
Ik maak nóóit meer spaghetti!
donderdag 28 januari 2010 om 16:20
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt
Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..
Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..
Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..
Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..
Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?
Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt

donderdag 28 januari 2010 om 17:16
donderdag 28 januari 2010 om 17:17
quote:akka schreef op 28 januari 2010 @ 17:16:
[...]
http://www.youtube.com/watch?v=ZroSAGUlzGsHandig! Mijn enige fout was dus dat de spaghetti pan te klein was! Valt wel mee toch dan hahahha!
[...]
http://www.youtube.com/watch?v=ZroSAGUlzGsHandig! Mijn enige fout was dus dat de spaghetti pan te klein was! Valt wel mee toch dan hahahha!
donderdag 28 januari 2010 om 17:20
quote:Booyahh schreef op 28 januari 2010 @ 16:27:
de tip uit mijn studenten tijd ; een sliert tegen de keukentegels gooien om te kijken of het gaar is. Als het blijft plakken aan de tegel (muur); niet gaar, als het eraf valt gaar. Zijn de meningen over verdeeld, bij mij werkte t wel. Gelukkig woonde ik in een studentenhuis waar regelmatig de tegels van het aanrecht werden schoongemaakt
Als het blijft plakken: te gaar
Beter even proeven.
Grappig om iedereen zijn tips te lezen, maar olie zou ik er dus echt nooit bijdoen. (er is zelfs een kookboek(je) dat zo heet: 'Olie op het pastawater?")
de tip uit mijn studenten tijd ; een sliert tegen de keukentegels gooien om te kijken of het gaar is. Als het blijft plakken aan de tegel (muur); niet gaar, als het eraf valt gaar. Zijn de meningen over verdeeld, bij mij werkte t wel. Gelukkig woonde ik in een studentenhuis waar regelmatig de tegels van het aanrecht werden schoongemaakt

Als het blijft plakken: te gaar
Beter even proeven.
Grappig om iedereen zijn tips te lezen, maar olie zou ik er dus echt nooit bijdoen. (er is zelfs een kookboek(je) dat zo heet: 'Olie op het pastawater?")
donderdag 28 januari 2010 om 17:25
quote:Ring1981 schreef op 28 januari 2010 @ 17:16:
Ik heb al vaker gehoord dat olie in de pan een groot misverstand is. Bij Jamie Oliver bijvoorbeeld. Het blijft namelijk gewoon op het water liggen en doet dus niks tegen plakkende slierten.
Dat ik het altijd door de afgegoten slierten gooi is ontstaan omdat ze dan altijd wel plakten. En beetje olie helpt dan wel, heb ik gemerkt.
Wat ook helpt, is de pasta na het afgieten meteen te verwerken. Zelf mik ik de pasa na het afgieten meteen door de pan met saus, nog ff doorroeren en dan meteen serveren.
La pasta non aspetta! (zegt men in Italie)
Ik heb al vaker gehoord dat olie in de pan een groot misverstand is. Bij Jamie Oliver bijvoorbeeld. Het blijft namelijk gewoon op het water liggen en doet dus niks tegen plakkende slierten.
Dat ik het altijd door de afgegoten slierten gooi is ontstaan omdat ze dan altijd wel plakten. En beetje olie helpt dan wel, heb ik gemerkt.
Wat ook helpt, is de pasta na het afgieten meteen te verwerken. Zelf mik ik de pasa na het afgieten meteen door de pan met saus, nog ff doorroeren en dan meteen serveren.
La pasta non aspetta! (zegt men in Italie)

donderdag 28 januari 2010 om 17:31
donderdag 28 januari 2010 om 17:51
haha geweldig om te lezen 
Ik ga ook zo spaghetti maken...
Ik breek de spaghetti altijd doormidden voor ik het in de pan doe, gebruik ook meestal een kleine pan om voor 2 personen spaghetti te koken.
Ik doe meestal olie tijdens het koken in het water en na het afgieten door de spaghetti.
dan gelijk de saus erdoor en mocht het voorkomen dat de saus nog net niet klaar is doe ik er een scheutje ketchup door
owja en je kan spaghettisliertjes ergens tegenaan gooien en als de sliert blijft plakken is die gaar :p maarja om nou elke keer met slierten te gaan gooien
owja en ik zet altijd een pan met warm water op zodat het water sneller kookt

Ik ga ook zo spaghetti maken...
Ik breek de spaghetti altijd doormidden voor ik het in de pan doe, gebruik ook meestal een kleine pan om voor 2 personen spaghetti te koken.
Ik doe meestal olie tijdens het koken in het water en na het afgieten door de spaghetti.
dan gelijk de saus erdoor en mocht het voorkomen dat de saus nog net niet klaar is doe ik er een scheutje ketchup door
owja en je kan spaghettisliertjes ergens tegenaan gooien en als de sliert blijft plakken is die gaar :p maarja om nou elke keer met slierten te gaan gooien

owja en ik zet altijd een pan met warm water op zodat het water sneller kookt
chiquita24 wijzigde dit bericht op 28-01-2010 17:56
Reden: aanvulling
Reden: aanvulling
% gewijzigd
donderdag 28 januari 2010 om 19:02
tip tegen het plakken in de pan: gewoon regelmatig goed roeren.
tip tegen het plakken na het koken: zorg ervoor dat de spaghetti als laatste klaar is(dus na je saus en groente of salade) en dan na het afgieten kan het meteen door de saus of op het bord, en gaat het dus niet plakken.
tip tegen spetterende saus: bij het rullen van je gehakt het vuur laag doen, is de pan minder heet.
tip tegen niet omlaag willende spaghetti: of breek de spaghetti, of koop een diepe pan, of maak gewoon macaroni.
tip tegen het plakken na het koken: zorg ervoor dat de spaghetti als laatste klaar is(dus na je saus en groente of salade) en dan na het afgieten kan het meteen door de saus of op het bord, en gaat het dus niet plakken.
tip tegen spetterende saus: bij het rullen van je gehakt het vuur laag doen, is de pan minder heet.
tip tegen niet omlaag willende spaghetti: of breek de spaghetti, of koop een diepe pan, of maak gewoon macaroni.

donderdag 28 januari 2010 om 19:05
Gweldig To!!!
Smakelijk gelachen om je verhaal en om je zelfspot.
Zelf daarna ook spagetti gemaakt.
2 soorten want eentje moet gluten vrij...........
De normale was goed gelukt maar de glutenvrije........bah wat een palkkerige maiszooi werd dat.
Gelukkig lekkere saus je ik proefte er bijna niks meer van.
Smakelijk gelachen om je verhaal en om je zelfspot.
Zelf daarna ook spagetti gemaakt.
2 soorten want eentje moet gluten vrij...........
De normale was goed gelukt maar de glutenvrije........bah wat een palkkerige maiszooi werd dat.
Gelukkig lekkere saus je ik proefte er bijna niks meer van.
donderdag 28 januari 2010 om 19:48
donderdag 28 januari 2010 om 19:54
quote:Pannetje schreef op 28 januari 2010 @ 19:48:
Olie door het water heeft geen zin..want olie mixt niet met water en kleeft ook niet aan de pasta vast. Flauwekul waar iedereen in gelooft lijkt het wel.
Ik snap echt niet dat het je nog niet lukt om een simpele pasta te koken hoor.
Weten of het gaar is? Proeven.
Je kunt toch wel logisch nadenken?Ja, maar dit topic was niet bedoeld om snerken naar mijn hoofd te krijgen, maar om gewoon wat grappigs te vertellen. Ik zal het niet meer doen. Sorry.
Olie door het water heeft geen zin..want olie mixt niet met water en kleeft ook niet aan de pasta vast. Flauwekul waar iedereen in gelooft lijkt het wel.
Ik snap echt niet dat het je nog niet lukt om een simpele pasta te koken hoor.
Weten of het gaar is? Proeven.
Je kunt toch wel logisch nadenken?Ja, maar dit topic was niet bedoeld om snerken naar mijn hoofd te krijgen, maar om gewoon wat grappigs te vertellen. Ik zal het niet meer doen. Sorry.

donderdag 28 januari 2010 om 20:04
Haha Kabouter volgens mij heb je genoeg tips gekregen om de volgende keer zonder te veel stress spaghetti te maken .
Alleen ook goed opletten als de spaghetti al gekookt is.
Ik heb een keer mijn versgekookte paste naast het vergiet gegooid ín de gootsteen.
Ben daarna maar patat gaan halen, want erg honger met als resultaat dat de spaghetti helemaal vastgeplakt zat in gootsteen en ik nog de hele avond bezig ben geweest om het eruit te pulken, hoezo spaghetti gemakkelijk??!
Alleen ook goed opletten als de spaghetti al gekookt is.
Ik heb een keer mijn versgekookte paste naast het vergiet gegooid ín de gootsteen.
Ben daarna maar patat gaan halen, want erg honger met als resultaat dat de spaghetti helemaal vastgeplakt zat in gootsteen en ik nog de hele avond bezig ben geweest om het eruit te pulken, hoezo spaghetti gemakkelijk??!
donderdag 28 januari 2010 om 20:07
Pannetje, ik vind jouw post echt nergens op slaan. Ze vertelt iets grappigs. Een zogeheten "doos-actie" en dan maak jij zo'n rotopmerking.
Jij hebt zeker nooooit zulk soort acties (niet qua koken, maar in het algemeen)? Nou ik wel hoor, en genoeg! En weet je wat? Ik lach er zelf het hardst om!
Zelfspot is goed.
Jij hebt zeker nooooit zulk soort acties (niet qua koken, maar in het algemeen)? Nou ik wel hoor, en genoeg! En weet je wat? Ik lach er zelf het hardst om!
Zelfspot is goed.