zwart werken'.

Maar los daarvan: Als ik mijn handige buurman een kratje bier geef omdat hij mijn schutting voor me maakt, is dat dan concurrentievervalsing voor de lokale timmerman? Als ik m'n buurmeisje laat oppassen voor een zak chips, een fles cola en een tientje per avond, is zij dan 'valse concurrentie' voor de kinderopvang? Als ik iemand ken die graag taarten bakt, dat goed kan, maar ze niet allemaal kan opeten, en ze voor de prijs van de grondstoffen verkoopt, wat is daar mis mee? Of ze de inkomsten daaruit netjes aangeeft of niet is haar eigen probleem (maar doorgaans komen ze niet eens in de buurt van bedragen waarover je belasting gaat betalen, zeker niet als je alle kosten eraf haalt). Het is hobby, niet meer dan dat. Dat bakkers daar 'last' van hebben geloof ik best, maar daarom is het nog niet oneerlijk. Ik denk trouwens dat bakkers heel wat meer last hebben van de multivlaai, de hema en de supermarkt.

Je schrijft dat ik suggereer dat de vele zwartwerkers met andere ingrediënten, andere materialen werken. Dit is ook zo, dat weet ik zeker. Ik draai al wat jaren mee in dit wereldje, heb ook voor een taarten groothandel gewerkt, ken dus ook veel mensen, dus ik weet dat het zo is.

En de voorbeelden die jij geeft... die slaan de plank helemaal mis. Het gaat niet om een keer een taart, (of een schutting die je waarschijnlijk maar 1 keer laat maken) het gaat om vele, vele dames die wekelijks taarten maken, en die voor een te laag bedrag verkopen waardoor de markt verziekt is.

En nee geen last van Multivlaai, Hema of de supermarkt, die maken andersoortige taarten, daar verwijs ik klanten ook wel eens heen, als ze voor een prikkie een taart bij mij willen bestellen :-D

Maar goed... denk dat ik er nu wel genoeg over heb gezegd.
Gisselle schreef:
07-01-2020 17:37
Ik heb mijn vaste klanten en die waarderen mijn taarten, ik vind het daarom ook niet noodzakelijk om extra aandacht te besteden aan de fondant die ik gebruik als mensen een fondanttaart bestellen, vertel het soms wel eens als het gesprek er op komt. En mijn taarten zijn ook niet voor iedereen, dat is prima, als mensen mijn taarten te duur vinden, dan ga ik wat anders doen met mijn tijd.

€ 200 voor een taart is wel wat overdreven, maar met een gemiddelde verjaardagstaart met boetseersels ben je vanaf het begin, het afwegen van de ingrediënten, het mixen, bakken, af laten koelen, het maken van de vulling, het maken van de ganache, het kleuren van de fondant, het vullen van de taart, het maskeren, bekleden, het maken van de verschillende decoraties enz.. tot aan het inpakken toch al gauw tussen de 6, 8-10 uur bezig. Als mensen zo'n taart bestellen, dan realiseren ze niet dat er zoveel werk in zit, en het helpt natuurlijk niet dat er dan mensen zijn die zo'n taart voor een prikkie verkopen, zeggen alleen hun materialen er uit te willen halen. Dat is voor hen natuurlijk wel leuk, maar ik- en vele collega's met mij, hebben zeer regelmatig te maken met klanten die het verschil niet begrijpen, dat is hier op het forum ook wel duidelijk. Mensen weten niet wie nou diegene is die het alleen voor de leuk doet en de taarten eigenlijk stiekem verkoopt, en wie er gewoon een eerlijke prijs voor wil hebben. In de landen om ons heen worden heel andere bedragen betaalt, is men ook bereid om die te betalen.

En er is zeker niets mis om zelf iets te maken voor een tientje, dat is helemaal goed. Vroeger kregen wij taart van de Hema, waren we hartstikke blij mee.
Ik koop ieder jaar voor 25 man een dure taart bij een hele fijne bakker. Denk jij het beter te kunnen doe een sample en dan bestel ik mijn taarten voortaan bij jou. Zeg maar waar jouw winkel zit.
Gisselle schreef:
07-01-2020 17:50
Je schrijft dat ik suggereer dat de vele zwartwerkers met andere ingrediënten, andere materialen werken. Dit is ook zo, dat weet ik zeker. Ik draai al wat jaren mee in dit wereldje, heb ook voor een taarten groothandel gewerkt, ken dus ook veel mensen, dus ik weet dat het zo is.

En de voorbeelden die jij geeft... die slaan de plank helemaal mis. Het gaat niet om een keer een taart, (of een schutting die je waarschijnlijk maar 1 keer laat maken) het gaat om vele, vele dames die wekelijks taarten maken, en die voor een te laag bedrag verkopen waardoor de markt verziekt is.

En nee geen last van Multivlaai, Hema of de supermarkt, die maken andersoortige taarten, daar verwijs ik klanten ook wel eens heen, als ze voor een prikkie een taart bij mij willen bestellen :-D

Maar goed... denk dat ik er nu wel genoeg over heb gezegd.
Ik weet ook zeker dat het niet zo is. Tijdens de hoogtijdagen van marspeinen taarten was Aliexpres nog amper bekend en draaiden winkels als De Leukste Taartenshop in Wormerveer geweldige omzetten.
Alle reacties Link kopieren
Hobby bakkers kunnen waarschijnlijk de mensen met een kleine beurs ook blij maken. Vaak is het voor een kind en gaat het erom dat het er leuk uit ziet.

Mensen die meer geld te besteden hebben zullen zowieso eerder naar jou heen gaan of een andere professionele bakker.

Voor ieder wat wils.

Ik ben heel eerlijk als het om een kind gaat en ik kan de taart goedkoper krijgen terwijl de taart er gewoon leuk uitziet ga ik daar voor. Die taart is dan voor de kids.

Gisselle je zegt 200 euro is overdreven maar je noemt ook geen bedragen.
Wat kost een taart dan als jij ze moet maken?
Blijf in jezelf geloven !
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad: Als je gaat trouwen, en normaal 300 euro voor een taart zou uitgeven bij de Giselles van deze wereld, en in plaats daarvan nu naar een hobbyist gaat die dat voor 50 euro doet, dan heeft Giselle inderdaad voor 250 euro aan gemiste omzet. Ik weet niet of ik dat kwalijk vind, maar ik begrijp enige boosheid.

Maar als je een kinderfeestje hebt, en normaal 25 euro zou uitgeven bij de hema, en nu voor 25 euro iets moois krijgt van het nichtje-van-de-buurvrouw die alleen een vergoeding voor de ingredienten vraagt, wat is dan precies het probleem? Dat Giselle voor diiezelfde taart 100 euro vraagt? So what? Als die 100 had gekost had je 'm toch nooit gekocht?
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
Alle reacties Link kopieren
strings-attached schreef:
07-01-2020 17:57
Ik koop ieder jaar voor 25 man een dure taart bij een hele fijne bakker. Denk jij het beter te kunnen doe een sample en dan bestel ik mijn taarten voortaan bij jou. Zeg maar waar jouw winkel zit.

Wat is een sample? Een gratis taart? En.. heb al eerder gezegd ik heb voldoende klanten, de meeste klanten zitten hier in de omgeving he? Met zulke gevaartes moet je niet te ver gaan rijden he?. Bruidstaarten worden meestal op locatie opgebouwd, dat is een ander verhaal.
Alle reacties Link kopieren
PikkuMyy schreef:
07-01-2020 18:05
Ik weet ook zeker dat het niet zo is. Tijdens de hoogtijdagen van marspeinen taarten was Aliexpres nog amper bekend en draaiden winkels als De Leukste Taartenshop in Wormerveer geweldige omzetten.

Klopt niet wat je zegt hoor. De meeste thema taarten worden met fondant bekleed en niet met marsepein, en ja DLTS liep toen inderdaad heel goed. En ook Aliexpres was toen al bekend. Maar fondant (en marsepein) van DLTS en de botercreme mixen en smaakstoffen van datzelfde merk is nou niet echt topspul he?
Gisselle schreef:
07-01-2020 18:29
Klopt niet wat je zegt hoor. De meeste thema taarten worden met fondant bekleed en niet met marsepein, en ja DLTS liep toen inderdaad heel goed. En ook Aliexpres was toen al bekend. Maar fondant (en marsepein) van DLTS en de botercreme mixen en smaakstoffen van datzelfde merk is nou niet echt topspul he?
Ik heb het over het soort taarten. Van die marsepeinen/fondanten taarten met Cars, Frozen en dat soort Disneyfiguren erop.

Maar ik hoor het al, je wil graag je gelijk en jij kent elke hobbytaartenbakker. Dus vooruit, bij deze: Je hebt gelijk. Geniet ervan.
Alle reacties Link kopieren
handigmetgeld schreef:
07-01-2020 18:22
Inderdaad: Als je gaat trouwen, en normaal 300 euro voor een taart zou uitgeven bij de Giselles van deze wereld, en in plaats daarvan nu naar een hobbyist gaat die dat voor 50 euro doet, dan heeft Giselle inderdaad voor 250 euro aan gemiste omzet. Ik weet niet of ik dat kwalijk vind, maar ik begrijp enige boosheid.

Maar als je een kinderfeestje hebt, en normaal 25 euro zou uitgeven bij de hema, en nu voor 25 euro iets moois krijgt van het nichtje-van-de-buurvrouw die alleen een vergoeding voor de ingredienten vraagt, wat is dan precies het probleem? Dat Giselle voor diiezelfde taart 100 euro vraagt? So what? Als die 100 had gekost had je 'm toch nooit gekocht?

Het probleem is als die klant de volgende keer bij mij wil bestellen, en dan verwacht dat ik dezelfde prijs hanteer als het nichtje van de buurvrouw.

Ik persoonlijk, denk niet zozeer aan de € 250 euro aan gemiste omzet, zo sta ik er niet in, ik hoef hier niet van te leven, maar wat vervelend is, dat zijn de discussies iedere keer.

Een taart met tig boetseersels willen hebben maar er niet voor willen betalen omdat mensen denken dat die € 25 een normale prijs is, dat is het probleem!.

Ik krijg dus soms ook meer aanvragen dan ik aankan, dan probeer ik een collega bakker te zoeken zodat de klant alsnog een mooie- en lekkere taart krijg. Soms reageren er dan ook dames die mij zeggen dat ze de taart voor ..... (laag bedrag) willen maken, die dames krijgen de opdracht van mij dus niet. Opdrachten geef ik dan alleen door aan mensen die een kvk inschrijving hebben en een goede prijs vragen.
Gisselle schreef:
07-01-2020 18:24
Wat is een sample? Een gratis taart? En.. heb al eerder gezegd ik heb voldoende klanten, de meeste klanten zitten hier in de omgeving he? Met zulke gevaartes moet je niet te ver gaan rijden he?. Bruidstaarten worden meestal op locatie opgebouwd, dat is een ander verhaal.
Jij weet dus niet wat een sample is? Eh ok. En nog geen pb met het adres van jouw winkel ook.
Héb je wel een winkel of ben jij eigenlijk stiekem ook zo'n hobby bakker maar dan een die er geld aan wil verdienen?


In al de jaren dat ik in de horeca heb gewerkt nog nooit iemand van een catering, bakker of patisserie tegengekomen die niet wist wat een sample was trouwens :D
Gisselle schreef:
07-01-2020 18:41
Het probleem is als die klant de volgende keer bij mij wil bestellen, en dan verwacht dat ik dezelfde prijs hanteer als het nichtje van de buurvrouw.

Ik persoonlijk, denk niet zozeer aan de € 250 euro aan gemiste omzet, zo sta ik er niet in, ik hoef hier niet van te leven, maar wat vervelend is, dat zijn de discussies iedere keer.

Een taart met tig boetseersels willen hebben maar er niet voor willen betalen omdat mensen denken dat die € 25 een normale prijs is, dat is het probleem!.

Ik krijg dus soms ook meer aanvragen dan ik aankan, dan probeer ik een collega bakker te zoeken zodat de klant alsnog een mooie- en lekkere taart krijg. Soms reageren er dan ook dames die mij zeggen dat ze de taart voor ..... (laag bedrag) willen maken, die dames krijgen de opdracht van mij dus niet. Opdrachten geef ik dan alleen door aan mensen die een kvk inschrijving hebben en een goede prijs vragen.
Aha, je bent dus idd geen professioneel met zaak maar óók een hobbykok. Vraag me af wie jou queen bee heeft gemaakt dan.
Ik denk dan ook zomaar dat ik een betere taart zou kunnen maken dan jij.
Maar ik bestel 'm lekker bij mijn geweldige banketbakker.
Alle reacties Link kopieren
Wat is dan de definitie van een professional? Dat je ervan móét kunnen leven? Het lijkt mij dat dat meer zit in andere dingen, zoals opleiding, ervaring, zakelijk inzicht, et cetera.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Gisselle schreef:
07-01-2020 17:50
Je schrijft dat ik suggereer dat de vele zwartwerkers met andere ingrediënten, andere materialen werken. Dit is ook zo, dat weet ik zeker. Ik draai al wat jaren mee in dit wereldje, heb ook voor een taarten groothandel gewerkt, ken dus ook veel mensen, dus ik weet dat het zo is.

En de voorbeelden die jij geeft... die slaan de plank helemaal mis. Het gaat niet om een keer een taart, (of een schutting die je waarschijnlijk maar 1 keer laat maken) het gaat om vele, vele dames die wekelijks taarten maken, en die voor een te laag bedrag verkopen waardoor de markt verziekt is.

En nee geen last van Multivlaai, Hema of de supermarkt, die maken andersoortige taarten, daar verwijs ik klanten ook wel eens heen, als ze voor een prikkie een taart bij mij willen bestellen :-D

Maar goed... denk dat ik er nu wel genoeg over heb gezegd.
Tja, blijkbaar vinden heel veel mensen die inferieure ingrediënten goed genoeg. En hebben niet heel veel meer geld over voor jouw taarten.
De voorbeelden slaan wel degelijk ergens op, want bv oppassen wordt heel veel gedaan. Verzieken alle buurmeisjes dan ook de markt voor officiële nannies? Of zou dat misschien gewoon een hele andere markt zijn, net als met taarten.

Ik vind het heel bijzonder hoe jij afgeeft op mensen die gewoon een hobby hebben, en die op deze manier betaalbaar houden. Het zijn lang niet allemaal zwartwerkers (als je alleen je alleen je onkosten rekent valt er niks aan belasting te betalen, en met btw etc hebben mensen die een paar taarten per maand maken ook niks meer te maken). En hoezo verkopen ze ze stiekem?
Een vriendin van mijn moeder heeft een banket opleiding gedaan, ergens in een ver verleden. Bakt oprecht nog steeds heel erg graag, inclusief mooie versiersels. Maar ja, hoe veel taart kan een mens op. Dus die vind het hartstikke leuk als iemand haar vraagt een taart te maken voor een bepaalde gelegenheid. Tegen alleen de ingrediënt prijs ja. En ja, zij is daar ook uren mee bezig. Maar dat is dus haar hobby, daar wil ze geen geld mee verdienen. Natuurlijk snap ik ook wel dat als iemand er wél een boterham aan over moet houden, dat die het niet tegen dezelfde prijs kan doen. Maar dat maakt haar spullen nog niet meteen inferieur, stiekem of zwart. En als er zo veel mensen zijn die dat kunnen dat het de hele markt verziekt, dan was die markt dus niet zoals je dacht. Dan is wat die dames kunnen dus voor heel veel mensen blijkbaar ‘goed genoeg’. En hebben ze het geld niet over voor net nog wat beter. Tja. Er zijn ook genoeg mensen die wijn van 10 euro/fles meer dan prima vinden, en er gewoon geen 50 euro voor overhebben. Dan verzoekt die wijn van 10 euro toch ook de markt niet, dat is gewoon een andere markt.
Alle reacties Link kopieren
strings-attached schreef:
07-01-2020 18:59
Aha, je bent dus idd geen professioneel met zaak maar óók een hobbykok. Vraag me af wie jou queen bee heeft gemaakt dan.
Ik denk dan ook zomaar dat ik een betere taart zou kunnen maken dan jij.
Maar ik bestel 'm lekker bij mijn geweldige banketbakker.
Wat een nare reactie

Ze schrijft toch in een eerder post dat ze patisier is en een eigen ruimte heeft waar ze bakt en les kan geven.
Dat is daarnaast mss een andere baan heeft doet daar niets aan af.

Mijn broer is patisier/chocolatier en jarenlang gewerkt daarin, maar geeft fulltime les op een ROC in consumptieve technieken.
Daarnaast werkt hij in zijn avonden/weekenden/vrije tijd aan opdrachten

Wsch doet Gisselle dit ook zo
Frankly my dear, I don"t give a damn

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven