
Rouille
dinsdag 22 december 2009 om 17:19
Ik heb de index erop nagekeken, ik heb het antwoord niet gevonden, daarom dit topic.
Ik wil voor een van de kerstdagen een bouillabaise maken met rouille.
De soep, daar kom ik wel uit, daar heb ik een goed recept voor.
Maar de rouille, daar vind ik wel heel veel verschillende manieren voor om die te maken. Van heel plat door mayo en sambal door elkaar te roeren, tot een mengel met heel veel ingredienten dat je langdurig moet laten inkoken en waaraan je uiteindelijk zo'n anderhalve liter rouille overhoudt.
Dat is ook weer de bedoeling niet.
Wie weet hoe je op niet al te ingewikkelde en langdurige wijze een geraffineerd smakende rouille kan maken?
En wil diegene dan hier neerzetten hoe je dat doet?
Perel.
Ik wil voor een van de kerstdagen een bouillabaise maken met rouille.
De soep, daar kom ik wel uit, daar heb ik een goed recept voor.
Maar de rouille, daar vind ik wel heel veel verschillende manieren voor om die te maken. Van heel plat door mayo en sambal door elkaar te roeren, tot een mengel met heel veel ingredienten dat je langdurig moet laten inkoken en waaraan je uiteindelijk zo'n anderhalve liter rouille overhoudt.
Dat is ook weer de bedoeling niet.
Wie weet hoe je op niet al te ingewikkelde en langdurige wijze een geraffineerd smakende rouille kan maken?
En wil diegene dan hier neerzetten hoe je dat doet?
Perel.
dinsdag 22 december 2009 om 17:33
Ga ik het je nog moeilijker maken: hierbij het recept voor rouille Marseillaise en rouille Nicoise.
Marseillaise:
2 spaanse pepers,
4 tenen knoflook
1 kopje olijfolie extra vierge
1 eigeel
1 tl zout
hand brood zonder korst
Bereiding:
snijd de pepers heel fijn. Doe de peper, knoflook, zout en 1 tl olie in een vijzel en maak een pasta. Maak het brood zacht/fijn met wat van de soep. Doe het brood bij de pasta. Maak er een gladde massa van en voeg het eigeel toe en vervolgens steeds wat olie totdat je een soort mayonaiseachtige saus hebt.
Nicoise:
2 tl cayenne peper
3 tenen knoflook
1 kopje olijfolie extra vierge
2 eigelen
5 g saffraan
Bereiding:
Maak van de knoflook een pasta in de vijzel. Voeg de eigelen toe en klop het met steeds een scheutje olie tot mayonaise.
Voeg vervolgens de peper en saffraan toe. Goed kloppen en voilà.
Of heel makkelijk: neem een potje goede mayonaise en voeg daar knoflook, saffraan en cayennepeper aan toe.
Marseillaise:
2 spaanse pepers,
4 tenen knoflook
1 kopje olijfolie extra vierge
1 eigeel
1 tl zout
hand brood zonder korst
Bereiding:
snijd de pepers heel fijn. Doe de peper, knoflook, zout en 1 tl olie in een vijzel en maak een pasta. Maak het brood zacht/fijn met wat van de soep. Doe het brood bij de pasta. Maak er een gladde massa van en voeg het eigeel toe en vervolgens steeds wat olie totdat je een soort mayonaiseachtige saus hebt.
Nicoise:
2 tl cayenne peper
3 tenen knoflook
1 kopje olijfolie extra vierge
2 eigelen
5 g saffraan
Bereiding:
Maak van de knoflook een pasta in de vijzel. Voeg de eigelen toe en klop het met steeds een scheutje olie tot mayonaise.
Voeg vervolgens de peper en saffraan toe. Goed kloppen en voilà.
Of heel makkelijk: neem een potje goede mayonaise en voeg daar knoflook, saffraan en cayennepeper aan toe.


dinsdag 22 december 2009 om 19:16
Jeetje Sartan, die versie van jou kan ik eigenlijk altijd wel maken, zonder het te weten had ik alles al in huis!
Ik moet me nou echt gaan beheersen om het te maken en van die broodstripjes te roosteren om erin te dopen.
Ik ben mijn kerstboodschappenlijst aan het updaten, en ik krijg nu al zo'n vreselijke trek overal in...
Ik moet me nou echt gaan beheersen om het te maken en van die broodstripjes te roosteren om erin te dopen.
Ik ben mijn kerstboodschappenlijst aan het updaten, en ik krijg nu al zo'n vreselijke trek overal in...