
Tips etentje met zes mensen, kleine oven en beperkte kok
vrijdag 17 oktober 2025 om 19:32
Help. Zondag komen er zes mensen eten, en ik ben geen geweldige kok. Ik heb maar drie gaspitten en een kleine oven, dus ik wil het mezelf niet te moeilijk maken. Multitasken in de keuken gaat me niet zo goed af, dus ik zoek vooral gerechten die ik van tevoren kan bereiden of makkelijk kan opwarmen.
Hebben jullie tips of ideeën voor een menu dat haalbaar is met beperkte ruimte en stressbestendig genoeg voor een kok die niet zoveel aankan?
Hebben jullie tips of ideeën voor een menu dat haalbaar is met beperkte ruimte en stressbestendig genoeg voor een kok die niet zoveel aankan?
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:06
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:10
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:13
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:13
Etentjes zijn altijd leuk. Al is het een kom erwtensoep met roggebrood en spek

Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Ruin it yourself.
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:17
Als voorgerecht zou je een lekkere soep kunnen maken.
Maar dan een beetje een bijzondere, met uitgesproken smaken.
Bijvoorbeeld een Tom kha Kai of een kreeftensoepje. Kan je helemaal van te voren klaarmaken en bij het opdienen afmaken met stukjes kreeft of een spiesje garnalen en wat groene verse kruiden.
Wil je geen soep kan je denken aan meloen met ham of een garnalencocktail of bruchettas met serranoham, mozzarella, halfgedroogde tomaatjes .
Alles van te voren klaarzetten en snijden en bij het opdienen alleen nog op een bordje en afmaken met een sausje en wat groen.
Als hoofdgerecht kan je ook al veel voorbereiden een bakplaat met gekruide gehalveerde krieltjes. Een schaal met spruitjes met ui, knoflook en balsamicosiroop. Een schaal met peen met honing.
Overal wat olijfolie op en versgemalen peper.
Stukje vlees marineren en in de oven schuiven of een mooi stukje vis.
Sausje kan je van te voren maken en a la minute opwarmen.
En dan hoef je alleen alles op tijd in de oven te schuiven.
Als dessert kan je alvast iets maken en in de koelkast bewaren, bijvoorbeeld een monchoutaart of glaasjes mousse.
Wij hebben regelmatig etentjes hier, soms wel met 8 gangen en als je alles klaarzet, zodat het zo in de oven kan of even gebakken moet worden, hoef je alleen nog maar de tijd in de gaten te houden.
Maar dan een beetje een bijzondere, met uitgesproken smaken.
Bijvoorbeeld een Tom kha Kai of een kreeftensoepje. Kan je helemaal van te voren klaarmaken en bij het opdienen afmaken met stukjes kreeft of een spiesje garnalen en wat groene verse kruiden.
Wil je geen soep kan je denken aan meloen met ham of een garnalencocktail of bruchettas met serranoham, mozzarella, halfgedroogde tomaatjes .
Alles van te voren klaarzetten en snijden en bij het opdienen alleen nog op een bordje en afmaken met een sausje en wat groen.
Als hoofdgerecht kan je ook al veel voorbereiden een bakplaat met gekruide gehalveerde krieltjes. Een schaal met spruitjes met ui, knoflook en balsamicosiroop. Een schaal met peen met honing.
Overal wat olijfolie op en versgemalen peper.
Stukje vlees marineren en in de oven schuiven of een mooi stukje vis.
Sausje kan je van te voren maken en a la minute opwarmen.
En dan hoef je alleen alles op tijd in de oven te schuiven.
Als dessert kan je alvast iets maken en in de koelkast bewaren, bijvoorbeeld een monchoutaart of glaasjes mousse.
Wij hebben regelmatig etentjes hier, soms wel met 8 gangen en als je alles klaarzet, zodat het zo in de oven kan of even gebakken moet worden, hoef je alleen nog maar de tijd in de gaten te houden.
vrijdag 17 oktober 2025 om 20:42
Dit is echt een beetje te hoog gegrepen, ben ik bangMevrouwdeSteen schreef: ↑17-10-2025 20:17Als voorgerecht zou je een lekkere soep kunnen maken.
Maar dan een beetje een bijzondere, met uitgesproken smaken.
Bijvoorbeeld een Tom kha Kai of een kreeftensoepje. Kan je helemaal van te voren klaarmaken en bij het opdienen afmaken met stukjes kreeft of een spiesje garnalen en wat groene verse kruiden.
Wil je geen soep kan je denken aan meloen met ham of een garnalencocktail of bruchettas met serranoham, mozzarella, halfgedroogde tomaatjes .
Alles van te voren klaarzetten en snijden en bij het opdienen alleen nog op een bordje en afmaken met een sausje en wat groen.
Als hoofdgerecht kan je ook al veel voorbereiden een bakplaat met gekruide gehalveerde krieltjes. Een schaal met spruitjes met ui, knoflook en balsamicosiroop. Een schaal met peen met honing.
Overal wat olijfolie op en versgemalen peper.
Stukje vlees marineren en in de oven schuiven of een mooi stukje vis.
Sausje kan je van te voren maken en a la minute opwarmen.
En dan hoef je alleen alles op tijd in de oven te schuiven.
Als dessert kan je alvast iets maken en in de koelkast bewaren, bijvoorbeeld een monchoutaart of glaasjes mousse.
Wij hebben regelmatig etentjes hier, soms wel met 8 gangen en als je alles klaarzet, zodat het zo in de oven kan of even gebakken moet worden, hoef je alleen nog maar de tijd in de gaten te houden.

vrijdag 17 oktober 2025 om 20:59
vrijdag 17 oktober 2025 om 21:27
vrijdag 17 oktober 2025 om 21:30
Suggesties:
Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare
Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade
Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes
Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare
Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade
Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes
Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
vrijdag 17 oktober 2025 om 22:01
Dit vind je geschikt voor iemand die zegt geen goede kok te zijn?mamaonbekend schreef: ↑17-10-2025 21:30Suggesties:
Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare
Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade
Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes
Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
De meeste gerechten maak je echt niet zomaar even, coquilles, brioche, mousse, een crumble, tiramisu? En dan ook nog eens 3 gangen.
En ik weet het budget niet, maar paling, coquilles of eend zijn dure ingredienten.
Dit is eerder iets voor kerst en voor een meer ervaren kok.
Ik zou het dichter bij gerechten zoeken die je al kent TO. Is 3 gangen de bedoeling? Denk ook aan kant en klaar.
Soep is makkelijk van te voren zelf te maken en is makkelijk op te warmen.
Dan een paar verschillende stamppotten.
Leuk opgediend in ringen. Gebakken spekjes extra erbij voor wie wil.
Toetje kant en klaar iets, bijv ijs met chocoladesaus en slagroom oid.
toulouse_74 wijzigde dit bericht op 17-10-2025 22:03
0.50% gewijzigd
vrijdag 17 oktober 2025 om 22:03
Echt joh, read the roommamaonbekend schreef: ↑17-10-2025 21:30Suggesties:
Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare
Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade
Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes
Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.

vrijdag 17 oktober 2025 om 22:17
Nou sorry hoor, maar er zitten echt simpele dingen bij hoor..
Bijv, deze brioche is echt 5 minuten werk:

Iets netter snijden in rechthoekjes, toasten, crème fraiche mengen met citroensap of mierikswortel. Beetje op brioche bestrijken, reepje paling erop, takje dille/bieslook. KLAAR.
Applecrumble is toch ook zo klaar: appels schillen en kaneelsuiker erop. In schaal doen. Kruimels maken van boter/bloem/suiker, erover strooien en in de oven. Bak ijs erbij en ook klaar.
Bijv, deze brioche is echt 5 minuten werk:

Iets netter snijden in rechthoekjes, toasten, crème fraiche mengen met citroensap of mierikswortel. Beetje op brioche bestrijken, reepje paling erop, takje dille/bieslook. KLAAR.
Applecrumble is toch ook zo klaar: appels schillen en kaneelsuiker erop. In schaal doen. Kruimels maken van boter/bloem/suiker, erover strooien en in de oven. Bak ijs erbij en ook klaar.
vrijdag 17 oktober 2025 om 22:18
Mjam!! Deze ga ik maken. Mijn dochter houdt niet zo van zuurkool maar deze is toch wel erg smakelijk.Moiren schreef: ↑17-10-2025 19:51Deze
https://www.culy.nl/recepten/zuurkool-ovenschotel-spek/
Voor 4 man is een kleine kring toch?![]()

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in