
Jouw lasagne-recept graag...!
maandag 23 juni 2008 om 11:08
Dacht dat er al een topic over was, maar kan niets vinden... hoop dat ik er niet overheen heb gekeken.
Ik maak niet vaak lasagne, terwijl ik het wel erg lekker vind. Als ik het maak, gebruik ik zo'n pakje (wereldgerechten van Knorr) en maak ik de lasagne volgens het pakje. Prima te eten, maar ik ben nu wel toe aan een variatie hierop!
Morgen krijg ik eters en ik wil ze lasagne voorschotelen. Daarom ben ik benieuwd naar jouw lasagne-recept, hopelijk is die iets origineler dan het standaard pakje!
Ik maak niet vaak lasagne, terwijl ik het wel erg lekker vind. Als ik het maak, gebruik ik zo'n pakje (wereldgerechten van Knorr) en maak ik de lasagne volgens het pakje. Prima te eten, maar ik ben nu wel toe aan een variatie hierop!
Morgen krijg ik eters en ik wil ze lasagne voorschotelen. Daarom ben ik benieuwd naar jouw lasagne-recept, hopelijk is die iets origineler dan het standaard pakje!
maandag 2 maart 2009 om 11:36
Dames, ik heb een vraagje: ik vroeg me af of ik mijn pastasaus (die ik normaal met penne/fusili eet) één op één kan gebruiken voor lasagne:
Mijn pastasaus: tomatenpuree, gepelde tomaten uit blik, spekjes, gehakt, champignons, ui, paprika en dan naar smaak gekruid (italiaanse kruiden, peper, zout, knoflook).
Ik dacht zelf dat ik hem gewoon iets dikker moet maken (dus iets minder vocht en wat allesbinder), en dan in de schaal met lasagnebladen en wat plakken mozzerella ertussen. Denk ik nu te simpel en mis ik iets, of kan dit prima?
Mijn pastasaus: tomatenpuree, gepelde tomaten uit blik, spekjes, gehakt, champignons, ui, paprika en dan naar smaak gekruid (italiaanse kruiden, peper, zout, knoflook).
Ik dacht zelf dat ik hem gewoon iets dikker moet maken (dus iets minder vocht en wat allesbinder), en dan in de schaal met lasagnebladen en wat plakken mozzerella ertussen. Denk ik nu te simpel en mis ik iets, of kan dit prima?
If at first you do not succeed, try doing it the way your wife told you.

maandag 2 maart 2009 om 12:11
Das mooi om te horen Mariss!
Als ik lasagne maak gebruik ik meestal het pakje van Honig , maar ik bedacht me ineens dat dit eigenlijk ook moet kunnen.
We krijgen binnenkort een stuk of 10 eters, en met twee ovens wil ik die in ieder geval benutten, aangezien ik die gerechten al eerder kan maken en dan alleen aan hoef te zetten. Maar ik wil ze niet iets uit een pakje voorschotelen, vandaar dit idee. Dat wordt dus lasagne en quiche in ieder geval.
Als ik lasagne maak gebruik ik meestal het pakje van Honig , maar ik bedacht me ineens dat dit eigenlijk ook moet kunnen.
We krijgen binnenkort een stuk of 10 eters, en met twee ovens wil ik die in ieder geval benutten, aangezien ik die gerechten al eerder kan maken en dan alleen aan hoef te zetten. Maar ik wil ze niet iets uit een pakje voorschotelen, vandaar dit idee. Dat wordt dus lasagne en quiche in ieder geval.
If at first you do not succeed, try doing it the way your wife told you.

maandag 2 maart 2009 om 12:46
mmmm lekker allemaal.
Wat ik zelf graag klaar maak is lasagne met spinazie, tomaten en chorizo.
Nodig:
lasagne bladen,
pak gehakte spinazie
romatomaten (in plakjes)
pot rode pastsaus naar keuze
chorizo plakjes
pittige geraspte kaas
Laagje saus, laagje lasagnebladen, laagje spinazie, laagje tomaten, laagje chorizo laagje bladen, laagje saus, spinazie, tomaten, chorizo, bestrooien met kaas.
30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Eet smakelijk!
Wat ik zelf graag klaar maak is lasagne met spinazie, tomaten en chorizo.
Nodig:
lasagne bladen,
pak gehakte spinazie
romatomaten (in plakjes)
pot rode pastsaus naar keuze
chorizo plakjes
pittige geraspte kaas
Laagje saus, laagje lasagnebladen, laagje spinazie, laagje tomaten, laagje chorizo laagje bladen, laagje saus, spinazie, tomaten, chorizo, bestrooien met kaas.
30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Eet smakelijk!

maandag 18 januari 2010 om 17:11
Ik wil ook graag eens zelf lasagna maken en ik heb dit topic doorgelezen, maar aangezien ik het tegenovergestelde ben van een keukenprinses toch nog wat vraagjes:
Wat is het verschil tussen gezeefde tomaten en tomatenstukjes in blik?
Welke van de twee is het makkelijkst te gebruiken?
Hoeveel heb je ervan nodig?
Is het nodig om nog tomatenpuree toe te voegen, zodat het wat meer 'sauzerig' wordt?
Hoe zit het met melk en water? Als je saus uit een pakje gebruikt moet je dat altijd toe voegen.
Is die bechamelsaus echt nodig?
Hm ja dat was het wel ongeveer geloof ik.
Jullie recepten zien er allemaal lekker uit, maar zijn voor mij nog wat te moeilijk.. Dus wie heeft een hele makkelijke basissaus met tomatenblokjes/gezeefde tomaten voor me?
Alvast bedankt
Oh ja, ik heb natuurlijk al gegoogled op recepten maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer!
Wat is het verschil tussen gezeefde tomaten en tomatenstukjes in blik?
Welke van de twee is het makkelijkst te gebruiken?
Hoeveel heb je ervan nodig?
Is het nodig om nog tomatenpuree toe te voegen, zodat het wat meer 'sauzerig' wordt?
Hoe zit het met melk en water? Als je saus uit een pakje gebruikt moet je dat altijd toe voegen.
Is die bechamelsaus echt nodig?
Hm ja dat was het wel ongeveer geloof ik.
Jullie recepten zien er allemaal lekker uit, maar zijn voor mij nog wat te moeilijk.. Dus wie heeft een hele makkelijke basissaus met tomatenblokjes/gezeefde tomaten voor me?
Alvast bedankt
Oh ja, ik heb natuurlijk al gegoogled op recepten maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer!
maandag 18 januari 2010 om 18:12
Loyeri ik heb nog wel een simpel maar lekker recept voor je, heb hem even voor je gekopieerd.
Verder gebruik ik altijd blikjes tomaten omdat ik het lekker vind als de saus lekker 'stevig' is. Gezeefde tomaten (passata) gebruik ik om de saus nog wat aan te lengen zeg maar.
Bechamel is niet echt nodig (maar wel lekker
) je kan ook gewoon eindigen met een laag kaas mozzarella/parmezaanse.
Onderstaand recept is trouwens wel voor een flinke ovenschaal (wij eten altijd met veel mensen). Maar als je saus over hebt kan je die altijd nog invriezen voor de volgende keer over de pasta
Voor de tomatensaus
1 ui
knoflook
500 gr rundergehakt
5 blikjes tomaten in blokjes
1 pakje passata
tomatenpuree
zout
peper
oregano
basilicum
Voor de bechamelsaus:
1 l melk
100 gr boter
100 gr bloem
Nootmuscaat zout peper
Ui knoflook (eventueel pepertje) fruiten en dan gehakt rul bakken. Daarna blikjes tomaten toevoegen en tomatenpuree toevoegen, kruiden met zout peper en wat oregano en basilicum. Saus uurtje tot 1,5 half laten inkoken
Bechamelsaus
Boter smelten (niet bruin laten worden) bloem er door roeren, tot het een soort klont word, beetje bij beetje de koude melk er bij roeren met een garde, laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt.Op smaak brengen met zout en peper en nootmuscaat
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagne vellen leggen, hier een laagje saus overheen en mozzarella in kleine stukjes, lagen herhalen en eindigen met de bechamelsaus. Hierover de parmezaanse kaas strooien. 180 graden in een voorverwarmde oven voor 45 min daarna nog 15 minuten onder de gril.
Verder gebruik ik altijd blikjes tomaten omdat ik het lekker vind als de saus lekker 'stevig' is. Gezeefde tomaten (passata) gebruik ik om de saus nog wat aan te lengen zeg maar.
Bechamel is niet echt nodig (maar wel lekker

Onderstaand recept is trouwens wel voor een flinke ovenschaal (wij eten altijd met veel mensen). Maar als je saus over hebt kan je die altijd nog invriezen voor de volgende keer over de pasta

Voor de tomatensaus
1 ui
knoflook
500 gr rundergehakt
5 blikjes tomaten in blokjes
1 pakje passata
tomatenpuree
zout
peper
oregano
basilicum
Voor de bechamelsaus:
1 l melk
100 gr boter
100 gr bloem
Nootmuscaat zout peper
Ui knoflook (eventueel pepertje) fruiten en dan gehakt rul bakken. Daarna blikjes tomaten toevoegen en tomatenpuree toevoegen, kruiden met zout peper en wat oregano en basilicum. Saus uurtje tot 1,5 half laten inkoken
Bechamelsaus
Boter smelten (niet bruin laten worden) bloem er door roeren, tot het een soort klont word, beetje bij beetje de koude melk er bij roeren met een garde, laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt.Op smaak brengen met zout en peper en nootmuscaat
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagne vellen leggen, hier een laagje saus overheen en mozzarella in kleine stukjes, lagen herhalen en eindigen met de bechamelsaus. Hierover de parmezaanse kaas strooien. 180 graden in een voorverwarmde oven voor 45 min daarna nog 15 minuten onder de gril.
maandag 18 januari 2010 om 18:22
quote:Loreyi schreef op 18 januari 2010 @ 17:11:
Wat is het verschil tussen gezeefde tomaten en tomatenstukjes in blik?
Gezeefde tomaten is een soort van tomatenpuree, alleen dan dunner. Tomatenstukjes zijn blokjes tomaat in vocht.
Welke van de twee is het makkelijkst te gebruiken?
Maakt niet uit, wil je een gladde saus, dan gezeefde tomaat, wil je meer structuur dan de blokjes.
Hoeveel heb je ervan nodig?
Ligt aan de de hoeveelheid die je wilt maken. Ik maak voor 2x en dan gebruik ik meestal 2 of 3 blikken tomaatblokjes en 1 of 2 pakken gezeefde tomaat.
Is het nodig om nog tomatenpuree toe te voegen, zodat het wat meer 'sauzerig' wordt?
Kan, maar moet je gewoon even proeven. Ik voeg meestal tomatenpuree toe als ik het nog te weinig naar tomaat vind smaken.
Hoe zit het met melk en water? Als je saus uit een pakje gebruikt moet je dat altijd toe voegen.
Je kunt bijv. iets bouillon toevoegen, scheutje water als het te dik is, maar dat komt bij mij zelden voor. En als het voorkomt voeg ik liever een scheut wijn toe.
Is die bechamelsaus echt nodig?
Nee, dat hoeft niet. Het kan wel. Net als je bijv. spinazie toevoegt, of een witte wijnsaus als topping. Allemaal mogelijk, maar niet noodzakelijk.
Hm ja dat was het wel ongeveer geloof ik.
Jullie recepten zien er allemaal lekker uit, maar zijn voor mij nog wat te moeilijk.. Dus wie heeft een hele makkelijke basissaus met tomatenblokjes/gezeefde tomaten voor me?
Alvast bedankt
Oh ja, ik heb natuurlijk al gegoogled op recepten maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer!
Ik heb 'm pas nog gemaakt, en ik doe maar wat. Iedere keer ander dus
Basis is gehakt rullen, knoflook toevoegen, ui erbij, en dan groenten die je lekker vindt. Voor het gemak kun je bijv. een italiaans groentepakket erin doen. Tomaatblokjes of gezeefde tomaat erbij, kruiden (bijv. tijm of oregano) erbij, evt. bouillon, wijn o.i.d. evt. iets pittigs, zoals chilipeper of sambal. Lekker laten pruttelen, des te langer des te voller de smaak.
En dan lagen maken met verse lasagnebladen en afdekken met saus en daarover geraspte kaas.
Half uurtje in de oven en smullen maar.
Wat is het verschil tussen gezeefde tomaten en tomatenstukjes in blik?
Gezeefde tomaten is een soort van tomatenpuree, alleen dan dunner. Tomatenstukjes zijn blokjes tomaat in vocht.
Welke van de twee is het makkelijkst te gebruiken?
Maakt niet uit, wil je een gladde saus, dan gezeefde tomaat, wil je meer structuur dan de blokjes.
Hoeveel heb je ervan nodig?
Ligt aan de de hoeveelheid die je wilt maken. Ik maak voor 2x en dan gebruik ik meestal 2 of 3 blikken tomaatblokjes en 1 of 2 pakken gezeefde tomaat.
Is het nodig om nog tomatenpuree toe te voegen, zodat het wat meer 'sauzerig' wordt?
Kan, maar moet je gewoon even proeven. Ik voeg meestal tomatenpuree toe als ik het nog te weinig naar tomaat vind smaken.
Hoe zit het met melk en water? Als je saus uit een pakje gebruikt moet je dat altijd toe voegen.
Je kunt bijv. iets bouillon toevoegen, scheutje water als het te dik is, maar dat komt bij mij zelden voor. En als het voorkomt voeg ik liever een scheut wijn toe.
Is die bechamelsaus echt nodig?
Nee, dat hoeft niet. Het kan wel. Net als je bijv. spinazie toevoegt, of een witte wijnsaus als topping. Allemaal mogelijk, maar niet noodzakelijk.
Hm ja dat was het wel ongeveer geloof ik.
Jullie recepten zien er allemaal lekker uit, maar zijn voor mij nog wat te moeilijk.. Dus wie heeft een hele makkelijke basissaus met tomatenblokjes/gezeefde tomaten voor me?
Alvast bedankt
Oh ja, ik heb natuurlijk al gegoogled op recepten maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer!
Ik heb 'm pas nog gemaakt, en ik doe maar wat. Iedere keer ander dus
Basis is gehakt rullen, knoflook toevoegen, ui erbij, en dan groenten die je lekker vindt. Voor het gemak kun je bijv. een italiaans groentepakket erin doen. Tomaatblokjes of gezeefde tomaat erbij, kruiden (bijv. tijm of oregano) erbij, evt. bouillon, wijn o.i.d. evt. iets pittigs, zoals chilipeper of sambal. Lekker laten pruttelen, des te langer des te voller de smaak.
En dan lagen maken met verse lasagnebladen en afdekken met saus en daarover geraspte kaas.
Half uurtje in de oven en smullen maar.
...
maandag 18 januari 2010 om 18:33
Ik neem altijd het pakje van de AH, die vind ik lekkerder. Extra groenten: ui, knoflook, gele paprika, paar tomaten en courgette. Gewoon bereiden volgens het pakje, maar wat minder water toevoegen ivm de nattigheid van de groenten.
Als laatste een laagje geraspte geitenkaas, dat is net wat pittiger/anders van smaak dan gewone/oude kaas.
Als laatste een laagje geraspte geitenkaas, dat is net wat pittiger/anders van smaak dan gewone/oude kaas.

maandag 18 januari 2010 om 22:57
Loreyi, waarschijnlijk mosterd, maar deze lasagne is ook erg lekker. Wil hem je toch niet onthouden. Groetjes H
Lasagne van Jamie Oliver
• hoofdgerecht
• bereiden 30 min, wachten 100 min
• 6 personen
Ingrediënten
• 2 plakken mager rookspek
• 2 middelgrote uien
• 2 tenen knoflook
• 2 winterwortels
• 2 stengels bleekselderij
• olijfolie
• 2 theelepels gedroogde oregano
• 500 g half-om-halfgehakt
• 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
• 1 bakje verse basilicum (15 g)
• 150 g Parmezaanse kaas
• 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g)
• 500 ml crème fraîche
• 1 grote tomaat
Materialen
• aluminiumfolie
• aardewerken ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Voorbereiden
De bolognesesaus maken: Snijd het spek in kleine stukjes. Maak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij schoon en hak alles fijn. Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe 2 scheuten olijfolie, het spek en de oregano in de pan en bak het spek goudbruin. Doe de groenten in de pan, en laat die, terwijl je om de 30 seconden roert, 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen. Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor. Giet één leeg blik met water bij het mengsel in de pan. Roer er een snuf zout en peper door. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en leg ze in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de pan. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.
Bereiden
1. De saus afmaken: Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en roer een kwart ervan door de saus. Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe. Breng een pan water met een scheutje olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnevellen 3-4 minuten om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
2. De lasagne maken: Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste, aardewerken schaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Schep er een derde deel van de crème fraîche op, strijk de room glad en leg er een laag lasagnevellen op. Strooi er wat zout en peper op en vervolgens een kwart van de geraspte Parmezaanse kaas. Ga nu verder met een volgende laag pasta, herhaal de lagen nog twee keer en besluit met een laag crème fraîche en de rest van de Parmezaanse kaas. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven.
Lasagne van Jamie Oliver
• hoofdgerecht
• bereiden 30 min, wachten 100 min
• 6 personen
Ingrediënten
• 2 plakken mager rookspek
• 2 middelgrote uien
• 2 tenen knoflook
• 2 winterwortels
• 2 stengels bleekselderij
• olijfolie
• 2 theelepels gedroogde oregano
• 500 g half-om-halfgehakt
• 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
• 1 bakje verse basilicum (15 g)
• 150 g Parmezaanse kaas
• 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g)
• 500 ml crème fraîche
• 1 grote tomaat
Materialen
• aluminiumfolie
• aardewerken ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Voorbereiden
De bolognesesaus maken: Snijd het spek in kleine stukjes. Maak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij schoon en hak alles fijn. Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe 2 scheuten olijfolie, het spek en de oregano in de pan en bak het spek goudbruin. Doe de groenten in de pan, en laat die, terwijl je om de 30 seconden roert, 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen. Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor. Giet één leeg blik met water bij het mengsel in de pan. Roer er een snuf zout en peper door. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en leg ze in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de pan. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.
Bereiden
1. De saus afmaken: Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en roer een kwart ervan door de saus. Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe. Breng een pan water met een scheutje olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnevellen 3-4 minuten om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
2. De lasagne maken: Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste, aardewerken schaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Schep er een derde deel van de crème fraîche op, strijk de room glad en leg er een laag lasagnevellen op. Strooi er wat zout en peper op en vervolgens een kwart van de geraspte Parmezaanse kaas. Ga nu verder met een volgende laag pasta, herhaal de lagen nog twee keer en besluit met een laag crème fraîche en de rest van de Parmezaanse kaas. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven.

maandag 18 januari 2010 om 23:40
Ik maak gehakt zelf en aangezien ik dat pleuriswerk vind, heb ik een snelle variant bedacht .
Ik koop van die braadworstjes, dat bak ik even aan en daarna snij ik dunne plakjes van.
De zelfgemaakte tomatensaus (en die is wel heel erg intensief om te maken, dus ik zal nalaten om deze hier te melden ) meng ik met spinazie en basilicum (en soms extra geroosterde pijnboompitten doorheen).
Ik begin daarna met het vullen. Eerst laagje vel, dan alles afdekken met plakjes worst, daarna sausspinaziemengsel, de ene laag doe ik wel extra mozzarella en de andere laag niet. Afdekken met Parmezaanse kaas en dan de oven in.
Errug lekker!
Ik koop van die braadworstjes, dat bak ik even aan en daarna snij ik dunne plakjes van.
De zelfgemaakte tomatensaus (en die is wel heel erg intensief om te maken, dus ik zal nalaten om deze hier te melden ) meng ik met spinazie en basilicum (en soms extra geroosterde pijnboompitten doorheen).
Ik begin daarna met het vullen. Eerst laagje vel, dan alles afdekken met plakjes worst, daarna sausspinaziemengsel, de ene laag doe ik wel extra mozzarella en de andere laag niet. Afdekken met Parmezaanse kaas en dan de oven in.
Errug lekker!
dinsdag 26 januari 2010 om 15:07

dinsdag 26 januari 2010 om 19:55
Naast de "gebruikelijke" lasagna met gehakt is onderstaand recept met vis ook een aanrader.
350-400 g pangasiusfilet
1 eetlepel groene pesto
400 g spinazie (diepvries), ontdooid
1 teentje knoflook, gesnipperd
60 g geraspte kaas
1 zakje bechamelsausmix
500 ml melk
6 blaadjes lasagne
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Snijd de vis in stukken zodat ze niet groter zijn dan de breedte van de lasagneblaadjes en bestrijk ze met groene pesto. Breng de goed uitgelekte spinazie op smaak met zout, peper, de gesnipperde knoflook en meng de spinazie met met twee derde deel van de kaas. Voeg de inhoud van een zakje bechamel-mix al roerend toe aan de melk. Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt. Laat het 2 minuten doorkoken. Bouw de lasagne op in een beboterde ovenschotel. Strijk na ieder laagje lasagneblaadjes een juslepel van de bechamelsaus uit over de lasagneblaadjes. Giet de overgebleven bechamelsaus over de lasagne. Strooi de rest van de kaas erover en gaar de lasagne 30 minuten in de oven.
350-400 g pangasiusfilet
1 eetlepel groene pesto
400 g spinazie (diepvries), ontdooid
1 teentje knoflook, gesnipperd
60 g geraspte kaas
1 zakje bechamelsausmix
500 ml melk
6 blaadjes lasagne
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Snijd de vis in stukken zodat ze niet groter zijn dan de breedte van de lasagneblaadjes en bestrijk ze met groene pesto. Breng de goed uitgelekte spinazie op smaak met zout, peper, de gesnipperde knoflook en meng de spinazie met met twee derde deel van de kaas. Voeg de inhoud van een zakje bechamel-mix al roerend toe aan de melk. Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt. Laat het 2 minuten doorkoken. Bouw de lasagne op in een beboterde ovenschotel. Strijk na ieder laagje lasagneblaadjes een juslepel van de bechamelsaus uit over de lasagneblaadjes. Giet de overgebleven bechamelsaus over de lasagne. Strooi de rest van de kaas erover en gaar de lasagne 30 minuten in de oven.
vrijdag 29 januari 2010 om 23:16
hier meerdere soorten lasagne:
1. -lasagnabladen koken
-spinazie a la creme maken(uit de vriezer of vers) met een beetje meel erbij anders is hij zo waterig. en dan laagje spinazie, lasagnabladen, kaas, laagje spinazie, lasagnabladen, kaas enzovoort.
2. -lasagnabladen koken
-gehakt rul bakken met pepervlokken, komijn, basilicum.
-een tomaat in blokjes erbij
-dan pastasaus eroverheen(vers of uit een potje). deksel erop en nog even laten pruttelen.
-zelfde verhaal: laagje saus, bladen, kaas, laagje saus enzovoort.
3. een combinatie van versie 1 en 2. dus ook spinazie a la creme en dan laagje saus, bladen, laagje spinazie, bladen, laagje kaas etc.
4. -bladen koken.
-zalmfilet dward doorsnijden en even aanbakken.
-verse spinazie wokken
-same old story: laagje spinazie, stukje zalm, blad, spinazie, zalm, blad, beetje kaas op de bovenkant en net voor het opdienen nog een beetje citroensap. deze lasagne maag ik echter geen hele schaal van maar gewoon porties...dus ze worden ter breedte van 1 lasagnablad ongeveer.
1. -lasagnabladen koken
-spinazie a la creme maken(uit de vriezer of vers) met een beetje meel erbij anders is hij zo waterig. en dan laagje spinazie, lasagnabladen, kaas, laagje spinazie, lasagnabladen, kaas enzovoort.
2. -lasagnabladen koken
-gehakt rul bakken met pepervlokken, komijn, basilicum.
-een tomaat in blokjes erbij
-dan pastasaus eroverheen(vers of uit een potje). deksel erop en nog even laten pruttelen.
-zelfde verhaal: laagje saus, bladen, kaas, laagje saus enzovoort.
3. een combinatie van versie 1 en 2. dus ook spinazie a la creme en dan laagje saus, bladen, laagje spinazie, bladen, laagje kaas etc.
4. -bladen koken.
-zalmfilet dward doorsnijden en even aanbakken.
-verse spinazie wokken
-same old story: laagje spinazie, stukje zalm, blad, spinazie, zalm, blad, beetje kaas op de bovenkant en net voor het opdienen nog een beetje citroensap. deze lasagne maag ik echter geen hele schaal van maar gewoon porties...dus ze worden ter breedte van 1 lasagnablad ongeveer.
vrijdag 29 januari 2010 om 23:24
Ik gebruik altijd de lasagnesaus van Honig (en dan die zonder Bechamelsaus, want dat vind ik niet zo lekker).
Ik rul gehakt in de pan, dan gaat er een flink groentepakket bij in, dan melk en water en daar doe ik Gorgonzola doorheen (stond ooit, lang geleden, als tip achterop de verpakking). Verder volg ik de aanwijzingen op het pak qua kook- en baktijden.
Waarschijnlijk is mijn lasagne altijd wel iets te weinig opgebouwd, want ik kan hem de eerste dag nooit mooi serveren (nou kun je het toch niet heel opeten ), de tweede dag dan weer wel.
Oh ja... ik strooi altijd een zakje oude kaas (dus geen parmezaanse kaas ofzo) over de lasagne... Heeeeeeeeeeeeerlijk...
Ik rul gehakt in de pan, dan gaat er een flink groentepakket bij in, dan melk en water en daar doe ik Gorgonzola doorheen (stond ooit, lang geleden, als tip achterop de verpakking). Verder volg ik de aanwijzingen op het pak qua kook- en baktijden.
Waarschijnlijk is mijn lasagne altijd wel iets te weinig opgebouwd, want ik kan hem de eerste dag nooit mooi serveren (nou kun je het toch niet heel opeten ), de tweede dag dan weer wel.
Oh ja... ik strooi altijd een zakje oude kaas (dus geen parmezaanse kaas ofzo) over de lasagne... Heeeeeeeeeeeeerlijk...