
heeft iemand Gourmetsuggesties?
vrijdag 11 december 2009 om 23:39
Recepten en combinaties lijkt me wat veel gevraagd hoor, met die kleine kutpannetjes, wel kun je zorgen voor veel mogelijke combi's. Dus naast veel soorten vlees:
geklutst ei
pannenkoekenmix
ui
prei
champion
paprika
ananas
stukjes vis
en extra:
Aardappelsalade
groene salade
stokbrood + kruidenboter/ pesto/ andere smeerdingen
geklutst ei
pannenkoekenmix
ui
prei
champion
paprika
ananas
stukjes vis
en extra:
Aardappelsalade
groene salade
stokbrood + kruidenboter/ pesto/ andere smeerdingen
vrijdag 11 december 2009 om 23:43
en lekkere soorten kaas (beetje blauwschimmel/ gormas op je varkenshaasje ) en sausjes natuurlijk.
En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.
En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.

vrijdag 11 december 2009 om 23:46
vega-burgertjes, groenteballetjes, falafal(?)balletjes, 'gekruide brokjes'.
tomaat
kaas
aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)
Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)
tomaat
kaas
aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)
Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)
vrijdag 11 december 2009 om 23:50
vrijdag 11 december 2009 om 23:52
quote:Mevrouwdekees schreef op 11 december 2009 @ 23:43:
en lekkere soorten kaas (beetje blauwschimmel/ gormas op je varkenshaasje ) en sausjes natuurlijk.
En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.
Inderdaad, zo'n pakket vind ik ook altijd drie keer niks.
Zelf snijden is zo gebeurd. ( ik haal altijd ; tartaar, gehakt , hamburgers , filetlapjes , biefstuk , kip , varkenshaas )
Zijn er kinderen bij? Dan vallen kipnuggets meestal goed in de smaak , of die mini kaassoufflees .
en lekkere soorten kaas (beetje blauwschimmel/ gormas op je varkenshaasje ) en sausjes natuurlijk.
En niet alleen die ranzige gourmetschotel halen. Snij gewoon zelf een kipfilet aan stukkies en maak van wat gehakt zelf mini-burgers. Blijft er tenminste budget over om ook een biefstukje en varkenshaasje te halen.
Inderdaad, zo'n pakket vind ik ook altijd drie keer niks.
Zelf snijden is zo gebeurd. ( ik haal altijd ; tartaar, gehakt , hamburgers , filetlapjes , biefstuk , kip , varkenshaas )
Zijn er kinderen bij? Dan vallen kipnuggets meestal goed in de smaak , of die mini kaassoufflees .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
vrijdag 11 december 2009 om 23:58
Wij gourmetten hier regelmatig met vegetarische kinderen en/of volwassenen (die overigens goddank wel vis en garnalen eten).Cela-vita minikrieltjes kopen, die in de zak gaar maken in de magnetron (staat op verpakking hoe, wel gaatje prikken!) en dan in een pannetje met wat smaakmakers als ui, knof, prei en zo bakken. Vervolgens plakje raclette-kaas erop en dan grillen. Deze aardappeltjes kunnen met geklutst ei en ui ook tot tortilla verwerkt worden.grote rauwe gamba's, bakken met veel knof, eventueel wat gember en sambal, drupje sojasaus, afmaken met korianderVerder stukken vis, vooral pangasius, lekker, goedkoop en heel stevig, in blokjes gesneden appel voor in de pannenkoekjes, veel stokbrood en kriudenboter.
zaterdag 12 december 2009 om 00:01
zaterdag 12 december 2009 om 00:02
quote:watervrouw2 schreef op 11 december 2009 @ 23:46:
vega-burgertjes, groenteballetjes, falafal(?)balletjes, 'gekruide brokjes'.
tomaat
kaas
aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)
Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)Als je dat daarna op de bakplaat gooit heb je toch de spetters van het vlees aan het beslag zitten,lijkt me de pannenkoek nou niet bepaald lekker van worden
vega-burgertjes, groenteballetjes, falafal(?)balletjes, 'gekruide brokjes'.
tomaat
kaas
aardappelschijfjes (die voorgesneden dingen, niet de grote ronde voor de oven)
Voor de pannekoeken eindelijk geleerd: laten stollen in het pannetje en daarna op de bakplaat anders duurt het wel erg lang voor ie niet meer bleek is. (langer dan zesjarige jochies lief is)Als je dat daarna op de bakplaat gooit heb je toch de spetters van het vlees aan het beslag zitten,lijkt me de pannenkoek nou niet bepaald lekker van worden
zaterdag 12 december 2009 om 00:02
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 teen knoflook
* 1 eetlepel paprikapoeder
* 2 eetlepels gedroogde oregano
* 300 g varkenshaas
* 2 kleine uien
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Maak een marinade van 2 el olijfolie, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 el paprikapoeder en 2 el gedroogde oregano. Snijd 300 g varkenshaas in stukjes, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren. Neem uit de koelkast en strooi er naar smaak peper en zout over. Snijd 2 kleine uien in dunne ringen. Bak het vlees met de ui en een beetje olijfolie op de grillplaat van de gourmetset of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer de stukjes vlees doorlopend. Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.
* 1 teen knoflook
* 1 eetlepel paprikapoeder
* 2 eetlepels gedroogde oregano
* 300 g varkenshaas
* 2 kleine uien
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Maak een marinade van 2 el olijfolie, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 el paprikapoeder en 2 el gedroogde oregano. Snijd 300 g varkenshaas in stukjes, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren. Neem uit de koelkast en strooi er naar smaak peper en zout over. Snijd 2 kleine uien in dunne ringen. Bak het vlees met de ui en een beetje olijfolie op de grillplaat van de gourmetset of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer de stukjes vlees doorlopend. Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
zaterdag 12 december 2009 om 00:02
grediënten
* 2 grote appels (jonagold)
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel suiker
* boter
* speculaasijs (bak 875 ml)
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Schil 2 grote jonagold appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Bestrooi met 1 tl kaneel en 1 el suiker. Smelt per portie 10 g boter in een pannetje en bak de appeltjes in 8 min. goudbruin. Serveer met een bolletje speculaasijs (bak 875 ml).
* 2 grote appels (jonagold)
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel suiker
* boter
* speculaasijs (bak 875 ml)
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Schil 2 grote jonagold appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Bestrooi met 1 tl kaneel en 1 el suiker. Smelt per portie 10 g boter in een pannetje en bak de appeltjes in 8 min. goudbruin. Serveer met een bolletje speculaasijs (bak 875 ml).
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
zaterdag 12 december 2009 om 00:03
* 1 schaaltje pangasiusfilet (vis, ca. 280 g)
* 2 theelepels provençaalse kruiden (potje 11 g)
* plakjes ontbijtspek (pakje 125 g)
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 tl Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe). Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset.
* 2 theelepels provençaalse kruiden (potje 11 g)
* plakjes ontbijtspek (pakje 125 g)
Materialen
* gourmetstel
Bereiden
Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 tl Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe). Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
zaterdag 12 december 2009 om 00:03
Kipfilet met asperge
Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een kipfilethaasje aan 1 kant bruin. Keer het stukje kip en leg er enkele groene aspergetips op, bak nog ca. 2 minuten. Dek het geheel af met 1 à 2 plakjes rauwe ham en laat dit onder de grill van het gourmetstel bruin kleuren.
Varkensfilet gevuld met cocktailgarnaal
Snijd 1 lapje varkensfilet à la minute in de lengte tot 3 repen. Leg op elke reep een cocktailgarnaal en een klein takje rozemarijn en rol ze op. Verhit in het gourmetpannetje een klontje boter en bak de rolletjes rondom bruin en net aan gaar. Bestrooi met zout en peper.
Tartaar met pesto
Meng naar smaak balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout door ca. 50 g tartaar en vorm er een burger van. Verhit een beetje olijfolie in het gourmetpannetje en bak het tartaartje bruin, keer het en verdeel een dun laagje pesto over de bovenkant. Bak de onderkant bruin.
Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een kipfilethaasje aan 1 kant bruin. Keer het stukje kip en leg er enkele groene aspergetips op, bak nog ca. 2 minuten. Dek het geheel af met 1 à 2 plakjes rauwe ham en laat dit onder de grill van het gourmetstel bruin kleuren.
Varkensfilet gevuld met cocktailgarnaal
Snijd 1 lapje varkensfilet à la minute in de lengte tot 3 repen. Leg op elke reep een cocktailgarnaal en een klein takje rozemarijn en rol ze op. Verhit in het gourmetpannetje een klontje boter en bak de rolletjes rondom bruin en net aan gaar. Bestrooi met zout en peper.
Tartaar met pesto
Meng naar smaak balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout door ca. 50 g tartaar en vorm er een burger van. Verhit een beetje olijfolie in het gourmetpannetje en bak het tartaartje bruin, keer het en verdeel een dun laagje pesto over de bovenkant. Bak de onderkant bruin.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
zaterdag 12 december 2009 om 00:03
Zalm met rivierkreeftjes
Hak 2 eetlepels rivierkreeftjes fijn, schep ze met 1 eetlepel bosuiringetjes op een plak gerookte zalm en rol het geheel stevig op. Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en laat het zalmrolletje net even warm worden. Schep op een bord en verwarm 2 à 3 eetlepels vissaus witte wijn in het pannetje. Schep de saus over het zalmrolletje.
Aardappel met haring
Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een plak voorgekookte aardappel bruin, keer de plak en leg er een stukje haring, een takje dille en wat ringetjes bosui op. Bak ook de onderkant bruin. Schep er 1 theelepel zure room op.
Flensjes met garnalen
Maak van een zakje portie-pannenkoekenmix en 3 dl melk dun flensjesbeslag. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje, laat wat beslag over de panbodem uitvloeien en bak de onderkant bruin. Keer het flensje en verdeel er 1 eetlepel garnalen en 1 à 2 eetlepels fijngeknipte bieslook over. Breek er een kwartelei boven en bak het geheel tot het ei gestold is.
Verrassende gourmettips
Kabeljauw met paprika
Snijd een dik stuk kabeljauw van ca. 50 g in en vul de inkeping met een reep geroosterde paprika (uit pot) van ca. 3 cm breed. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de kabeljauw aan beide kanten bruin en gaar. Druppel er 1 eetlepel witte wijn over en laat het vocht verdampen. Maal er zout en peper boven.
Tonijn met komkommer
Snijd een tonijnsteak in vieren. Verhit in een gourmetpannetje 1 eetlepel sesamolie en bak de stukjes tonijn mooi bruin en net aan gaar. Verdeel er blokjes komkommer omheen en sprenkel er wat sojasaus over en warm nog even goed door.
Entrecote met tomaat
Wel 1 eetlepel rozijnen in 2 eetlepels sherry of wijn. Snijd 1 entrecote à la minute in de lengte tot 3 repen en schep de rozijnen met 1 à 2 eetlepels pijnboompitten erop. Rol de stukjes vlees op en zet ze vast met een prikker. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de rolletjes rondom bruin. Snijd cherrytomaatjes in vieren en bak ze even mee.
Vegetarische gourmettips
Artisjok met geitenkaas
Hak 2 olijven zonder pit en 1 à 2 eetlepel kappertjes fijn en meng ze door elkaar. Halveer een artisjokhart en schep het olijvenmengsel erop. Druk het mengsel goed aan. Verkruimel er verse geitenkaas over. Schuif de artisjokken voorzichtig in het gourmetpannetje onder de grill van het gourmetstel en laat de kaas smelten.
Gekarameliseerde ananas
Verwarm een klontje boter met een theelepel lichtbruine basterdsuiker in het gourmetpannetje tot een goudbruine karamel ontstaat. Leg er een schijf ananas in en bak deze lichtbruin. Schep op een bord en schep er een eetlepel (lichtgezoete) crème fraîche op.
Gorgonzola-champignons
Verwijder van champignons de steeltjes en hak ca. 1 à 2 eetlepels pijnboompitten fijn. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de hoedjes mooi bruin. Vul de hoedjes met een stukje gorgonzola-kaas en strooi de pijnboompitten erover. Laat de champignons onder de grill van het gourmetstel goudbruin kleuren.
Hak 2 eetlepels rivierkreeftjes fijn, schep ze met 1 eetlepel bosuiringetjes op een plak gerookte zalm en rol het geheel stevig op. Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en laat het zalmrolletje net even warm worden. Schep op een bord en verwarm 2 à 3 eetlepels vissaus witte wijn in het pannetje. Schep de saus over het zalmrolletje.
Aardappel met haring
Verhit een klein klontje boter in het gourmetpannetje en bak een plak voorgekookte aardappel bruin, keer de plak en leg er een stukje haring, een takje dille en wat ringetjes bosui op. Bak ook de onderkant bruin. Schep er 1 theelepel zure room op.
Flensjes met garnalen
Maak van een zakje portie-pannenkoekenmix en 3 dl melk dun flensjesbeslag. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje, laat wat beslag over de panbodem uitvloeien en bak de onderkant bruin. Keer het flensje en verdeel er 1 eetlepel garnalen en 1 à 2 eetlepels fijngeknipte bieslook over. Breek er een kwartelei boven en bak het geheel tot het ei gestold is.
Verrassende gourmettips
Kabeljauw met paprika
Snijd een dik stuk kabeljauw van ca. 50 g in en vul de inkeping met een reep geroosterde paprika (uit pot) van ca. 3 cm breed. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de kabeljauw aan beide kanten bruin en gaar. Druppel er 1 eetlepel witte wijn over en laat het vocht verdampen. Maal er zout en peper boven.
Tonijn met komkommer
Snijd een tonijnsteak in vieren. Verhit in een gourmetpannetje 1 eetlepel sesamolie en bak de stukjes tonijn mooi bruin en net aan gaar. Verdeel er blokjes komkommer omheen en sprenkel er wat sojasaus over en warm nog even goed door.
Entrecote met tomaat
Wel 1 eetlepel rozijnen in 2 eetlepels sherry of wijn. Snijd 1 entrecote à la minute in de lengte tot 3 repen en schep de rozijnen met 1 à 2 eetlepels pijnboompitten erop. Rol de stukjes vlees op en zet ze vast met een prikker. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de rolletjes rondom bruin. Snijd cherrytomaatjes in vieren en bak ze even mee.
Vegetarische gourmettips
Artisjok met geitenkaas
Hak 2 olijven zonder pit en 1 à 2 eetlepel kappertjes fijn en meng ze door elkaar. Halveer een artisjokhart en schep het olijvenmengsel erop. Druk het mengsel goed aan. Verkruimel er verse geitenkaas over. Schuif de artisjokken voorzichtig in het gourmetpannetje onder de grill van het gourmetstel en laat de kaas smelten.
Gekarameliseerde ananas
Verwarm een klontje boter met een theelepel lichtbruine basterdsuiker in het gourmetpannetje tot een goudbruine karamel ontstaat. Leg er een schijf ananas in en bak deze lichtbruin. Schep op een bord en schep er een eetlepel (lichtgezoete) crème fraîche op.
Gorgonzola-champignons
Verwijder van champignons de steeltjes en hak ca. 1 à 2 eetlepels pijnboompitten fijn. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak de hoedjes mooi bruin. Vul de hoedjes met een stukje gorgonzola-kaas en strooi de pijnboompitten erover. Laat de champignons onder de grill van het gourmetstel goudbruin kleuren.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.