Zuurdesem starter en brood
zondag 2 februari 2025 om 09:19
Afgelopen week van een collega een zuurdesem starter gekregen en daar gisteren voor het eerst brood mee gebakken.
Brood is op basis van Roggemeel.
Nu is het brood op zich voor een eerste keer niet slecht gelukt maar ik merk dat het nog wat ‘nat’ van binnen is. Had ik het nog iets langer moeten bakken?
Ik heb het trouwens gewoon in een vorm in de oven gebakken.
Vandaag moet ik de zuurdesem starten verversen. Hij heeft deze week in de koelkast gestaan.
Ik begreep dat ik alle ingrediënten moet mixen in een nieuw potje en dat met de deksel los erop moet laten staan tot er bubbels komen. Klopt dit en heeft iemand nog tips?
Brood is op basis van Roggemeel.
Nu is het brood op zich voor een eerste keer niet slecht gelukt maar ik merk dat het nog wat ‘nat’ van binnen is. Had ik het nog iets langer moeten bakken?
Ik heb het trouwens gewoon in een vorm in de oven gebakken.
Vandaag moet ik de zuurdesem starten verversen. Hij heeft deze week in de koelkast gestaan.
Ik begreep dat ik alle ingrediënten moet mixen in een nieuw potje en dat met de deksel los erop moet laten staan tot er bubbels komen. Klopt dit en heeft iemand nog tips?
dinsdag 29 juli 2025 om 18:59
Inderdaad. Het meeste kans op slagen heb je met roggemeel. Wanneer je starter goed actief is kan je in een paar dagen ombouwen naar wat je wil.
dinsdag 29 juli 2025 om 19:01
Nu het warm is in huis kan het zijn dat je deeg met 100gram desem te snel rijst om smaak te ontwikkelen. Ik gebruik nu zo’n 50 gram per brood. In de winter 80.Yildizlar2 schreef: ↑29-07-2025 18:53Dat kan ik doe altijd 50/50/50 gram , gebruik ook 100 gram starter per brood . Het is echt trial and error in het begin .
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in