Andijvie: Blancheren

05-05-2010 17:55 3 berichten
Alle reacties Link kopieren
Pfffffffffffff...ik weet echt niks van koken af.



Ik was van plan om bloemkool in te vriezen. Ik had even gegoogeld en daar las ik dat je het 3 minuten moest koken, en dan uit de pan halen en af laten koelen. Ik heb er gewoon een laagje water in de pan gedaan, zodat de groente gaar stoomt.



Nou las ik ergens anders dat het onder water moet??? Heb ik het nou goed gedaan of niet. En kan er iets gebeuren als het niet goed gegaan is?



Ik moet echt stoppen met koken.
Blancheren doe je inderdaad in kokend water. Je kookt de groenten heel even zodat ze niet meer rauw zijn en vriest ze dan in. Ik zou ze nog 1 of 2 minuutjes alsnog blancheren in kokend water ( gelijk afgieten en koud water eroverheen om te voorkomen dat het verder door gaart )
Alle reacties Link kopieren
Ok dank je wel, straks poging twee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven