riblappen zijn nog niet gaar!
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:03
Alle reacties
Link kopieren
riblappen staan al anderhalf uur te sudderen maar zijn nog niet mals. Nu ben ik geen ervaren riblappen bereider... komt dit nog goed?
Anoniem_89958
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:05
Alle reacties
Link kopieren
Bij ons staat het minimaal 3 uur op het vuur
Anoniem_33425
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:05
Alle reacties
Link kopieren
mijn vader zegt nog 2 1/2 a 3 uur op laten staan is het dan nog niet gaar dan ligt het aan het vlees.
Patatje halen wordt het dan
Succes
Anoniem_98772
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:06
Alle reacties
Link kopieren
Nog even geduld, rond 19:30 kun je hopelijk eten
thee
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:06
Alle reacties
Link kopieren
Ik vind succadelappen malser/zachter worden dan riblappen, maar suddervlees staat hier ook 3 tot 4 uur te pruttelen.
Had je gepland het vanavond te eten? Dan vrees ik dat je nog wel even geduld moet hebben.
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:08
Alle reacties
Link kopieren
nou ik heb nog wel even de tijd, maar dacht dat t na anderhalf uur toch wel al een beetje mals zou moeten zijn... dus vandaar even mijn hysterie
Anoniem_112616
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:09
Alle reacties
Link kopieren
Tenzij je een snelkookpan hebt, dan kan het in een uurtje gaar zijn.
Miek_
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:09
Alle reacties
Link kopieren
Riblappen moet je minstens 3 uur opzetten. Je krijgt het vlees sowieso malser met wijnazijn erbij.
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:11
Alle reacties
Link kopieren
wijnazijn heb ik! Het is dus normaal dat ze nu nog taai zijn?
Marels
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:14
Alle reacties
Link kopieren
Anderhalf uur is veel te kort. Als het over een uurtje nog niet gaar wordt, dan mag je in paniek raken
Ik zou er zelf geen wijnazijn ofzo bij gaan mikken, omdat ze gewoon nog niet lang genoeg op staan. En ik vind azijn bij vlees niet lekker
668, the neighbour of the Beast
Anoniem_89958
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:15
Alle reacties
Link kopieren
wat ga je erbij eten? gekookte aardappels met rode kool...heerlijk zo'n hollandse pot!!
Miek_
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:17
Alle reacties
Link kopieren
Persoonlijk vind ik riblappen in wijnazijn erg lekker. Halverwege gooi ik er dan wat appelstroop bij en op het einde ontbijtkoek om te binden.
http://www.ah.nl/recepten ... 982&rq=limburgs+zuurvlees
Favorietje van mij
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:17
Alle reacties
Link kopieren
hutspot!
oke... nog geen reden voor paniek nu dus Thanx!
Anoniem_64c64bf305ae7
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:21
quote:Bobbi83 schreef op 02 oktober 2010 @ 18:17:
hutspot!
oke... nog geen reden voor paniek nu dus Thanx!Je kan er een beetje gember bij gooien, dan gaat het een stuk sneller.
Anoniem_89958
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:22
Alle reacties
Link kopieren
lekker hoor!!! ga ik van de week ook maar eens klaar maken.
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:24
Alle reacties
Link kopieren
Gember heb ik ook maar gelukkig heb ik ook nog wel even de tijd... de laatste keer dat ik riblappen maakte werd het volgens mij alleen wel eerder mals...
Hoop gewoon dat ik niet iets heb gedaan wat de boel heeft verpest, aangezien ik weinig ervaring het met het bereiden van dit soort vlees... maar ik wacht gewoon nog even rustig af.
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:25
Alle reacties
Link kopieren
@ Missy... ja, als alles goed gaat is het heerlijk. recept van mijn moeke. Met een oud bruin biertje mmmmmmm
( oud bruin biertje bij het sudderen bedoel ik dan he..)
Anoniem_26355
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:26
Alle reacties
Link kopieren
ik maak het altijd de ene dag klaar en eet het de dag daarna ... dan zijn ze op t best !
Anoniem_59773
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:27
Alle reacties
Link kopieren
Komt goed, alleen nog wat geduld! Iets zuurs (azijn, tomaat, wijn) zorgt ervoor dat de eiwitten die t taai maken sneller afgebroken worden, dus een slokje wijn erbij kan, drink jij ondertussen ook een glas!
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:29
Alle reacties
Link kopieren
Anoniem_29462
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:31
Alle reacties
Link kopieren
Een scheut rode port doet hetzelfde werk als de rode wijnazijn.
Anoniem_112517
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:38
Flinke scheut cola (de echte cocoacola, geen neppers en al helemaal geen lightmeuk) en nog even lekker laten staan. Ik ben Rendang aan het maken. Jummie...
Anoniem_110939
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:45
Alle reacties
Link kopieren
Hier staan de riblappen ook op voor morgen. Nou ja, als hachee dan. Ze staan sinds 2 uur op en morgen mogen ze ook nog even op het kleinste pitje.
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:47
Alle reacties
Link kopieren
Heb er al cola ( de echte) bij gedaan maar inmiddels staat t al ruim 2 uur op en nog taai.... ben bang dat t m niet gaat worden...
eten we straks heerlijke hutspot met een taai stuk vlees... en ik maar opscheppen over mn kookkunsten
Rendang! lekker! wat is je recept??
Anoniem_104543
zaterdag 2 oktober 2010 om 18:49
Alle reacties
Link kopieren
Ja, dat is waarschijnlijk de fout geweest.. zag net dat ik m iets hoger dan t laagste pitje had...
Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.
Maak nieuw topic aan en praat verder