UD november 2020

04-03-2020 21:11 631 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie is er ook uitgerekend in november 2020 en vindt het gezellig om mee te schrijven?

NicknameLeeftijdKindjeUitgerekend opJ/MBijzonderheden/aankomende echo's
Tealey311e 2 novemberMeisje
Chamaedorea281e3 novemberJongen zwanger na KID
Nokie331e3 novemberMeisje
Sha1988??7 novemberJongen 09-06 20weken echo
Babygroot281e 7 novemberMeisje
Rieta123332e7 novemberJongen
LenteGroen281e9 novemberJongen
Eendje-01281e12 novemberMeisje
Seaofdreams???Meisje
Poosje81383e 18 novemberMeisje
Salvabo271e18 novemberJongenzwanger na ICSI
Heytan32 en 332e22 november?? 11-06 volgende echo
Alanna311e23 november??zwanger na eiceldonatie
Karzou?2e25 novemberMeisje
Tisookwat352e 26 november??cryo van icsi


Helaas niet meer zwanger of al een tijd niets meer geschreven:
Vicky, Sneeuwwitje, Bloemmetje2, andijviestamppot, Gember1
anoniem_396232 wijzigde dit bericht op 24-10-2020 20:02
69.80% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
O Chamaedorea, gefeliciteerd!!
Wat fijn dat het een perfecte en prachtige dag was, mooie herinneringen dus.

Lijkt me echt naar met HG, dus wens je veel sterkte daarmee de komende tijd.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Chamaedorea!!! Wat een leuk nieuws. Ik hoop dat je ondanks de misselijkheid toch een beetje kan genieten van de “net getrouwd bubbel”! :-)

Ik slaap inmiddels wel met een zwangerschapskussen. Bij mij helpt dat omdat ik normaal gesproken veel op m’n buik slaap, en dat gaat nu natuurlijk niet. Ook is de extra steun wel lekker. Mijn man is inmiddels ook fan van het kussen en gebruikt het graag ‘s avonds zelf op de bank ;-)

Verder hier een geval geen nieuws is goed nieuws. Alles gaat prima, ik voel me nog goed en heb nog niet echt last van de steeds groter wordende buik. Ik doe het wat rustiger aan met de hitte maar dat gaat ook prima. Ik kijk wel uit naar wat koelere dagen zodat ik weer wat meer kan sporten en buiten kan wandelen!
gefeliciteerd chamaedorea!
Wel balen van die hitte, maar leuk zicht voor je man zo halfnaakte vrouw met ijs op bed :rofl:

Hopelijk blijft je medicatie voldoende werken.
Als je de gouden tip hebt voor beter slaap, laat maar horen he :-D
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd chamaedorea!
Misschien niet helemaal zoals je voor ogen had, maar gelukkig hebben jullie wel een mooie dag gehad!

Hier de warmte aardig overleefd, al ben ik wel blij dat het nu weer afkoelt en dat dit voorlopig de laatste warme dag was. Slapen kan ik helaas ook geen tips over geven. Ik ben zelf ook een slechte slaper. En nu ik zwanger ben, en niet meer op mijn buik kan draaien is dit alleen maar erger geworden.

Wel een positief nieuwtje. Ik had verwacht dat ik extra prikken/onderzoeken nodig zou hebben omdat ik een negatieve bloedgroep heb, maar ons kindje heeft ook een negatieve bloedgroep. Dus we matchen mooi :) Scheelt weer een aantal prikken!


Hoe gaat het verder met iedereen, veel zwangerschapskwalen of valt het mee?
Alle reacties Link kopieren
O wat kijk ik uit naar de koelte die morgen hopelijk gaat komen! Met deze warmte heb ik echt 0 energie, ik lig eigenlijk alleen maar op bed en slaap minstens de helft van de dag. Misselijkheid is nu ook heel erg, ik hoop echt dat dat weer wat afneemt als het wat koeler wordt. Verbouwing is bijna helemaal klaar, alleen onze slaapkamer moet nog. Nu slapen we op zolder in de logeerkamer met airco, dus met de warmte wel lekker. Maar 's nachts elk uur de trap afstommelen (waar op een willekeurige trede meestal een kat ligt te slapen) om te plassen ben ik nu toch wel heel erg zat. Ik wil gewoon mijn eigen slaapkamer weer terug, naast de wc! :P
Maar goed, nu ik de hele tijd zo moe en misselijk ben komt er weinig terecht van het afmaken van onze slaapkamer natuurlijk (en alle potentiële hulp is nog tot tenminste eind augustus op vakantie).

Hier helaas vandaag te horen gekregen dat de baby een positieve bloedgroep heeft, dus ik mag volgende week even langskomen voor een prik :(.
Alle reacties Link kopieren
Hier gaat alles ook goed, het is inderdaad niet zo actief meer hier. Ik ben vandaag 27 weken! Wat gaat het snel.
Helaas komen de kwaaltjes ook snel erbij nu, maarja, hoort erbij. De komende dagen kan ik lekker rustig aan doen en na deze week ook een flinke stap terug op mijn werk, daar was ik wel aan toe.
Ik heb snel last van harde buiken, dus probeer voldoende rust te pakken.

@chamaedorea, wat jammer en rot dat je je zo voelt. Het klinkt echt alsof je een ontzettend pittige zwangerschap hebt. Sterkte!

@Eendje,fijn dat je geen extra testen en prikken etc meer hoeft. Geeft ook weer extra onzekerheid, dus dit is fijn!

Hoe is het met de rest?
Hoe fijn dat de warmte eindelijk voorbij lijkt te zijn! :cheer2: was geen pretje de afgelopen weken.
Jaaaa ook zo blij dat die hitte weg is :)

Wij gingen vrijdag naar een winkel waar ze pretecho doen (3D, 30 minuten lang), mijn god zo lief om te zien en wat lijkt hij op zijn broer!!! We deden dat bij Lion ook, mijn man had een selectie foto's genomen en naast die van Lion geplaatst, ik kon niet zien wie wie was :hihi:
Grote kans dus dat ze hééél erg op elkaar zullen lijken, zie het zo voor me de 2 broertjes samen hand in hand :couple: :flirting:

Vandaag naar de specialist geweest met mijn rug, ik moet vanaf nu continu mijn bekkenband dragen en veel rusten. Ik werk al niet meer (en vakantie maar ook moederschapsbescherming omdat ik met risicogroep werk en coronagedoe, wil mn directie geen risico nemen) maar anders had ze me dus ook thuisgezet tot aan de bevalling...
Volgende week start de school weer, dan is Lion sowieso elke dag weg van 8.30-16u (behalve woensdagnamiddag, maar dan ga ik mss opvang doen ofzo) dus dan zal ik zeker wel meer kunnen rusten dan nu...
Al moet ik dan wel aan de bak met kleertjes uitsorteren, dingen opruimen vanuit wat babykamer moet worden, ... maar er zal dus geregeld ligpauze ingelast moeten worden :nut:

Chamaedorea, pf wat jammer dat je zwangerschap zo pittig is...
Ik wist zelfs niet dat er risico kon zijn met bloedgroepen...
Wat gaan ze dan doen met die prik? Waar zorgt dat voor dan?
Ik hoop voor je dat het gauw wel allemaal wat beter gaat hoor!

Heytan, ga je dan nu minder werken om meer rust te hebben? Vervelend he die harde buiken :sick: dan moet je echt even zitten.
Alle reacties Link kopieren
@Rieta

Wat leuk die pretecho!! Ben benieuwd of ze na de geboorte inderdaad veel op elkaar lijken!

Over die bloedgroepen: als je een negatieve bloedgroep hebt (zoals ik), en de baby heeft een positieve bloedgroep (zoals de mijne dus), dan gaat je lichaam antistoffen tegen de baby aanmaken en dat is natuurlijk niet zo goed voor de baby (die kan bloedarmoede krijgen). Het kan de kans op een (goed verlopende) tweede zwangerschap ook drastisch verminderen, omdat je lichaam dan al die antistoffen heeft en van begin af aan zal verzetten tegen de zwangerschap. Om te voorkomen dat je lichaam antistoffen aan gaat maken krijgt de moeder dan een prik met 30 weken en na de geboorte nog een keer. Ik moet die prik dus donderdag gaan halen... Hopelijk dit keer niet zo vervelend als de 22 weken prik tegen kinkhoest :$
Zo, wij hebben een feestweekend achter de rug.
Door de corona Lions feest voor zijn 3 jaar gesplitst per familie (zo waren we telkens met max 10 volwassenen) buiten in de partytent, allemaal op voldoende afstand.
Lastig weekendje wel, ik denk dat ik rest van de week nodig heb om te recupereren :zzz:
Fysiek ook vooral. Ik moet van de specialist (rug) ook voldoende rust nemen, omdat ik anders mogelijks een uitval zou krijgen in mijn linkerbeen.
Gelukkig start morgen de school weer, dus is Lion dan elke dag weg van 8u30 tot 16u.
Alleen voor de woensdagen moet ik nog kijken, dan is hij een ganse namiddag thuis en dat wordt vrees ik voor mij niet haalbaar...

Ondertussen is de loodgieter geweest om alles vast te leggen voor de badkamer, eind september-begin oktober mogen we hem een weekje verwachten om de badkamer volledig te vernieuwen (heeeeerlijk ik verlang zoooo hard!!!)
We wachten nu ook op de plakker, die zou deze week komen, dan kunnen we terug naar onze slaapkamer verhuizen en kan Tom aan het klussen beginnen in de babykamer (ik moet eerlijk zeggen, stilaan voel ik wel de nestdrang komen, dus hoe sneller alles uitgesorteerd is en klaarstaat, hoe beter :biggrin: )
Hebben jullie ook al wat nestdrang?

Hebben jullie al een naam?
Wij kunnen niet kiezen, hebben 2 leuke...
Wat vinden jullie leuker?
Lion en Lewis Delrue
Lion en Jack Delrue
Ik hoor het graag :hyper:
Alle reacties Link kopieren
Nesteldrang valt nog wel mee helaas, was wel fijn geweest. Ben niet echt zo'n fanatieke poetser dus was wel welkom geweest haha.
Benodigde spullen aanschaffen, daar heb ik dan wel echt behoefte aan. Wil alles zo veel mogelijk klaar en af hebben, maar ik wil geen dingen kopen die we toch niet gebruiken.

Rieta, wat doet een plakker? Behang plakken ofzo? Is het enige dat in me op komt bij een plakker...

Wij hebben nog geen naam uitgekozen, maar wel een aantal mooie in gedachte!
Als ik tussen die namen moet kiezen ga ik voor: Lion en Lewis Delrue
Poetsen doe ik ook niet graag hoor dat is het niet (en ik kan het toch niet haha)
Maar gewoon de kriebels die komen om alle spullen te sorteren en klaar te leggen :-D

Een plakker haalt pleisterwerk van de muur en bepleisterd opnieuw (de stukken waar schimmel opzit of erg beschadigd zijn door het vocht via lek dat we hadden)
Die bel ik dus straks even op want we willen graag dat ze dat zo rap mogelijk komen doen natuurlijk, genoeg werk nog anders in huis :-?

Nokie, ik ben benieuwd wat het uiteindelijk zal worden :) Kiezen is niet gemakkelijk :p
Alle reacties Link kopieren
Pff. Waarom ben ik om half vijf wakker en kan ik niet meer slapen. (Zullen wel weer se hormonen zijn..) het is warm in de slaapkamer en buikbaby slaapt ook al niet. Wat een actieveling gaat dat worden.

Verder zijn we hier nog aan het nadenken over de naam. We overwegen een top 10 naam maar we zijn er nog niet over uit.

Zelf wel last van nesteldrang, maar manlief nog niet zo volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
Ik had hier juist maanden geleden last van nesteldrang, toen ik zo'n 3/4 maanden was hahaha. Dat was ook het moment dat ik besloot het hele huis grondig aan te pakken, iets waar ik inmiddels spijt van heb want hoewel het grote werk af is, zijn er nog een heleboel kleine dingetjes die nog afgewerkt moeten worden maar waar ik nu echt geen zin meer in heb (en de hulp van toen heeft inmiddels ook geen tijd meer) :'(
Prioriteit voor nu is om onze slaapkamer af te maken, want dat is nog niet 'af genoeg' om in te kunnen slapen. We slapen nu provisorisch op zolder maar omdat ik er inmiddels elk uur uit moet om te plassen wil ik weer gewoon beneden (naast de badkamer!) slapen.

Ik heb wel ontzettend veel onrust in mijn lijf en hoofd. Ik weet niet precies waar het vandaan komt, maar ik heb héél sterk het gevoel dat ik niet zoveel tijd meer heb om alles af te maken, te kopen en te regelen voordat de baby komt. Hoe beroerd ik me ook voel, ik 'moet' van mezelf dus even flink doorknallen nu. Zo snel mogelijk onze slaapkamer en de babykamer af maken, alle spullen voor de baby in huis, nieuwe auto kopen (waar een maxi cosi in kan) en de vluchtkoffer klaarzetten. Babykamer is gelukkig inmiddels 'af genoeg' (alleen nog decoreren) en de baby uitzet volgens mij compleet.

Dat gevoel dat ik niet zoveel tijd meer heb, heeft misschien te maken met de misselijkheid. Die wordt steeds erger en erger en inmiddels lig ik weer het grootste deel van de dag op bed. En als ik niet op bed lig, voel ik me alsnog flink beroerd. Ik ben dus bang dat ik over een paar weken weer volledig aan bed gekluisterd ben zoals in het begin van de zwangerschap, en ja, dan kan ik natuurlijk niks meer.

Ik hoop echt heel erg dat ik snel alles af heb, dan krijg ik hopelijk iets meer rust in mijn hoofd :D
Alle reacties Link kopieren
Hier alles relatief rustig, ik ben nog gewoon volledig aan het werk en voel me nog steeds eigenlijk heel goed. Weinig kwaaltjes so far..

Alleen wel regelmatig harde buiken. Al heb ik geen idee wat daarbij normaal is en wat niet. Iemand van jullie die daar iets over kan vertellen? Volgende week weer naar de VK, dus dan wilde ik het daar ook even voorleggen. Maar echt de behoefte om rustiger aan te doen voel ik nog niet zo..
Eendje-01 schreef:
05-09-2020 13:00
Hier alles relatief rustig, ik ben nog gewoon volledig aan het werk en voel me nog steeds eigenlijk heel goed. Weinig kwaaltjes so far..

Alleen wel regelmatig harde buiken. Al heb ik geen idee wat daarbij normaal is en wat niet. Iemand van jullie die daar iets over kan vertellen? Volgende week weer naar de VK, dus dan wilde ik het daar ook even voorleggen. Maar echt de behoefte om rustiger aan te doen voel ik nog niet zo..
Harde buiken komen vaak voor bij stress of bij teveel inspanning, dan moet je eigenlijk even rustigaan doen.
Ik moet donderdag op controle, ga het dan ook even bespreken omdat ik het ook best vaak heb.
Voorlopig zou ik zeggen, als je een harde buik krijgt even bekijken wat je precies doet, is het vaak bij hetzelfde, dan even dat gaan vermijden.
En als je ze hebt ook even gas terug nemen natuurlijk...
Zo, ik ben net op controle geweest.
Hij weegt al 2kg043 O_O das boven gemiddelde.
De gyn zei ook doodleuk "je 1e was ook groot en zwaar, dus we maken ons geen zorgen we weten dat je plek hebt om de baby erdoor te krijgen, dat lukt dus wel " :rofl:

Mijn harde buiken (die nu soms ook met pijn samengaan) komen door het feit dat hij al erg laag zit (met hoofdje ook naar beneden) en daardoor dus veel druk op alles komt staan...
Gelukkig was er nog geen opening en is de baarmoederhals ook nog niet ingekort ofzo, dus maakt ze zich geen zorgen.
Wanneer dat wel zou zijn, zou ik waarschijnlijk wel moeten rusten, nu is het vooral luisteren naar je lichaam (eum jah, dan kan ik dus sowieso niet veel doen, want ik heb echt supersnel een harde buik :sigh: ik word er gek van, tillen enzo kan niet meer)
Ben benieuwd hoe het zal zijn volgende maand, bij de volgende controle.
Duimen jullie maar even allemaal mee dat ik geen bloedverlies ofzo krijg, want dan zou ik ook direct moeten langsgaan...

Ik heb met de kleine afgesproken dat hij zeker al tot zijn ud blijft zitten waar hijzit, benieuwd of hij zich eraan houdt :rofl:

Hoe zit het bij jullie allemaal??
Alle reacties Link kopieren
Ik heb gisteren controle gehad (32w). Geen bijzonderheden verder, ze meten hier over het algemeen alleen mijn bloeddruk en luisteren even naar het hartje. Bloeddruk was iets aan de lage kant, maar niks om zorgen over te maken. Baby was lekker aan het slapen toen ze doptone op mijn buik zette, maar hij wordt daar dus altijd wakker van. Dit keer duurde het even voor hij wakker werd, maar je hoorde het verschil heel duidelijk: zijn hartslag schoot ineens omhoog! :)

Verloskundige maakte zich wel zorgen om mijn benauwdheid. Ik krijg soms amper lucht voor mijn gevoel, moet altijd heel rechtop zitten (onderuit op de bank gaat niet want dan krijg ik geen lucht) en zit ook veel naar adem te happen. Ik dacht dat het erbij hoorde met deze termijn, maar volgens de verloskundige krijgen vrouwen daar normaal een stuk later pas last van. Ze maakt zich daarom ook zorgen hoe dat zal gaan als de baby nog meer tegen mijn ribben/longen aan gaat drukken...
Alle reacties Link kopieren
Hoe ver zijn jullie allemaal qua babykamer inrichten, babyuitzet, vluchtkoffer etc.?

Alles al klaar voor als de baby komt?
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen allemaal, is hier nog plekke voor een nieuwe meeschrijven? Ik ben 25 november uitgerekend van een meisje. Tweede kindje. We hebben al een zoontje van 2.5. En man heeft al grotere kids waarvan zoon van 19 ook fulltime bij ons woont. Ons meisje wordt waarschijnlijk eerder gehaald met geplande keizersnee. Volgende week errr groeiecho en dan gaan we dat bespreken.
Tot nu toe was ik heel druk met werk (ik werk voor mezelf) en gezin, maar merk dat ik nu eindelijk meer rust in mn donder krijg om lekker naar de komst van de baby toe te gaan leven. Daarom zou ik t leuk vinden om mee te gaan schrijven.
Als jullie geen zin meer hebben in een nieuwkomer, laat gerust weten!

Groetjes Karzou
:sun:
Alle reacties Link kopieren
Graag Karzou!
Gezelligheid is altijd welkom :) Ik zal je ook even in de tabel zetten!
Fijn dat je nu wat rust krijgt, ik vind het zelf wel erg prettig om me voor te kunnen bereiden op de komst van de kleine, zowel praktisch als mentaal.

Hier ook een lage bloeddruk, maar ze zegt altijd: hoe lager hoe beter, zo lang je er zelf geen last van hebt.

Chamaedorea, die benauwdheid klinkt wel echt vervelend zeg. Lijkt me naar. Zit je baarmoeder misschien ook hoger voor de termijn? Als de baby indaalt scheelt dat ook zeggen ze, dan wordt de druk op je longen ook minder.

Babykamer en -uitzet is hier echt wel zo goed als af. Vanmorgen hebben we intake van de kraamzorg gehad en dat bracht wel wat duidelijkheid over wat te verwachten. Dat is prettig. Vluchtkoffer moet nog wel gevuld worden, ben ik komende week ook wel van plan denk ik, dan is het maar klaar :)

De kleine mag gewoon nog lekker blijven 'zitten' tot de uitgerekende datum, ik vind het zwanger zijn veel leuker dan ik van te voren gedacht had. En wil vooral dat ze er klaar voor is als ze ter wereld komt, dat maakt het toch wel een stuk prettiger allemaal. Nog even geduld dus..
Welkom Karzou :)
Fijn dat het wat rustiger kan nu, even lekker voorbereiden op alles.

Pf Chamaedorea wat eng die benauwdheid... Ik heb het soms wel eens, maar niet zo vaak. En nu ik ijzer bijneem is dat ook ineens wat beter (of het is omdat die kleine echt al gedaald is, dat zal ook wel helpen)
Wel goed dat ze het opvolgen toch!

Wij zijn echt nog nergens qua voorbereiding. We kunnen vandaag eindelijk terug naar onze kamer verhuizen (de schimmel is van de muur en het is opnieuw beplaatserd), morgen gaat mijn man dan de babykamer schuren en schilderklaar zetten -ik ga met Lion lekker een dagje naar zee, waar mn vader woont, zodat Tom rustig kan werken- ; ik hoop dat hij dan volgende week wat kan/wil schilderen na zijn werk (ideaal met dat warme weer, zal snel drogen dan) zodat we dan alle spullen netjes kunnen klaarzetten in de kamer (we hebben eigenlijk nog heel veel van de 1e, dus echt kopen hoeft niet gelukkig)
Vluchtkoffer, nog helemaal niet klaar... We moeten dringend eens gaan afspreken met de schoonouders ook hoe we alles regelen eens het zover is (wanneer komen zij hier, halen ze Lion van school, ...)
Ik moet dus echt én een koffertje voor Lion én een koffertje voor de baby en mezelf en mn man klaarzetten.
Ik moet eigenlijk dringend eens een geboortepakje zoeken ook, maar heb nog niets gevonden wat ik leuk vind :p
Hebben jullie dat wel al??

Nokie, wat fijn dat je zo geniet van het zwanger zijn, het is wel heerlijk he :)
(al vind ik het wel frustrerend nu dat ik zoveel minder kan door alle klachten, vooral naar Lion toe)

Hoe zit het bij jullie met de naam?
Wij zijn er nog niet uit :facepalm:
Lion en Lewis of Lion en Jack pffff we kunnen niet kiezen :nut:
Alle reacties Link kopieren
@ Rieta

Ik stem voor Lewis :hyper:
Vind zelf Jack leuker, maar Lewis past beter bij Lion denk ik.

Wij zijn er wel uit qua naam. Ik heb ergens nog wel wat twijfels, omdat het een naam is die ik nooit heb gezien als 'naam voor mijn kind later', als jullie snappen wat ik bedoel hahaha. Hij is nooit op het lijstje voorgekomen. Maar van de namen die ik wél op het lijstje had staan, had ik stuk voor stuk het gevoel dat het niet bij déze baby past, en dat gevoel heb ik wel bij de naam die we nu gekozen hebben. Denk dus dat het vooral nog even wennen is, ik kan soms wat autistisch zijn met dit soort dingen (dingen die anders gaan dan ik lang gedacht had). :P
Alle reacties Link kopieren
Chamaedorea, wie weet als je baby geboren is dat je juist wel één van de namen van je lijstje bij deze baby vindt passen, en de nu gekozen naam niet meer..
Daarom vind ik het ook wel fijn om inderdaad een paar namen achter de hand te hebben voor het geval we denken, nee dit is toch geen ..........
Alle reacties Link kopieren
Ik stem ook voor Lewis :lol:


Hier afgelopen week ook weer controle gehad. De kleine ligt ook al aardig ingedaald, mooi met het hoofdje omlaag dus de kans op stuit is nu nog zeer klein :cheer2:

Verder nog steeds regelmatig last van harde buik, heb ook het idee dat ik mij iets te veel druk maak om dingen rond mijn werk. Gebeurd nog veel momenteel maar ik zal moeten proberen het gewoon los te laten, best moeilijk o_o

Leuk dat je mee komt schrijven Karzou!
Alle reacties Link kopieren
Karzou welkom!!

Ik stem voor Jack, ben nooit van de zelfde voorletter(s) binnen het gezin, maar ik wijk af van t gemiddelde denk ik

Verder lees ik trouw mee, maar (nog) geen puf om mee te schrijven, laatste loodjes wegen t zwaarst en oh wat gaan de jaren tellen :+

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven