
verjaardagfeest
dinsdag 1 december 2009 om 22:02
Hallo allemaal, ff een vraagje.Ik geef zondag een feestje thuis omdat mijn dochters allebei jarig zijn, wie weet er nog iets lekkers en makkelijks te maken voor de meeëters.Meestal blijven ze allemaal meeëten.En niet het geëikte soep met broodjes, dat heb ik al zo vaak gemaakt nl.IK wil nu eens iets anders maken.Maar wel iets wat snel en makkelijk is.WIe heeft er nog tips?
dinsdag 1 december 2009 om 22:17
Pannekoeken zou ik nou weer niet doen. Dat is heel bewerkelijk denk ik.
Je kunt ook sandwiches maken in plaats van de soep met brood. Casino brood met tapenade, mozarella en tomaat / sandwich met eiersalade etc. Deze kun je ook voorbereiden, dus dat kan je van te voren doen.
Verder kun je natuurlijk een stampot maken, macaroni, nasi. Lekkere eenpans gerichten.
Je kunt ook sandwiches maken in plaats van de soep met brood. Casino brood met tapenade, mozarella en tomaat / sandwich met eiersalade etc. Deze kun je ook voorbereiden, dus dat kan je van te voren doen.
Verder kun je natuurlijk een stampot maken, macaroni, nasi. Lekkere eenpans gerichten.
dinsdag 1 december 2009 om 22:28
Lekker en makkelijk:
Neem een ovenschaal ¼ hachee met champignons erdoor, daarboven op een laag moesappelen en daarboven op een goede aardappelpuree.
40 min in de oven op 180gr en voila!
Als toetje,
in een schaal een laagje bosbessenjam doen, hierop lange vingers en daarop blankevla(wel een paar uur van te voren maken dan worden de lange vingers lekker zompig)....hmmm
Voor de volwassenen;
Kokosbisquit verkruimelen, manderijnen partjes erop, kwark met geklopte slagroom en grandmarnier door elkaar spatelen en erop doen...ook hmmm
Neem een ovenschaal ¼ hachee met champignons erdoor, daarboven op een laag moesappelen en daarboven op een goede aardappelpuree.
40 min in de oven op 180gr en voila!
Als toetje,
in een schaal een laagje bosbessenjam doen, hierop lange vingers en daarop blankevla(wel een paar uur van te voren maken dan worden de lange vingers lekker zompig)....hmmm
Voor de volwassenen;
Kokosbisquit verkruimelen, manderijnen partjes erop, kwark met geklopte slagroom en grandmarnier door elkaar spatelen en erop doen...ook hmmm

dinsdag 1 december 2009 om 22:55
dinsdag 1 december 2009 om 23:17
als ik voor iets makkelijks ga, doe ik meestal groenten uit de oven:
ik koop verschillende soorten groentes, die snij ik in grove stukken, doe er krielaardappeltjes bij, maak een mixje van olijfolie (of wokolie), knoflook, beetje sambal, tijm, rozemarijn en zout&peper en mik alles bij elkaar in een ovenschaal.
Vaak gaat daar ook nog zoiets als stukjes kipfilet bij door en doe ik er cherrytomaatjes bij op (die zijn erg lekker warm met tijm en rozemarijn)
Toen ik in het studentenhuis voor een man of 14 moest koken, maakte ik lasagne, viel ook goed in de smaak!
ik koop verschillende soorten groentes, die snij ik in grove stukken, doe er krielaardappeltjes bij, maak een mixje van olijfolie (of wokolie), knoflook, beetje sambal, tijm, rozemarijn en zout&peper en mik alles bij elkaar in een ovenschaal.
Vaak gaat daar ook nog zoiets als stukjes kipfilet bij door en doe ik er cherrytomaatjes bij op (die zijn erg lekker warm met tijm en rozemarijn)
Toen ik in het studentenhuis voor een man of 14 moest koken, maakte ik lasagne, viel ook goed in de smaak!
woensdag 2 december 2009 om 00:58
Pizza's?
2 tegelijk in de oven en dan telkens met wat punten pizza rond gaan.
Veel diepvries pizza's zijn na 10 min klaar.
Dus als je met het ene bord rond bent, is de volgende pizza al weer klaar.
Ook kun je 2 grote schalen (horeca formaat) met lasagne maken en die opwarmen in de oven 10 min voor het etenstijd is.
Op tafel zetten met een grote kom salade, desgewenst losse toppings voor de salade en de lasagne los er bij. En dat in buffetvorm serveren?
2 tegelijk in de oven en dan telkens met wat punten pizza rond gaan.
Veel diepvries pizza's zijn na 10 min klaar.
Dus als je met het ene bord rond bent, is de volgende pizza al weer klaar.
Ook kun je 2 grote schalen (horeca formaat) met lasagne maken en die opwarmen in de oven 10 min voor het etenstijd is.
Op tafel zetten met een grote kom salade, desgewenst losse toppings voor de salade en de lasagne los er bij. En dat in buffetvorm serveren?