Blijft sushirijst altijd waterig?

01-09-2010 01:57 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vandaag wat sushirijst gekookt volgens de verpakking maar de korrels bleven wel erg vochtig/waterig. Nu vraag ik me dus af of dat zo hoort of dat ik het de volgende keer wat langer moet koken? Heb het ongeveer 2x zo lang laten koken en wil niet dat het aanbrand maar zo smaakte het ook niet lekker ondanks de kruiden die ik erbij had gedaan.
Heb je de rijst niet te lang gekookt? Het resultaat bij mij is altijd plakkerig, maar niet vochtig of waterig.
Alle reacties Link kopieren
Sushirijst hoort heel plakkerig te blijven. Het hoort aan een houten lepel te blijven kleven, in brokken. Om in sushi te verwerken maak je het na koken nog wat papperiger met rijstazijn. Je moet het als een soort taaie pasta-met-brokken kunnen uitsmeren.



Niet langer koken dan voorgeschreven dus!
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Wat voor kruiden had je erbij gedaan? Waar heb je het voor gebruikt dan?
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Waarom kook je het 2 keer zo lang als op de verpakking staat?
Alle reacties Link kopieren
Sushi rijst is heel erg kleverig. Niet waterig



Dus je hebt ws toch iets fout gedaan.
Wij hebben allemaal last van Jouw stemmingswisselingen !
Alle reacties Link kopieren
Water goed afgemeten en na het koken nog laten staan met de deksel op de pan?
100 gram sushirijst (toko) op 250 ml water, is het toch ?



Ik vraag me af hoe je dat "twee keer zo lang" kunt laten koken, het wordt al snel te dik. Bij mij brandt het niet aan en is het perfect klef.
Misschien moet je je water afwegen, de streepjesindelingen op maatbekers zijn niet altijd erg exact.



Sowieso weeg ik water altijd af voor mijn broodbakmachine, anders kom ik nooit aan 290 gram precies.
Alle reacties Link kopieren
Ja, ben benieuwd naar de kruiden die je erin hebt gedaan..
Alle reacties Link kopieren
Mijn beste vriend in de keuken: de rijstkoker!! Maak vaak sushi en de rijst wordt altijd perfect met dat ding. Aanrader.
heb je niet toevallig risottorijst gebruikt
Alle reacties Link kopieren
Sushirijst is zo plakkerig als wat, maar niet waterig. Dan loopt het zo je mooie rolletjes uit. Dat kan natuurlijk niet
Alle reacties Link kopieren
het is de sushirijst van blue dragon ofzo. Ik dacht al van ik doe vast iets fout. Ik had het dus wat langer laten koken omdat het nog waterig was. Had er trouwens wat zout,sesamzaadjes en een paar druppels rijstazijn erbij gedaan.



Ik maak er trouwens rijstballetjes van want ik lust geen zeewier en bijna geen rauwe vis.
Alle reacties Link kopieren
Maar dat water giet je toch gewoon af?



Ik koop altijd van die pakken met rijstazijn en sushirijst erin, en dan zit de rijst in zakjes die je uit het water haalt als je het gekookt hebt.
P.S. Check je keukenweegschaal als je de ingrediënten afweegt.



Moppeman was de laatste tijd minder tevreden over ons brood en besloot om de weegschaal te controleren. Geen wonder dat koken minder gaat, als een flesje met 150 ml water slechts 106 gram blijkt te wegen.



Morgen een nieuwe weegschaal kopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Morrie schreef op 01 september 2010 @ 15:12:

Maar dat water giet je toch gewoon af?



Ik koop altijd van die pakken met rijstazijn en sushirijst erin, en dan zit de rijst in zakjes die je uit het water haalt als je het gekookt hebt.Morrie, welk merk en waar te verkrijgen?
Known to cause insanity in laboratory mice
Alle reacties Link kopieren
Bij sushirijst giet je het water niet af zover ik weet. Er was ook geen water meer (opgenomen door de korrels). Misschien moet ik het toch iets anders doen. Op de verpakking staat ongeveer het volgende:

1. Doe de rijst in koud water, afgieten, afspoelen en uit laten lekken.

2. Doe de rijst in koud water en laat 20 minuten staan, afgieten, afspoelen en uit laten lekken.

3. Doe de rijst in een pan met water (verhouding 250 gr. rijst/400ml water) breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot het water is opgenomen.



Ik denk dat ik de verhouding niet helemaal goed had en waarschijnlijk stap 1 en 2 niet helemaal goed gedaan ook al weet ik niet waarom je dat eerst moet doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 250 gram rijst en 350 ml water gedaan en dat brandde bijna aan, dus heb ik het eerder afgezet. De rijst was toen al ingekookt en ik hoefde dus niet af te gieten. Wel heb ik de pan nog 15 minuten met deksel laten rusten.



Niet waterig dus
Alle reacties Link kopieren
quote:Lys schreef op 02 september 2010 @ 10:11:

[...]



Morrie, welk merk en waar te verkrijgen?



Oeh, het merk weet ik niet, maar ik koop het bij de C1000. Volgens mij heeft de AH het ook. In het pak zitten:

stokjes

bamboematjes

norivellen

sushirijs

rijstazijn

wasabi

sojasaus



Ik vind het ideaal, ik haal er zelf tonijn, zalm, komkommer, avocado en krabsticks bij om de sushi's te vullen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven