
budgetkoken
donderdag 14 januari 2010 om 00:25
Taco's. Van zo'n Lidl pakket.
gehakt braden ,de kruiden uit het pakket erdoor , blik bruine bonen , blik mais , blik kidneybonen , blik chamignons ( bespaar je toch al gauw een zeventig cent door geen verse te kopen ).
Erbij ; ijsbergsla in reepjes gesneden, geraspte kaas, creme fraiche , geraspte kaas, hete saus.
gehakt braden ,de kruiden uit het pakket erdoor , blik bruine bonen , blik mais , blik kidneybonen , blik chamignons ( bespaar je toch al gauw een zeventig cent door geen verse te kopen ).
Erbij ; ijsbergsla in reepjes gesneden, geraspte kaas, creme fraiche , geraspte kaas, hete saus.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

donderdag 14 januari 2010 om 00:31
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=591786
Voorbeeld hierboven, maar je kunt ook chili con carne maken en dan het recept op de kruidenmix volgen. Volgens mij heeft Versteegen wel een lekkere. Daar kan je gewoon rijst of aardappelpuree bij geven. Los erbij tomatenketchup en evt. geraspte kaas.
Rode uien, knoflook, prei, evt. paprika, gehakt en kerriepoeder. Een koolsoort die (krop zelf snijden) in de aanbieding is en aardappelpuree (zelf maken) of rijst.
Boerenkool is trouwens in de aanbieding bij AH deze week. (http://www.ah.nl/bonus/) Net als de spekreepjes en de rookworst.
http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=boerenkoolstamppot
Zoeken kan zelfs op BUDGET.
Voorbeeld hierboven, maar je kunt ook chili con carne maken en dan het recept op de kruidenmix volgen. Volgens mij heeft Versteegen wel een lekkere. Daar kan je gewoon rijst of aardappelpuree bij geven. Los erbij tomatenketchup en evt. geraspte kaas.
Rode uien, knoflook, prei, evt. paprika, gehakt en kerriepoeder. Een koolsoort die (krop zelf snijden) in de aanbieding is en aardappelpuree (zelf maken) of rijst.
Boerenkool is trouwens in de aanbieding bij AH deze week. (http://www.ah.nl/bonus/) Net als de spekreepjes en de rookworst.
http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=boerenkoolstamppot
Zoeken kan zelfs op BUDGET.
anoniem_89694 wijzigde dit bericht op 14-01-2010 00:50
Reden: aanbieding
Reden: aanbieding
% gewijzigd
donderdag 14 januari 2010 om 00:33
Ingrediënten
- 200 gram gehakt
- 1 courgette
- 1 pakje tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 stokbroodjes
- 2 eetlepels provenciaalse kruiden
- 1 eetlepel (olijf) olie
Bereiding
Gooi de olijfolie in de pan en bak daarin het gehakt rul. Bak vervolgens de ui mee en voeg de kruiden toe. Hol ondertussen de stokbroodjes uit en gooi de broodkruimels ook in de pan, samen met de courgette en de tomatenblokjes. Laat deze een 2-3 minuten meebakken en vul de stokbroodjes ermee. Doe de stokbroodjes in de oven en eet smakelijk!
Eventueel kun je nog wat geraspte kaas meebakken of over de broodjes strooien voor een extra hartige smaak.
- 200 gram gehakt
- 1 courgette
- 1 pakje tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 stokbroodjes
- 2 eetlepels provenciaalse kruiden
- 1 eetlepel (olijf) olie
Bereiding
Gooi de olijfolie in de pan en bak daarin het gehakt rul. Bak vervolgens de ui mee en voeg de kruiden toe. Hol ondertussen de stokbroodjes uit en gooi de broodkruimels ook in de pan, samen met de courgette en de tomatenblokjes. Laat deze een 2-3 minuten meebakken en vul de stokbroodjes ermee. Doe de stokbroodjes in de oven en eet smakelijk!
Eventueel kun je nog wat geraspte kaas meebakken of over de broodjes strooien voor een extra hartige smaak.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
donderdag 14 januari 2010 om 00:34
Vrijdag:
Antilliaanse Bonenschotel.
Benodigdheden:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 tomaat
2 stengels bleekselderij
3 eetlepels olie
50 gr rozijnen
1 blik bruine bonen
4 eetlepels kokosmelk
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
eventueel wat tabasco.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika, de tomaat en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit hierin de ui met de knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika, de tomaat, de bleekselderij en de rozijnen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de bonen met het vocht, de kokosmelk, 1 dl kokend water en 2 eetlepels peterselie toe, schep het mengsel om en laat de bonen goed heet worden. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de rest van de peterselie en serveer het geheel met gekookte rijst.
Antilliaanse Bonenschotel.
Benodigdheden:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 tomaat
2 stengels bleekselderij
3 eetlepels olie
50 gr rozijnen
1 blik bruine bonen
4 eetlepels kokosmelk
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
eventueel wat tabasco.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika, de tomaat en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit hierin de ui met de knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika, de tomaat, de bleekselderij en de rozijnen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de bonen met het vocht, de kokosmelk, 1 dl kokend water en 2 eetlepels peterselie toe, schep het mengsel om en laat de bonen goed heet worden. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de rest van de peterselie en serveer het geheel met gekookte rijst.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
donderdag 14 januari 2010 om 01:18
