
Kookblunders; wie heeft ze wel eens gemaakt of meegemaakt?
dinsdag 3 juli 2007 om 11:24
Wat zijn jullie kookblunders?
Ik heb er wel een paar. Ik heb een vriend gehad die nog nooit had gekookt. Ik zou een romantisch diner maken. Hij mocht kiezen wat ik zou koken. Kiest hij net iets waar ik niet zo goed in ben. Hollandse pot. Hij wilde boerenkool. Moeder opgebeld hoe te maken en hoelang de aardappelen op moesten. Ik was op van de zenuwen. Pan staat op het vuur, hij was er al. Gaat de brandmelder af. Keuken stond blauw. Was ik in de pan met aardappels en boerenkool vergeten water te doen. Alles zwart.
En 1 blunder waar ik mij voor schaam. Een keer (gelukkig gebeurde het bij mijn vriend en niet bij visite) vond mijn vriend een haar in het eten. Vreselijk vond ik het. Sindsdien bind ik altijd mijn haar vast als ik ga koken.
Hebben jullie nog leuke, grappige of genante kookblunders gemaakt of meegemaakt?
Ik heb er wel een paar. Ik heb een vriend gehad die nog nooit had gekookt. Ik zou een romantisch diner maken. Hij mocht kiezen wat ik zou koken. Kiest hij net iets waar ik niet zo goed in ben. Hollandse pot. Hij wilde boerenkool. Moeder opgebeld hoe te maken en hoelang de aardappelen op moesten. Ik was op van de zenuwen. Pan staat op het vuur, hij was er al. Gaat de brandmelder af. Keuken stond blauw. Was ik in de pan met aardappels en boerenkool vergeten water te doen. Alles zwart.
En 1 blunder waar ik mij voor schaam. Een keer (gelukkig gebeurde het bij mijn vriend en niet bij visite) vond mijn vriend een haar in het eten. Vreselijk vond ik het. Sindsdien bind ik altijd mijn haar vast als ik ga koken.
Hebben jullie nog leuke, grappige of genante kookblunders gemaakt of meegemaakt?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
woensdag 4 februari 2009 om 16:23
M'n vriend en ik hadden een keer kaasfondue gemaakt...
Was heerlijk, wijntje erbij, nog een wijntje,en nog maar 1 en na het eten ff snel de kaasfondue-boel in de keuken op het aanrecht gekwakt, en hoppa, nog maar een flesje open, etc.
Ok, in slaap gevallen, en de volgende morgen kregen we de sleutel van ons nieuwe huis!
Wij dus enthousiast aan het klussen, en er volgden 3 weken van veel werken, in het nieuwe huis klussen, afhaalmaaltijden eten in het nieuwe huis, en alleen in het oude huis komen om te slapen..
Tot na 3 weken het grootste deel van het geklus klaar was, en het tijd was om te verhuizen!
Dus ik naar het oude huis om spullen te gaan pakken, deed de keukendeur open en ik dacht al: 'Wat ruikt er hier nou zo vreemd?'
Ik keek naar het aanrecht en toen ik daar het fonduepannetje zag begon er al langzaam een lampje te branden....Die hele fonduezooi lag dus al 3 weken weg te rotten! We waren dus al 3 weken niet in de keuken geweest, en door alle verhuis-hektiek hebben we geen moment meer aan die fondue gedacht!
Ik heb er nog spijt van dat ik toen even het dekseltje van het fonduepannentje gehaald had....wat een lucht kwam daaruit zeg! :puke:
Heb die pan meteen maar weggegooid, en al het eten uit de keukenkastjes ook (werkelijk alles stonk ernaar )
Kaasfondue hebben we het eerste jaar daarna ook niet meer gegeten
Was heerlijk, wijntje erbij, nog een wijntje,en nog maar 1 en na het eten ff snel de kaasfondue-boel in de keuken op het aanrecht gekwakt, en hoppa, nog maar een flesje open, etc.
Ok, in slaap gevallen, en de volgende morgen kregen we de sleutel van ons nieuwe huis!
Wij dus enthousiast aan het klussen, en er volgden 3 weken van veel werken, in het nieuwe huis klussen, afhaalmaaltijden eten in het nieuwe huis, en alleen in het oude huis komen om te slapen..
Tot na 3 weken het grootste deel van het geklus klaar was, en het tijd was om te verhuizen!
Dus ik naar het oude huis om spullen te gaan pakken, deed de keukendeur open en ik dacht al: 'Wat ruikt er hier nou zo vreemd?'
Ik keek naar het aanrecht en toen ik daar het fonduepannetje zag begon er al langzaam een lampje te branden....Die hele fonduezooi lag dus al 3 weken weg te rotten! We waren dus al 3 weken niet in de keuken geweest, en door alle verhuis-hektiek hebben we geen moment meer aan die fondue gedacht!
Ik heb er nog spijt van dat ik toen even het dekseltje van het fonduepannentje gehaald had....wat een lucht kwam daaruit zeg! :puke:
Heb die pan meteen maar weggegooid, en al het eten uit de keukenkastjes ook (werkelijk alles stonk ernaar )
Kaasfondue hebben we het eerste jaar daarna ook niet meer gegeten
'Tell people there's an invisible man in the sky who created the universe, and the vast majority will believe you. Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.' -George Carlin
woensdag 4 februari 2009 om 20:49
Ik wou vroeger als kind wel eens rijsttaart maken, alles is klaar, alles in de bakvorm. Nu stond de oven bij ons buiten vroeger, onder het afdakje, dus ik fier als een gieter naar beneden met de rijsttaart. Toen ik naar buiten liep (klein trapje af) riep mijn mama nog, let op dat het er niet uitloopt. Op dat moment gaat de bakvorm schuin richting mij en de helft van mijn rijsttaart lag over mij ipv nog in de bakvorm. Het werd dus een kleine rijsttaart die dag
Verder had ik ooit een cake gebakken (zo'n cake die uit de pakjes komt, zo'n keukenprinses ben k nog niet) en toen die uit de oven kwam, was die nogal klein. Die was niet gerezen. Aangezien ik bezoek verwachtte ben k maar vlug naar de bakker gereden om een taart te gaan halen
Verder had ik ooit een cake gebakken (zo'n cake die uit de pakjes komt, zo'n keukenprinses ben k nog niet) en toen die uit de oven kwam, was die nogal klein. Die was niet gerezen. Aangezien ik bezoek verwachtte ben k maar vlug naar de bakker gereden om een taart te gaan halen


zaterdag 2 mei 2009 om 09:08
Kwam een x 's nachts thuis na het stappen. Had enorme trek, maar er was niets in huis behalve eieren. Dus ik 2 eitjes opgezet en... op de bank in slaap gevallen. Werd wakker in een enorme stank en zwarte walm. Eieren waren helemaal verkoold, er was werkelijk niets meer van over. Pannetje ook niet trouwens.
Ik heb echt mazzel gehad dat er geen brand is uitgebroken, vooral ook omdat we destijds in een houten huis woonden. Ik was alleen thuis met 2 hondjes en die domme beesten sloegen ook niet aan ofzo. Het heeft weken geduurd voor die lucht weer het huis uit was.
Ik heb echt mazzel gehad dat er geen brand is uitgebroken, vooral ook omdat we destijds in een houten huis woonden. Ik was alleen thuis met 2 hondjes en die domme beesten sloegen ook niet aan ofzo. Het heeft weken geduurd voor die lucht weer het huis uit was.
zaterdag 2 mei 2009 om 15:36
Ik had laatst iets vervelends. Wilde wat grillen in mijn grillpan. Maar dat lukte niet. Ik had niet door dat mijn keuken en huiskamer inmiddels blauw stond. Stond boven die pan en had het niet echt opgemerkt. Dus snel die pan uitgedaan toen ik het zag. Kon helaas niet alle ramen open doen want mijn katten mogen niet naar buiten. Raam op een kiertje gezet en achter mijn katten aan gegaan, ik dacht, als ik die op de gang zet kan ik alles open gooien. Eentje liet zich niet vangen, die voelde de bui al hangen. Ondertussen was die rooie zo slim geweest om dat raam die op 1 cm openstond helemaal open te trekken en was lekker gaan buitenspelen. Wat een drama die grillpan. En nog zat er niet een mooi streepje op mijn groenten wat ik wilde. Na het topic over grillpannen denk ik nu te weten dat het komt dat ik geen gietijzeren heb maar een soort antiaanbaklaagpan.
Moet je ook maar weten.
Moet je ook maar weten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zaterdag 2 mei 2009 om 16:57
Dit topic is zo goed voor je humeur! Die broccolistronk, ik zit nu nog te schuddebuiken.
Mijn grootste kookblunder betreft oliebollen. Ik woonde nog thuis en zou met oud en nieuw weleens oliebollen gaan bakken. Ik aan de slag met de mix. Ging lekker, ik was helemaal in m'n element. Wat zouden ik, m'n ouders en broertje gaan smullen straks! Ik had alleen geen idee dat je oliebollen moest frituren, dus een heeeeeeeleboel olie nodig had. Ik deed alleen maar een dun laagje olie in de pan, zoals ik gewend was bij vlees bakken. En het werden dus geen bollen! Ik snapte er he-le-maal niks van. Het werden een soort pannekoekjes, maar absoluut geen lekkere. Toen m'n vader thuiskwam, moest hij heel hard lachen. Gelukkig hadden we nog een pak mix, waar hij maar mee aan de slag is gegaan. Sindsdien heb ik nooit meer oliebollen gebakken.
Mijn grootste kookblunder betreft oliebollen. Ik woonde nog thuis en zou met oud en nieuw weleens oliebollen gaan bakken. Ik aan de slag met de mix. Ging lekker, ik was helemaal in m'n element. Wat zouden ik, m'n ouders en broertje gaan smullen straks! Ik had alleen geen idee dat je oliebollen moest frituren, dus een heeeeeeeleboel olie nodig had. Ik deed alleen maar een dun laagje olie in de pan, zoals ik gewend was bij vlees bakken. En het werden dus geen bollen! Ik snapte er he-le-maal niks van. Het werden een soort pannekoekjes, maar absoluut geen lekkere. Toen m'n vader thuiskwam, moest hij heel hard lachen. Gelukkig hadden we nog een pak mix, waar hij maar mee aan de slag is gegaan. Sindsdien heb ik nooit meer oliebollen gebakken.
't Is al met al een heel gedoe

zaterdag 2 mei 2009 om 21:35
Die brocolli, daar heb ik ook vreselijk om gelachen.
Kookblunders... jaren geleden (ik was een jaar of 17) ging ik met een vriendje koken, we gingen kip siam maken (uit een pakje). Het begon er al mee dat ik de kip op de kachel had gezet om te ontdooien: toen we er weer aan dachten, was de kip inmiddels gekookt. De rest van het bereidingsproces hadden we volgens ons precies volgens het pakje gedaan, maar het resultaat was letterlijk: soep siam. Een grote pan waterig spul, waar hier en daar een stukje groente en gekookte kip in dreef. We hebben het gewoon door de rijst geroerd en opgedronken .
Ik heb één pan verpest door rijst te koken, dit hélemaal te vergeten en rustig 45 minuten te gaan bellen met iemand, daarna gelukkig nooit weer.
Een recente blunder was een nieuw spagettirecept dat ik wilde proberen. 's middags had ik de saus al gemaakt, met tomaten, olie, basilicum en knoflook, zodat het goed kon intrekken en hup in de koelkast gekwakt. Dus 's avonds spagetti koken, pijnboompitjes roosteren en aan het eind de saus er door geroerd... zó uit de koelkast... de koude tomaten en basilicum gingen nog wel, maar doorrauwe stukken knoflook door je spagetti is geen succes.
Vandaag heb ik een nieuwe poging gedaan, dit keer niet rauw Het was errug lekker.
Kookblunders... jaren geleden (ik was een jaar of 17) ging ik met een vriendje koken, we gingen kip siam maken (uit een pakje). Het begon er al mee dat ik de kip op de kachel had gezet om te ontdooien: toen we er weer aan dachten, was de kip inmiddels gekookt. De rest van het bereidingsproces hadden we volgens ons precies volgens het pakje gedaan, maar het resultaat was letterlijk: soep siam. Een grote pan waterig spul, waar hier en daar een stukje groente en gekookte kip in dreef. We hebben het gewoon door de rijst geroerd en opgedronken .
Ik heb één pan verpest door rijst te koken, dit hélemaal te vergeten en rustig 45 minuten te gaan bellen met iemand, daarna gelukkig nooit weer.
Een recente blunder was een nieuw spagettirecept dat ik wilde proberen. 's middags had ik de saus al gemaakt, met tomaten, olie, basilicum en knoflook, zodat het goed kon intrekken en hup in de koelkast gekwakt. Dus 's avonds spagetti koken, pijnboompitjes roosteren en aan het eind de saus er door geroerd... zó uit de koelkast... de koude tomaten en basilicum gingen nog wel, maar doorrauwe stukken knoflook door je spagetti is geen succes.
Vandaag heb ik een nieuwe poging gedaan, dit keer niet rauw Het was errug lekker.
zondag 3 mei 2009 om 17:25
quote:Jieoor schreef op 03 juli 2007 @ 15:21:
[...]
Ik ging samen met twee vriendinnen spaghetti koken. Een van de dames had blijkbaar niet zoveel ervaring, want die heeft het voor elkaar gekregen om de 'slierten' aan te laten branden toen ze nog rechtop in de pan stonden. Er liep echt zo'n zwarte rand over de helft van de slierten. Dat was best niet lekker...
.Ik vrees dat mijn anonimiteit niet meer is gewaarborgd... ik was die muts! Sindsdien maak ik liever geen spaghetti meer maar macaroni (waar overigens ook veel mee kan misgaan!)
[...]
Ik ging samen met twee vriendinnen spaghetti koken. Een van de dames had blijkbaar niet zoveel ervaring, want die heeft het voor elkaar gekregen om de 'slierten' aan te laten branden toen ze nog rechtop in de pan stonden. Er liep echt zo'n zwarte rand over de helft van de slierten. Dat was best niet lekker...
.Ik vrees dat mijn anonimiteit niet meer is gewaarborgd... ik was die muts! Sindsdien maak ik liever geen spaghetti meer maar macaroni (waar overigens ook veel mee kan misgaan!)
zondag 3 mei 2009 om 17:33
quote:GeorgieBrown schreef op 02 mei 2009 @ 09:08:
Kwam een x 's nachts thuis na het stappen. Had enorme trek, maar er was niets in huis behalve eieren. Dus ik 2 eitjes opgezet en... op de bank in slaap gevallen. Werd wakker in een enorme stank en zwarte walm. Eieren waren helemaal verkoold, er was werkelijk niets meer van over. Pannetje ook niet trouwens.
Ik heb echt mazzel gehad dat er geen brand is uitgebroken, vooral ook omdat we destijds in een houten huis woonden. Ik was alleen thuis met 2 hondjes en die domme beesten sloegen ook niet aan ofzo. Het heeft weken geduurd voor die lucht weer het huis uit was.Ja, dit had ik dus ook! Schaamde me echt dood.
Kwam een x 's nachts thuis na het stappen. Had enorme trek, maar er was niets in huis behalve eieren. Dus ik 2 eitjes opgezet en... op de bank in slaap gevallen. Werd wakker in een enorme stank en zwarte walm. Eieren waren helemaal verkoold, er was werkelijk niets meer van over. Pannetje ook niet trouwens.
Ik heb echt mazzel gehad dat er geen brand is uitgebroken, vooral ook omdat we destijds in een houten huis woonden. Ik was alleen thuis met 2 hondjes en die domme beesten sloegen ook niet aan ofzo. Het heeft weken geduurd voor die lucht weer het huis uit was.Ja, dit had ik dus ook! Schaamde me echt dood.
zondag 3 mei 2009 om 19:42
Ik lees af en toe mensen die problemen hebben met het koken van rijst... (ik was ook zo, bakte altijd aan) Daarom: tip!
Pak een grote zeef die precies in een (groente)pan past. Vul de pan met water en doe de rijst in de zeef. Hang de zeef in de pan. Erg knap als het nu nog aanbakt (zeef niet op de bodem laten rusten). Ook erg handig met afgieten (want mijn rijst wordt nooit vanzelf droog).
Pak een grote zeef die precies in een (groente)pan past. Vul de pan met water en doe de rijst in de zeef. Hang de zeef in de pan. Erg knap als het nu nog aanbakt (zeef niet op de bodem laten rusten). Ook erg handig met afgieten (want mijn rijst wordt nooit vanzelf droog).

dinsdag 5 mei 2009 om 15:23
Rijst... zo moeilijk is rijst niet .
Zorg altijd dat je een afgepaste hoeveelheid water gebruikt (ik hou niet van de 'snelkook- en afgiet manier).
Dit laat je rustig koken totdat het water bíjna verdampt is. Dan zet je het vuur nog véél lager (echt sudderpitje zeg maar), doe je het dekseltje erop en laat je het laatste deel zo stomend gaar worden. Dit duurt wel langer, maar je krijgt heerlijke rijst.
Zorg altijd dat je een afgepaste hoeveelheid water gebruikt (ik hou niet van de 'snelkook- en afgiet manier).
Dit laat je rustig koken totdat het water bíjna verdampt is. Dan zet je het vuur nog véél lager (echt sudderpitje zeg maar), doe je het dekseltje erop en laat je het laatste deel zo stomend gaar worden. Dit duurt wel langer, maar je krijgt heerlijke rijst.
dinsdag 5 mei 2009 om 19:41
Ik had nog bijna nooit biefstuk gegeten en al zeker nooit klaargemaakt. En toen moest ik bij m'n vriend biefstuk bakken omdat z'n ouders niet thuis waren. Dus toen heb ik hem gewoon netjes gaar laten worden, net als een ander stuk vlees.. Was echt niet te eten! Kwamen z'n ouders ook nog net binnen..

maandag 17 mei 2010 om 20:56
Ik heb een kookblunder waiting to happen in de koelkast staan... zojuist een tiramisu-achtig toetje in elkaar gedraaid voor morgenavond. Helaas bedenk ik me net dat ik de suiker ben vergeten toe te voegen aan het mascarponemengsel... Hmmm... dit oplossen door er morgenavond wat suiker-cacaomengsel overheen te strooien? Iemand anders een goed idee?
De mascarpone is op dus ik kan geen nieuwe maken .
De mascarpone is op dus ik kan geen nieuwe maken .
maandag 17 mei 2010 om 21:24
Kookblunders, pfoe...daar heb ik er wel zoveel van.
Meest recente: vorige week zondag wou ik lekkere broodjes in de oven maken (jeweetwel die je 8-10 minuten moet afbakken). Wat kan daar nou verkeerd aangaan? Nou ik liep na 8 minuten de keuken weer in...hele keuken blauw, broodjes pik en pik zwart...ze waren zelfs aan het smeulen. Had ik de magnetron aangeklikt ipv de oven...oeps.
Ik heb echt nooit zulke verkoolde broodjes gezien echt van binnenuit...
De eerste keer dat ik aardappels ging koken. Ik had geen idee wanneer die dingen gaar waren, uiteindelijk kwam m'n moeder me helpen, omdat het zo lang duurde. Die wist me te vertellen dat als aardappels van zelf uit elkaar gaan vallen je ze ietsiepietsie te lang hebt opgezet...
Tel daarbij alle ontelbare keren dat ik ben vergeten om (hoofd)ingredienten toe te voegen en daar pas achter kwam als het al te laat was...
Tja, een Jamie Oliver zal ik wel nooit worden, maar ik heb er wel net zoveel plezier aan
Meest recente: vorige week zondag wou ik lekkere broodjes in de oven maken (jeweetwel die je 8-10 minuten moet afbakken). Wat kan daar nou verkeerd aangaan? Nou ik liep na 8 minuten de keuken weer in...hele keuken blauw, broodjes pik en pik zwart...ze waren zelfs aan het smeulen. Had ik de magnetron aangeklikt ipv de oven...oeps.
Ik heb echt nooit zulke verkoolde broodjes gezien echt van binnenuit...
De eerste keer dat ik aardappels ging koken. Ik had geen idee wanneer die dingen gaar waren, uiteindelijk kwam m'n moeder me helpen, omdat het zo lang duurde. Die wist me te vertellen dat als aardappels van zelf uit elkaar gaan vallen je ze ietsiepietsie te lang hebt opgezet...
Tel daarbij alle ontelbare keren dat ik ben vergeten om (hoofd)ingredienten toe te voegen en daar pas achter kwam als het al te laat was...
Tja, een Jamie Oliver zal ik wel nooit worden, maar ik heb er wel net zoveel plezier aan
maandag 17 mei 2010 om 21:25
eentje van mijn moeder, die niet zo'n drinker is.... het recept heet volgens mij ook echt 'verdronken kip' of iets in die trant, en daarvoor was naast de kip een glaasje whiskey nodig. Moeders pakt een stoer whiskeyglas, schenkt het vol en kiepert het hele glas leeg in de pan.
Die kip was zo dronken als maar zijn kon. Ze had nooit geweten dat een glaasje whiskey niet meer dan een bodempje is....
Die kip was zo dronken als maar zijn kon. Ze had nooit geweten dat een glaasje whiskey niet meer dan een bodempje is....
maandag 17 mei 2010 om 21:28
quote:Missprincesa schreef op 17 mei 2010 @ 21:24:
Had ik de magnetron aangeklikt ipv de oven...oeps.
Dat heb ik nog eens met lasagna gedaan! Die moest je daarna echt met een beitel te lijf, keihard geworden! Volgens mij hebben we toen maar een frietje gehaald.
Ook heeeeeeel erg: we hadden een rookpan gekocht en we zouden tonijn gaan roken. Ik had gelezen dat je die eerst moest pekelen, dus heb die arme vis in een zoutbadje gelegd. En veel te lang laten liggen. Het was echt het smerigste wat ik ooit op tafel heb gezet.
Had ik de magnetron aangeklikt ipv de oven...oeps.
Dat heb ik nog eens met lasagna gedaan! Die moest je daarna echt met een beitel te lijf, keihard geworden! Volgens mij hebben we toen maar een frietje gehaald.
Ook heeeeeeel erg: we hadden een rookpan gekocht en we zouden tonijn gaan roken. Ik had gelezen dat je die eerst moest pekelen, dus heb die arme vis in een zoutbadje gelegd. En veel te lang laten liggen. Het was echt het smerigste wat ik ooit op tafel heb gezet.
maandag 17 mei 2010 om 21:29
quote:Teigera schreef op 17 mei 2010 @ 20:56:
Ik heb een kookblunder waiting to happen in de koelkast staan... zojuist een tiramisu-achtig toetje in elkaar gedraaid voor morgenavond. Helaas bedenk ik me net dat ik de suiker ben vergeten toe te voegen aan het mascarponemengsel... Hmmm... dit oplossen door er morgenavond wat suiker-cacaomengsel overheen te strooien? Iemand anders een goed idee?
De mascarpone is op dus ik kan geen nieuwe maken .Bij ons is de AH tot tien uur savonds open ........ hint
Ik heb een kookblunder waiting to happen in de koelkast staan... zojuist een tiramisu-achtig toetje in elkaar gedraaid voor morgenavond. Helaas bedenk ik me net dat ik de suiker ben vergeten toe te voegen aan het mascarponemengsel... Hmmm... dit oplossen door er morgenavond wat suiker-cacaomengsel overheen te strooien? Iemand anders een goed idee?
De mascarpone is op dus ik kan geen nieuwe maken .Bij ons is de AH tot tien uur savonds open ........ hint
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

maandag 17 mei 2010 om 21:36
Hier misschien ook wel bedenk ik me nu maar ik heb echt geen zin om daarheen te gaan... iemand een ander idee? Tjeetje, ik heb eigenlijk nooit dit soort blunders. Maar ik was er zo met mijn hoofd niet bij vanavond, dan gaat het dus mis... vooral bij een recept wat je al honderden keren gemaakt hebt, dan let je dus niet op.
maandag 17 mei 2010 om 22:02
Volgens mij heb ik hem nog niet gepost.
Een tijd geleden wou ik voor het eerst een aardappelschotel maken. Heel simpel, aardappels, knoflook,room en ei.
Ik wist niet precies of alles op smaak was en kon niet proeven (want ramadan) dus op goed geluk de oven in.
Het rook zo ontzettend heerlijk!!
Man kwam thuis en was ook blij. Het was tijd om te eten, schotel uit de oven, hij was wel heel apart hoog.
Maargoed, lekker veel zullen we maar zeggen!
Ik sneed hem aan en er kwam me een lucht af!!!!
Een soort verbrand rubber met een afschuwelijke nawalm!
Die schotel zakte ineen en we hebben er allebei even heel treurig naar gekeken.
Heb de frituurpan maar aangezet......Weet nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan.
Een tijd geleden wou ik voor het eerst een aardappelschotel maken. Heel simpel, aardappels, knoflook,room en ei.
Ik wist niet precies of alles op smaak was en kon niet proeven (want ramadan) dus op goed geluk de oven in.
Het rook zo ontzettend heerlijk!!
Man kwam thuis en was ook blij. Het was tijd om te eten, schotel uit de oven, hij was wel heel apart hoog.
Maargoed, lekker veel zullen we maar zeggen!
Ik sneed hem aan en er kwam me een lucht af!!!!
Een soort verbrand rubber met een afschuwelijke nawalm!
Die schotel zakte ineen en we hebben er allebei even heel treurig naar gekeken.
Heb de frituurpan maar aangezet......Weet nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan.
dinsdag 18 mei 2010 om 13:27
quote:kattenk0p schreef op 18 mei 2010 @ 13:24:
Toen mijn moeder net samenwoonde wilde ze spaghetti maken. Tot ze tot de conclusie kwam dat de spaghetti niet helemaal in de pan paste . Ze heeft toen haar zus gebeld om te vragen hoe ze de spaghetti helemaal onder water kreeg...
Toen mijn moeder net samenwoonde wilde ze spaghetti maken. Tot ze tot de conclusie kwam dat de spaghetti niet helemaal in de pan paste . Ze heeft toen haar zus gebeld om te vragen hoe ze de spaghetti helemaal onder water kreeg...
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
dinsdag 18 mei 2010 om 15:53
zaterdag 22 mei 2010 om 00:50
Ik maak wel eens een kwarktaart, met gelatine en dan opstijven in de koelkast. Vroegah, althans in mijn beleving, hadden de gelatineblaadjes een ander formaat. Ze waren groter. Dus zou ik nu meer blaadjes moeten gebruiken, toch? Hupsakee, het hele pakje erin, en in de koelkast ermee. Het was net gummi, echt niet lekker.
De volgende keer deed ik dus maar wat minder gelatine. Toen ik de springvorm los klikte, stroomde deze taart meteen de vorm uit!
Volgende keer probeer ik maar weer een andere hoeveelheid gelatine
De volgende keer deed ik dus maar wat minder gelatine. Toen ik de springvorm los klikte, stroomde deze taart meteen de vorm uit!
Volgende keer probeer ik maar weer een andere hoeveelheid gelatine
maandag 24 mei 2010 om 21:46
Ik heb vandaag de hele middag in de keuken gestaan: deeg kneden, rusten, kneden, rusten, kneden, rijzen, bolletjes gemaakt, weer rijzen.
Maar bij de tweede rijsronde is er iets misgegaan en waren ze alleen naar opzij gerezen, maar niet naar boven.
Ik dacht nog: dat komt wel goed als ze in de oven staan.
Maar ik denk dat ik morgen moet ontbijten met yoghurt...
Positief puntje: Heb er wel een paar mooie frisbees bij
Maar bij de tweede rijsronde is er iets misgegaan en waren ze alleen naar opzij gerezen, maar niet naar boven.
Ik dacht nog: dat komt wel goed als ze in de oven staan.
Maar ik denk dat ik morgen moet ontbijten met yoghurt...
Positief puntje: Heb er wel een paar mooie frisbees bij