
Gaan peper en fruit samen?

donderdag 24 december 2009 om 18:40
Ik ben nu bezig met een zelfbedachte marinade te maken voor het rood fruit bij een te gruwelijk lekkere chocoladetaart. De marinade smaakt tot nu toe lekker, maar mist iets spannends. Nu vraag ik mij af of ik een beetje zwarte peper aan toe kan voegen?
Ik kan me herinneren dat fruit gepeperd geserveerd kan worden, maar het kan ook zijn dat het niet zo is. Oftewel ik vertrouw mijn eigen geheugen niet echt en kan via google ook niet veel vinden. Wie helpt? De marinade bestaat nu uit, cranberrysap met een beetje asti, vanillestokje in laten trekken en scheutje balsamico azijn.
Ik kan me herinneren dat fruit gepeperd geserveerd kan worden, maar het kan ook zijn dat het niet zo is. Oftewel ik vertrouw mijn eigen geheugen niet echt en kan via google ook niet veel vinden. Wie helpt? De marinade bestaat nu uit, cranberrysap met een beetje asti, vanillestokje in laten trekken en scheutje balsamico azijn.



donderdag 24 december 2009 om 18:50
quote:delphicat schreef op 24 december 2009 @ 18:43:
En misschien een scheutje van iets echt sterks? Cointreau of zo? Asti heeft natuurlijk niet zoveel alcohol.
De asti is omdat ik geen extra suiker wilde toevoegen en het toch een zoetje heeft. De carnberrysap is namelijk al zoet van zichzelf, maar cointreau daar kan misschien wel een scheutje van in.
Ik twijfel nog of de kruidnagel of peper. Ga even lepeltjes proeven, laat zo wel weten wat het lekkerst smaakt.
En misschien een scheutje van iets echt sterks? Cointreau of zo? Asti heeft natuurlijk niet zoveel alcohol.
De asti is omdat ik geen extra suiker wilde toevoegen en het toch een zoetje heeft. De carnberrysap is namelijk al zoet van zichzelf, maar cointreau daar kan misschien wel een scheutje van in.
Ik twijfel nog of de kruidnagel of peper. Ga even lepeltjes proeven, laat zo wel weten wat het lekkerst smaakt.

donderdag 24 december 2009 om 19:16
quote:Pompiedoe schreef op 24 december 2009 @ 18:50:
[...]
De asti is omdat ik geen extra suiker wilde toevoegen en het toch een zoetje heeft. De carnberrysap is namelijk al zoet van zichzelf, maar cointreau daar kan misschien wel een scheutje van in.
Een scheutje cointreau kan altijd, toch?
Hik!
Oeps
[...]
De asti is omdat ik geen extra suiker wilde toevoegen en het toch een zoetje heeft. De carnberrysap is namelijk al zoet van zichzelf, maar cointreau daar kan misschien wel een scheutje van in.
Een scheutje cointreau kan altijd, toch?
Hik!
Oeps