
Is risottorijst echt nodig?
vrijdag 25 december 2009 om 13:35
Beste mensen,
Vandaag heb ik het rijk alleen thuis, en bedenk ik me wat ik vanavond eens zal gaan maken met de lekkere dingetjes die ik in huis gehaald heb.
Dit zijn o.a. een mix van bospaddestoelen, een bakje verse pesto, gedroogde tomaatjes, emmenthaler kaas, waarmee ik oorspronkelijk van plan was een pasta maaltijd mee te maken (fusilli of tagliatelle).
Als ik erover nadenk, lijkt me een risotto met deze ingredienten ook erg lekker, gekookt in kippebouillon.
Alleen heb ik in mijn keukenkast geen risottorijst kunnen vinden. Ik heb pandanrijst en dessertrijst in huis.
Wanneer ik risotto wil maken, heb ik het idee dat ik dan beter voor de dessertrijst kan kiezen dan voor de pandan.
Of is het helemaal geen goed idee en zal ik me aan de pasta houden?
Mijn vraag is dus kan je risotto maken van andere dan risottorijst, en zo ja, hoe gaat dan dan?
Even off topic: Ik heb nu trouwens heerlijke appelbolletjes in de oven staan, gevuld met roomboter en amandelspijs en koekkruiden, en het ruikt me toch heerlijk door de keuken en de kamer...
Perel.
Vandaag heb ik het rijk alleen thuis, en bedenk ik me wat ik vanavond eens zal gaan maken met de lekkere dingetjes die ik in huis gehaald heb.
Dit zijn o.a. een mix van bospaddestoelen, een bakje verse pesto, gedroogde tomaatjes, emmenthaler kaas, waarmee ik oorspronkelijk van plan was een pasta maaltijd mee te maken (fusilli of tagliatelle).
Als ik erover nadenk, lijkt me een risotto met deze ingredienten ook erg lekker, gekookt in kippebouillon.
Alleen heb ik in mijn keukenkast geen risottorijst kunnen vinden. Ik heb pandanrijst en dessertrijst in huis.
Wanneer ik risotto wil maken, heb ik het idee dat ik dan beter voor de dessertrijst kan kiezen dan voor de pandan.
Of is het helemaal geen goed idee en zal ik me aan de pasta houden?
Mijn vraag is dus kan je risotto maken van andere dan risottorijst, en zo ja, hoe gaat dan dan?
Even off topic: Ik heb nu trouwens heerlijke appelbolletjes in de oven staan, gevuld met roomboter en amandelspijs en koekkruiden, en het ruikt me toch heerlijk door de keuken en de kamer...
Perel.
vrijdag 25 december 2009 om 13:47
vrijdag 25 december 2009 om 13:52
Even geknipt uit een ander forum :
Risotto wordt gemaakt van mooie ronde rijstkorrels. Die bevatten wat meer zetmeel, en die zetmeel komt vrij bij het koken, zodat je een papachtige rijstschotel krijgt.
Is in principe te maken met gewone rijst, maar wordt natuurlijk niet hetzelfde. Als je een halve eetlepel maizena aan het vocht toevoegt kan je de plakkerigheid simuleren, maar ik zou dat laten zitten.
vegatopica.com
Risotto wordt gemaakt van mooie ronde rijstkorrels. Die bevatten wat meer zetmeel, en die zetmeel komt vrij bij het koken, zodat je een papachtige rijstschotel krijgt.
Is in principe te maken met gewone rijst, maar wordt natuurlijk niet hetzelfde. Als je een halve eetlepel maizena aan het vocht toevoegt kan je de plakkerigheid simuleren, maar ik zou dat laten zitten.
vegatopica.com
vrijdag 25 december 2009 om 13:59
Niet doen. Zonde van je overige ingrediënten. Dan heb je een risotto met gewone in plaats van risottorijst en met Emmentaler in plaats van Parmezaanse kaas. Dat is een leuke improvisatie als je ingesneeuwd bent en niets anders in huis hebt. Maar echt een succes kan het niet worden.
Mijn advies: gewoon een verdomd lekkere pasta maken!
Mijn advies: gewoon een verdomd lekkere pasta maken!
vrijdag 25 december 2009 om 14:18
Aha... de meningen en dus adviezen zijn verdeeld, en daarmee ben ik ook al drie keer van plan veranderd...
..zal ik van alle drie een beetje maken??
Ik denk er nog even over, ik neig naar de pandanrijst, ook vanwege ik op de link van Juniper heb gezien (leuk forum!) en maak over een aantal uren de definitieve keuze.
En natuurlijk laat ik weten wat het geworden is en hoe het gesmaakt heeft.
..zal ik van alle drie een beetje maken??
Ik denk er nog even over, ik neig naar de pandanrijst, ook vanwege ik op de link van Juniper heb gezien (leuk forum!) en maak over een aantal uren de definitieve keuze.
En natuurlijk laat ik weten wat het geworden is en hoe het gesmaakt heeft.
woensdag 30 december 2009 om 14:41
woensdag 30 december 2009 om 15:14
quote:impala schreef op 30 december 2009 @ 14:41:
Ik zou ook de deserttijst pakken. Is vlgns mij bijna hetzelfde, misschien ietsje korter koken. Als het tenminste pure rijst is, zonder zoete toevoegingen.
Oh - beetje late reactie zie ik
Nou ja misschien heeft iemand anders er nog wat aan.Rijst voor risotto koken? Impala, meisje, je weet toch wel beter? Zo doen ze dat in Italië natuurlijk niet - en daar kunnen ze het weten want daar wonen Italianen
Ik zou ook de deserttijst pakken. Is vlgns mij bijna hetzelfde, misschien ietsje korter koken. Als het tenminste pure rijst is, zonder zoete toevoegingen.
Oh - beetje late reactie zie ik

Nou ja misschien heeft iemand anders er nog wat aan.Rijst voor risotto koken? Impala, meisje, je weet toch wel beter? Zo doen ze dat in Italië natuurlijk niet - en daar kunnen ze het weten want daar wonen Italianen