
appeltaart help!
vrijdag 27 augustus 2010 om 16:16
Ben bezig met een appeltaart. Maar het deeg lukt niet goed. Het valt uit elkaar als ik het wil gaan rollen. Als ik dan iets heb wat op een plak lijkt en ik wil het van het werkblad halen (wat ik wel goed heb bestoven met bloem) dan brokkelt het helemaal uit elkaar.
Heb het nu maar weer bij elkaar geraapt en in de koelkast gezet.
Heeft iemand een goede tip? Misschien even in de vriezer?
of moet ik het langer in de koelkast laten (had het nu 20 min).
Of kan ik er nog iets anders mee? De vulling staat al klaar.
Heb het nu maar weer bij elkaar geraapt en in de koelkast gezet.
Heeft iemand een goede tip? Misschien even in de vriezer?
of moet ik het langer in de koelkast laten (had het nu 20 min).
Of kan ik er nog iets anders mee? De vulling staat al klaar.
vrijdag 27 augustus 2010 om 16:31
hier een übertuttig 'hoe bak ik een appeltaart' filmpje...
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/

vrijdag 27 augustus 2010 om 16:32
Deel van het deeg in de springvorm doen en met je hand verdelen en aandrukken. Dus niet het deeg helemaal uitrollen.Klein beetje deeg achteruit houden als je bovenop de taart ook wat deeg wilt hebben (een soort van raster maken). Dit kan door het deeg in een strengetje te rollen en boven op de vulling te leggen.
vrijdag 27 augustus 2010 om 16:34
vrijdag 27 augustus 2010 om 16:53
quote:plukjepulk schreef op 27 augustus 2010 @ 16:31:
hier een übertuttig 'hoe bak ik een appeltaart' filmpje...
http://www.koopmans.com/recepten/bakfil ... ltaart/dat filmpje is trouwens erg zeg..
hier een übertuttig 'hoe bak ik een appeltaart' filmpje...
http://www.koopmans.com/recepten/bakfil ... ltaart/dat filmpje is trouwens erg zeg..

vrijdag 27 augustus 2010 om 17:53
quote:Java schreef op 27 augustus 2010 @ 16:43:
Jammer dat je er extra ingrediënten door bent gaan doen. Er was namelijk niets mis met je deeg, maar je moet het gewoon niet willen rollen. Met extra ei wordt de korst van je taart extra droog na het bakken.Ik maak vaak deze appeltaart en met 250 gram gezeefde bloem; 2 theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker en 150 gram boter krijg ik echt een heel soepel deeg dat ik met gemak kan uitrollen.
Jammer dat je er extra ingrediënten door bent gaan doen. Er was namelijk niets mis met je deeg, maar je moet het gewoon niet willen rollen. Met extra ei wordt de korst van je taart extra droog na het bakken.Ik maak vaak deze appeltaart en met 250 gram gezeefde bloem; 2 theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker en 150 gram boter krijg ik echt een heel soepel deeg dat ik met gemak kan uitrollen.

vrijdag 27 augustus 2010 om 23:04
vrijdag 27 augustus 2010 om 23:06
Trouwens, als je wat variaties wilt, er zijn een paar lekkere appeltaarttopics met 'net anders dan anders', heb daar ook al wat lekkere dingen vandaan gehaald.
Zelf varieer ik nog wel eens met dus laagje spijs op bodem, of tussen de appels een laagje gekaramelliseerde peer met evt. pijnboompitten of zo.
Voorlopig kunnen we nog wel even vooruit! Mmmm, heb nu echt de geur van verse appeltaart in m'n hoofd.
Thnx
Zelf varieer ik nog wel eens met dus laagje spijs op bodem, of tussen de appels een laagje gekaramelliseerde peer met evt. pijnboompitten of zo.
Voorlopig kunnen we nog wel even vooruit! Mmmm, heb nu echt de geur van verse appeltaart in m'n hoofd.
Thnx