hachevlees vraag
woensdag 8 december 2010 om 12:30
ik heb gister hache gemaakt en toen ik even weg moest heeft man lief de deksel er voor de helft afgehaald maar niet geroerd nu is het een beetje aangebrand maar ik heb al het goede over kunnen doen.
Maar nu word mijn vlees niet zacht??
tips? Ik heb een zakje gebruikt met hache mix en ben het nu weer aan het opwarmen in de hoop dat het alsnog zacht word.
Maar nu word mijn vlees niet zacht??
tips? Ik heb een zakje gebruikt met hache mix en ben het nu weer aan het opwarmen in de hoop dat het alsnog zacht word.
woensdag 8 december 2010 om 12:33
woensdag 8 december 2010 om 12:40
Heel lang op hele lage temperatuur. Azijn (of wijn) helpt een beetje, maar niet veel, want komt niet voorbij de oppervlakte. Als je pan in de oven past, is dat vaak beter dan op het fornuis, want je kunt dan de temperatuur veel beter controleren. Taai vlees (schouder bijvoorbeeld of fazant) krijg je superzacht na een paar uur in de oven op 90 of 100 graden. Denk aan vier tot acht uur. Deksel erop, wat vocht erbij (water of wijn), beetje olijfolie - zacht en sappig.
woensdag 8 december 2010 om 12:47
quote:sophie_emma schreef op 08 december 2010 @ 12:40:
Heel lang op hele lage temperatuur. Azijn (of wijn) helpt een beetje, maar niet veel, want komt niet voorbij de oppervlakte. Als je pan in de oven past, is dat vaak beter dan op het fornuis, want je kunt dan de temperatuur veel beter controleren. Taai vlees (schouder bijvoorbeeld of fazant) krijg je superzacht na een paar uur in de oven op 90 of 100 graden. Denk aan vier tot acht uur. Deksel erop, wat vocht erbij (water of wijn), beetje olijfolie - zacht en sappig.met azijn en in een glazen ovenschaal in de oven? Moet de deksel er dan op?
Heel lang op hele lage temperatuur. Azijn (of wijn) helpt een beetje, maar niet veel, want komt niet voorbij de oppervlakte. Als je pan in de oven past, is dat vaak beter dan op het fornuis, want je kunt dan de temperatuur veel beter controleren. Taai vlees (schouder bijvoorbeeld of fazant) krijg je superzacht na een paar uur in de oven op 90 of 100 graden. Denk aan vier tot acht uur. Deksel erop, wat vocht erbij (water of wijn), beetje olijfolie - zacht en sappig.met azijn en in een glazen ovenschaal in de oven? Moet de deksel er dan op?
woensdag 8 december 2010 om 13:35
woensdag 8 december 2010 om 13:54
woensdag 8 december 2010 om 19:10
quote:Fame schreef op 08 december 2010 @ 16:20:
Azijn idd. En ik doe na veel mislukkingen geen ontbijtkoek meer er in. Wat brand het dan snel aan zeg! Iemand daar een goede tip voor?
Als ik zie dat er niet veel jus in de pan zit dan doe ik er wat water bij en roer er de peperkoek er door heen, de deksel er nooit helemaal op leggen, maar schuin en regelmatig om roeren totdat de peperkoek weg is, het vocht verdampt tijdens het sudderen.
De peperkoek doe ik er pas het laatste halfuur in, ik weet niet of jij het vanaf het begin af aan het erin doet, maar dat mag dus niet.
Azijn idd. En ik doe na veel mislukkingen geen ontbijtkoek meer er in. Wat brand het dan snel aan zeg! Iemand daar een goede tip voor?
Als ik zie dat er niet veel jus in de pan zit dan doe ik er wat water bij en roer er de peperkoek er door heen, de deksel er nooit helemaal op leggen, maar schuin en regelmatig om roeren totdat de peperkoek weg is, het vocht verdampt tijdens het sudderen.
De peperkoek doe ik er pas het laatste halfuur in, ik weet niet of jij het vanaf het begin af aan het erin doet, maar dat mag dus niet.