Comfort Food
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 10:06
            
                            
                                                             
                                De herfst heeft zijn intrede gedaan en langzaamaan wordt het steeds wat kouder. Dus als je het mij vraagt tijd voor heerlijke gevulde soepen, lekkere stoofpotten en andere heerlijke comfort food recepten.  
Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
                    Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 15:42
            
                            
                                                             Hier zijn ze niet gek op zuurkool, maar misschien dit es proberen.Noëlle_ismijnnaam schreef: ↑26-09-2025 14:08https://www.jumbo.com/recepten/echte-za ... -1354009-7
Deze is echt zo heerlijk, je eet je vingers erbij op.
Maarre…spekjes meekoken met de zuurkool?
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 15:47
            
                            
                                                             
                                Gehaktballen in Belgische biersaus zijn ook heerlijke !
Dit recept, maar ik bak de ballen eerst even kort aan en dan in de saus verder garen:
https://deliciousmagazine.nl/recepten/g ... -biersaus/
Lekker met sperzieboontjes en geroosterde aardappeltjes in de schil met knoflook en rozemarijn..
                    Dit recept, maar ik bak de ballen eerst even kort aan en dan in de saus verder garen:
https://deliciousmagazine.nl/recepten/g ... -biersaus/
Lekker met sperzieboontjes en geroosterde aardappeltjes in de schil met knoflook en rozemarijn..
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 17:13
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 18:35
            
                            
                                                             Zelf ben ik ook geen zuurkool liefhebber, en toen de kinderen hier kwamen eten baalden ze in eerste instantie ook dat er zuurkool op het menu stond. Maar echt, het is zo lekker! En de spekjes kook je inderdaad mee, ik doe er geen room bij maar een scheut melk.mamaonbekend schreef: ↑26-09-2025 15:42Hier zijn ze niet gek op zuurkool, maar misschien dit es proberen.
Maarre…spekjes meekoken met de zuurkool?
            
                                
              zaterdag 27 september 2025 om 20:45
            
                            
                                                             
                                Ik vind zuurkool zo lekker dat ik het gerust rauw eet. Maar in de stamppot kook ik alles bij elkaar. 500 gram aardappel, 500 gram zuurkool, stukje zuurkoolspek. Als de aardappels bijna gaar zijn, het stuk spek eruit halen en in stukjes snijden (de ‘dril’ doe ik weg, dus alleen het roze vlees). Afgieten en stampen, met wat kookroom of (of boter, als je dat lust). Ik eet er ook nog rookworst bij, dus je hebt wel veel vlees 
Risotto met pompoenblokjes en champignons vind ik ook lekker. De groente bak ik in de oven. Dus je maakt gewoon je risotto met bouillon en flink wat kaas erdoor en op het laatst roer je de groente erdoor (of er apart bij serveren).
                    Risotto met pompoenblokjes en champignons vind ik ook lekker. De groente bak ik in de oven. Dus je maakt gewoon je risotto met bouillon en flink wat kaas erdoor en op het laatst roer je de groente erdoor (of er apart bij serveren).
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 09:35
            
                            
                                                             Ik vind zuurkool ook echt zalig. Ook rauw op een broodje met een stuk rookworst.KamilleT schreef: ↑27-09-2025 20:45Ik vind zuurkool zo lekker dat ik het gerust rauw eet. Maar in de stamppot kook ik alles bij elkaar. 500 gram aardappel, 500 gram zuurkool, stukje zuurkoolspek. Als de aardappels bijna gaar zijn, het stuk spek eruit halen en in stukjes snijden (de ‘dril’ doe ik weg, dus alleen het roze vlees). Afgieten en stampen, met wat kookroom of (of boter, als je dat lust). Ik eet er ook nog rookworst bij, dus je hebt wel veel vlees
Risotto met pompoenblokjes en champignons vind ik ook lekker. De groente bak ik in de oven. Dus je maakt gewoon je risotto met bouillon en flink wat kaas erdoor en op het laatst roer je de groente erdoor (of er apart bij serveren).
Helaas ben ik thuis echt de enige en krijg ik het er niet in bij ze.. dus het is al jaren geleden dat ik het op heb.
Ik nodig mezelf dus graag bij je uit
De risotto klinkt goed. Die schrijf ik even op voor deze week! Lekker
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 09:46
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 11:41
            
                            
                                                             Oh dat vind ik ook zo lekker! Ik heb een oud recept van Allerhande, maar het werkt allemaal hetzelfde denk ik.Charlie591 schreef: ↑28-09-2025 09:46Niet per se het eerste waar je bij herfst/winter aan denkt, maar ik vind een schaal melanzane alla parmigiana op en op comfort food, jaarrondIk gebruik het recept van hello fresh. Wel met buffelmozzarella, dat verschil proef je echt.
Sowieso worden wij blij van alle gerechten met mozzarella of burrata (pananzella met burrata).
                                    kamillet wijzigde dit bericht op 28-09-2025 11:44
                                                                        
                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                        
  10.05% gewijzigd
                                
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 11:45
            
                            
                                                             Ja zal weinig verschillen denk ik. In die van hello fresh zit een scheut balsamico-azijn wat ik heel lekker vind en een soort croutons van ciabatta (gesneden ciabatta gemixt met olijfolie) erop.
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 11:57
            
                            
                                                             Kun je het recept delen?Charlie591 schreef: ↑28-09-2025 09:46Niet per se het eerste waar je bij herfst/winter aan denkt, maar ik vind een schaal melanzane alla parmigiana op en op comfort food, jaarrondIk gebruik het recept van hello fresh. Wel met buffelmozzarella, dat verschil proef je echt.
            
                                
              zondag 28 september 2025 om 16:21
            
                            
                                                             https://www.hellofresh.nl/recipes/melan ... 21dd4c7e77
Maar neem je tijd, want die 50 min kooktijd, die haal ik echt nooit, en ik heb het al tientallen keren gemaakt en kan het dromen
            
                                
              woensdag 15 oktober 2025 om 22:20
            
                            
                                                             Ik ga regelmatig bij ons naar de natuurwinkel en daar hebben ze zuurkool uit het vat.biol schreef: ↑28-09-2025 09:35Ik vind zuurkool ook echt zalig. Ook rauw op een broodje met een stuk rookworst.
Helaas ben ik thuis echt de enige en krijg ik het er niet in bij ze.. dus het is al jaren geleden dat ik het op heb.
Ik nodig mezelf dus graag bij je uit.
De risotto klinkt goed. Die schrijf ik even op voor deze week! Lekker
Ik neem dan voor 50 cent een onsje en eet dat zo op.
Lekker hoor.
                                    There's nothing fair in this world,there's nothing sure in this world,there is nothing pure,so you better look for something left in this world.
                                
                                                                                Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
  
    
      
    
    Al een account? Log dan hier in