
indische kip
zondag 9 mei 2010 om 17:04
hey ik heb laatst een recept van indische kip gemaakt, het stond hier ook op het forum. het bevatte onder andere: tomaten purree, sambal, knoflook, ketchup en pindakaas.
het recept lijkt me heel lekker en alle reacties op de site waar van ik deze heb en ook van het forum zijn dat ze het heel lekker vinden.
wat doe ik fout, bij mij wordt het smeeeeerig
en ik ben van plan om het zo weer te gaan maken.. miss had ik eerst mijn bui niet
het recept lijkt me heel lekker en alle reacties op de site waar van ik deze heb en ook van het forum zijn dat ze het heel lekker vinden.
wat doe ik fout, bij mij wordt het smeeeeerig
en ik ben van plan om het zo weer te gaan maken.. miss had ik eerst mijn bui niet
zondag 9 mei 2010 om 17:29
Indische kip
350 gr kipfilet bakken met peper en zout
4 uien/4 tenen knoflook klein,
kip bakken en uit de pan, ui en knoflook fruiten en blussen met kopje water vervolgens;
9 EL ketchup
9 EL zoete ketjap
6 EL azijn
6 EL bruine suiker
4 EL pindakaas
even sudderen, kip erbij, severen met basmati rijst en groenten of salade,
eet smakelijk!
Geknipt en geplakt van een ander topic; kàn gewoon niet misgaan en is overheerlijk!
350 gr kipfilet bakken met peper en zout
4 uien/4 tenen knoflook klein,
kip bakken en uit de pan, ui en knoflook fruiten en blussen met kopje water vervolgens;
9 EL ketchup
9 EL zoete ketjap
6 EL azijn
6 EL bruine suiker
4 EL pindakaas
even sudderen, kip erbij, severen met basmati rijst en groenten of salade,
eet smakelijk!
Geknipt en geplakt van een ander topic; kàn gewoon niet misgaan en is overheerlijk!

zondag 9 mei 2010 om 17:44
zondag 9 mei 2010 om 17:50
maandag 10 mei 2010 om 20:12
Zo maak ik hete kip:
Ingrediënten
1 potje sambal brandal
8 kipkarbonades
1 lepeltje aromat
4 uien
2 tomaten
1 kippenbouillonblokje
.Bereiden
Voorbereiding:
Met mes gaten in kip prikken en insmeren met aromat. Goed op kamertemp laten komen.
Marinade:
Uien snippenen, in wok met zonnebloem olie licht fruiten.
Tomaten in acht parten snijden en erbij.
Sambal (hele potje)+ kippenbouillonblokje erbij en een scheutje water.
Even laten sudderen.
Oven:
Leg de kipdelen in een ovenschaal en giet de marinade erover.
30' bij 160 gr. Dan draaien en nogmaals 30' op 160 gr.
Ingrediënten
1 potje sambal brandal
8 kipkarbonades
1 lepeltje aromat
4 uien
2 tomaten
1 kippenbouillonblokje
.Bereiden
Voorbereiding:
Met mes gaten in kip prikken en insmeren met aromat. Goed op kamertemp laten komen.
Marinade:
Uien snippenen, in wok met zonnebloem olie licht fruiten.
Tomaten in acht parten snijden en erbij.
Sambal (hele potje)+ kippenbouillonblokje erbij en een scheutje water.
Even laten sudderen.
Oven:
Leg de kipdelen in een ovenschaal en giet de marinade erover.
30' bij 160 gr. Dan draaien en nogmaals 30' op 160 gr.
dinsdag 11 mei 2010 om 16:06
Ajam pedis
500 - 750 gram kip (in stukken)
2 uien (gesneden)
1 a 2 teentjes knoflook
1 djoeroek poeroet (citroenblaadjes)
zout
2 dl water
2 el olie
2 el sambal oelek
klein schepje suiker
1 tl ketoembar (koriander)
½ tl djintan (komijn)
1 tl trassie (bij de toko)
1 schijfje laos (kneus deze)
1 stengel sereh(citroengras) (kneus deze
Bak de kip bruin in de olie
Haal de kip eruit
Doe dan de uien in de pan en fruit deze.
Knoflook erbij en bak dit nog ff aan!
Vervolgens de rest van de ingredienten erbij laat dit even bakken.
Kip erbij
Water erbij en sudderen maar.
Indien nodig nog xtra water erin doen.
500 - 750 gram kip (in stukken)
2 uien (gesneden)
1 a 2 teentjes knoflook
1 djoeroek poeroet (citroenblaadjes)
zout
2 dl water
2 el olie
2 el sambal oelek
klein schepje suiker
1 tl ketoembar (koriander)
½ tl djintan (komijn)
1 tl trassie (bij de toko)
1 schijfje laos (kneus deze)
1 stengel sereh(citroengras) (kneus deze
Bak de kip bruin in de olie
Haal de kip eruit
Doe dan de uien in de pan en fruit deze.
Knoflook erbij en bak dit nog ff aan!
Vervolgens de rest van de ingredienten erbij laat dit even bakken.
Kip erbij
Water erbij en sudderen maar.
Indien nodig nog xtra water erin doen.
zaterdag 15 mei 2010 om 13:04
Ik heb ook een heerlijk kiprecept, duivelse kip;
400 gr kipfilet in blokjes in een marinade zetten van olijfolie, zakje nasikruiden van Conimex (niet die met die groenten er in, gewoon zakje kruiden), lepel ketjap en lepel sambal (naar smaak).
Vervolgens kip bakken, 500 gram uienringen toevoegen, bakje champignons in plakjes toevoegen, 300 ml. water toevoegen, half maggi kipbouillonblokje erbij, heel klein scheutje azijn, blikje tomatenpurre (kleinste, geconcentreerd) toevoegen, dan op laag vuur met deksel op pan een klein half uurtje laten pruttelen. Naar smaak nog sambal en/of ketjap toevoegen. Heeeerlijk met rijst erbij. Als je extra maakt, smaakt het de volgende dag nog lekkerder omdat ale smaken lekker zijn 'ingewerkt'.
400 gr kipfilet in blokjes in een marinade zetten van olijfolie, zakje nasikruiden van Conimex (niet die met die groenten er in, gewoon zakje kruiden), lepel ketjap en lepel sambal (naar smaak).
Vervolgens kip bakken, 500 gram uienringen toevoegen, bakje champignons in plakjes toevoegen, 300 ml. water toevoegen, half maggi kipbouillonblokje erbij, heel klein scheutje azijn, blikje tomatenpurre (kleinste, geconcentreerd) toevoegen, dan op laag vuur met deksel op pan een klein half uurtje laten pruttelen. Naar smaak nog sambal en/of ketjap toevoegen. Heeeerlijk met rijst erbij. Als je extra maakt, smaakt het de volgende dag nog lekkerder omdat ale smaken lekker zijn 'ingewerkt'.