
clotted cream
donderdag 1 april 2010 om 18:23
Hoi allemaal,
ik wil voor bij de paasbrunch scones maken. Nu wil ik daar natuurlijk clotted cream bij eten. Ik hoorde laatst dat clotted cream een combi van stijf geklopte slagroom met mascarpone is, klopt dit
Heb het nog nooit gemaakt. Kan iemand mij vertellen hoe ik het het lekkerst kan maken
groetjes
ik wil voor bij de paasbrunch scones maken. Nu wil ik daar natuurlijk clotted cream bij eten. Ik hoorde laatst dat clotted cream een combi van stijf geklopte slagroom met mascarpone is, klopt dit
Heb het nog nooit gemaakt. Kan iemand mij vertellen hoe ik het het lekkerst kan maken
groetjes
donderdag 1 april 2010 om 18:29
Het originele recept is niet met slagroom en mascarpone, maar met koemelk. Het is echter heel bewerkelijk omdat je de melk uren en uren moet laten staan totdat de vetklontjes boven komen drijven die de clotted cream vormen. Ik haal de originele clotted cream bij de British General Store, maar voor zover ik weet zit die alleen in Amsterdam.
donderdag 1 april 2010 om 18:37
quote:milaatje schreef op 01 april 2010 @ 18:29:
Het originele recept is niet met slagroom en mascarpone, maar met koemelk. Het is echter heel bewerkelijk omdat je de melk uren en uren moet laten staan totdat de vetklontjes boven komen drijven die de clotted cream vormen. Ik haal de originele clotted cream bij de British General Store, maar voor zover ik weet zit die alleen in Amsterdam.God, wat een leuke winkel, heb net even hun site bekeken. Daar hebben ze vast ook wel de originele Lemon curt. Goeie tip, ga er zeker eens heen!
Het originele recept is niet met slagroom en mascarpone, maar met koemelk. Het is echter heel bewerkelijk omdat je de melk uren en uren moet laten staan totdat de vetklontjes boven komen drijven die de clotted cream vormen. Ik haal de originele clotted cream bij de British General Store, maar voor zover ik weet zit die alleen in Amsterdam.God, wat een leuke winkel, heb net even hun site bekeken. Daar hebben ze vast ook wel de originele Lemon curt. Goeie tip, ga er zeker eens heen!
donderdag 1 april 2010 om 18:55
Ik weet niet of je het nog nodig hebt, maar dit heb ik een keer van een site afgehaald over Engelse en Amerikaanse recepten.
Clotted Cream (vetgehalte 55%) Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is.
Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream. Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.
Clotted Cream (vetgehalte 55%) Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is.
Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream. Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.
anoniem_89694 wijzigde dit bericht op 01-04-2010 18:59
Reden: Link werkt niet
Reden: Link werkt niet
% gewijzigd
donderdag 1 april 2010 om 18:56
Marscarpone is zeker niet de traditionele manier.
Als je slagroom met weinig/geen suiker goed stijf opklopt, kan het ook. Om eerlijk te zijn, eet ik ze meestal met zoute boter. Maar dat ook zijn omdat Ierse scones wat droger zijn dan Engelse? Ik eet eigenlijk alleen die van mijn moeder immers, ik bak meestal andere dingen zelf.
Als je slagroom met weinig/geen suiker goed stijf opklopt, kan het ook. Om eerlijk te zijn, eet ik ze meestal met zoute boter. Maar dat ook zijn omdat Ierse scones wat droger zijn dan Engelse? Ik eet eigenlijk alleen die van mijn moeder immers, ik bak meestal andere dingen zelf.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
donderdag 1 april 2010 om 18:58
Voor lemon curd kun je trouwens heel gemakkelijk de vulling van een lemon merengue pie gebruiken, daar zijn plenty recepten van. Let erop dat er niet teveel suiker inzit, sommige taarten zijn nogal zoet gemaakt namelijk.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
donderdag 1 april 2010 om 19:00
[quote]kiki_twee schreef op 01 april 2010 @ 18:55:
Ik weet niet of je het nog nodig hebt, maar dit heb ik een keer van een site afgehaald over Engelse en Amerikaanse recepten.
Clotted Cream (vetgehalte 55%) Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is.
Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream. Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.[/quote]
Super, dat kan ik gebruiken! Dat traditionele recept met bovendrijvende stukken......klinkt niet zo lekker als het smaakt!!HAHA!!! Dan maar niet traditioneel. Bedankt!!
Ik weet niet of je het nog nodig hebt, maar dit heb ik een keer van een site afgehaald over Engelse en Amerikaanse recepten.
Clotted Cream (vetgehalte 55%) Clotted Cream bijvoorbeeld is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is.
Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream. Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.[/quote]
Super, dat kan ik gebruiken! Dat traditionele recept met bovendrijvende stukken......klinkt niet zo lekker als het smaakt!!HAHA!!! Dan maar niet traditioneel. Bedankt!!
donderdag 1 april 2010 om 19:01
Lemon Curd is onwijs makkelijk thuis te maken! Daar hoef je niet perse voor naar de British General Store. Clotted cream zelf maken is erg lastig, wat milaatje al zei.
ngredients
4 lemons, rind and juice
4 eggs
110g/4oz butter
450g/1lb sugar
Method
1. Grate rind of lemons and squeeze out juice. Put sugar, rind and juice, butter and beaten eggs into a large basin on top of a pan of simmering water. (water mag je kom niet raken!!). Stir continuously with a wooden spoon until thick and curd coats the back of the spoon. Pour into warm sterile jars, cover, seal and label. Refrigerate.
ngredients
4 lemons, rind and juice
4 eggs
110g/4oz butter
450g/1lb sugar
Method
1. Grate rind of lemons and squeeze out juice. Put sugar, rind and juice, butter and beaten eggs into a large basin on top of a pan of simmering water. (water mag je kom niet raken!!). Stir continuously with a wooden spoon until thick and curd coats the back of the spoon. Pour into warm sterile jars, cover, seal and label. Refrigerate.
donderdag 1 april 2010 om 19:03
quote:hanneke000 schreef op 01 april 2010 @ 19:01:
Lemon Curd is onwijs makkelijk thuis te maken! Daar hoef je niet perse voor naar de British General Store. Clotted cream zelf maken is erg lastig, wat milaatje al zei.
ngredients
4 lemons, rind and juice
4 eggs
110g/4oz butter
450g/1lb sugar
Method
1. Grate rind of lemons and squeeze out juice. Put sugar, rind and juice, butter and beaten eggs into a large basin on top of a pan of simmering water. (water mag je kom niet raken!!). Stir continuously with a wooden spoon until thick and curd coats the back of the spoon. Pour into warm sterile jars, cover, seal and label. Refrigerate.Erg leuk! Thanks!
Lemon Curd is onwijs makkelijk thuis te maken! Daar hoef je niet perse voor naar de British General Store. Clotted cream zelf maken is erg lastig, wat milaatje al zei.
ngredients
4 lemons, rind and juice
4 eggs
110g/4oz butter
450g/1lb sugar
Method
1. Grate rind of lemons and squeeze out juice. Put sugar, rind and juice, butter and beaten eggs into a large basin on top of a pan of simmering water. (water mag je kom niet raken!!). Stir continuously with a wooden spoon until thick and curd coats the back of the spoon. Pour into warm sterile jars, cover, seal and label. Refrigerate.Erg leuk! Thanks!
donderdag 1 april 2010 om 20:17