
kippensoep is verdampt!
maandag 7 december 2009 om 21:35
ik ben vanmiddag lekker aan de slag gegaan om zelf kippensoep te maken.
dus ik soepkip gekocht, groenten, kippenbouillon blokjes en een kruidenbuiltje.
dus ik heb ongeveer anderhalve liter water in een pan gedaan, kip erbij, en alle andere bovenstaande ingredienten.
dit heb ik aan de kook gebracht en na ongeveer een kwartier heb ik het vuur wat lager gezet.
nu keek ik dus 2 uur later in de pan, ligt er sirieus nog maar een laagje water van 1 cm in de pan!!
wat o wat heb ik toch verkeerd gedaan? ik ben nog een beginneling in de keuken dus ik heb geen behoefte aan antwoorden als : wat stom, dat weet je toch! of hoe kon je dat doen?!
nou ik ben benieuwd!! de kip is inmiddels aan de bovenkant best wel uitgedroogd dus denk dat ik die inmiddels wel weg kan gooien!
maar wat heb ik toch verkeerde gedaan?
dus ik soepkip gekocht, groenten, kippenbouillon blokjes en een kruidenbuiltje.
dus ik heb ongeveer anderhalve liter water in een pan gedaan, kip erbij, en alle andere bovenstaande ingredienten.
dit heb ik aan de kook gebracht en na ongeveer een kwartier heb ik het vuur wat lager gezet.
nu keek ik dus 2 uur later in de pan, ligt er sirieus nog maar een laagje water van 1 cm in de pan!!
wat o wat heb ik toch verkeerd gedaan? ik ben nog een beginneling in de keuken dus ik heb geen behoefte aan antwoorden als : wat stom, dat weet je toch! of hoe kon je dat doen?!
nou ik ben benieuwd!! de kip is inmiddels aan de bovenkant best wel uitgedroogd dus denk dat ik die inmiddels wel weg kan gooien!
maar wat heb ik toch verkeerde gedaan?
maandag 7 december 2009 om 21:52
hihi ja ik moest stiekem ook wel lachen maar ik had wel veel trek in soep!!
ja had het deksel er schuin op gedaan dus er was ongeveer een kier van 2 cm open.
en valt hier nog wat van te brouwen of is het beter dit direct in de prullenbak te mikken en overnieuw te beginnen (als ik weet wat ik anders moet doen haha!)
of zoals ik al las, gewoon opnieuw water erbij en maggi blokje? want de kip is aardig uitgedroogd want die heeft een tijd droog gelegen hahah!
ja had het deksel er schuin op gedaan dus er was ongeveer een kier van 2 cm open.
en valt hier nog wat van te brouwen of is het beter dit direct in de prullenbak te mikken en overnieuw te beginnen (als ik weet wat ik anders moet doen haha!)
of zoals ik al las, gewoon opnieuw water erbij en maggi blokje? want de kip is aardig uitgedroogd want die heeft een tijd droog gelegen hahah!
maandag 7 december 2009 om 21:55
maandag 7 december 2009 om 22:04
http://www.mijnreceptenbo ... epen/kippensoep-1754.html

maandag 7 december 2009 om 22:58
Kip proeven, bouillonblokje en water erbij, eventueel kip ook erbij. Die hoeft niet eens perse droog te zijn, in de oven komt er geen water en geen vet bij en dan is ie ook niet perse droog. Even testen dus, en anders geef je het droge gedeelte aan de kat (en anders aan die van mij).
Je hebt nu een 'fond' gemaakt (hoewel een fond normaal gesproken zonder groente enzo is ).
Je hebt nu een 'fond' gemaakt (hoewel een fond normaal gesproken zonder groente enzo is ).
maandag 7 december 2009 om 23:00
quote:tilalia2 schreef op 07 december 2009 @ 22:49:
Is je pan misschien lek?
Is mij een paar keer overkomen: groeten zwaar aangebrand, ik niet snappen, tot ik bij de aanhechting van de bodem aan de panwand opeens op een plek allemaal druppeltjes en belletjes zag...Maar dan is je fornuis toch nat, of niet?
Is je pan misschien lek?
Is mij een paar keer overkomen: groeten zwaar aangebrand, ik niet snappen, tot ik bij de aanhechting van de bodem aan de panwand opeens op een plek allemaal druppeltjes en belletjes zag...Maar dan is je fornuis toch nat, of niet?
dinsdag 8 december 2009 om 00:17
quote:pavirusco schreef op 07 december 2009 @ 23:06:
Het heeft niets met het verdampen te maken en is dus volledig terzijde, maar waarom neem je bouillonblokjes als je een hele soepkip in het water hebt liggen? Daarmee trek je toch zeker al je eigen bouillon?Nou, zo gek is dat toch niet?? Als ik bouillon maak van 2 of 3 schenkels (incl. wortel, ui, selderij etc) doe ik er ook zowel wat maggi- als bouillonblokjes bij.... en ken niemand in mijn omgeving die dat niet doet.
Het heeft niets met het verdampen te maken en is dus volledig terzijde, maar waarom neem je bouillonblokjes als je een hele soepkip in het water hebt liggen? Daarmee trek je toch zeker al je eigen bouillon?Nou, zo gek is dat toch niet?? Als ik bouillon maak van 2 of 3 schenkels (incl. wortel, ui, selderij etc) doe ik er ook zowel wat maggi- als bouillonblokjes bij.... en ken niemand in mijn omgeving die dat niet doet.