
Wie denkt mee? American Party, nagerecht 20 pers.

dinsdag 9 maart 2010 om 11:44
Ideetjes gevraagd!!
Over enkele weken heb ik een etentje... de organisatie heeft er een american party van gemaakt, iedereen legt 6,50 euro in, de groep (20 pers.) is opgedeeld in 5 groepjes, en ieder groepje maakt een gerecht.
Ik zit in het groepje 'nagerecht' en het thema is ijs.
Ik ben zelf niet zo'n ijsliefhebber, en heb dan ook niet echt inspiratie mbt ijs (ik zou zelf voor een trifle, tiramisu oid gaan) Het moet thuis bereid worden, en mee worden genomen naar de locatie (10 min. rijden) Op de locatie is trouwens wel een vriezer, koeling, magnetron, gasfornuis en frituur aanwezig.
Iemand leuke, lekkere ideetjes? Het is een vrij grote groep... dus ik denk dat het óf iets moet zijn wat over het algemeen iedereen wel lust, óf juist iets wat aan verschillende wensen voldoet...
Wie wil er met me meedenken??
Over enkele weken heb ik een etentje... de organisatie heeft er een american party van gemaakt, iedereen legt 6,50 euro in, de groep (20 pers.) is opgedeeld in 5 groepjes, en ieder groepje maakt een gerecht.
Ik zit in het groepje 'nagerecht' en het thema is ijs.
Ik ben zelf niet zo'n ijsliefhebber, en heb dan ook niet echt inspiratie mbt ijs (ik zou zelf voor een trifle, tiramisu oid gaan) Het moet thuis bereid worden, en mee worden genomen naar de locatie (10 min. rijden) Op de locatie is trouwens wel een vriezer, koeling, magnetron, gasfornuis en frituur aanwezig.
Iemand leuke, lekkere ideetjes? Het is een vrij grote groep... dus ik denk dat het óf iets moet zijn wat over het algemeen iedereen wel lust, óf juist iets wat aan verschillende wensen voldoet...
Wie wil er met me meedenken??

dinsdag 9 maart 2010 om 12:29
Berg pannenkoekjes maken (kleintjes), zo dun mogelijk.
En paar bakken ijs kopen (kaneel altijd lekker) en na het eten even de crepes/pannenkoekjes beetje lollig vouwen op het bord en daar tussen één of twee bolletjes ijs.
Paar besjes op rand van het bord en als het vanille ijs is nog een lekker siroopje erover doen.
En paar bakken ijs kopen (kaneel altijd lekker) en na het eten even de crepes/pannenkoekjes beetje lollig vouwen op het bord en daar tussen één of twee bolletjes ijs.
Paar besjes op rand van het bord en als het vanille ijs is nog een lekker siroopje erover doen.

dinsdag 9 maart 2010 om 12:32
dinsdag 9 maart 2010 om 12:35
dinsdag 9 maart 2010 om 12:37
Ohoh... lezen is ook een vak....
Zie net dat het thema ijs is.
Grote schaal apple crumble maken, kan je van tevoren doen hoef je dan alleen nog even op te warmen (zie smulweb, ik gebruik de variant met walnoten en kokospoeder erdoor vaak) en daar een paar bakken kaneelijs (huismerk appie, die is zzzzoooo lekker!) en slagroom bij serveren.
Zie net dat het thema ijs is.
Grote schaal apple crumble maken, kan je van tevoren doen hoef je dan alleen nog even op te warmen (zie smulweb, ik gebruik de variant met walnoten en kokospoeder erdoor vaak) en daar een paar bakken kaneelijs (huismerk appie, die is zzzzoooo lekker!) en slagroom bij serveren.
dinsdag 9 maart 2010 om 12:39
quote:Marriss schreef op 09 maart 2010 @ 12:02:
Oh, had alweer wat posts gemist.
Die taart van Lau ziet er goed uit, maar dan zal ik er wel meerdere moeten maken denk ik... is geen ijstaart toch?
Nou ja, het is bevroren, dus technisch gezien is het dan ijs toch
Die brownies met ijs zijn wel heel amerikaans inderdaad, heb nog een superlekker brownierecept voor je als je wilt...
Oh, had alweer wat posts gemist.
Die taart van Lau ziet er goed uit, maar dan zal ik er wel meerdere moeten maken denk ik... is geen ijstaart toch?
Nou ja, het is bevroren, dus technisch gezien is het dan ijs toch
Die brownies met ijs zijn wel heel amerikaans inderdaad, heb nog een superlekker brownierecept voor je als je wilt...

dinsdag 9 maart 2010 om 12:52
Zelfgemaakt zijn ze wel echt 100 keer lekkerder hoor!
300 gram roomboter
300 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
Oven voorverwarmen 180 graden of hete lucht 160. bakblik van ongeveer 34x25x6 invetten met boter en bodem bedekken met bakpapier.
boter en chocola au bain marie smelten en af en toe roeren.
Eieren, suiker en vanille met de mixer mixen tot het een dikke romige substantie is. Boter-chocolademengsel door het eiermengsel mixen, bloem en zout erbij zeven en mixen tot het een mooi glad mengsel is.
In het bakblik gieten en 25 minuten in de oven tot de bovenkant een lichtbruine korst vormt die begint te barsten.
Uit de oven halen, 20 minuten laten afkoelen en dan in het bakblik in stukken snijden (de binnenkant is nog vrij smeuig.
Verder af laten koelen.
eet smakelijk!
300 gram roomboter
300 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
Oven voorverwarmen 180 graden of hete lucht 160. bakblik van ongeveer 34x25x6 invetten met boter en bodem bedekken met bakpapier.
boter en chocola au bain marie smelten en af en toe roeren.
Eieren, suiker en vanille met de mixer mixen tot het een dikke romige substantie is. Boter-chocolademengsel door het eiermengsel mixen, bloem en zout erbij zeven en mixen tot het een mooi glad mengsel is.
In het bakblik gieten en 25 minuten in de oven tot de bovenkant een lichtbruine korst vormt die begint te barsten.
Uit de oven halen, 20 minuten laten afkoelen en dan in het bakblik in stukken snijden (de binnenkant is nog vrij smeuig.
Verder af laten koelen.
eet smakelijk!
dinsdag 9 maart 2010 om 12:53


dinsdag 9 maart 2010 om 13:01
Een eenvoudige en lekkere ijstaart:
http://www.smulweb.nl/807 ... jstaart-met-lange-vingers
Als je twee grote maakt is dat voldoende voor 20 personen.
Brownies voor 20 personen;
250 gr boter, 250 gr basterdsuiker, 3 eieren, 350 gr donkere chocolade, 80 gr bloem, beetje bakpoeder. Voor minder dan 10 euro ben je klaar.
http://www.smulweb.nl/111 ... t/Brownies--de-lekkerste-
Superlekker en eenvoudig! In het recept staat voor 16 personen, ik denk dat je er makkelijk 20 stukken van snijdt, het vult namelijk uitstekend!
http://www.smulweb.nl/807 ... jstaart-met-lange-vingers
Als je twee grote maakt is dat voldoende voor 20 personen.
Brownies voor 20 personen;
250 gr boter, 250 gr basterdsuiker, 3 eieren, 350 gr donkere chocolade, 80 gr bloem, beetje bakpoeder. Voor minder dan 10 euro ben je klaar.
http://www.smulweb.nl/111 ... t/Brownies--de-lekkerste-
Superlekker en eenvoudig! In het recept staat voor 16 personen, ik denk dat je er makkelijk 20 stukken van snijdt, het vult namelijk uitstekend!
dinsdag 9 maart 2010 om 13:19
quote:lau72 schreef op 09 maart 2010 @ 12:52:
Zelfgemaakt zijn ze wel echt 100 keer lekkerder hoor!
300 gram roomboter
300 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
Oven voorverwarmen 180 graden of hete lucht 160. bakblik van ongeveer 34x25x6 invetten met boter en bodem bedekken met bakpapier.
boter en chocola au bain marie smelten en af en toe roeren.
Eieren, suiker en vanille met de mixer mixen tot het een dikke romige substantie is. Boter-chocolademengsel door het eiermengsel mixen, bloem en zout erbij zeven en mixen tot het een mooi glad mengsel is.
In het bakblik gieten en 25 minuten in de oven tot de bovenkant een lichtbruine korst vormt die begint te barsten.
Uit de oven halen, 20 minuten laten afkoelen en dan in het bakblik in stukken snijden (de binnenkant is nog vrij smeuig.
Verder af laten koelen.
eet smakelijk!
en dan gehakte noten zakje studentenhaver of notenmix), stukjes witte en melkchocola, rozijnen etc toevoegen.
je hebt maar kleine stukjes (4 x 4 of zo) nodig.
dit formaat bakvorm lijkt me meer dan genoeg!!!
Zelfgemaakt zijn ze wel echt 100 keer lekkerder hoor!
300 gram roomboter
300 gram pure chocola (minstens 60%) in stukjes
5 eieren
450 gram suiker
1 eetlepel vanille-extract (ik laat deze vaak weg moet ik zeggen)
200 gram bloem
1 theelepel zout
Oven voorverwarmen 180 graden of hete lucht 160. bakblik van ongeveer 34x25x6 invetten met boter en bodem bedekken met bakpapier.
boter en chocola au bain marie smelten en af en toe roeren.
Eieren, suiker en vanille met de mixer mixen tot het een dikke romige substantie is. Boter-chocolademengsel door het eiermengsel mixen, bloem en zout erbij zeven en mixen tot het een mooi glad mengsel is.
In het bakblik gieten en 25 minuten in de oven tot de bovenkant een lichtbruine korst vormt die begint te barsten.
Uit de oven halen, 20 minuten laten afkoelen en dan in het bakblik in stukken snijden (de binnenkant is nog vrij smeuig.
Verder af laten koelen.
eet smakelijk!
en dan gehakte noten zakje studentenhaver of notenmix), stukjes witte en melkchocola, rozijnen etc toevoegen.
je hebt maar kleine stukjes (4 x 4 of zo) nodig.
dit formaat bakvorm lijkt me meer dan genoeg!!!
dinsdag 9 maart 2010 om 13:42
een brownie van 4*4cm is wel heeeel erg klein hoor! Denk dat een 'normaal' formaat brownie eerder 6*6cm -8*8cm is...
qua ingrediënten kun je natuurlijk euroshopper materialen gebruiken of Amerk ingrediënten...dat scheelt nogal voor de totale prijs van de brownies...maar ¤1 per stuk zou moeten lukken lijkt mij....
qua ingrediënten kun je natuurlijk euroshopper materialen gebruiken of Amerk ingrediënten...dat scheelt nogal voor de totale prijs van de brownies...maar ¤1 per stuk zou moeten lukken lijkt mij....

dinsdag 9 maart 2010 om 14:11
Wat betreft voor 20 man maken, maak jij voor jouw hele groepje, of maakt iedereen in jouw groep voor 20 man een nagerecht. want bij dat laatste krijg je 20 man die voor 20 man aan eten meeneemt = genoeg voor 400 man...
Bij een 'potluck' neem ik dus meestal niet mee voor het aantal mensen dat komt, want dan heb je echt veel te veel eten hoor.
Bij een 'potluck' neem ik dus meestal niet mee voor het aantal mensen dat komt, want dan heb je echt veel te veel eten hoor.
dinsdag 9 maart 2010 om 14:25
Ik zou de ideeën met betrekking tot de brownie en de chocolate sundae bij elkaar voegen om uit te komen op een Sinful Hot Fudge Brownie. Naam gejat van de menukaart van het Hardrock Cafe, dus Amerikaanser kun je het bijna niet krijgen... calorierijker overigens ook niet .
De brownie en fudge saus (stroperiger dan onze chocoladesaus) kun je zelf maken. Ijs en slagroom erbij en garneren met chocaladesnippers, nootjes (indien geen allergieën) en zo'n rood kersje...
De brownie en fudge saus (stroperiger dan onze chocoladesaus) kun je zelf maken. Ijs en slagroom erbij en garneren met chocaladesnippers, nootjes (indien geen allergieën) en zo'n rood kersje...