
Broodrolletjes ofzo?
zaterdag 8 mei 2010 om 14:58
Haai allemaal,
Misschien had ik dit in het domme-keuken vragen moeten stellen maar ik kon er nog niks over vinden.
Ik wil graag wat recepten voor het maken van brood/wraprolletjes. En dan dus vooral over wat er in te doen voor de vulling......
Mag van alles zijn, wil het dit weekend namelijk uitproberen en dan over twee weken serveren als hapjes op een feestje.
Alvast bedankt!
Misschien had ik dit in het domme-keuken vragen moeten stellen maar ik kon er nog niks over vinden.
Ik wil graag wat recepten voor het maken van brood/wraprolletjes. En dan dus vooral over wat er in te doen voor de vulling......
Mag van alles zijn, wil het dit weekend namelijk uitproberen en dan over twee weken serveren als hapjes op een feestje.
Alvast bedankt!
zaterdag 8 mei 2010 om 15:15
Heel simpel met zalm:
- Witte boterhammen waar de korstjes vanaf gesneden zijn
- Gerookte zalm
- Mayonaise
- Bieslook
Boterham besmeren met mayonaise ( of roomkaas, maar dat lust ik niet ), plakje zalm erop en wat verse bieslook erover strooien. Goed strak oprollen en dan met folie een paar uur in de koelkast. Voor het serveren folie eraf halen en de rolletjes in kleine rolletjes snijden. Kan niet mislukken!
- Witte boterhammen waar de korstjes vanaf gesneden zijn
- Gerookte zalm
- Mayonaise
- Bieslook
Boterham besmeren met mayonaise ( of roomkaas, maar dat lust ik niet ), plakje zalm erop en wat verse bieslook erover strooien. Goed strak oprollen en dan met folie een paar uur in de koelkast. Voor het serveren folie eraf halen en de rolletjes in kleine rolletjes snijden. Kan niet mislukken!
zaterdag 8 mei 2010 om 15:40
Precies zoald juniper zegt dus.
Je kan eigenlijk alles erin doen:
Roomkaas, komkommer, gerookte kip
Roomkaas, sla, rosbief, peper
Roomkaas, sla, zalm
Roomkaas en komkommer
en al deze combi's kan je dan ook evt in een wrap doen, strak oprollen en koelen en dan snijden (evt met een prikkertje erin zodat ze niet zo snel uitrollen).
Je kan eigenlijk alles erin doen:
Roomkaas, komkommer, gerookte kip
Roomkaas, sla, rosbief, peper
Roomkaas, sla, zalm
Roomkaas en komkommer
en al deze combi's kan je dan ook evt in een wrap doen, strak oprollen en koelen en dan snijden (evt met een prikkertje erin zodat ze niet zo snel uitrollen).
zaterdag 8 mei 2010 om 17:18
bij de bakker kun je vragen om een casinowit over de lengte te snijden. Die extra langd boterhammen maak je dan een beetje plat met de keukenroller. Voordat je ze snijdt, even een uurtje in de vriezer, dan krijg je mooiere plakjes.
Met zoet beleg is ook lekker: marscarpone vermengen met grand marnier en frambozen bijvoorbeeld.
Met zoet beleg is ook lekker: marscarpone vermengen met grand marnier en frambozen bijvoorbeeld.
zaterdag 8 mei 2010 om 17:53
Bedankt voor alle reacties!
Heb al veel lekkere tips voorbij zien komen!
Had inderdaad ook al een vraag over welk brood het meest geschikt is. Heb zelf liever bruin brood maar zal ff kijken bij de casinobroden. Heb helaas geen groothandel-pasje.
Uurtje vriezer in dus, en als je het in de koelkast wil leggen, hoelang moet dat dan?
En maakt het nog uit of je het in aluminiumfolie of vershoudfolie oprolt?
Heb al veel lekkere tips voorbij zien komen!
Had inderdaad ook al een vraag over welk brood het meest geschikt is. Heb zelf liever bruin brood maar zal ff kijken bij de casinobroden. Heb helaas geen groothandel-pasje.
Uurtje vriezer in dus, en als je het in de koelkast wil leggen, hoelang moet dat dan?
En maakt het nog uit of je het in aluminiumfolie of vershoudfolie oprolt?
zaterdag 8 mei 2010 om 17:57
Welk brood dat maakt niet uit hoor, als het maar vierkant brood is. Die bestaan ook in bruin. Bij onze bakker hebben ze hele lekkere met zonnebloempitten en zaden, heerlijk!
Vershoudfolie is beter omdat dat makkelijker oprolt. Ik heb ze overigens met kerst gemaakt en niet in de koelkast gelegd vanwege ruimtegebrek maar buiten. Het was toen wel onder nul maar een half uurtje was voldoende. Een uurtje in de koelkast gaat prima hoor
Vershoudfolie is beter omdat dat makkelijker oprolt. Ik heb ze overigens met kerst gemaakt en niet in de koelkast gelegd vanwege ruimtegebrek maar buiten. Het was toen wel onder nul maar een half uurtje was voldoende. Een uurtje in de koelkast gaat prima hoor
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
zaterdag 8 mei 2010 om 18:00
Zo maak ik ze trouwens...
1. Laat een wit casinobrood door de bakker over de lengte snijden zodat je lange plakken hebt.
2. Snijd de korsten van alle plakken brood en rol de plakken brood met een deegroller plat.
3. Besmeer en beleg de plakken brood naar wens
4. Rol de pakken nu in de lengterichting op en verpak ze strak in de folie.
5. Laat de broodrolletjes in de koelkast opstijven en snijd ze vlak voor gebruik in plakjes.
1. Laat een wit casinobrood door de bakker over de lengte snijden zodat je lange plakken hebt.
2. Snijd de korsten van alle plakken brood en rol de plakken brood met een deegroller plat.
3. Besmeer en beleg de plakken brood naar wens
4. Rol de pakken nu in de lengterichting op en verpak ze strak in de folie.
5. Laat de broodrolletjes in de koelkast opstijven en snijd ze vlak voor gebruik in plakjes.
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.