
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26
zaterdag 10 april 2010 om 00:27
morgen wil ik trouwens dit gaan maken: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=445018
zaterdag 10 april 2010 om 08:19
Lekker recept, Naz! Ik heb hem opgeslagen.
Gisteren heerlijk gegeten.
Voorgerecht: sardientjes in wijnbladeren met komkommer/muntsaus (dat wil ik zelf een keer thuis in elkaar gaan hacken, was echt zaaaalig)
Hoofdgerecht: malse runderbiefstuk met gestoofde paksoi, aardappels in de schil en bara bara kroketjes.
Bara bara, daar had ik echt nooit van gehoord, maar schijnen een soort kikkererwten te zijn waar ze puree van maken. Smaakte inderdaad naar falafel!
Nu nog even gaan bedenken wat we vanavond gaan eten.
Gisteren heerlijk gegeten.
Voorgerecht: sardientjes in wijnbladeren met komkommer/muntsaus (dat wil ik zelf een keer thuis in elkaar gaan hacken, was echt zaaaalig)
Hoofdgerecht: malse runderbiefstuk met gestoofde paksoi, aardappels in de schil en bara bara kroketjes.
Bara bara, daar had ik echt nooit van gehoord, maar schijnen een soort kikkererwten te zijn waar ze puree van maken. Smaakte inderdaad naar falafel!
Nu nog even gaan bedenken wat we vanavond gaan eten.
zaterdag 10 april 2010 om 08:57
quote:koreveen schreef op 10 april 2010 @ 08:19:
Bara bara, daar had ik echt nooit van gehoord, maar schijnen een soort kikkererwten te zijn waar ze puree van maken. Smaakte inderdaad naar falafel!
Bara's ja heerlijk, heel soms haal ik ze weleens tussen de middag op mijn werk bij de surinamer en dan gevuld met wat sla en vlees en flink shot knoflooksaus
Ik ga zo ook eens een boodschappenlijstje in elkaar flansen. Nazife jouw recept ziet er ook lekker uit!
Bara bara, daar had ik echt nooit van gehoord, maar schijnen een soort kikkererwten te zijn waar ze puree van maken. Smaakte inderdaad naar falafel!
Bara's ja heerlijk, heel soms haal ik ze weleens tussen de middag op mijn werk bij de surinamer en dan gevuld met wat sla en vlees en flink shot knoflooksaus
Ik ga zo ook eens een boodschappenlijstje in elkaar flansen. Nazife jouw recept ziet er ook lekker uit!
zaterdag 10 april 2010 om 09:08
zaterdag 10 april 2010 om 10:11
Ik heb alles in huis om een lekkere pasta te maken. Ik heb het nog nooit uit de oven gemaakt, zit te denken of dat lekker is. Ik ga eens googelen vanmiddag. Hebben jullie dat wel eens gedaan? Of gewoon maken en dan kaas eroverheen strooien en dan eventjes in de oven zetten?
Ik twijfel nog of ik een lekkere zelfgemaakte zalmsalade zal maken voor op toastjes vanavond. Misschien maak ik dat anders morgen voor lunch.
Ik twijfel nog of ik een lekkere zelfgemaakte zalmsalade zal maken voor op toastjes vanavond. Misschien maak ik dat anders morgen voor lunch.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

zaterdag 10 april 2010 om 10:25
@MV: een pasta gratineren met wat kaas in de oven is wel lekker ja! Maar dat moet je niet mer Parmezaanse kaas doen, dan is de smaak weg.
Vanavond ga ik in een Peruaans restaurantje eten. Ben heel benieuwd, geen idee wat ze in Peru eten (er staat me iets bij van cavia's, haha, maar dat eet ik niet hoor) dus ik laat me verrassen.
Vanavond ga ik in een Peruaans restaurantje eten. Ben heel benieuwd, geen idee wat ze in Peru eten (er staat me iets bij van cavia's, haha, maar dat eet ik niet hoor) dus ik laat me verrassen.
zaterdag 10 april 2010 om 10:45
quote:Teigera schreef op 10 april 2010 @ 10:25:
Vanavond ga ik in een Peruaans restaurantje eten. Ben heel benieuwd, geen idee wat ze in Peru eten (er staat me iets bij van cavia's, haha, maar dat eet ik niet hoor) dus ik laat me verrassen.
Oh lekker, waar ligt dat?
Peruaans is lekker, een mix denk ik van spaanse en indiaanse keuken. Ik vind het lekker.
Cavia's eten ze daar volgens mij niet, ik heb het toch nog nooit gezien.
Wel veel aardappelen in alle soorten en vormen, lekkere zoete aardappelen en gevriesdroogde aardappelen (die zijn gekrompen) en dat is echt heel lekker.
Ze weten daar wel wat ze met een aardappel moeten doen! Die komen ook oorspronkelijk uit oa Peru.
Ook eten ze er veel mais, dat zit bijna overal in.
Je moet carapulcra maar eens proberen, dat vind ik erg lekker en Causa rellena is lekker als je van vis en avocado houdt.
Ook eten ze er wel veel rijst, ik vind het een zeer gevarieerde en erg lekkere keuken!
Smakelijk alvast!
Vanavond ga ik in een Peruaans restaurantje eten. Ben heel benieuwd, geen idee wat ze in Peru eten (er staat me iets bij van cavia's, haha, maar dat eet ik niet hoor) dus ik laat me verrassen.
Oh lekker, waar ligt dat?
Peruaans is lekker, een mix denk ik van spaanse en indiaanse keuken. Ik vind het lekker.
Cavia's eten ze daar volgens mij niet, ik heb het toch nog nooit gezien.
Wel veel aardappelen in alle soorten en vormen, lekkere zoete aardappelen en gevriesdroogde aardappelen (die zijn gekrompen) en dat is echt heel lekker.
Ze weten daar wel wat ze met een aardappel moeten doen! Die komen ook oorspronkelijk uit oa Peru.
Ook eten ze er veel mais, dat zit bijna overal in.
Je moet carapulcra maar eens proberen, dat vind ik erg lekker en Causa rellena is lekker als je van vis en avocado houdt.
Ook eten ze er wel veel rijst, ik vind het een zeer gevarieerde en erg lekkere keuken!
Smakelijk alvast!
zaterdag 10 april 2010 om 10:50
quote:mrscaricos schreef op 10 april 2010 @ 10:45:
[...]
Oh lekker, waar ligt dat?
Peruaans is lekker, een mix denk ik van spaanse en indiaanse keuken. Ik vind het lekker.
Cavia's eten ze daar volgens mij niet, ik heb het toch nog nooit gezien.
Wel veel aardappelen in alle soorten en vormen, lekkere zoete aardappelen en gevriesdroogde aardappelen (die zijn gekrompen) en dat is echt heel lekker.
Ze weten daar wel wat ze met een aardappel moeten doen! Die komen ook oorspronkelijk uit oa Peru.
Ook eten ze er veel mais, dat zit bijna overal in.
Je moet carapulcra maar eens proberen, dat vind ik erg lekker en Causa rellena is lekker als je van vis en avocado houdt.
Ook eten ze er wel veel rijst, ik vind het een zeer gevarieerde en erg lekkere keuken!
Smakelijk alvast!Oh ja, en ze houden van veel kruiden!
[...]
Oh lekker, waar ligt dat?
Peruaans is lekker, een mix denk ik van spaanse en indiaanse keuken. Ik vind het lekker.
Cavia's eten ze daar volgens mij niet, ik heb het toch nog nooit gezien.
Wel veel aardappelen in alle soorten en vormen, lekkere zoete aardappelen en gevriesdroogde aardappelen (die zijn gekrompen) en dat is echt heel lekker.
Ze weten daar wel wat ze met een aardappel moeten doen! Die komen ook oorspronkelijk uit oa Peru.
Ook eten ze er veel mais, dat zit bijna overal in.
Je moet carapulcra maar eens proberen, dat vind ik erg lekker en Causa rellena is lekker als je van vis en avocado houdt.
Ook eten ze er wel veel rijst, ik vind het een zeer gevarieerde en erg lekkere keuken!
Smakelijk alvast!Oh ja, en ze houden van veel kruiden!

zaterdag 10 april 2010 om 10:50
@mrscaricos: het zit op de Leidsegracht in Amsterdam. Carapulcra (ik heb het even gegoogled) klinkt lekker, en causa rellena ook (hou wel van vis en van avocado). Die mais ga ik een beetje proberen te ontwijken trouwens, daar ben ik geen fan van.
Je bracht me aan het twijfelen over het al of niet eten van cavia's, dus even gekeken op wikipedia. Daar staat: Cavia's zijn in Peru, Bolivia en Ecuador nog steeds een belangrijk voedseldier, dat vaak in huis wordt gehouden. Het dier wordt onder andere gevoed met etensrestjes van het gezin, ongeveer zoals in Europa vroeger kippen of varkens werden gehouden. Onder de naam cuy (spreek uit als koei) wordt het nu nog op markten geroosterd en verkocht. Cavia's vormen het hoofdmenu op sommige trouwfeesten in Peru en vervullen bij traditionele genezingsrituelen de rol van opvanger van boze geesten.
Het zal vast niet door iedereen worden gegeten, maar het komt kennelijk wel voor. Misschien in bepaalde streken ofzo?
Je bracht me aan het twijfelen over het al of niet eten van cavia's, dus even gekeken op wikipedia. Daar staat: Cavia's zijn in Peru, Bolivia en Ecuador nog steeds een belangrijk voedseldier, dat vaak in huis wordt gehouden. Het dier wordt onder andere gevoed met etensrestjes van het gezin, ongeveer zoals in Europa vroeger kippen of varkens werden gehouden. Onder de naam cuy (spreek uit als koei) wordt het nu nog op markten geroosterd en verkocht. Cavia's vormen het hoofdmenu op sommige trouwfeesten in Peru en vervullen bij traditionele genezingsrituelen de rol van opvanger van boze geesten.
Het zal vast niet door iedereen worden gegeten, maar het komt kennelijk wel voor. Misschien in bepaalde streken ofzo?
zaterdag 10 april 2010 om 10:50
@mrsc, zalm zal daar bij jou ook wel veel goedkoper zijn
@mv, ja dat is lekker! ik heb een grilloven dus ik kook de pasta dan wat korter dat hij nog niet helemaal gaar is, met lekkere tomaten pasta saus, doe het in een ovenschaal. Aubergine in hele dunne plakken snijden en goed doorgrillen. dan de pasta bedekken met een laag gegrilde aubergine en dan kaas eroverheen(idd geen parmezan, beter een een jong belegen kaas) en dan in de oven.
@mv, ja dat is lekker! ik heb een grilloven dus ik kook de pasta dan wat korter dat hij nog niet helemaal gaar is, met lekkere tomaten pasta saus, doe het in een ovenschaal. Aubergine in hele dunne plakken snijden en goed doorgrillen. dan de pasta bedekken met een laag gegrilde aubergine en dan kaas eroverheen(idd geen parmezan, beter een een jong belegen kaas) en dan in de oven.

zaterdag 10 april 2010 om 10:56
quote:Teigera schreef op 10 april 2010 @ 10:50:
@mrscaricos: het zit op de Leidsegracht in Amsterdam. Carapulcra (ik heb het even gegoogled) klinkt lekker, en causa rellena ook (hou wel van vis en van avocado). Die mais ga ik een beetje proberen te ontwijken trouwens, daar ben ik geen fan van.
Je bracht me aan het twijfelen over het al of niet eten van cavia's, dus even gekeken op wikipedia. Daar staat: Cavia's zijn in Peru, Bolivia en Ecuador nog steeds een belangrijk voedseldier, dat vaak in huis wordt gehouden. Het dier wordt onder andere gevoed met etensrestjes van het gezin, ongeveer zoals in Europa vroeger kippen of varkens werden gehouden. Onder de naam cuy (spreek uit als koei) wordt het nu nog op markten geroosterd en verkocht. Cavia's vormen het hoofdmenu op sommige trouwfeesten in Peru en vervullen bij traditionele genezingsrituelen de rol van opvanger van boze geesten.
Het zal vast niet door iedereen worden gegeten, maar het komt kennelijk wel voor. Misschien in bepaalde streken ofzo?
Nou ja, het zou kunnen dat sommige er cavia eten, ik heb het in elk geval nog nooit gezien of gegeten (of ik wist het niet.... )
Misschien is het nog heel traditioneel, moet ik eens aan een vriendin vragen, ze is Peruaanse.
Carapulcra is inderdaad wel lekker.
Die gevriesdroogde aardappelen zijn trouwens ook wel erg lekker, ze hebben er zoveel verschillende varianten.
Ik heb dat eens geprobeert zoals ze dat daar doen, aardappelen laten drogen in de zon en dan invriezen, het was me alleen niet gelukt.
Maar het is een lekkere keuken, mocht ik deze zomer naar Nederland gaan moet ik daar maar eens gaan eten, is toch iets dichterbij dan Peru zelf!
@mrscaricos: het zit op de Leidsegracht in Amsterdam. Carapulcra (ik heb het even gegoogled) klinkt lekker, en causa rellena ook (hou wel van vis en van avocado). Die mais ga ik een beetje proberen te ontwijken trouwens, daar ben ik geen fan van.
Je bracht me aan het twijfelen over het al of niet eten van cavia's, dus even gekeken op wikipedia. Daar staat: Cavia's zijn in Peru, Bolivia en Ecuador nog steeds een belangrijk voedseldier, dat vaak in huis wordt gehouden. Het dier wordt onder andere gevoed met etensrestjes van het gezin, ongeveer zoals in Europa vroeger kippen of varkens werden gehouden. Onder de naam cuy (spreek uit als koei) wordt het nu nog op markten geroosterd en verkocht. Cavia's vormen het hoofdmenu op sommige trouwfeesten in Peru en vervullen bij traditionele genezingsrituelen de rol van opvanger van boze geesten.
Het zal vast niet door iedereen worden gegeten, maar het komt kennelijk wel voor. Misschien in bepaalde streken ofzo?
Nou ja, het zou kunnen dat sommige er cavia eten, ik heb het in elk geval nog nooit gezien of gegeten (of ik wist het niet.... )
Misschien is het nog heel traditioneel, moet ik eens aan een vriendin vragen, ze is Peruaanse.
Carapulcra is inderdaad wel lekker.
Die gevriesdroogde aardappelen zijn trouwens ook wel erg lekker, ze hebben er zoveel verschillende varianten.
Ik heb dat eens geprobeert zoals ze dat daar doen, aardappelen laten drogen in de zon en dan invriezen, het was me alleen niet gelukt.
Maar het is een lekkere keuken, mocht ik deze zomer naar Nederland gaan moet ik daar maar eens gaan eten, is toch iets dichterbij dan Peru zelf!