
soep uit pakje 'aanvullen'

zondag 20 december 2009 om 12:16
ik wil met dit winterse weer
vanavond een lekkere pan soep maken (uit een pakkie)
die wil ik alleen aanvullen met soepgroenten, en eventueel krieltjes.
mijn ervaring met koken is dat je het vooral moet proberen, en als het mislukt is dat geen ramp, maar wil toch lekker eten... water toevoegen aan dat pakkie, en dan erin kwakken wat ik wil en dan 10 minuten koken??
heeft iemand een idee of dit kan en eventueel nog andere ideetjes??
vanavond een lekkere pan soep maken (uit een pakkie)
die wil ik alleen aanvullen met soepgroenten, en eventueel krieltjes.
mijn ervaring met koken is dat je het vooral moet proberen, en als het mislukt is dat geen ramp, maar wil toch lekker eten... water toevoegen aan dat pakkie, en dan erin kwakken wat ik wil en dan 10 minuten koken??
heeft iemand een idee of dit kan en eventueel nog andere ideetjes??


zondag 20 december 2009 om 12:24
Ik doe vaak wanneer ik verse soep maak kleine blokjes (1 bij 1 cm) ongekookte aardappel erbij en dan 10 minuten mee laten koken. Dat vult lekker. Of eventueel blenderen, dan bindt het ook.
Lekker veel vermicelli (of spaghetti) erin, smaakt ook wel. En verder alle soorten groenten die je in huis hebt.
Lekker veel vermicelli (of spaghetti) erin, smaakt ook wel. En verder alle soorten groenten die je in huis hebt.


zondag 20 december 2009 om 12:43
quote:fiebiej schreef op 20 december 2009 @ 12:18:
wat voor soep ga je maken? En het zal vast heel dom over komen maar ga je de krieltjes IN de soep doen?
euh ja dat was ik wel van plan eigenlijk. weet zelf ook niet of ut kan.... misschien doe ik het wel niet.
ik heb alleen een pakkie groentesoepmix in huis (en ga eeeeeeeecht niet naar de winkel op zondag, zeker niet met dit weer....) maar goed was wel van plan om er extra soepgroenten bij de flikkeren en nog wat lekkers.... zou soyaroom ook kunnen ipv gewone want dat mag ik niet (lactose...)
maar heb eigenlijk niet het idee dat dat bij groentesoep nou echt lekker is.......
zie ineens dat ik ook een pakkie gezeefde tomaten heb. kan ik daar niet een soort van groente/tomatensoep van in elkaar flansen??
wat voor soep ga je maken? En het zal vast heel dom over komen maar ga je de krieltjes IN de soep doen?
euh ja dat was ik wel van plan eigenlijk. weet zelf ook niet of ut kan.... misschien doe ik het wel niet.
ik heb alleen een pakkie groentesoepmix in huis (en ga eeeeeeeecht niet naar de winkel op zondag, zeker niet met dit weer....) maar goed was wel van plan om er extra soepgroenten bij de flikkeren en nog wat lekkers.... zou soyaroom ook kunnen ipv gewone want dat mag ik niet (lactose...)
maar heb eigenlijk niet het idee dat dat bij groentesoep nou echt lekker is.......
zie ineens dat ik ook een pakkie gezeefde tomaten heb. kan ik daar niet een soort van groente/tomatensoep van in elkaar flansen??
zondag 20 december 2009 om 13:36
In mijn belevenis klopt er iets niet als in een zin wordt gesproken over 'lekkere pan soep' en 'uit een pakje'.
Ik zou, al lezend wat je in huis hebt, die soep maken met de aanvulling van pakje gezeefde tomaten, soepgroente, scheutje sojasaus en als je geen gehakt hebt voor balletjes, evt. reepjes ham of zo er in.
Ik zou, al lezend wat je in huis hebt, die soep maken met de aanvulling van pakje gezeefde tomaten, soepgroente, scheutje sojasaus en als je geen gehakt hebt voor balletjes, evt. reepjes ham of zo er in.

zondag 20 december 2009 om 13:37
grrrrrrrrrrrrom van de week had ik ergens (ik d8 in mijn c1000 koken zonder fratsen ofzoiets kookboek) een recept gezien van een soepje met o.a. (wil geen reclame maken..) ***glo hollands groente pannetje of zoiets er in. dat wou ik maken maar kan het dus nergens vinden, vandaar dat ik met die variant van krieltjes kwam. zit ineens te bedenken dat ik geen diepvriesgroente heb, behalve dat pakje groentepannetje dus. nou ja, probeer ik dat wel.......

zondag 20 december 2009 om 13:39
quote:thee schreef op 20 december 2009 @ 13:36:
In mijn belevenis klopt er iets niet als in een zin wordt gesproken over 'lekkere pan soep' en 'uit een pakje'.
Ik zou, al lezend wat je in huis hebt, die soep maken met de aanvulling van pakje gezeefde tomaten, soepgroente, scheutje sojasaus en als je geen gehakt hebt voor balletjes, evt. reepjes ham of zo er in.waar slaat dat nou weer op. ik ben nou eenmaal (nog) niet zo handig met soep maken, dus doe ik ut met een pakkie. zo doen topkoks het misschien niet, maar das dan jammer.......
In mijn belevenis klopt er iets niet als in een zin wordt gesproken over 'lekkere pan soep' en 'uit een pakje'.
Ik zou, al lezend wat je in huis hebt, die soep maken met de aanvulling van pakje gezeefde tomaten, soepgroente, scheutje sojasaus en als je geen gehakt hebt voor balletjes, evt. reepjes ham of zo er in.waar slaat dat nou weer op. ik ben nou eenmaal (nog) niet zo handig met soep maken, dus doe ik ut met een pakkie. zo doen topkoks het misschien niet, maar das dan jammer.......
zondag 20 december 2009 om 13:51
Waar dat op slaat? Op dat ik bij soep de combi met lekker en pakje niet lekker vind. Dat mag, net als jij het wel lekker kunt vinden. Niet zo snel op je tenen getrapt hoor als iemand het eens niet met je eens is!
Een basissoep is niet zo moeilijk. Kost alleen tijd van staaan pruttelen.
Ik neem meestal 1 tot 1,5 liter water per schenkel, beetje afhankelijk van de grootte. Doe er dan vaak 2 of 3.
Opzetten met koud water, een winterwortel, half bosje selderij, ui, evt. maggi- en/of bouillonblokjes. Aan de kook laten komen zonder deksel. Daarna evt. wat schuim afscheppen wat door het eiwit van het vlees vrijkomt.
En dan zachtjes/tegen de kook aan, uurtje of 4 laten trekken.
Groente eruit (ik gooi het weg/doe er niets mee), schenkels eruit en vlees in stukjes snijden en terug in de bouillon. Aanvullen met wat je lekker vindt, soepgroente, plakjes champignon, gehaktballetjes, vermecelli etc.
Waar je op moet letten als je zelf gehaktballetjes draait: opzetten met vers water. Evt. wat peper/zout door het gehakt, geen ei/paneermeel etc. Ze zijn vrij snel gaar, meestal als ze boven komen drijven in de pan. Dan afgieten en bij de soep doen.
Echter, nooit warme balletjes in al koude soep of omgekeerd. Warme balletjes in de nog warme soep, of bij elkaar als beide koud zijn. Anders kan het gaan schiften.
Gewoon keer schenkel halen en als je dan zo'n petweer (zon)dag hebt als vandaag, gewoon eens uitproberen.
Evt. de helft eruit scheppen en mengen wat sojasaus, gezeefde tomaten, gepelde tomaten in stukjes gesneden, sambal naar smaak en evt. op het eind handje taugé. Heb je een lekker groentesoepje én tomatensoepje en het is 1 x werk.
Een basissoep is niet zo moeilijk. Kost alleen tijd van staaan pruttelen.
Ik neem meestal 1 tot 1,5 liter water per schenkel, beetje afhankelijk van de grootte. Doe er dan vaak 2 of 3.
Opzetten met koud water, een winterwortel, half bosje selderij, ui, evt. maggi- en/of bouillonblokjes. Aan de kook laten komen zonder deksel. Daarna evt. wat schuim afscheppen wat door het eiwit van het vlees vrijkomt.
En dan zachtjes/tegen de kook aan, uurtje of 4 laten trekken.
Groente eruit (ik gooi het weg/doe er niets mee), schenkels eruit en vlees in stukjes snijden en terug in de bouillon. Aanvullen met wat je lekker vindt, soepgroente, plakjes champignon, gehaktballetjes, vermecelli etc.
Waar je op moet letten als je zelf gehaktballetjes draait: opzetten met vers water. Evt. wat peper/zout door het gehakt, geen ei/paneermeel etc. Ze zijn vrij snel gaar, meestal als ze boven komen drijven in de pan. Dan afgieten en bij de soep doen.
Echter, nooit warme balletjes in al koude soep of omgekeerd. Warme balletjes in de nog warme soep, of bij elkaar als beide koud zijn. Anders kan het gaan schiften.
Gewoon keer schenkel halen en als je dan zo'n petweer (zon)dag hebt als vandaag, gewoon eens uitproberen.
Evt. de helft eruit scheppen en mengen wat sojasaus, gezeefde tomaten, gepelde tomaten in stukjes gesneden, sambal naar smaak en evt. op het eind handje taugé. Heb je een lekker groentesoepje én tomatensoepje en het is 1 x werk.

zondag 20 december 2009 om 13:55

zondag 20 december 2009 om 13:59

zondag 20 december 2009 om 14:04
quote:rosanna08 schreef op 20 december 2009 @ 13:58:
ingewikkeld? Volgens mij legt Thee het toch heel duidelijk uit hoorJazeker maar TO heeft een pakje soep in huis en wil daarmee iets gaan doen (wat ook trouwens een stuk sneller is dan een pan soep met ingrediënten die een uurtje of 4 moet trekken).
ingewikkeld? Volgens mij legt Thee het toch heel duidelijk uit hoorJazeker maar TO heeft een pakje soep in huis en wil daarmee iets gaan doen (wat ook trouwens een stuk sneller is dan een pan soep met ingrediënten die een uurtje of 4 moet trekken).
zondag 20 december 2009 om 14:09
En omdat een pakje sneller is, iemand andere dingen niet in huis heeft en niet ervaren is in zelf soep maken, mag ik niet zeggen dat ik de combi 'lekkere soep' en 'pakje' niks vind?
Laat verder maar, heb een soeptip gegeven voor basis en wat er mee gedaan wordt boeit me niet.
nlies, voelde me niet op m'n tenen getrapt hoor, daar is echt meer voor nodig
En ach, MV en ik worden in een ander topic ook raar 'aangekeken' omdat we eigenlijk alleen macaroni willen ipv allerlei andere/verse pasta's
Laat verder maar, heb een soeptip gegeven voor basis en wat er mee gedaan wordt boeit me niet.
nlies, voelde me niet op m'n tenen getrapt hoor, daar is echt meer voor nodig
En ach, MV en ik worden in een ander topic ook raar 'aangekeken' omdat we eigenlijk alleen macaroni willen ipv allerlei andere/verse pasta's
zondag 20 december 2009 om 14:13
quote:thee schreef op 20 december 2009 @ 14:09:
En omdat een pakje sneller is, iemand andere dingen niet in huis heeft en niet ervaren is in zelf soep maken, mag ik niet zeggen dat ik de combi 'lekkere soep' en 'pakje' niks vind?
Laat verder maar, heb een soeptip gegeven voor basis en wat er mee gedaan wordt boeit me niet.
nlies, voelde me niet op m'n tenen getrapt hoor, daar is echt meer voor nodig
En ach, MV en ik worden in een ander topic ook raar 'aangekeken' omdat we eigenlijk alleen macaroni willen ipv allerlei andere/verse pasta's dat is ook raar!
En omdat een pakje sneller is, iemand andere dingen niet in huis heeft en niet ervaren is in zelf soep maken, mag ik niet zeggen dat ik de combi 'lekkere soep' en 'pakje' niks vind?
Laat verder maar, heb een soeptip gegeven voor basis en wat er mee gedaan wordt boeit me niet.
nlies, voelde me niet op m'n tenen getrapt hoor, daar is echt meer voor nodig
En ach, MV en ik worden in een ander topic ook raar 'aangekeken' omdat we eigenlijk alleen macaroni willen ipv allerlei andere/verse pasta's dat is ook raar!
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best