
eigen kookboek
donderdag 10 december 2009 om 15:04
Hoi,
Ik ben bezig met het maken van een eigen gezond kookboekje.
Hebben jullie nog heerlijke recepten, alles is welkom,
een hoofdgerecht, bijgerecht, borrelhapje etc.
Gelieve GEEN VIS.
Het is dus niet zo dat jullie straks mijn kookboekje vinden bij de boekhandel he, het is voor eigen gebruik
Dank jullie!
Ik ben bezig met het maken van een eigen gezond kookboekje.
Hebben jullie nog heerlijke recepten, alles is welkom,
een hoofdgerecht, bijgerecht, borrelhapje etc.
Gelieve GEEN VIS.
Het is dus niet zo dat jullie straks mijn kookboekje vinden bij de boekhandel he, het is voor eigen gebruik

Dank jullie!
donderdag 10 december 2009 om 15:10
He isisnice,
Ik begin heel vaak kookboekjes, maar vind het zo irritant om een goede indeling te maken.
Ik bedoel, gaandeweg leer je veel meer gerechten kennen die je ook erin wilt hebben of je wilt veranderingen er aan toevoegen en om dat nou met pen te doen staat weer zo slordig.
Ik begin heel vaak kookboekjes, maar vind het zo irritant om een goede indeling te maken.
Ik bedoel, gaandeweg leer je veel meer gerechten kennen die je ook erin wilt hebben of je wilt veranderingen er aan toevoegen en om dat nou met pen te doen staat weer zo slordig.
Poelepoelepoelepoes!
donderdag 10 december 2009 om 15:10
He isisnice,
Ik begin heel vaak kookboekjes, maar vind het zo irritant om een goede indeling te maken.
Ik bedoel, gaandeweg leer je veel meer gerechten kennen die je ook erin wilt hebben of je wilt veranderingen er aan toevoegen en om dat nou met pen te doen staat weer zo slordig.
Ik begin heel vaak kookboekjes, maar vind het zo irritant om een goede indeling te maken.
Ik bedoel, gaandeweg leer je veel meer gerechten kennen die je ook erin wilt hebben of je wilt veranderingen er aan toevoegen en om dat nou met pen te doen staat weer zo slordig.
Poelepoelepoelepoes!
donderdag 10 december 2009 om 15:24
Turkse salade
Trostomaten
Komkommer
Rode ui
olijfolie
sumak
turkse citroensap
Tomaten in partjes snijden, de komkommer in schijfjes en de rode ui in flinter dunne ringen snijden
Ik een bak doen, scheut olijfolie
flinke scheut turks citroensap
en flink veel sumak kruiden( turkse kuiden)
paar uur in de koelkast laten staan, en dan heerlijk bij pasta bv
Trostomaten
Komkommer
Rode ui
olijfolie
sumak
turkse citroensap
Tomaten in partjes snijden, de komkommer in schijfjes en de rode ui in flinter dunne ringen snijden
Ik een bak doen, scheut olijfolie
flinke scheut turks citroensap
en flink veel sumak kruiden( turkse kuiden)
paar uur in de koelkast laten staan, en dan heerlijk bij pasta bv
"The time is always right to do what's right." -Martin Luther King
donderdag 10 december 2009 om 15:26
Ik heb een kookschriftje dat dateert uit mijn studententijd. Ik gebruik het zo'n tien jaar en er staan echt alleen mijn succesnummers in, waarvan enkele die ik geleerd heb van mijn moeder, oma (de typische familierecepten) en van een kennis die een koksopleiding heeft gedaan. Ondanks de tien jaar zijn het maar een handjevol recepten, want ik ben daar heel kritisch in.

donderdag 10 december 2009 om 15:30
Ik heb al een kookschriftje sinds ik 13 ben (20 jaar dus, jemig…). Er staat niet zo héél veel in (ook omdat ik het een tijdje kwijt was en toen een tweede kocht... )
Ik schrijf er de recepten in die ik óf zelf bedacht heb waarvan ik bang ben dat ik ze anders vergeet. Of wanneer ik ze uit een kookboek een paar keer heb geprobeerd, heb besloten dat ik het lekker vind en dan met mijn eigen aanpassingen in het schrift.
Zo maar een schriftje vullen met recepten van anderen lijkt me weinig zinvol. Daar heb je toch gewoon kookboeken voor?
Ik schrijf er de recepten in die ik óf zelf bedacht heb waarvan ik bang ben dat ik ze anders vergeet. Of wanneer ik ze uit een kookboek een paar keer heb geprobeerd, heb besloten dat ik het lekker vind en dan met mijn eigen aanpassingen in het schrift.
Zo maar een schriftje vullen met recepten van anderen lijkt me weinig zinvol. Daar heb je toch gewoon kookboeken voor?

donderdag 10 december 2009 om 15:59
quote:Kastanjez schreef op 10 december 2009 @ 15:30:Zo maar een schriftje vullen met recepten van anderen lijkt me weinig zinvol. Daar heb je toch gewoon kookboeken voor?
Ik haal veel recepten uit de Allerhande en die andere blaadjes van supermarkten en soms zelfs van verpakkingen (laatst stond er nog een lekker recept op de verpakking van diepvriesspinazie). Heel onhandig om al die losse dingetjes te bewaren. Daar heb ik nu een map voor. Het is gewoon een multomap met van die plastic insteekmapjes erin. Als ik in de Allerhande een lekker recept zie staan, knip ik het eruit, plak het op een A4-tje en doe het in de map.
Lekkere recepten in kookboeken typ ik over, print ik uit en gaan ook in de map. Ik vind het makkelijk om al die recepten in één map te hebben, als ik dan voor de hele week een menu moet hebben, pak ik de map erbij en heb ik zo een menu bij elkaar.
Ik haal veel recepten uit de Allerhande en die andere blaadjes van supermarkten en soms zelfs van verpakkingen (laatst stond er nog een lekker recept op de verpakking van diepvriesspinazie). Heel onhandig om al die losse dingetjes te bewaren. Daar heb ik nu een map voor. Het is gewoon een multomap met van die plastic insteekmapjes erin. Als ik in de Allerhande een lekker recept zie staan, knip ik het eruit, plak het op een A4-tje en doe het in de map.
Lekkere recepten in kookboeken typ ik over, print ik uit en gaan ook in de map. Ik vind het makkelijk om al die recepten in één map te hebben, als ik dan voor de hele week een menu moet hebben, pak ik de map erbij en heb ik zo een menu bij elkaar.

donderdag 10 december 2009 om 16:44
@Mariska, ja, dát doe ik ook (al gooi ik ze voornamelijk allemaal in een la ) maar dat is toch iets anders dan mensen vragen om lekkere recepten zodat ze in je schrift kunnen? Ik weet niet, maar dat voelt/klinkt gewoon anders dan zelf dingen verzamelen op basis van wat je tegenkomt.
gelukkig mag iedereen dat soort dingen lekker zelf weten!
gelukkig mag iedereen dat soort dingen lekker zelf weten!

donderdag 10 december 2009 om 21:39
Ik heb gewoon een blanco boek.
Daar schrijf ik de favoriete recepten in uit de diverse kookboeken die ik heb. Voorin komt een index en dan een pagina nummer.
Je kunt niet een kookboek maken voor een ander, zoals je als zei, je lust geen vis. Mijn favoriete recept bevat juist vis. Ik lust weer geen zeevruchten terwijl jij er misschien dol op bent.
Ik denk dat je gewoon zelf moet kijken wat je kookt en wat je lekker vind. Neem bijvoorbeeld eens de receptenkaarten mee van de AH of de C1000. Die kun je desnoods in plakken als ze goed bevallen.
Daar schrijf ik de favoriete recepten in uit de diverse kookboeken die ik heb. Voorin komt een index en dan een pagina nummer.
Je kunt niet een kookboek maken voor een ander, zoals je als zei, je lust geen vis. Mijn favoriete recept bevat juist vis. Ik lust weer geen zeevruchten terwijl jij er misschien dol op bent.
Ik denk dat je gewoon zelf moet kijken wat je kookt en wat je lekker vind. Neem bijvoorbeeld eens de receptenkaarten mee van de AH of de C1000. Die kun je desnoods in plakken als ze goed bevallen.

vrijdag 11 december 2009 om 08:25
quote:Kastanjez schreef op 10 december 2009 @ 16:44:
@Mariska, ja, dát doe ik ook (al gooi ik ze voornamelijk allemaal in een la ) maar dat is toch iets anders dan mensen vragen om lekkere recepten zodat ze in je schrift kunnen? Ik weet niet, maar dat voelt/klinkt gewoon anders dan zelf dingen verzamelen op basis van wat je tegenkomt.
gelukkig mag iedereen dat soort dingen lekker zelf weten! :-)Er staan ook recepten in van anderen. Het is gewoon een georganiseerd zootje van alle recepten die ik lekker vind, of ze nu van anderen komen, uit kookboeken, van verpakkingen of uit bladen.
@Mariska, ja, dát doe ik ook (al gooi ik ze voornamelijk allemaal in een la ) maar dat is toch iets anders dan mensen vragen om lekkere recepten zodat ze in je schrift kunnen? Ik weet niet, maar dat voelt/klinkt gewoon anders dan zelf dingen verzamelen op basis van wat je tegenkomt.
gelukkig mag iedereen dat soort dingen lekker zelf weten! :-)Er staan ook recepten in van anderen. Het is gewoon een georganiseerd zootje van alle recepten die ik lekker vind, of ze nu van anderen komen, uit kookboeken, van verpakkingen of uit bladen.