
help, leuke iets doen met me vriend
maandag 28 december 2009 om 00:18
Hallo allemaal,
Ik heb sinds 7 weken een vriend waar ik heel blij mee ben. Alleen de laatste keer dat we echt iets samen hebben gedaan was eigenlijk op onze eerste date, daarna hebben we alleen maar met vrienden of familie gezeten. Nou wil ik hem verrassen om iets leuks te gaan doen maar ik weet niets leuk. Want hij houd niet van de bios, uiteten en ook de sauna vind ie niks. Dus als jullie begrijpen zijn mijn ideeën al gedoemd te mislukken. Kunne jullie me misschien helpen met een ander leuk idee? Want ik weet het echt niet.
Groetjes een onzeker iemand
Ik heb sinds 7 weken een vriend waar ik heel blij mee ben. Alleen de laatste keer dat we echt iets samen hebben gedaan was eigenlijk op onze eerste date, daarna hebben we alleen maar met vrienden of familie gezeten. Nou wil ik hem verrassen om iets leuks te gaan doen maar ik weet niets leuk. Want hij houd niet van de bios, uiteten en ook de sauna vind ie niks. Dus als jullie begrijpen zijn mijn ideeën al gedoemd te mislukken. Kunne jullie me misschien helpen met een ander leuk idee? Want ik weet het echt niet.
Groetjes een onzeker iemand



maandag 28 december 2009 om 01:22
Houdt vriendelief een beetje van eten?
Echt een leuke activiteit:
- Alle tosti's van het Tosti-topic maken (hieronder een startlijstje van Queenie1).
- Blind proeven
- Wie het meeste goed heeft wint!
Succes!
Tosti van rozijnenbrood met banaan of de appel in dunne plakjes
-Tosti met Mon Chou vermengd met oude kaas, sinaasappelsap, paprikapoeder en een plak ham
-Tosti met kaas en satésaus
-Tosti met kaas en chorizo
-Tosti met kaas, 2 plakken salami, rauwe uiringetjes
-Tosti met kaas, ham, plakjes tomaat
-Tosti met kaas, uiringen, plakjes tomaat, salami en Italiaanse kruiden
-Tosti met kaas en gebraden gehakt, 1 tl sambal oelek
-Tosti met kaas, ham, ananas, plakjes champignon (uit blik), kerrie
-Tosti met jonge kaas, 1 eetl kerriesaus, 2 plakjes rookvlees, ½ banaan in plakjes
-Tosti met jong belegen kaas, plakjes banaan, wat gehakte hazelnoten
-Tosti met kaas, knackworstjes en currysaus
-Tosti met kipfilet, pindakaas en eventueel sambal
-Tosti met banaan, pindakaas en eventueel sambal
-Tosti met kaas, curryketchup, zoetzure augurk in plakjes, ham, 1 stukje fijn geraspte ui
-Tosti met banaan, chilisaus, uitgebakken spekplakjes
-Tosti met mozzarella, gedroogde tomaatjes, verse basilicum of pesto, plak salami
-Tosti met kaas en milde salsa, goed uitgebakken bacon
-Tosti met zachte verse geitenkaas, iets honing, tijm en zwarte peper
-Tosti met jongbelegen kaas, sardientje(s), tomatenpuree of tomatenketchup, iets fijngeraspte ui, iets tijm
-Tosti met kaas, gemberjam of 1 eetlepel gembersiroop, bolletje fijngehakte gember, kerriepoeder, een paar ringetjes prei
-Tosti met kaas en Boursin
-Tosti met brie en tomaat
-Tosti met belegen kaas, wat kerriesaus, ham en wat witte preiringetjes
-Tosti met cervelaatworst, mosterd, plakjes banaan, ringen groene paprika
-Banaantosti
Een stuk banaan iets korter dan het brood in de lengte doorsnijden. Hieraan toevoegen aardbeienjam.De combinatie banaan-aardbei is fantastisch.
-Banaan-Rumtosti
Als boven. Maar hieraan voegt u nog een weinig suiker, kirsch of rhum toe.
-Etoile-tosti
Appel in kleine stukjes snijden. Hieraan toevoegen kaneel, suiker en de rozijnen. Het geheel goed mengen en even laten staan. Voordat u dit mengsel op het brood plaatst eerst een kuil in het brood drukken.
-Ananastosti
De plakken ananas goed uit laten lekken. Deze plakken besprenkelen met sherry. Kaas en ontbijtspek toevoegen.
-Vruchtentosti
Hiervoor kunt u alle soorten vruchten gebruiken. Zorg ervoor dat de gebruikte vruchten niet te vochtig zijn, omdat anders niet een krokante tosti verkregen wordt. Aan alle soorten vruchten kunt u rum, cognac, kirsch e.d. toevoegen. Na het bakken kunt u de tosti opmaken met poedersuiker en vruchtjes om er een feestelijk geheel aan te geven.
-Tomaattosti
Tomaat in schijven snijden en bestrooien met een snufje peper en zout. Hieraan toevoegen geraspte kaas en ontbijtspek.
-Croque Monsieur
Hiervoor neemt u gemalen kaas en bestrooit deze met paprikapoeder. De plakjes ontbijtspek die u hieraan toevoegt kunt u eerst eventueel licht bakken.
-Hamtosti
Ham in stukjes snijden en hieraan toevoegen tomatenpuree of tomatenketchup, zout en peper.
-Hakatosti
Wanneer de sneetjes brood in de toaster liggen wordt de droge zijde lichtelijk besmeerd met ketchup. Hierop komt een plakje ham met daarop gemalen kaas en weer een plakje ham. Naar believen kunt u de ketchup ook achterwege laten.
-Spektosti
Het ontbijtspek bestrooien met peper en paprikapoeder. Een weinig sherry toevoegen.
-Levertosti
Gekookte lever in plakjes snijden, bestrooien met wat paper en zout, tot slot enige plakjes ontbijtspek toevoegen.
-Levertosti Speciaal
Gebakken lever, plakjes spek, een weinig ui, zout, peper en peterselie; over het geheel wordt een klein beetje pindasaus gedaan.
-Vleestosti Speciaal
U neemt hiervoor rund- of lamsvlees. Door dit vlees mengt u fijn gesnipperde ui, los geklopt ei, een klem beetje melk, fijngehakte peterselie. Het geheel maakt u met paneermeel tot een dikke brei. Met zout en vleeskruiden op smaak brengen.
-Tartaartosti
U vermengt biefstuktartaar met eierdooier, mosterd, olie, peper, zout, fijn gesnipperde ui en paar druppels kruiden en azijn. Zo snel mogelijk bakt u de tosti want de tartaar mag niet gaar worden.
-Duitse Tosti
Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken. Daarna voegt u een weinig witte wijn toe, en enige plakjes bacon, Frankfurster worst en eventueel ham.
-Italiaanse Tosti
Het rundergehakt maakt u aan met brood of paneermeel, ei, oude geraspte kaas, fijngehakte peterselie, een snippertje ui en tomaat. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
-Koolgehakttosti
Leg op het brood een blad gekookte witte kool. Hierop smaak gebracht gehakt, daarover weer een blad kool, indien gewenst een snippertje ui.
-Koolgehakttosti Speciaal
Als boven, maar toegevoegd met van tevoren lichtelijk gebakken bacon of ontbijtspek.
-Amerikaanse Tosti
Aan de ossehaas voegt u peterselie toe, het geel van en ei, een weinig olie, het geheel kruidt u goed.
-Berlijnse Tosti
Een dikke plak cornedbeef, gemalen kaas, bestrooien met peper en zout, fijngesnipperde ui en enkele druppels melk. Bakken op middelmatig gas.
-Worsttosti
Hiervoor kunnen vele soorten gebruikt worden, zoals gekookte worst, Weense worsten, knakworstjes, palingworst e.d. eventueel met wat Franse mosterd gameren.
-Worsttosti Speciaal
Als boven Hieraan wordt toegevoegd: geraspte kaas, een weinig peper en zout en enige druppels witte wijn. ( Het verdient aanbeveling het vel van de worst te verwijderen.)
-Loreinse Tosti
Een geklopt ei mengen met room. Geraspte kaas in stukjes gesneden ham of gerookte spek, zout en peper toevoegen.
-Engelse Tosti
Hiervoor wordt witte bonen in tomatensaus genomen, de bacon die hieraan toegevoegd wordt kan naar believen eerst lichtelijk gebakken worden.
-Witloftosti
De gekookte witlof goed laten uitlekken, op het brood legt u eerst een plakje ham, daarop de witlof verdelen, gemalen kaas er aan toevoegen, gemalen kaas daar overheen een plakje ham.
-Macaroni-tosti
De gekookte macaroni goed laten uitlekken, hieraan toevoegen gefruite ui.
-Macaroni-tosti Speciaal
Als boven maar met toevoeging van fijn gesneden ham, rookvlees, gefruit ui.
-Bami-tosti
Alvorens de koude of warme bami op het brood te doen drukt men eerst een kuil in het brood. Met kip en/of ham maakt u er een extra lekkernij van.
-Nasi-tosti
Als boven. Want ook met nasi maakt u een echte tosti lekkernij.
-Madrileense Tosti
De in water gekookte rijst vermengt u met ansjovis, een klein beetje tomatenpuree, peper naar smaak toevoegen.
-Muskaattosti
Een bechamel saus vermengen met fijn gesneden champignons, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat.
-Friandtosti
Oud brood en peperkoek weken in warme melk en goed fijn maken. Hieraan wordt
honing, suiker en kaneel toegevoegd. Zorg dat het een stevige brei is.
-Puddingtosti
De instant vruchtenpudding van tevoren klaarmaken en er enige druppel rum toevoegen.
-Rogge-tosti
Leg op wit of bruin brood een iets kleiner plakje Friese roggebrood met daarop een dikke plak kaas. Tot slot nog een plakje Fries roggebrood.
-Champignontosti
Champignons klein snijden en in boter lichtjes bruin braden. Saus bereiden door boter, melk en meel te mengen. Hieraan toevoegen gemalen kaas en het geheel goed mengen, kruiden en zout naar smaak toevoegen.
-Champignontosti Speciaal
Gekookte champignons goed laten uitlekken. Vermengen met stukjes ham, fijn gesnipperde ui, peterselie. Op smaak brengen met peper en zout.
-Garnalentosti
In geklopt el mengt u de garnalen. Het geheel brengt u op smaak met wat peper en zout. Bakken op niet te hoog gas.
-Pureetosti
Koude aardappelen fijn maken, hier kaneel, melk, peper en zout aan toevoegen. Het geheel goed mengen met een geklutst ei.
-Pureetosti Speciaal
Als boven. Aardappelen, kaneel, een weinig melk, ei, peper en zout en het geheel goed mengen met stukjes vlees.
-Kroket-tosti
Ook een kroket tussen het brood wordt een heerlijke tosti.
-Aardappeltosti
De gekookte aardappelen goed fijn maken, vermengen met een fijngemaakt uitje, peterselie, een snufje nootmuskaa, peper, zout en het geheel goed mengen met een van tevoren geklutst ei. Eventueel gameren met mayonaise.
-Sardine-tosti
De sardientjes ontgraten. Van een hard gekookt ei en room een gladde massa maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
-Vistosti
Makreel goed ontgraten, een beetje zout en peper toevoegen en u heeft een heerlijke vistosti.
-Ragouttosti
Druk een kuil in het brood en vul deze met een koude ragoutvulling.
-Chocolade-tosti
Cacaopoeder vermengen met ei en pindakaas totdat het een smeuïge massa is, in een kuil van het brood doet u een flinke lepel hiervan.
-Tosti Speciaal
Hiervoor neemt u in plaats van wit of bruin brood krenten- of rozijnenbrood. Als tussenvulling kunt u hiervoor het recept voor appeltosti of banaantosti gebruiken
Echt een leuke activiteit:
- Alle tosti's van het Tosti-topic maken (hieronder een startlijstje van Queenie1).
- Blind proeven
- Wie het meeste goed heeft wint!
Succes!
Tosti van rozijnenbrood met banaan of de appel in dunne plakjes
-Tosti met Mon Chou vermengd met oude kaas, sinaasappelsap, paprikapoeder en een plak ham
-Tosti met kaas en satésaus
-Tosti met kaas en chorizo
-Tosti met kaas, 2 plakken salami, rauwe uiringetjes
-Tosti met kaas, ham, plakjes tomaat
-Tosti met kaas, uiringen, plakjes tomaat, salami en Italiaanse kruiden
-Tosti met kaas en gebraden gehakt, 1 tl sambal oelek
-Tosti met kaas, ham, ananas, plakjes champignon (uit blik), kerrie
-Tosti met jonge kaas, 1 eetl kerriesaus, 2 plakjes rookvlees, ½ banaan in plakjes
-Tosti met jong belegen kaas, plakjes banaan, wat gehakte hazelnoten
-Tosti met kaas, knackworstjes en currysaus
-Tosti met kipfilet, pindakaas en eventueel sambal
-Tosti met banaan, pindakaas en eventueel sambal
-Tosti met kaas, curryketchup, zoetzure augurk in plakjes, ham, 1 stukje fijn geraspte ui
-Tosti met banaan, chilisaus, uitgebakken spekplakjes
-Tosti met mozzarella, gedroogde tomaatjes, verse basilicum of pesto, plak salami
-Tosti met kaas en milde salsa, goed uitgebakken bacon
-Tosti met zachte verse geitenkaas, iets honing, tijm en zwarte peper
-Tosti met jongbelegen kaas, sardientje(s), tomatenpuree of tomatenketchup, iets fijngeraspte ui, iets tijm
-Tosti met kaas, gemberjam of 1 eetlepel gembersiroop, bolletje fijngehakte gember, kerriepoeder, een paar ringetjes prei
-Tosti met kaas en Boursin
-Tosti met brie en tomaat
-Tosti met belegen kaas, wat kerriesaus, ham en wat witte preiringetjes
-Tosti met cervelaatworst, mosterd, plakjes banaan, ringen groene paprika
-Banaantosti
Een stuk banaan iets korter dan het brood in de lengte doorsnijden. Hieraan toevoegen aardbeienjam.De combinatie banaan-aardbei is fantastisch.
-Banaan-Rumtosti
Als boven. Maar hieraan voegt u nog een weinig suiker, kirsch of rhum toe.
-Etoile-tosti
Appel in kleine stukjes snijden. Hieraan toevoegen kaneel, suiker en de rozijnen. Het geheel goed mengen en even laten staan. Voordat u dit mengsel op het brood plaatst eerst een kuil in het brood drukken.
-Ananastosti
De plakken ananas goed uit laten lekken. Deze plakken besprenkelen met sherry. Kaas en ontbijtspek toevoegen.
-Vruchtentosti
Hiervoor kunt u alle soorten vruchten gebruiken. Zorg ervoor dat de gebruikte vruchten niet te vochtig zijn, omdat anders niet een krokante tosti verkregen wordt. Aan alle soorten vruchten kunt u rum, cognac, kirsch e.d. toevoegen. Na het bakken kunt u de tosti opmaken met poedersuiker en vruchtjes om er een feestelijk geheel aan te geven.
-Tomaattosti
Tomaat in schijven snijden en bestrooien met een snufje peper en zout. Hieraan toevoegen geraspte kaas en ontbijtspek.
-Croque Monsieur
Hiervoor neemt u gemalen kaas en bestrooit deze met paprikapoeder. De plakjes ontbijtspek die u hieraan toevoegt kunt u eerst eventueel licht bakken.
-Hamtosti
Ham in stukjes snijden en hieraan toevoegen tomatenpuree of tomatenketchup, zout en peper.
-Hakatosti
Wanneer de sneetjes brood in de toaster liggen wordt de droge zijde lichtelijk besmeerd met ketchup. Hierop komt een plakje ham met daarop gemalen kaas en weer een plakje ham. Naar believen kunt u de ketchup ook achterwege laten.
-Spektosti
Het ontbijtspek bestrooien met peper en paprikapoeder. Een weinig sherry toevoegen.
-Levertosti
Gekookte lever in plakjes snijden, bestrooien met wat paper en zout, tot slot enige plakjes ontbijtspek toevoegen.
-Levertosti Speciaal
Gebakken lever, plakjes spek, een weinig ui, zout, peper en peterselie; over het geheel wordt een klein beetje pindasaus gedaan.
-Vleestosti Speciaal
U neemt hiervoor rund- of lamsvlees. Door dit vlees mengt u fijn gesnipperde ui, los geklopt ei, een klem beetje melk, fijngehakte peterselie. Het geheel maakt u met paneermeel tot een dikke brei. Met zout en vleeskruiden op smaak brengen.
-Tartaartosti
U vermengt biefstuktartaar met eierdooier, mosterd, olie, peper, zout, fijn gesnipperde ui en paar druppels kruiden en azijn. Zo snel mogelijk bakt u de tosti want de tartaar mag niet gaar worden.
-Duitse Tosti
Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken. Daarna voegt u een weinig witte wijn toe, en enige plakjes bacon, Frankfurster worst en eventueel ham.
-Italiaanse Tosti
Het rundergehakt maakt u aan met brood of paneermeel, ei, oude geraspte kaas, fijngehakte peterselie, een snippertje ui en tomaat. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
-Koolgehakttosti
Leg op het brood een blad gekookte witte kool. Hierop smaak gebracht gehakt, daarover weer een blad kool, indien gewenst een snippertje ui.
-Koolgehakttosti Speciaal
Als boven, maar toegevoegd met van tevoren lichtelijk gebakken bacon of ontbijtspek.
-Amerikaanse Tosti
Aan de ossehaas voegt u peterselie toe, het geel van en ei, een weinig olie, het geheel kruidt u goed.
-Berlijnse Tosti
Een dikke plak cornedbeef, gemalen kaas, bestrooien met peper en zout, fijngesnipperde ui en enkele druppels melk. Bakken op middelmatig gas.
-Worsttosti
Hiervoor kunnen vele soorten gebruikt worden, zoals gekookte worst, Weense worsten, knakworstjes, palingworst e.d. eventueel met wat Franse mosterd gameren.
-Worsttosti Speciaal
Als boven Hieraan wordt toegevoegd: geraspte kaas, een weinig peper en zout en enige druppels witte wijn. ( Het verdient aanbeveling het vel van de worst te verwijderen.)
-Loreinse Tosti
Een geklopt ei mengen met room. Geraspte kaas in stukjes gesneden ham of gerookte spek, zout en peper toevoegen.
-Engelse Tosti
Hiervoor wordt witte bonen in tomatensaus genomen, de bacon die hieraan toegevoegd wordt kan naar believen eerst lichtelijk gebakken worden.
-Witloftosti
De gekookte witlof goed laten uitlekken, op het brood legt u eerst een plakje ham, daarop de witlof verdelen, gemalen kaas er aan toevoegen, gemalen kaas daar overheen een plakje ham.
-Macaroni-tosti
De gekookte macaroni goed laten uitlekken, hieraan toevoegen gefruite ui.
-Macaroni-tosti Speciaal
Als boven maar met toevoeging van fijn gesneden ham, rookvlees, gefruit ui.
-Bami-tosti
Alvorens de koude of warme bami op het brood te doen drukt men eerst een kuil in het brood. Met kip en/of ham maakt u er een extra lekkernij van.
-Nasi-tosti
Als boven. Want ook met nasi maakt u een echte tosti lekkernij.
-Madrileense Tosti
De in water gekookte rijst vermengt u met ansjovis, een klein beetje tomatenpuree, peper naar smaak toevoegen.
-Muskaattosti
Een bechamel saus vermengen met fijn gesneden champignons, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat.
-Friandtosti
Oud brood en peperkoek weken in warme melk en goed fijn maken. Hieraan wordt
honing, suiker en kaneel toegevoegd. Zorg dat het een stevige brei is.
-Puddingtosti
De instant vruchtenpudding van tevoren klaarmaken en er enige druppel rum toevoegen.
-Rogge-tosti
Leg op wit of bruin brood een iets kleiner plakje Friese roggebrood met daarop een dikke plak kaas. Tot slot nog een plakje Fries roggebrood.
-Champignontosti
Champignons klein snijden en in boter lichtjes bruin braden. Saus bereiden door boter, melk en meel te mengen. Hieraan toevoegen gemalen kaas en het geheel goed mengen, kruiden en zout naar smaak toevoegen.
-Champignontosti Speciaal
Gekookte champignons goed laten uitlekken. Vermengen met stukjes ham, fijn gesnipperde ui, peterselie. Op smaak brengen met peper en zout.
-Garnalentosti
In geklopt el mengt u de garnalen. Het geheel brengt u op smaak met wat peper en zout. Bakken op niet te hoog gas.
-Pureetosti
Koude aardappelen fijn maken, hier kaneel, melk, peper en zout aan toevoegen. Het geheel goed mengen met een geklutst ei.
-Pureetosti Speciaal
Als boven. Aardappelen, kaneel, een weinig melk, ei, peper en zout en het geheel goed mengen met stukjes vlees.
-Kroket-tosti
Ook een kroket tussen het brood wordt een heerlijke tosti.
-Aardappeltosti
De gekookte aardappelen goed fijn maken, vermengen met een fijngemaakt uitje, peterselie, een snufje nootmuskaa, peper, zout en het geheel goed mengen met een van tevoren geklutst ei. Eventueel gameren met mayonaise.
-Sardine-tosti
De sardientjes ontgraten. Van een hard gekookt ei en room een gladde massa maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
-Vistosti
Makreel goed ontgraten, een beetje zout en peper toevoegen en u heeft een heerlijke vistosti.
-Ragouttosti
Druk een kuil in het brood en vul deze met een koude ragoutvulling.
-Chocolade-tosti
Cacaopoeder vermengen met ei en pindakaas totdat het een smeuïge massa is, in een kuil van het brood doet u een flinke lepel hiervan.
-Tosti Speciaal
Hiervoor neemt u in plaats van wit of bruin brood krenten- of rozijnenbrood. Als tussenvulling kunt u hiervoor het recept voor appeltosti of banaantosti gebruiken