
Cakebeslag, ik kan er niet afblijven...

donderdag 23 september 2010 om 20:07
Herkennen jullie dit?
Je staat een cake te bakken, en zodra het beslag klaar is wil je je vinger er in dopen. Je houdt je in, en pakt voor het fatsoen een lepel en proeft of hij goed is.
Vervolgens giet je 2/3 van het beslag in de cakevorm om vervolgens alsnog je vinger in het overige beslag te dopen....
Zo ongezond.... maar zo lekker!
Je staat een cake te bakken, en zodra het beslag klaar is wil je je vinger er in dopen. Je houdt je in, en pakt voor het fatsoen een lepel en proeft of hij goed is.
Vervolgens giet je 2/3 van het beslag in de cakevorm om vervolgens alsnog je vinger in het overige beslag te dopen....
Zo ongezond.... maar zo lekker!

donderdag 23 september 2010 om 20:19
quote:lentezon68 schreef op 23 september 2010 @ 20:16:
Ik doe dat ook ! Gelukkig ben in niet de enige. Maar ik vraag mij af of het wel goed is, want je eet toch rauwe eieren ?Dat vraag ik me nu ook af als ik het doe, maar vroeger heb ik dan toch wel bergen rauwe eieren gegeten op deze manier. Ik mocht ook altijd de lepel of mixer aflikken, heerlijk!
Ik doe dat ook ! Gelukkig ben in niet de enige. Maar ik vraag mij af of het wel goed is, want je eet toch rauwe eieren ?Dat vraag ik me nu ook af als ik het doe, maar vroeger heb ik dan toch wel bergen rauwe eieren gegeten op deze manier. Ik mocht ook altijd de lepel of mixer aflikken, heerlijk!
'Geniet van elke dag, want er komt geen dag terug'
donderdag 23 september 2010 om 20:23
quote:Kampen86 schreef op 23 september 2010 @ 20:19:
Merk je niks van, van die rauwe eieren. Het gaat al vanaf mijn 4e goed hoor Oh, dat geloof ik gelijk. Daar ben ik ook niet bang voor, het is meer het idee dat ik rauw ei eet. Dat vind ik zo goor. Zit puur tussen m'n oren dus. Om die reden maak ik ook geen recepten waarbij eieren nauwelijks verwarmd of rauw zijn. Heel stom, want ik eet wel weer mayonaise. Hoe krom
Merk je niks van, van die rauwe eieren. Het gaat al vanaf mijn 4e goed hoor Oh, dat geloof ik gelijk. Daar ben ik ook niet bang voor, het is meer het idee dat ik rauw ei eet. Dat vind ik zo goor. Zit puur tussen m'n oren dus. Om die reden maak ik ook geen recepten waarbij eieren nauwelijks verwarmd of rauw zijn. Heel stom, want ik eet wel weer mayonaise. Hoe krom


donderdag 23 september 2010 om 20:52
donderdag 23 september 2010 om 20:55
quote:suikervrij schreef op 23 september 2010 @ 20:52:
Gelukkig, gelijkgestemden!
Hij staat nu in de oven, hopelijk wordt het nog een fatsoenlijke cake. En inderdaad, als hij eenmaal klaar is dan moet je nog wachten tot hij afkoelt.
Mijn oma zei vroeger altijd dat je ziek kon worden van cake die je gelijk dezelfde dag opat. Is dat zo? ik denk dat ik nu dan heeeel erg ziek zou moeten zijn
Gelukkig, gelijkgestemden!
Hij staat nu in de oven, hopelijk wordt het nog een fatsoenlijke cake. En inderdaad, als hij eenmaal klaar is dan moet je nog wachten tot hij afkoelt.
Mijn oma zei vroeger altijd dat je ziek kon worden van cake die je gelijk dezelfde dag opat. Is dat zo? ik denk dat ik nu dan heeeel erg ziek zou moeten zijn
Het Viva forum is papaja.