
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26
zaterdag 10 april 2010 om 17:23
zaterdag 10 april 2010 om 18:23

zaterdag 10 april 2010 om 20:02
quote:Kalliope schreef op 10 april 2010 @ 17:30:
Fijn dat je de uitspraak er even bij zet nazife...ik lees al dagen 'zuukuuk'.
ik las 'zuusjuuk' weer wat geleerd vandaag!
frambozensoep klinkt inderdaad lekker! En peking eend, mits goed bereid, is inderdaad echt heel lekker! Ik heb ook al echt meer dan drie weken zin om weer een heerlijk mals biefstukje te eten....nog een week of 7 en dan laat ik de grootste biefstuk voor mijzelf bakken die de slager verkoopt! (mijn zusje heeft al genoteerd wat ik graag wil eten na de bevalling voor haar heb ik verse filet americain en een ons rosbief bij de slager gehaald destijds. ze at van beide een ons weg zonder dat er een stukje brood of toast aan te pas kwam ) Mijn schoonmoeder opperde nog om de biefstuk gewoon even lekker door te bakken het is een schat maar koken daar heeft ze geen kaas van gegeten....
nou heb ik hier de hele dag vanalles gepost behalve datgene dat ik vanavond gegeten heb het was salade van couscous met gedroogde/gewelde abrikozen en perzikken, fetakaas, bosui en geroosterde amandelen op smaak gemaakt met verse koriander, sinaasappelrasp/sap en kaneel
Niet zo zwaar op de maag want ik zag dat manlief wat kaasjes voor vanavond heeft meegenomen, heb er al zin in!
Fijn dat je de uitspraak er even bij zet nazife...ik lees al dagen 'zuukuuk'.
ik las 'zuusjuuk' weer wat geleerd vandaag!
frambozensoep klinkt inderdaad lekker! En peking eend, mits goed bereid, is inderdaad echt heel lekker! Ik heb ook al echt meer dan drie weken zin om weer een heerlijk mals biefstukje te eten....nog een week of 7 en dan laat ik de grootste biefstuk voor mijzelf bakken die de slager verkoopt! (mijn zusje heeft al genoteerd wat ik graag wil eten na de bevalling voor haar heb ik verse filet americain en een ons rosbief bij de slager gehaald destijds. ze at van beide een ons weg zonder dat er een stukje brood of toast aan te pas kwam ) Mijn schoonmoeder opperde nog om de biefstuk gewoon even lekker door te bakken het is een schat maar koken daar heeft ze geen kaas van gegeten....
nou heb ik hier de hele dag vanalles gepost behalve datgene dat ik vanavond gegeten heb het was salade van couscous met gedroogde/gewelde abrikozen en perzikken, fetakaas, bosui en geroosterde amandelen op smaak gemaakt met verse koriander, sinaasappelrasp/sap en kaneel
Niet zo zwaar op de maag want ik zag dat manlief wat kaasjes voor vanavond heeft meegenomen, heb er al zin in!
zaterdag 10 april 2010 om 20:17
Die c zonder kringeltje Nazife? Goh, dat wist ik niet... ik vind 'm zo leuk, dat kringeltje: ç
Uitspraak wist ik wel.
Ik heb verse gevulde pasta uit de vriezer gehaald, en de laatste 3 plakjes parmaham even kort in de pan gebakken, met blokjes 30+ kaas (ook restje) en wat spinazie (ook restje ).
Was lekker! Nu lekker met een gezond rijk-aan-antioxidanten sapje. M'n kater begint eindelijk minder te worden
Uitspraak wist ik wel.
Ik heb verse gevulde pasta uit de vriezer gehaald, en de laatste 3 plakjes parmaham even kort in de pan gebakken, met blokjes 30+ kaas (ook restje) en wat spinazie (ook restje ).
Was lekker! Nu lekker met een gezond rijk-aan-antioxidanten sapje. M'n kater begint eindelijk minder te worden

zaterdag 10 april 2010 om 23:09
@nazife: dankjewel voor je "lesje", hihi. Ik dacht namelijk dat je het uitsprak als zoetsjoek. Maar dat is dus alleen als het met kringeltje was geweest. Ik ga het nu goed uitspreken hoor!
@AgentL: heb gepland om morgen voor vriend en mijzelf je tosti met sucuk te maken, en peynir. Volgens mij wordt dat erg lekker.
Even over het Peruaanse eten van vanavond, ik zal jullie alvast de grootste teleurstelling van de avond geven: er stond geen cavia op het menu. Wat we wel hebben gegeten (we waren met z'n drietjes en steeds verschillende dingen besteld en dan de borden doorgegeven, zodat je van alles eet):
Vooraf:
* CAUSA A LA LIMEÑA
Aardappeltaartje met laagjes kip, avocado en mayonaise
* TAMAL DE CERDO
Pastei van maïsmeel met zongedroogde pepers en ui, gevuld met varkensvlees, ui en olijf, gestoomd in bananenblad
* CHICHARRON DE CERDO
Stukjes varkensvlees, 3 uur gekookt in kruiden en groenten fond, met creoolse saus van uien, tomaat, citroen en munt
Hoofdgerechten:
* ARROZ CON PATO A LA CERVEZA
Gestoofde eendenbout op groene rijst, bereid met koriander en bier, met een dressing van in citroen gemarineerde rauwe ui
* PESCADO FRITO DORADO
Gebakken verse zeebaars met knoflook, met gemengde sla met guave vinaigrette, frites
* QUINUA GUISADA
Gerecht op basis van quinoa, het zeer gezonde Peruaans oer-graan, met stukjes aardappel en verse kaas, groenten, geserveerd met rijst
Dessert:
* LOS 3 DEL JEFE
Chocoladetaart, melkpudding en citroentaart (eenmaal besteld, drie vorkjes, drie blije vrouwen)
Het was superlekker. Bijzondere combinaties, net even anders dan anders, alles goed op smaak gebracht. Klein restaurantje maar zeer sfeervol, voelde me er erg op mijn gemak.
@GeorgieBrown: jij was nieuwsgierig naar het restaurantje en ik vind het een aanrader. Wel ben ik van mening dat er erg weinig keuze is voor vegetariers. Maar jij eet ook vis, toch? Dan heb je meteen al veel meer keuze!
@AgentL: heb gepland om morgen voor vriend en mijzelf je tosti met sucuk te maken, en peynir. Volgens mij wordt dat erg lekker.
Even over het Peruaanse eten van vanavond, ik zal jullie alvast de grootste teleurstelling van de avond geven: er stond geen cavia op het menu. Wat we wel hebben gegeten (we waren met z'n drietjes en steeds verschillende dingen besteld en dan de borden doorgegeven, zodat je van alles eet):
Vooraf:
* CAUSA A LA LIMEÑA
Aardappeltaartje met laagjes kip, avocado en mayonaise
* TAMAL DE CERDO
Pastei van maïsmeel met zongedroogde pepers en ui, gevuld met varkensvlees, ui en olijf, gestoomd in bananenblad
* CHICHARRON DE CERDO
Stukjes varkensvlees, 3 uur gekookt in kruiden en groenten fond, met creoolse saus van uien, tomaat, citroen en munt
Hoofdgerechten:
* ARROZ CON PATO A LA CERVEZA
Gestoofde eendenbout op groene rijst, bereid met koriander en bier, met een dressing van in citroen gemarineerde rauwe ui
* PESCADO FRITO DORADO
Gebakken verse zeebaars met knoflook, met gemengde sla met guave vinaigrette, frites
* QUINUA GUISADA
Gerecht op basis van quinoa, het zeer gezonde Peruaans oer-graan, met stukjes aardappel en verse kaas, groenten, geserveerd met rijst
Dessert:
* LOS 3 DEL JEFE
Chocoladetaart, melkpudding en citroentaart (eenmaal besteld, drie vorkjes, drie blije vrouwen)
Het was superlekker. Bijzondere combinaties, net even anders dan anders, alles goed op smaak gebracht. Klein restaurantje maar zeer sfeervol, voelde me er erg op mijn gemak.
@GeorgieBrown: jij was nieuwsgierig naar het restaurantje en ik vind het een aanrader. Wel ben ik van mening dat er erg weinig keuze is voor vegetariers. Maar jij eet ook vis, toch? Dan heb je meteen al veel meer keuze!

zaterdag 10 april 2010 om 23:19
Heden avond ben ik uit eten geweest:
Voor
Natuurlijk stokbrood met kruidenboter en knoflooksaus. Daarna een combinatie van een gerookte zalm wrap en gegrilde coquilles St.Jacques op een bedje van jonge prei met beurre blanc saus
Hoofd
Roergebakken ossenhaaspuntjes met knapperige groenten en verse pasta in een peperroomsaus (officieel knoflook-oestersaus maar daar ik houd niet van oesters)
Na
Appelcalvados taartje met gecarameliseerde appelpartjes en slagroom
Was wel redelijk, niet echt 'wauw'. Het toetje viel tegen, het taartje bleek 'slechts' uit 2 stukjes cake-achtig iets te bestaan
Dit was overigens de eerste keer dat ik een 3gangenmenu heb gegeten, normaliter neem ik alleen het hoofdgerecht (ik dacht altijd dat ik het niet op zou kunnen maar dat gaat prima, haha)
Voor
Natuurlijk stokbrood met kruidenboter en knoflooksaus. Daarna een combinatie van een gerookte zalm wrap en gegrilde coquilles St.Jacques op een bedje van jonge prei met beurre blanc saus
Hoofd
Roergebakken ossenhaaspuntjes met knapperige groenten en verse pasta in een peperroomsaus (officieel knoflook-oestersaus maar daar ik houd niet van oesters)
Na
Appelcalvados taartje met gecarameliseerde appelpartjes en slagroom
Was wel redelijk, niet echt 'wauw'. Het toetje viel tegen, het taartje bleek 'slechts' uit 2 stukjes cake-achtig iets te bestaan
Dit was overigens de eerste keer dat ik een 3gangenmenu heb gegeten, normaliter neem ik alleen het hoofdgerecht (ik dacht altijd dat ik het niet op zou kunnen maar dat gaat prima, haha)
zondag 11 april 2010 om 01:07
Bij een goede Italiaan gegeten.
Vanwege al langdurig borrelen ervoor zijn we eerst aangevallen op het brood en smeersels en bestelden we al een soort focaccia vooraf. Had ik niet moeten doen want daarna kwam een 4 gangen menu en ik heb me echt misselijk gegeten.
Eerst Vitello tonnato (mijn favoriet)
Toen ravioli met asperge (zaalig)
Zeewolf met veel knof
Dessert overgeslagen maar mijn tafelgenoten hadden een mega bak goddelijke tiramisu
Vanwege al langdurig borrelen ervoor zijn we eerst aangevallen op het brood en smeersels en bestelden we al een soort focaccia vooraf. Had ik niet moeten doen want daarna kwam een 4 gangen menu en ik heb me echt misselijk gegeten.
Eerst Vitello tonnato (mijn favoriet)
Toen ravioli met asperge (zaalig)
Zeewolf met veel knof
Dessert overgeslagen maar mijn tafelgenoten hadden een mega bak goddelijke tiramisu