Koude maaltijden als lunch? (Elninjoo, hellup...!!!)

07-02-2010 20:15 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
In het kader 'gooi eens wat variatie in je eetgewoontes' heb ik besloten dat ik wat vaker m'n standaard gevulde bammetjesbak broodtrommel wil vervangen voor lekkere salades of koude maaltijden. Op zich had ik al bedacht om lekkere wraps te maken of een pastasalade maar ik wil graag qua calorieën een beetje in de buurt blijven van m'n vier boterhammen met mager beleg.



Nu weet ik toevallig dat Elninjoo 's ochtends om 7:30 uur zelf iets in elkaar fabriceert en dat dan als koude/lauwwarme lunch nuttigt. Dus Elninjoo: heb je recepten/inspiratie voor me?



En uiteraard geldt mijn vraag voor alle anderen die mij kunnen helpen aan inspiratie/recepten



Een belangrijke factor vind ik overigens wel de houdbaarheid/invriesmogelijkheid van de gerechten.
Alle reacties Link kopieren
Dus als wij recepten voor je hebben mag het niet??
Alle reacties Link kopieren
quote:Zamirah schreef op 07 februari 2010 @ 20:16:

Dus als wij recepten voor je hebben mag het niet?? Nee natuurlijk niet, ik vraag Elninjoo toch



Zeker wel Elninjoo is alleen de inspirator van mijn vraag. Zal ff m'n OP aanpassen, staat er inderdaad niet zo handig
Alle reacties Link kopieren
Liondevil, hier zijn al verschillende topics over, ik heb er 3 even voor je omhoog gehaald, 2 iets met (meeneem)lunc in de titel en 1 over vulling koude wraps.

Er staan nog veel meer topics hierover, ze staan halverwege de 2e pagina/posting van de indexpijler.

Veel lees- en smulplezier gewenst!
Alle reacties Link kopieren
1 x is genoeg
Okee, daar komt ie dan!



Gekookte broccoli (en peulen) met parmesaanse kaas en gekruide gebakken gamba's en geroerbakte taugé.



Kipblokjes thaistyle (van AH) roerbakken met kokosmelk, satesaus en tauge en dat met gekookte broccoli.



Koude salade van romaine, veldsla, ui en taugé met sweet chilisaus en daar gebakken gamba's doorheen (kan uiteraard ook met kip).



Hoop dat je hier wat aan hebt. Vind het voedzame lunches en ik krijg minder snel trek als wanneer ik boterhammen als lunch eet.
Alle reacties Link kopieren
Jaaaa, dank je wel thee!!! Heb al even zitten snuffelen en er zitten zeker lekkere dingen bij



Neemt niet weg dat ik toch een beetje nieuwsgierig blijf naar de recepten van o.a. Elninjoo. Ik heb de indruk dat zij thuis allerlei groentes wokt en die dan als lunch koud opeet. Zou daar wel wat inspiratie voor kunnen gebruiken.
Alle reacties Link kopieren
Thnx Elninjoo! Volgens mij moet ik gewoon een beetje knutselen in het begin. In principe zijn best veel dingen koud ook heel smaakvol. Moet alleen wel uitkijken met brocoli onder werktijd gezien het effect op mijn darmen
Alle reacties Link kopieren
Echt EN, maak je dat 's ochtends voor je naar je werk gaat??

Wow. Op die met kokosmelk na ziet het er lekker uit. Die met kokosmelk ook wel, maar dat met satésaus zie ik me 's ochtends vroeg nog niet maken.



Liondevil, makkelijke/simpele pastasalade om mee te nemen (en 's avonds te maken) is:

Kook (wokkel)pasta en meng dit met naar smaak: paar flinke scheppen sandwichspread lente-ui/tomaat, peper & zout, gesnipperde augurk en/of ui, gesnipperde appel. Voor niet vegaversie blokjes of reepjes ham of kipfilet toevoegen.
Alle reacties Link kopieren
Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind een rijstsalade ook altijd zo lekker tussen de middag. Maar daar zullen wel veel callorien inzitten (wel lekker)



Afgekoelde koude rijst, gerookte kip, paprika, olijven, fetakaas, beetje olijfolie en wat noten. Heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Thee, pastasalades wil ik liever niet ivm de grote hoeveelheid koolhydraten. Ik eet die alleen als lunch als ik direct uit m'n werk ga sporten, maar dan eet ik 's avonds dus m'n vier volkorenboterhammen.



Ik maak 'm dan eigenlijk standaard met rode pesto, pijnboompitten, verse basilicum en mozarella. Zooooooo lekker!!!
quote:Very Cherry schreef op 07 februari 2010 @ 20:48:

Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?Ik lust geen pasta of rijst dus dat eet ik niet. Natuurlijk zijn groenten ook koolhydraten en de sausjes die ik gebruik bevatten dat ook wel, maar ik krijg er niet van die vreetkicks van als dat ik van brood krijg. Op een of andere manier hebben graanproducten niet zo'n positief effect op mijn lichaam en stofwisseling. Ik voel me ook altijd heel moe en futloos als ik veel brood heb gegeten. Jammer, want ik vind brood echt enorm lekker.
Ik heb er geen moeite mee dit soort dingen 's ochtends klaar te maken. Ik ontbijt tenslotte ook met 'n gebakken ei.
Alle reacties Link kopieren
quote:Very Cherry schreef op 07 februari 2010 @ 20:48:

Maar; Ninjoo gebruikt geen koolhydraten, toch? Of doe je die dingen bij pasta N?



Ja maar dat is ook precies wat ik wat meer wil vermijden op de dagen dat ik niet sport



Ik denk dat ik eens ga proberen om brocolli met taugé en champignons te roerbakken. Beetje teriyakisaus erover en dan met kipfiletblokjes of iets dergelijks. Kan ik natuurlijk ook best een beetje rijst erbij doen. Lijkt me best lekker eigenlijk, omdat koud op te eten. Moet ik alleen wel doen op de dag dat mijn kamergenoot vrij heeft
Alle reacties Link kopieren
Ooo jeetje, ik krijg echt ineens een inspiratie impuls! Kan natuurlijk ook een keer roerei maken met kipfiletreepjes, champignons en bieslook. Zou je dat koud kunnen meenemen en is het dan nog enigszins eetbaar??
Een goedgevulde dikke ommelet is lekker tussen de middag.



Pan met een dikke bodem op het vuur. Ui bakken, spekjes, paprika. 6 geklutste eieren er bij. Bestrooien met kaas en de oven in.

Als hij gestold is kun je hem in punten snijden en een punt mee naar je werk nemen.
Alle reacties Link kopieren
quote:absoluteEinstein schreef op 08 februari 2010 @ 12:06:

Een goedgevulde dikke ommelet is lekker tussen de middag.



Pan met een dikke bodem op het vuur. Ui bakken, spekjes, paprika. 6 geklutste eieren er bij. Bestrooien met kaas en de oven in.

Als hij gestold is kun je hem in punten snijden en een punt mee naar je werk nemen.



Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???



Voor morgen - met een flinke sportavond vanuit het werk - heb ik een lekkere pastasalade gemaakt met rode pesto, brocolli (kamergenoot = vrij), zwarte olijven, pijnboompitten en verse basilicum. Die omelet ga ik voor woensdag doen denk ik. Jippie, ben echt helemaal enthousiast
Ben zelf inmiddels alweer afgehaakt van deze maaltijden. De groente kwam me na 'n paar weken m'n neus uit. Eet nu dus weer 2 bammetjes tussen de middag (wel met tomaat, ui en sla om de kaas en kip wat op te leuken) en groentemaaltijden eet ik nu max. 3 keer per week. Hoewel ik groente niet vies vind staat 't me echt tegen om het dagelijks te eten. Gek is dat eigenlijk: brood kan ik zo 3 keer per dag eten 365 dagen per jaar, zonder 't beu te worden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Liondevil76 schreef op 08 februari 2010 @ 19:09:

[...]





Da's ook toevallig, toen ik vanmiddag m'n toch nog standaard ingericht broodtrommeltje opende, bedacht ik me dat ik wel eens een omelet kon maken! Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik geen koekenpan heb. Hele domme vraag: kan het ook in een wok???



Huh? Geen koekenpan? Waar maak jij dan je vlees in? Of je gebakken aardappels, pannenkoeken, of nog tig andere dingen die je in de koekenpan maakt?



Echt ik ben niet van de overbodige dingen in de keuken, maar een koekenpan en hapjespan is toch een van de meest gebruikte pannen bij mij. Je kan ze al voor een drol en een knikker bij de Lidl kopen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Koekenpan is het enige keukenattribuut dat ik dagelijks meermaals gebruik. 's Ochtends voor m'n gebakken eitje en 's avonds voor m'n kip/vis/seafood. En als ik niet aan 't lijnen ben voor de gebakken aardappeltjes. Andere pannen staan te verstoffen in mijn kast, die gebruik ik dan weer niet. Groente kook ik in 'n bakje in de magnetron.
Alle reacties Link kopieren
Koude soepen (die koud gegeten horen te worden) in een thermoskan. Gazpacho is er zo een, maar als je op koude soep zoekt op de receptensite van bijv. Ah dan vind je meerdere recepten. Koude komkommersoep

Warme soep in een thermoskan, kan natuurlijk ook.

Kwark met kruiden en/of stukjes groente is ook een eenvoudige die op het brood kan.
Alle reacties Link kopieren
Waarom moet je kamergenoot vrij zijn Liondevil? *nieuwsgierig*



Suggestie van AbsoluteEinstein vind ik een goede: tis een beetje tortilla/frittata en dan kan je eindeloos variëren met de vulling, bijvoorbeeld groente: spinazie, broccoli, asperges, champignons, rucola, venkel, etc, maar ook vlees, vis/garnalen, kip etc.



dat je geen koekenpan hebt! Ik zou een omelet niet in een wok bakken, maar de Chinees bakt de foeyonghai ook in een wok, dus het zal best kunnen
Alle reacties Link kopieren
Ooh.. ik moet ook nodig mijn lunch eens aanpassen. Ik eet altijd maar brood met hetzelfde beleg.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven