
chocola smelten en weer stollen???
dinsdag 11 mei 2010 om 10:35
Ik zou graag chocolaadjes in leuke vormpjes willen hebben.
Kan ik een reep chocola smelten en dan in vormpjes gieten en weer laten stollen, of verandert de smaak van de chocola dan?
Zag namelijk hele leuke chocolaadjes bij jamin overgoten met geboortemuisjes dus ik dacht dat ik die ook wel zelf kon maken
iemand een idee?
Kan ik een reep chocola smelten en dan in vormpjes gieten en weer laten stollen, of verandert de smaak van de chocola dan?
Zag namelijk hele leuke chocolaadjes bij jamin overgoten met geboortemuisjes dus ik dacht dat ik die ook wel zelf kon maken
iemand een idee?
dinsdag 11 mei 2010 om 10:39
Ja, dat kan prima.
Voor het idee wat jij hebt kun je ook heel goed kant en klare chocolaadjes kopen. Bijv. die cupjes, nougat met chocolade en dan een klein laagje gesmolten chocolade erop strijken en dan in de muisjes dopen. Laten stollen en klaar ben je.
Daar kun je ook een zakje kant en klare chocolade voor kopen van Dr. Oetker. Nog makkelijker
Het is echt superleuk en makkelijk. Ik geef het vaak weg bij het kraamkado.
Je bent bijna uitgerekend he? Spannend hoor. Zelf sta ik ook op knappen, dus lekker bezig met alles klaar te maken!
Succes ermee!
Voor het idee wat jij hebt kun je ook heel goed kant en klare chocolaadjes kopen. Bijv. die cupjes, nougat met chocolade en dan een klein laagje gesmolten chocolade erop strijken en dan in de muisjes dopen. Laten stollen en klaar ben je.
Daar kun je ook een zakje kant en klare chocolade voor kopen van Dr. Oetker. Nog makkelijker
Het is echt superleuk en makkelijk. Ik geef het vaak weg bij het kraamkado.
Je bent bijna uitgerekend he? Spannend hoor. Zelf sta ik ook op knappen, dus lekker bezig met alles klaar te maken!
Succes ermee!
...
dinsdag 11 mei 2010 om 10:48
@dipper
ik zat te denken aan die minicupjes (vergelijkbare dingen die je ook voor kaarsen hebt, of waar je van die ijschocola?? (chocola waar je heeeeel misselijk van wordt) cupjes van hebt...
@queenie ja officieel nog 9 dagen, en jij? wanneer ben jij uitgerekend? ik zie je namelijk niet in het mei2010 forum...
ok, dus kant en klare chocolaadjes met een laagje chocola erop kan ook nog...ik zal kijken wat de supermarkt allemaal heeft (heb hier een kleintje)
@guinevieve wat is kookchocola? daar heb k nog nooooit van gehoord...ik dacht aan 'gewone' repen chocola namelijk...staat dat bij de bakspulletjes?
ik zat te denken aan die minicupjes (vergelijkbare dingen die je ook voor kaarsen hebt, of waar je van die ijschocola?? (chocola waar je heeeeel misselijk van wordt) cupjes van hebt...
@queenie ja officieel nog 9 dagen, en jij? wanneer ben jij uitgerekend? ik zie je namelijk niet in het mei2010 forum...
ok, dus kant en klare chocolaadjes met een laagje chocola erop kan ook nog...ik zal kijken wat de supermarkt allemaal heeft (heb hier een kleintje)
@guinevieve wat is kookchocola? daar heb k nog nooooit van gehoord...ik dacht aan 'gewone' repen chocola namelijk...staat dat bij de bakspulletjes?

dinsdag 11 mei 2010 om 11:05
dinsdag 11 mei 2010 om 11:05
Spannend! As maandag ben ik uitgerekend, dus nog 6 dagen. Ik schrijf niet mee in vaste topics, dat is niets voor mij nl Dus vandaar.
Bovenstaande heb ik gewoon even gegoogled, maar dat idee is het wel. Het ziet er altijd erg leuk uit. Ook heel leuk om kado te geven aan een kraamvrouw.
Heel veel succes met de laatste loodjes, en met chocolaadjes maken!
Bovenstaande heb ik gewoon even gegoogled, maar dat idee is het wel. Het ziet er altijd erg leuk uit. Ook heel leuk om kado te geven aan een kraamvrouw.
Heel veel succes met de laatste loodjes, en met chocolaadjes maken!
...
dinsdag 11 mei 2010 om 11:13
Als je chocolade "gewoon" bain marie smelt en vervolgens weer laat stollen krijg je een lagere smelttemperatuur van de chocolade, waardoor het (in tegenstelling tot getempereede chocolade) al smelt bij het vasthouden en of aanraken van de chocolade.
Dit kan je voorkomen door de chocolade opnieuw te tempereren.
Werken met chocolade
Dit kan je voorkomen door de chocolade opnieuw te tempereren.
Werken met chocolade
dinsdag 11 mei 2010 om 11:33
@kusunum
mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)
@queenie
ik denk alles wel in orde te hebben...maar zal ongetwijfeld wel wat dingen vergeten zijn
van het weekend eindelijk een waterafstotend zeemachtig hoeslaken op bed gelegd (die plastic matjes...man één nachtje gebruikt en wers snachts wakker van het zweet....helemaal nat!)
beval sowieso in het ziekenhuis (medische indicatie) dus voor de bevalling niet heel veel voorbereidingen getroffen...maar psychisch voel ik me er klaar voor
denk elke ochtend.....shit, weer niks!
nog geen gerommel voorweeen of andere dingen...dus denk ook dat het hier nog wel even duurt....
jij al alles goed voorbereid? (zal voor een tweede wel makkelijker gaan dan voor een eerste...)
mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)
@queenie
ik denk alles wel in orde te hebben...maar zal ongetwijfeld wel wat dingen vergeten zijn
van het weekend eindelijk een waterafstotend zeemachtig hoeslaken op bed gelegd (die plastic matjes...man één nachtje gebruikt en wers snachts wakker van het zweet....helemaal nat!)
beval sowieso in het ziekenhuis (medische indicatie) dus voor de bevalling niet heel veel voorbereidingen getroffen...maar psychisch voel ik me er klaar voor
denk elke ochtend.....shit, weer niks!
nog geen gerommel voorweeen of andere dingen...dus denk ook dat het hier nog wel even duurt....
jij al alles goed voorbereid? (zal voor een tweede wel makkelijker gaan dan voor een eerste...)
dinsdag 11 mei 2010 om 12:26
die lange vingers blijven denk ik niet zo lang lekker zodra je er iets aan toevoegt.
zelf heb ik van het weekend chocolade gesmolten en daarna in ijsblokjesvorm gegoten. Ging prima en kwamen er makkelijk uit ( zachte vormen) als je de chocolade na het smelten ervan laat afkoelen ( maar moet nog wel vloeibaar zijn) daarna muisjes erover strooien.
Moet lukken zo hoor.
succes, ook met de bevalling !
zelf heb ik van het weekend chocolade gesmolten en daarna in ijsblokjesvorm gegoten. Ging prima en kwamen er makkelijk uit ( zachte vormen) als je de chocolade na het smelten ervan laat afkoelen ( maar moet nog wel vloeibaar zijn) daarna muisjes erover strooien.
Moet lukken zo hoor.
succes, ook met de bevalling !
dinsdag 11 mei 2010 om 14:39
@love2dance
geweldige tip van de ijsblokvormpjes...want ik wilde net vragen waar ik kleine (papieren) vormpjes kan kopen...zie overal wel standaard muffin papiertjes maar niet die hele kleine...
zal het strakjes eens proberen met siliconen(?) ijsblokvormpjes....maar eerst even weer uitrusten van boodschapjes en bezoek aan gyn
geweldige tip van de ijsblokvormpjes...want ik wilde net vragen waar ik kleine (papieren) vormpjes kan kopen...zie overal wel standaard muffin papiertjes maar niet die hele kleine...
zal het strakjes eens proberen met siliconen(?) ijsblokvormpjes....maar eerst even weer uitrusten van boodschapjes en bezoek aan gyn
dinsdag 11 mei 2010 om 17:02
zo de eerste 12 chocolaadjes zijn gemaakt (foto's volgen) en ben erg benieuwd wat het resultaat is...heb die siliconen ijsblokjes-hartjes gebruikt...
1 reep melk en 1 reep melk met butterscotch...puur en wit volgen nog....(ijsblokjesding was bijna vol...)
zal met een uurtje of wat wel droog zijn gok ik....maar ik kijk vanavond wel even of ik ze eruit kan krijgen....
iemand nog een idee waar ik die kleine vormpjes kan kopen? (vormpjes ala ijscups, 1-2 cm doorsnee)
1 reep melk en 1 reep melk met butterscotch...puur en wit volgen nog....(ijsblokjesding was bijna vol...)
zal met een uurtje of wat wel droog zijn gok ik....maar ik kijk vanavond wel even of ik ze eruit kan krijgen....
iemand nog een idee waar ik die kleine vormpjes kan kopen? (vormpjes ala ijscups, 1-2 cm doorsnee)
woensdag 12 mei 2010 om 01:26
quote:gelukkigmeisje schreef op 11 mei 2010 @ 11:33:
@kusunum
mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)
Nee, ik werk niet speciaal met chocolade. Vriend is Oempaloempa van beroep En vind patisserie ook erg interessant, dus kijk vaak mee als de koks bezig zijn met desserts.
@kusunum
mmmmm dat ziet mij er allemaal veel te professioneel en moeilijk uit...het moet leuk blijven (maar geloof dat jij toch ook in de horeca zit....werk jij veel met chocola?)
Nee, ik werk niet speciaal met chocolade. Vriend is Oempaloempa van beroep En vind patisserie ook erg interessant, dus kijk vaak mee als de koks bezig zijn met desserts.