
Zalm
zondag 20 december 2009 om 22:12
Ik wil voor de kerst oa iets met zalm maken en wil van die diepvries zalmmoten kopen...maar....in welke winkel zijn deze goed van kwaliteit? Ik kan me herinneren dat we ooit een keer van die zalmmoten in de oven hadden gemaakt en die waren niet lekker met wat grijzige randjes, ik weet niet meer zeker of dat deze van de Aldi of Lidl waren....
Wie heeft tips?
Bedankt alvast!!
Wie heeft tips?
Bedankt alvast!!
zondag 20 december 2009 om 22:15
Ach, koop voor kerst of iets goeds, kan ook bij AH, of een stukje minder bij een goeie viszaak, maar ga niet iets groots geven wat niet te eten is.
Ik zit ook moeilijk met geld maar ik kies dan toch voor wat ik wil en dan zo klein mogelijk, dan een groot stuk wat niet te eten is. Ik ga zelf voor een viszaak, dat proef je wel namelijk, goeie kwaliteit. Liever een klein heerlijk hapje dan een vieze hap.
Maar dat is mijn mening. Ben je nog niets opgeschoten.
Ik zit ook moeilijk met geld maar ik kies dan toch voor wat ik wil en dan zo klein mogelijk, dan een groot stuk wat niet te eten is. Ik ga zelf voor een viszaak, dat proef je wel namelijk, goeie kwaliteit. Liever een klein heerlijk hapje dan een vieze hap.
Maar dat is mijn mening. Ben je nog niets opgeschoten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 20 december 2009 om 22:25
zondag 20 december 2009 om 22:50

maandag 21 december 2009 om 12:06
Ik eet altijd de diepvrieszalm van de Aldi. Ik vind hem lekker.
Lekkere tip, Thaise zalm uit de oven:
Stuk alufolie neerleggen en insmeren met een druppel olie.
Een paar plakjes gember er op leggen.
Daar de zalmmoot op.
Op de zalmmoot plakjes laos, plakjes knoflook een fijn gesneden pepertje.
Wat kikoman sojasaus en een paar schijfjes limoen.
Goed dichtvouwen en 30 minuten de oven in.
Errug lekker en makkelijk.
Lekkere tip, Thaise zalm uit de oven:
Stuk alufolie neerleggen en insmeren met een druppel olie.
Een paar plakjes gember er op leggen.
Daar de zalmmoot op.
Op de zalmmoot plakjes laos, plakjes knoflook een fijn gesneden pepertje.
Wat kikoman sojasaus en een paar schijfjes limoen.
Goed dichtvouwen en 30 minuten de oven in.
Errug lekker en makkelijk.

maandag 21 december 2009 om 12:11
quote:absoluteEinstein schreef op 21 december 2009 @ 12:09:
[...]
Uhm, dit vind ik wat overdreven.
Verse zalm is lekkerder. Maar zeggen dat diepvries niet te eten is...
Overigens is veel "verse" zalm van visboer en markt gewoon ontdooid.Volgens mij is zelfs alle vis bij de visboer diepgevroren geweest...
[...]
Uhm, dit vind ik wat overdreven.
Verse zalm is lekkerder. Maar zeggen dat diepvries niet te eten is...
Overigens is veel "verse" zalm van visboer en markt gewoon ontdooid.Volgens mij is zelfs alle vis bij de visboer diepgevroren geweest...


maandag 21 december 2009 om 15:19
quote:delphicat schreef op 21 december 2009 @ 12:17:
[...]
Zou kunnen. Ik ken de zalm van de Aldi/Lidl niet.
Ik ook niet, maar bedoelde nu de diepvriesvis uit de supermarkt versus de vis van de visboer.
En ik haal mijn vis ook vaak bij iemand die 's nachts vangt en dan direct verkoopt. Dus dan heb ik de verste vis die je je maar kan bedenken
[...]
Zou kunnen. Ik ken de zalm van de Aldi/Lidl niet.
Ik ook niet, maar bedoelde nu de diepvriesvis uit de supermarkt versus de vis van de visboer.
En ik haal mijn vis ook vaak bij iemand die 's nachts vangt en dan direct verkoopt. Dus dan heb ik de verste vis die je je maar kan bedenken
...