
Glutenvrij :-(
maandag 3 mei 2010 om 15:30
maandag 3 mei 2010 om 15:34

maandag 3 mei 2010 om 15:35
Hoe wil je uit eten? Echt "luxe" of gewoon dagje naar een pretpark en daar wat eten?
Vriendin van mij belt altijd als ze ergens wil eten. Als we ergens een broodje gaan eten neemt ze altijd haar eigen afbakbroodje mee en laat dat dan beleggen.
Friet mag je bijv. wel eten, mits kroketten e.d. in apart vet worden gebakken.
Vriendin van mij belt altijd als ze ergens wil eten. Als we ergens een broodje gaan eten neemt ze altijd haar eigen afbakbroodje mee en laat dat dan beleggen.
Friet mag je bijv. wel eten, mits kroketten e.d. in apart vet worden gebakken.
maandag 3 mei 2010 om 15:36
http://www.glutenvrij.nl/ ... sloten_restaurants_HA.pdf
maandag 3 mei 2010 om 15:36
Mijn tante heeft ook een gluten intollerantie, en zij eet meestal bij bijvoorbeeld de Chinees. Het blijft opletten, maar zij schijnen wel glutenvrij te koken.
Er zoek anders even via deze site:
http://www.dinnersite.nl/zoeken/uitgebreid/dieten
Er zoek anders even via deze site:
http://www.dinnersite.nl/zoeken/uitgebreid/dieten
maandag 3 mei 2010 om 15:40
Als je van te voren reserveer bij een restaurant of eetcafé en je geeft aan dat je 1 persoon gluten vrij hebt is het vaak geen probleem.
Als je nu belt dat je zondag komen wil heeft zo'n restaurant tijd zat om gluten vrij brood of gluten vrije pasta oid in huis te halen.
Ook kan je schoonmoeder er zelf heel makkelijk om denken tijdens het bestellen van de kaart. De carpaccio kan gewoon, maar de crouton niet. Zelfs de friet bij het hoofdgerecht moet geen probleem opleveren mits je aan de gastvrouw vraagt of het in een apart pannetje gefrituurd kan worden (eentje waar geen kroketten en andere gepaneerde producten in geweest zijn)
Ook met de high tea kan er heel makkelijk om gedacht worden, door misschien de sandwiches van gluten vrij brood te laten maken, de muffin of scone te laten staan, en wat extra fruit er bij te bestellen.
Ook zijn tappa's goed te doen, maar ook daar voor geld dat je het even een paar dagen van te voren moet aangeven zodat je het restaurant ook de tijd geeft om er op in te spelen.
Veel succes!
En vergeet niet, het is niet over met uit gaan hoor als je geen gluten meer mag. Het vergt alleen wat voorbereiding, en kennis van de ziekte om er simpel toch nog een leuk dagje uit van te maken.
Als je nu belt dat je zondag komen wil heeft zo'n restaurant tijd zat om gluten vrij brood of gluten vrije pasta oid in huis te halen.
Ook kan je schoonmoeder er zelf heel makkelijk om denken tijdens het bestellen van de kaart. De carpaccio kan gewoon, maar de crouton niet. Zelfs de friet bij het hoofdgerecht moet geen probleem opleveren mits je aan de gastvrouw vraagt of het in een apart pannetje gefrituurd kan worden (eentje waar geen kroketten en andere gepaneerde producten in geweest zijn)
Ook met de high tea kan er heel makkelijk om gedacht worden, door misschien de sandwiches van gluten vrij brood te laten maken, de muffin of scone te laten staan, en wat extra fruit er bij te bestellen.
Ook zijn tappa's goed te doen, maar ook daar voor geld dat je het even een paar dagen van te voren moet aangeven zodat je het restaurant ook de tijd geeft om er op in te spelen.
Veel succes!
En vergeet niet, het is niet over met uit gaan hoor als je geen gluten meer mag. Het vergt alleen wat voorbereiding, en kennis van de ziekte om er simpel toch nog een leuk dagje uit van te maken.
maandag 3 mei 2010 om 17:25
maandag 3 mei 2010 om 22:29
Waar in de buurt wil je gaan eten? In Deventer zijn een paar goeie restaurants waar je gv kan eten. En ik weet er nog wel een paar, uit eigen ervaring.
In Den Haag zit bijv, een Grieks restaurantje waar je heeeeerlijk en glutenvrij kan eten, en ook nog betaalbaar.
Maar het is echt een kwestie van wennen. Mijn familie bakt tegenwoordig glutenvrije taarten als ik op verjaardagsbezoek kom..... En glutenvrij koken is ook echt niet moeilijk, maar een kwestie van wennen. Etiketten lezen, en even op internet zoeken naar leuke recepten.
Succes!
In Den Haag zit bijv, een Grieks restaurantje waar je heeeeerlijk en glutenvrij kan eten, en ook nog betaalbaar.
Maar het is echt een kwestie van wennen. Mijn familie bakt tegenwoordig glutenvrije taarten als ik op verjaardagsbezoek kom..... En glutenvrij koken is ook echt niet moeilijk, maar een kwestie van wennen. Etiketten lezen, en even op internet zoeken naar leuke recepten.
Succes!