Comfort Food

26-09-2025 10:06 42 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
De herfst heeft zijn intrede gedaan en langzaamaan wordt het steeds wat kouder. Dus als je het mij vraagt tijd voor heerlijke gevulde soepen, lekkere stoofpotten en andere heerlijke comfort food recepten.

Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
De ragu bolognese van Gennaro:
https://www.citalia.com/gennaro/recipes ... bolognese/

Vlaams stoofvlees met friet van Jeroen Meus:
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten ... -met-friet
Alle reacties Link kopieren Quote
Deze chicken pie van Jamie Oliver:
https://www.jamieoliver.com/recipes/chi ... icken-pie/

Canneloni met paddenstoelen:
https://ohmyfoodness.nl/cannelloni-oven ... parmezaan/
Alle reacties Link kopieren Quote
Pasta met paddestoelen, truffel, room en veel parmezaan. Dat zijn wel echte herfstige smaken.
Stoofpeertjes en tarte tatin ook.
Alle reacties Link kopieren Quote
TO begint, maar was even afgeleid en dus niet de eerste)

Beef Stew:

ingredienten:

1 kg riblappen
3 el bloem
1 tl zout
1 tl peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 fijngehakte ui
4 tenen fijngehakte knoflook
2 tl tomatenpasta
1,25 liter runderbouillon
1 tl balsamico azijn
1 tl worcestershire saus
1 kg krieltjes in 2 gesneden
2 winterwortels in kleine blokjes
3 el juspoeder

bereiding

snijd de riblappen in stukken en doe deze in een grote kom. Voeg de bloem, het zout, de peper, de knoflookpoeder en het uienpoeder toe en roer goed door.
verwarm je oven voor op 160 graden

pak een grote braadpan die ook in de oven kan en bak de stukjes vlees aan in een scheut olie op hoog vuur.
haal het vlees eruit en zet opzij.
bak daarna de fijn gehakte ui en knoflook aan tot het glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
voeg dan een kwart liter van de bouillon toe samen met de balsamico azijn om zo het aanbaksel van de pan lol te roeren.

Voeg daarna de rest van de bouillon toe en de worcestershire saus. Roer goed door en doe het deksel op de pan en zet het op het laagste rooster in de oven voor minimaal een uur.

Haal de pan eruit en voeg de aardappels en wortel toe en plaats het weer voor minimaal een uur in de oven.

Haal dan de pan er weer uit en voeg de juspoeder toe. Roer goed door en zet nog een half uur terug in de oven.

eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveren met een heerlijk stuk brood.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
Afghaanse pompoenstoof: https://www.ah.nl/r/1194448
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pompoen.

En linzencurry's/linzensoep, het liefst met rode linzen.
Bijvoorbeeld deze:
https://www.jumbo.com/recepten/vegetari ... rry-503493
Alle reacties Link kopieren Quote
Ah lekker, mijn favoriete seizoen qua eten ❤️

https://www.antilliaans-eten.nl/nos-kus ... -gestoofd/

En deze ga ik volgende week proberen:
https://miljuschka.nl/de-meest-creamy-mac-cheese-ooit/
solsol wijzigde dit bericht op 26-09-2025 11:18
26.11% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
polenta met aubergine/tomaatstoof.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren Quote
Ouderwetse erwtensoep met rookworst.
Stuk buikspek laten meekoken en dat later koud, met mosterd, op een donkerbruine boterham.
Alle reacties Link kopieren Quote
tvp!
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
https://miljuschka.nl/cottage-pie/
Maar dan zonder spruitjes en met wortel en erwtjes.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moussaka. Met o.a. gehakt, aubergine, aardappelschijfjes, tomaat uit blik, kaneel, bechamelsaus en kaas.

Stoofvlees van Jeroen Meus.
azura wijzigde dit bericht op 26-09-2025 14:12
8.13% gewijzigd
She is home at the sea; her soul a part of it's deep melody.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zo ongeveer alles van deze site:

https://www.halfbakedharvest.com/
Alle reacties Link kopieren Quote
dit weekend wil ik uiensoep maken.. iemand een succesreceptje daarvoor?
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
biol schreef:
26-09-2025 13:15
dit weekend wil ik uiensoep maken.. iemand een succesreceptje daarvoor?
Ja, deze!

https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/ ... gle.com%2F
Alle reacties Link kopieren Quote
Star⁴ schreef:
26-09-2025 13:15
Zo ongeveer alles van deze site:

https://www.halfbakedharvest.com/
oh man, ik krijg honger van deze site
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
dank!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
Al mijn comfort food bevat vooral veel room/ en of kaas. Van een romige lasagna, tot risotto of orzo met lekker veel parmezaanse kaas tot aardappelgratin met veel room en kaas. Of butterchicken met slagroom, roomboter en naambrood. Per definitie is comfort food bij mij niet gezond in elk geval 😅
Tvp

Ik wilde ook zeggen pasta met paddenstoelen en roomsaus... heeeerlijk!
Alle reacties Link kopieren Quote
Kaasfondue
Stoofvlees met bruin bier
Risotto met cantharellen en Italiaanse worst
Hertenbiefstuk met portsaus en spruitjes

Sorry geen recepten, doe het een beetje uit de losse pols. Alleen voor de kaasfondue kan ik de volgende kazen aanraden: Gruyère, Zwitserse Emmenthaler en Appenzeller en dan 1/3 van allemaal.
Alle reacties Link kopieren Quote
Star⁴ schreef:
26-09-2025 13:15
Zo ongeveer alles van deze site:

https://www.halfbakedharvest.com/
Oef deze ga ik opslaan :hyper:

Duitse koolrouladen en Runderrouladen, heul lekker!
Alle reacties Link kopieren Quote
https://www.jumbo.com/recepten/echte-za ... -1354009-7

Deze is echt zo heerlijk, je eet je vingers erbij op.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stoofpotje met aubergine, paprika, knoflook, Provençaalse kruiden, nootmuskaat, kaneel, gerookt paprikapoeder, blik pomodorini tomaatjes, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en peterselie.
She is home at the sea; her soul a part of it's deep melody.
Alle reacties Link kopieren Quote
https://foodbox.15gram.be/recept/gehakt ... nsaus/1099

Dit is zo heerlijk. Veel lekkerder dan "gewone" gehaktballen met wortelpuree.
De kaas, mosterd, paneermeel en de saus doen het 😋
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
Alle reacties Link kopieren Quote
Volg!

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven