
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26
zondag 28 maart 2010 om 19:53
quote:Jerry555 schreef op 28 maart 2010 @ 19:05:
Zoomix, wat ik me afvraag; is zo'n Durum gerecht lekker? Heb er al eens mee in mijn handen gestaan in de winkel. Maar is het de moeite waard?
Net gegeten, simpel maar lekker;
tomaten-groetensoep met een waldkornbroodje met plakjes gekookt ei. Erbij een groene salade met komkommer, tomaat, uitje.Haha, in tegenstelling tot anderen vinden we hem hier altijd erg lekker. Ik koop hem meestal als er snel iets gemakkelijks op tafel moet staan. Effe kip en groenten bakken, 'wraps' even opwarmen, salade erbij, klaaaar. En smaakt prima!
Zoomix, wat ik me afvraag; is zo'n Durum gerecht lekker? Heb er al eens mee in mijn handen gestaan in de winkel. Maar is het de moeite waard?
Net gegeten, simpel maar lekker;
tomaten-groetensoep met een waldkornbroodje met plakjes gekookt ei. Erbij een groene salade met komkommer, tomaat, uitje.Haha, in tegenstelling tot anderen vinden we hem hier altijd erg lekker. Ik koop hem meestal als er snel iets gemakkelijks op tafel moet staan. Effe kip en groenten bakken, 'wraps' even opwarmen, salade erbij, klaaaar. En smaakt prima!

zondag 28 maart 2010 om 19:55
quote:Jerry555 schreef op 28 maart 2010 @ 19:05:
Zoomix, wat ik me afvraag; is zo'n Durum gerecht lekker? Heb er al eens mee in mijn handen gestaan in de winkel. Maar is het de moeite waard?.
:puke:
Nee!!!! Veel te zout, veel te veel e-nrs en de smaak heeft níets met durum te maken. Zoek gewoon een döner tentje en haal daar een lekkere lahmacun ofzo... vele malen beter!
Zoomix, wat ik me afvraag; is zo'n Durum gerecht lekker? Heb er al eens mee in mijn handen gestaan in de winkel. Maar is het de moeite waard?.
:puke:
Nee!!!! Veel te zout, veel te veel e-nrs en de smaak heeft níets met durum te maken. Zoek gewoon een döner tentje en haal daar een lekkere lahmacun ofzo... vele malen beter!
zondag 28 maart 2010 om 20:10

zondag 28 maart 2010 om 20:56
De pannenkoeken waren heerlijk
Morgen eten we witlof, weet iemand een recept om witlof te roerbakken?
MV: je maakt wel veel werk van dat paasmenu zo te horen, supergoed zeg!
Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het jammer vind dat Pasen ook al zo'n (vr)eetfeest aan het worden is, net als kerst. Het gaat allang niet meer om de gezelligheid of de christelijke gedachte erachter...
Morgen eten we witlof, weet iemand een recept om witlof te roerbakken?
MV: je maakt wel veel werk van dat paasmenu zo te horen, supergoed zeg!
Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het jammer vind dat Pasen ook al zo'n (vr)eetfeest aan het worden is, net als kerst. Het gaat allang niet meer om de gezelligheid of de christelijke gedachte erachter...

zondag 28 maart 2010 om 21:46
@twijfelmeid: ik roerbak witlof graag met wat honing en tijm, dan op t laatst wat verbrokkelde zachte geitenkaas erover. Ook kun je er nog wat gehakte walnoten overheen strooien, ook lekker.
Vanavond bij mijn ouders gegeten, we begonnen met Indiase currysoep, daarna pasta a la mijn vader (spaghetti met erg lekkere zelfgemaakte saus, rundergehakt en verschillende groente) en als toe vin santo met cantuccini.
Vanavond bij mijn ouders gegeten, we begonnen met Indiase currysoep, daarna pasta a la mijn vader (spaghetti met erg lekkere zelfgemaakte saus, rundergehakt en verschillende groente) en als toe vin santo met cantuccini.
zondag 28 maart 2010 om 22:19
geen roerbak gerecht maar wel erg lekker met witlof:
witlof even koken en op de bodem van een ovenschaal leggen. Paar flinke eetlepels (pataks) mangochutney erover. Gehakt rullen en op smaak brengen met peper/zout/kerrie, over de witlof heen in de ovenschaal mikken. Flinke laag aardappelpuree erover, kaas bovenop en dan een half uurtje in de oven!
witlof even koken en op de bodem van een ovenschaal leggen. Paar flinke eetlepels (pataks) mangochutney erover. Gehakt rullen en op smaak brengen met peper/zout/kerrie, over de witlof heen in de ovenschaal mikken. Flinke laag aardappelpuree erover, kaas bovenop en dan een half uurtje in de oven!
zondag 28 maart 2010 om 22:27
quote:suuz83 schreef op 28 maart 2010 @ 22:19:
geen roerbak gerecht maar wel erg lekker met witlof:
witlof even koken en op de bodem van een ovenschaal leggen. Paar flinke eetlepels (pataks) mangochutney erover. Gehakt rullen en op smaak brengen met peper/zout/kerrie, over de witlof heen in de ovenschaal mikken. Flinke laag aardappelpuree erover, kaas bovenop en dan een half uurtje in de oven!meen je dit nou??? of is het iets wat heel vies klinkt maar als je het eet heeeeeel lekker is?
geen roerbak gerecht maar wel erg lekker met witlof:
witlof even koken en op de bodem van een ovenschaal leggen. Paar flinke eetlepels (pataks) mangochutney erover. Gehakt rullen en op smaak brengen met peper/zout/kerrie, over de witlof heen in de ovenschaal mikken. Flinke laag aardappelpuree erover, kaas bovenop en dan een half uurtje in de oven!meen je dit nou??? of is het iets wat heel vies klinkt maar als je het eet heeeeeel lekker is?
zondag 28 maart 2010 om 23:46
Zo, wat hebben jullie veel gepost geluld!
Ik was vanmiddag met wat forumvriendinnetjes naar de IKEA, en heb daar ook geluncht (champignonsoep met een meergranenbroodje), daarna nog wat shoppen, mijn nieuwe externe harde schijf proberen te installeren, naar de zonnebank, sushi halen, eten, tv kijken, forummen bij m'n afvalclubje, externe harde schijf éindelijk kunnen installeren, met m'n moeder geskyped en foto's proberen te laten afdrukken via bestelsoftware.
Nu zit ik te wachten tot m'n broer (die in Zweden woont) eindelijk online komt op skype.
Maar goed, ik heb dus lekker sushi gegeten!
Ik lees morgen wel terug, computer gaat uit en ik duik m'n bed in. Skype kan ook via iPhone
ps Nazife: goeie avatar!!
Ik was vanmiddag met wat forumvriendinnetjes naar de IKEA, en heb daar ook geluncht (champignonsoep met een meergranenbroodje), daarna nog wat shoppen, mijn nieuwe externe harde schijf proberen te installeren, naar de zonnebank, sushi halen, eten, tv kijken, forummen bij m'n afvalclubje, externe harde schijf éindelijk kunnen installeren, met m'n moeder geskyped en foto's proberen te laten afdrukken via bestelsoftware.
Nu zit ik te wachten tot m'n broer (die in Zweden woont) eindelijk online komt op skype.
Maar goed, ik heb dus lekker sushi gegeten!
Ik lees morgen wel terug, computer gaat uit en ik duik m'n bed in. Skype kan ook via iPhone
ps Nazife: goeie avatar!!
zondag 28 maart 2010 om 23:46
Zo, wat hebben jullie veel gepost geluld!
Ik was vanmiddag met wat forumvriendinnetjes naar de IKEA, en heb daar ook geluncht (champignonsoep met een meergranenbroodje), daarna nog wat shoppen, mijn nieuwe externe harde schijf proberen te installeren, naar de zonnebank, sushi halen, eten, tv kijken, forummen bij m'n afvalclubje, externe harde schijf éindelijk kunnen installeren, met m'n moeder geskyped en foto's proberen te laten afdrukken via bestelsoftware.
Nu zit ik te wachten tot m'n broer (die in Zweden woont) eindelijk online komt op skype.
Maar goed, ik heb dus lekker sushi gegeten!
Ik lees morgen wel terug, computer gaat uit en ik duik m'n bed in. Skype kan ook via iPhone
ps Nazife: goeie avatar!!
Ik was vanmiddag met wat forumvriendinnetjes naar de IKEA, en heb daar ook geluncht (champignonsoep met een meergranenbroodje), daarna nog wat shoppen, mijn nieuwe externe harde schijf proberen te installeren, naar de zonnebank, sushi halen, eten, tv kijken, forummen bij m'n afvalclubje, externe harde schijf éindelijk kunnen installeren, met m'n moeder geskyped en foto's proberen te laten afdrukken via bestelsoftware.
Nu zit ik te wachten tot m'n broer (die in Zweden woont) eindelijk online komt op skype.
Maar goed, ik heb dus lekker sushi gegeten!
Ik lees morgen wel terug, computer gaat uit en ik duik m'n bed in. Skype kan ook via iPhone
ps Nazife: goeie avatar!!
zondag 28 maart 2010 om 23:57
Ik heb vandaag gemarineerde borrelpootjes in de oven met champignons ertussen, gemaakt. Als bijgerecht bulgur met vermicelli gemaakt (geleerd van m'n Turkse collega). En vooraf champignonsoep smaakte ook lekker.
En die Turkse Durum vinden wij trouwens wel erg lekker, maar ik vervang de appel mooi door champignons. Ik hoef echt geen fruit door mijn eten. Verder gaat er vaak ook een halve eetlepel sambal door de kipblokjes heen.
En die Turkse Durum vinden wij trouwens wel erg lekker, maar ik vervang de appel mooi door champignons. Ik hoef echt geen fruit door mijn eten. Verder gaat er vaak ook een halve eetlepel sambal door de kipblokjes heen.
maandag 29 maart 2010 om 06:42
Zo vandaag nog even er hard aan trekken. Ik hou niet van toetjes dus heb dat als laatste op de rol staan voor het paasmenu. Wil toch wat lekkers maken.
Weet je hoe vaak je in je ogen wrijft? Nou ik wel inmiddels. Gister had ik mini-rode pepertjes bloemen gemaakt. Ja ik weet het, gaat niet samen met lenzen, ik had mijn lenzen ook maar even niet in gedaan. Maar hoevaak ik toch per ongeluk aan mijn ogen zat. De hele dag branderige en zere ogen gehad. En nu weer hoor, mijn handen zijn ontelbare keren gewassen omdat ik bij alle gerechten continu mijn handen was, toch net weer branden dat ik in mijn oog kwam. Normaal heb ik van die keukenhandschoenen, maar omdat dit van die kleine mini's waren, kon het even niet anders dan zonder handschoenen.
Jammer dat ik hier geen Ikea heb Age, wil zo graag nog een keer die Zweedse gehaktballetjes daar proeven.Ik heb een recept ervan hoor, maar als je ze nog nooit geproefd heb, weet ik ook niet of het een goed recept is.
Weet je hoe vaak je in je ogen wrijft? Nou ik wel inmiddels. Gister had ik mini-rode pepertjes bloemen gemaakt. Ja ik weet het, gaat niet samen met lenzen, ik had mijn lenzen ook maar even niet in gedaan. Maar hoevaak ik toch per ongeluk aan mijn ogen zat. De hele dag branderige en zere ogen gehad. En nu weer hoor, mijn handen zijn ontelbare keren gewassen omdat ik bij alle gerechten continu mijn handen was, toch net weer branden dat ik in mijn oog kwam. Normaal heb ik van die keukenhandschoenen, maar omdat dit van die kleine mini's waren, kon het even niet anders dan zonder handschoenen.
Jammer dat ik hier geen Ikea heb Age, wil zo graag nog een keer die Zweedse gehaktballetjes daar proeven.Ik heb een recept ervan hoor, maar als je ze nog nooit geproefd heb, weet ik ook niet of het een goed recept is.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 29 maart 2010 om 10:19
maandag 29 maart 2010 om 10:54
quote:mylenevalerie schreef op 29 maart 2010 @ 06:42:
Weet je hoe vaak je in je ogen wrijft? Nou ik wel inmiddels.
Haha, moest erg lachen om je opmerking! Zal niet fijn zijn geweest zeg! Maar je wordt je wel erg bewust van je handelingen (lees: ogenwrijven) op deze manier
Hier wordt het vanavond gekookte aardappels met een zelfgemaakte gehaktbal (en jus!) met daarbij snijboontjes. Lekker Hollandsch!
Weet je hoe vaak je in je ogen wrijft? Nou ik wel inmiddels.
Haha, moest erg lachen om je opmerking! Zal niet fijn zijn geweest zeg! Maar je wordt je wel erg bewust van je handelingen (lees: ogenwrijven) op deze manier
Hier wordt het vanavond gekookte aardappels met een zelfgemaakte gehaktbal (en jus!) met daarbij snijboontjes. Lekker Hollandsch!