
mac & cheese, hoe maak ik dat?


dinsdag 27 juli 2010 om 18:29
quote:dolfje schreef op 27 juli 2010 @ 18:07:
[...]
Geen plakjes pakken die zijn voor op de hamburgers.Gewoon een stuk cheddar of geraspte cheddar kopen.
En als je perse plakjes wil,gewoon er zoveel doordoen als je lekker vindt.
Té laat gezien...
Enfin, de macaroni die inmiddels al klaar was staat nu met de saus te pruttelen.
Het is bijna klaar
[...]
Geen plakjes pakken die zijn voor op de hamburgers.Gewoon een stuk cheddar of geraspte cheddar kopen.
En als je perse plakjes wil,gewoon er zoveel doordoen als je lekker vindt.
Té laat gezien...
Enfin, de macaroni die inmiddels al klaar was staat nu met de saus te pruttelen.
Het is bijna klaar
dinsdag 27 juli 2010 om 18:31
quote:Vilma schreef op 27 juli 2010 @ 18:22:
Is dat fout, MV?
De saus blijft dun, ik heb er maar weer cheddar toegevoegd.
Lieverd, het gaat niet goedkomen, ik zou het op Yette haar manier doen.
Je gaat hier niet iets goeds mee krijgen.
Is dat fout, MV?
De saus blijft dun, ik heb er maar weer cheddar toegevoegd.
Lieverd, het gaat niet goedkomen, ik zou het op Yette haar manier doen.
Je gaat hier niet iets goeds mee krijgen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 27 juli 2010 om 18:34



dinsdag 27 juli 2010 om 18:55

dinsdag 27 juli 2010 om 19:00
quote:Noahtc schreef op 27 juli 2010 @ 18:51:
[...]
Nee .
Nou, fijn dat het gelukt is!
Was is nu precies het recept?
*ik dacht even dat ik een ban had, kwam er niet meer op*
Nou, je kookt wat macaroni (doe maar niet eigen merk, bah)
Eén tomaat in stukjes snijden en bestrooien met peper en zout, doe dit in een apart schaaltje.
Wat melk in een pan opwarmen en er twee eetlepels margarine, de hele inhoud van de cheddarcheese en wat zout plus een scheut ketchup toevoegen.
Lang wachten voordat het iets wordt.
*anders het advies van Yette opvolgen met de roux
Als de saus wat dikkig is geworden de gekookte macaroni er doorheen doen. (macaroni natuurlijk wel afgieten eerst)
Op je bord de stukjes tomaat erbij doen, en peper en zout op tafel zetten, want het is wel wat flauw.
[...]
Nee .
Nou, fijn dat het gelukt is!
Was is nu precies het recept?
*ik dacht even dat ik een ban had, kwam er niet meer op*
Nou, je kookt wat macaroni (doe maar niet eigen merk, bah)
Eén tomaat in stukjes snijden en bestrooien met peper en zout, doe dit in een apart schaaltje.
Wat melk in een pan opwarmen en er twee eetlepels margarine, de hele inhoud van de cheddarcheese en wat zout plus een scheut ketchup toevoegen.
Lang wachten voordat het iets wordt.
*anders het advies van Yette opvolgen met de roux
Als de saus wat dikkig is geworden de gekookte macaroni er doorheen doen. (macaroni natuurlijk wel afgieten eerst)
Op je bord de stukjes tomaat erbij doen, en peper en zout op tafel zetten, want het is wel wat flauw.
dinsdag 27 juli 2010 om 19:45
Ik heb ook nog wel een lekker macaroni recept met heel veel kaas... alleen zit er ook nog ui, champignons en ham bij.
ingredienten:
400 gram macaroni
1 pakje boursin (ik doe altijd light, om het niet te erg te maken)
1 zakje pittige geraspte kaas
ongeveer 200 a 300 gram hamblokjes
1 a 2 uien
1 bakje champignons
Snipper de ui en veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de ui tot deze glazig is en doe er dan de champignons bij. Na ongeveer een minuut kan je de hamblokjes bij doen (ik doe er ook een beetje maggi bij voor de smaak) en bak nog ongeveer een minuut of 2.
Kook ondertussen de macaroni al dente en giet af, doe de macaroni terug in de pan en roer de boursin erdoor. Hierna kan je het ui, champignons, ham mengsel erdoor roeren en de helft van het zakje kaas. Doe er eventueel nog wat peper naar smaak door.
Doe de macaroni in een ovenschaal en strooi de resterende kaas erover en zet even onder de grill.
ingredienten:
400 gram macaroni
1 pakje boursin (ik doe altijd light, om het niet te erg te maken)
1 zakje pittige geraspte kaas
ongeveer 200 a 300 gram hamblokjes
1 a 2 uien
1 bakje champignons
Snipper de ui en veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de ui tot deze glazig is en doe er dan de champignons bij. Na ongeveer een minuut kan je de hamblokjes bij doen (ik doe er ook een beetje maggi bij voor de smaak) en bak nog ongeveer een minuut of 2.
Kook ondertussen de macaroni al dente en giet af, doe de macaroni terug in de pan en roer de boursin erdoor. Hierna kan je het ui, champignons, ham mengsel erdoor roeren en de helft van het zakje kaas. Doe er eventueel nog wat peper naar smaak door.
Doe de macaroni in een ovenschaal en strooi de resterende kaas erover en zet even onder de grill.
Semper ubi sub ubi
dinsdag 27 juli 2010 om 20:28
quote:Vilma schreef op 27 juli 2010 @ 19:43:
Het werkt anders erg goed tegen verstoppingen
Ohhh Vilma, ik geloof je direct, ik krijg het al als ik het lees. Neem mij ook niet kwalijk maar ik sluit mij aan bij Nikki.
*echt niets persoonlijks maar ben blij dat je er geen foto van hebt gemaakt, maar gelukkig smaakte het jullie wel*
Het werkt anders erg goed tegen verstoppingen
Ohhh Vilma, ik geloof je direct, ik krijg het al als ik het lees. Neem mij ook niet kwalijk maar ik sluit mij aan bij Nikki.
*echt niets persoonlijks maar ben blij dat je er geen foto van hebt gemaakt, maar gelukkig smaakte het jullie wel*
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

woensdag 28 juli 2010 om 09:02