heeft iemand Gourmetsuggesties?

11-12-2009 23:26 45 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Dit jaar gaan we gourmetten op 2e kerstdag.

Wie heeft er lekker gourmetrecepten of lekkere combinaties.

Ook de vegetarische suggesties zijn erg welkom!!
Alle reacties Link kopieren
Recepten en combinaties lijkt me wat veel gevraagd hoor, met die kleine kutpannetjes, wel kun je zorgen voor veel mogelijke combi's. Dus naast veel soorten vlees:



geklutst ei

pannenkoekenmix

ui

prei

champion

paprika

ananas

stukjes vis



en extra:

Aardappelsalade

groene salade

stokbrood + kruidenboter/ pesto/ andere smeerdingen
Alle reacties Link kopieren
en lekkere soorten kaas (beetje blauwschimmel/ gormas op je varkenshaasje ) en sausjes natuurlijk.



En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.
Alle reacties Link kopieren
Tips voor gourmetten?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Leuk onderschrift, mevrouwdeK
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
vega-burgertjes, groenteballetjes, falafal(?)balletjes, 'gekruide brokjes'.



tomaat

kaas

aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)



Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)
Alle reacties Link kopieren
Als aanvulling op MdK:



Gamba's

Courgette

Andere paddestoelsoorten dan champignons
Alle reacties Link kopieren
Plakjes bacon. Al dan niet met kip, vis of whatever.
Of Oudjaar: gourmetten, fonduen of... bakplaten!
Alle reacties Link kopieren
tomaat

paprika

uitgelekte ananas

uien

champignons

prei

(verse) knoflook

peper(molen) , zout en evt meerdere kruiden

geraspte kaas

geklutst ei

pannekoekenbeslag ( evt met zoet beleg , krenten , appel )
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mevrouwdekees schreef op 11 december 2009 @ 23:43:

en lekkere soorten kaas (beetje blauwschimmel/ gormas op je varkenshaasje ) en sausjes natuurlijk.



En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.



Inderdaad, zo'n pakket vind ik ook altijd drie keer niks.

Zelf snijden is zo gebeurd. ( ik haal altijd ; tartaar, gehakt , hamburgers , filetlapjes , biefstuk , kip , varkenshaas )



Zijn er kinderen bij? Dan vallen kipnuggets meestal goed in de smaak , of die mini kaassoufflees .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Voor kinderen zijn plakes frika(n)del ook leuk en lekker.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ann Liv schreef op 11 december 2009 @ 23:53:

Voor kinderen zijn plakes frika(n)del ook leuk en lekker.En snel klaar ook.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Wij gourmetten hier regelmatig met vegetarische kinderen en/of volwassenen (die overigens goddank wel vis en garnalen eten).Cela-vita minikrieltjes kopen, die in de zak gaar maken in de magnetron (staat op verpakking hoe, wel gaatje prikken!) en dan in een pannetje met wat smaakmakers als ui, knof, prei en zo bakken. Vervolgens plakje raclette-kaas erop en dan grillen. Deze aardappeltjes kunnen met geklutst ei en ui ook tot tortilla verwerkt worden.grote rauwe gamba's, bakken met veel knof, eventueel wat gember en sambal, drupje sojasaus, afmaken met korianderVerder stukken vis, vooral pangasius, lekker, goedkoop en heel stevig, in blokjes gesneden appel voor in de pannenkoekjes, veel stokbrood en kriudenboter.
Alle reacties Link kopieren
(zure) room om de sausjes lekkerder te maken, en sterke drank om te flamberen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
De eerder genoemde suggestie van vleesvervangers vind ik overigens niks, als semi-vegetariër (1 huisgenoot 100%, de rest part-time) vind ik dingen als quorn of tofu best te pruimen mits verwerkt in een pittige nasi of zo, maar zo'n stuk nat karton bakken in een lullig pannetje en dan "smullen" ?
Alle reacties Link kopieren
Ik ga me even ergens ergeren aan het woordje " knof " , zo terug
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:watervrouw2 schreef op 11 december 2009 @ 23:46:

vega-burgertjes, groenteballetjes, falafal(?)balletjes, 'gekruide brokjes'.

tomaat

kaas

aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)



Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)Als je dat daarna op de bakplaat gooit heb je toch de spetters van het vlees aan het beslag zitten,lijkt me de pannenkoek nou niet bepaald lekker van worden
Alle reacties Link kopieren
* 2 eetlepels olijfolie

* 1 teen knoflook

* 1 eetlepel paprikapoeder

* 2 eetlepels gedroogde oregano

* 300 g varkenshaas

* 2 kleine uien



Materialen



* gourmetstel



Bereiden



Maak een marinade van 2 el olijfolie, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 el paprikapoeder en 2 el gedroogde oregano. Snijd 300 g varkenshaas in stukjes, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren. Neem uit de koelkast en strooi er naar smaak peper en zout over. Snijd 2 kleine uien in dunne ringen. Bak het vlees met de ui en een beetje olijfolie op de grillplaat van de gourmetset of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer de stukjes vlees doorlopend. Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
grediënten



* 2 grote appels (jonagold)

* 1 theelepel kaneel

* 1 eetlepel suiker

* boter

* speculaasijs (bak 875 ml)



Materialen



* gourmetstel



Bereiden



Schil 2 grote jonagold appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Bestrooi met 1 tl kaneel en 1 el suiker. Smelt per portie 10 g boter in een pannetje en bak de appeltjes in 8 min. goudbruin. Serveer met een bolletje speculaasijs (bak 875 ml).
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
* 1 schaaltje pangasiusfilet (vis, ca. 280 g)

* 2 theelepels provençaalse kruiden (potje 11 g)

* plakjes ontbijtspek (pakje 125 g)



Materialen



* gourmetstel



Bereiden



Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 tl Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe). Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Kipfilet met asperge



Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een kipfilethaasje aan 1 kant bruin. Keer het stukje kip en leg er enkele groene aspergetips op, bak nog ca. 2 minuten. Dek het geheel af met 1 à 2 plakjes rauwe ham en laat dit onder de grill van het gourmetstel bruin kleuren.





Varkensfilet gevuld met cocktailgarnaal



Snijd 1 lapje varkensfilet à la minute in de lengte tot 3 repen. Leg op elke reep een cocktailgarnaal en een klein takje rozemarijn en rol ze op. Verhit in het gourmetpannetje een klontje boter en bak de rolletjes rondom bruin en net aan gaar. Bestrooi met zout en peper.





Tartaar met pesto



Meng naar smaak balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout door ca. 50 g tartaar en vorm er een burger van. Verhit een beetje olijfolie in het gourmetpannetje en bak het tartaartje bruin, keer het en verdeel een dun laagje pesto over de bovenkant. Bak de onderkant bruin.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Zalm met rivierkreeftjes



Hak 2 eetlepels rivierkreeftjes fijn, schep ze met 1 eetlepel bosuiringetjes op een plak gerookte zalm en rol het geheel stevig op. Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en laat het zalmrolletje net even warm worden. Schep op een bord en verwarm 2 à 3 eetlepels vissaus witte wijn in het pannetje. Schep de saus over het zalmrolletje.





Aardappel met haring



Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een plak voorgekookte aardappel bruin, keer de plak en leg er een stukje haring, een takje dille en wat ringetjes bosui op. Bak ook de onderkant bruin. Schep er 1 theelepel zure room op.





Flensjes met garnalen



Maak van een zakje portie-pannenkoekenmix en 3 dl melk dun flensjesbeslag. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje, laat wat beslag over de panbodem uitvloeien en bak de onderkant bruin. Keer het flensje en verdeel er 1 eetlepel garnalen en 1 à 2 eetlepels fijngeknipte bieslook over. Breek er een kwartelei boven en bak het geheel tot het ei gestold is.



Verrassende gourmettips





Kabeljauw met paprika



Snijd een dik stuk kabeljauw van ca. 50 g in en vul de inkeping met een reep geroosterde paprika (uit pot) van ca. 3 cm breed. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de kabeljauw aan beide kanten bruin en gaar. Druppel er 1 eetlepel witte wijn over en laat het vocht verdampen. Maal er zout en peper boven.





Tonijn met komkommer



Snijd een tonijnsteak in vieren. Verhit in een gourmetpannetje 1 eetlepel sesamolie en bak de stukjes tonijn mooi bruin en net aan gaar. Verdeel er blokjes komkommer omheen en sprenkel er wat sojasaus over en warm nog even goed door.





Entrecote met tomaat



Wel 1 eetlepel rozijnen in 2 eetlepels sherry of wijn. Snijd 1 entrecote à la minute in de lengte tot 3 repen en schep de rozijnen met 1 à 2 eetlepels pijnboompitten erop. Rol de stukjes vlees op en zet ze vast met een prikker. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de rolletjes rondom bruin. Snijd cherrytomaatjes in vieren en bak ze even mee.



Vegetarische gourmettips





Artisjok met geitenkaas



Hak 2 olijven zonder pit en 1 à 2 eetlepel kappertjes fijn en meng ze door elkaar. Halveer een artisjokhart en schep het olijvenmengsel erop. Druk het mengsel goed aan. Verkruimel er verse geitenkaas over. Schuif de artisjokken voorzichtig in het gourmetpannetje onder de grill van het gourmetstel en laat de kaas smelten.





Gekarameliseerde ananas



Verwarm een klontje boter met een theelepel lichtbruine basterdsuiker in het gourmetpannetje tot een goudbruine karamel ontstaat. Leg er een schijf ananas in en bak deze lichtbruin. Schep op een bord en schep er een eetlepel (lichtgezoete) crème fraîche op.





Gorgonzola-champignons



Verwijder van champignons de steeltjes en hak ca. 1 à 2 eetlepels pijnboompitten fijn. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de hoedjes mooi bruin. Vul de hoedjes met een stukje gorgonzola-kaas en strooi de pijnboompitten erover. Laat de champignons onder de grill van het gourmetstel goudbruin kleuren.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Die vega ballen en falafelballetjes vind ik echt smerig!
Alle reacties Link kopieren
gekookte rijst om nasi te maken
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven