Kerstdiner 2 personen met rollade, tips welkom!

17-12-2010 11:49 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!



Ik ben begonnen met het nadenken over een kerstdiner voor 2 personen. Er ligt nog een rollade in de vriezer dus die wil ik graag gaan gebruiken.

Aangezien ik helaas geen keukenprinses ben, kan ik tips voor een heerlijk kerstdiner met rollade dus erg goed gebruiken..

Thanks!!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou denken dat een rollade voor 2 personen een beetje veel is.



Tenzij je de 5 dagen erna nog steeds rollade wilt eten :D
Alle reacties Link kopieren
Kaaaaaatje, mijn man en ik eten een rollade samen op en het restje neemt hij of mee naar zijn werk voor op brood (hij eet bijna alle kliekjes tussen de middag op) maar wij eten er nooit 5 dagen van samen als hij het niet mee zou nemen
Alle reacties Link kopieren
Je hebt ook kleine rollades trouwens.



TO, wat voor tips wil je?

Hoe je de rollade moet maken of wat je erbij kan eten?
Alle reacties Link kopieren
Wat voor tips wil je? Voor het bereiden van de rollade of wat je erbij moet doen?
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Hahaahahah, Barbabella, ik dacht hetzelfde.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
quote:Mylene_Valerie schreef op 17 december 2010 @ 12:04:

Hahaahahah, Barbabella, ik dacht hetzelfde.



Iets met mosterd dan maar???

Alle reacties Link kopieren
Echt? ik vind rollades altijd van die grote hompen vlees, denk altijd dat je daar weken van kunt eten, maar valt dus nog wel mee?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kaaaaaaaatje schreef op 17 december 2010 @ 12:08:

Echt? ik vind rollades altijd van die grote hompen vlees, denk altijd dat je daar weken van kunt eten, maar valt dus nog wel mee?



Heerlijk rollade. Je hebt ze trouwens in alle maten. En verder is het lekker op brood of de dag erna. Of je doet een deel in de vriezer. Nee je doet mij wel een plezier met rollade. Ik heb verschillende gemaakt, ook eentje met cranberry vulling en apart nog cranberrycompote erbij, heerlijk.



Ik wil nog een lekkere kip maken. Ik heb nu rund, varkenshaas en lam gemaakt, maar kip moet ik nog een keer maken.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Iets makkelijks: rollade, aardappelpuree, peultjes, verse worteltjes, sla, stoofpeertjes, witlofsalade, broccoli, bloemkool. Niet alles natuurlijk maar hier kan je toch wel iets naar je gading vinden toch?



Ik ben ook nog zoekende naar een kerstmaal. Geen idee, heb een stel zeikerds qua eten hier rondlopen. Lusten niks. Dus met iets nieuws hoef ik niet aan te komen. Denk dat ik ook maar ga voor een rollade met aardappelen en wat groente.



Of ik ga zeiken en maak een pan groentesoep
Alle reacties Link kopieren
Nou, wij vermaken ons anders altijd prima, met z'n tweetjes een lekkere rollade met friet!
anoniem_110955 wijzigde dit bericht op 17-12-2010 12:30
Reden: schreef ik nou TWEEDJES?? OMFG
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:Ratteke schreef op 17 december 2010 @ 12:18:



Of ik ga zeiken en maak een pan groentesoep Als je maar wel naast de pot pan piest.



Als ik je ergens mee kan helpen met ideeen moet je het maar zeggen hoor.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Je kunt de rollade ook serveren met een lekkere saus: rode wijnsaus bijvoorbeeld, of een jus met knoflook en rozemarijn.



Ik vind rollade lekker met bijvoorbeeld aardappels uit de oven of gefrituurde krieltjes en een groente naar keuze (rode kool en stoofpeertjes bijvoorbeeld).
Kan je geen tips geven. Mijn rollades zijn altijd zo droog als sinterklaas z'n kont. Heb het opgegeven...
Alle reacties Link kopieren
Aaaah wat een reacties al zeg!

Ik ben vooral op zoek naar een recept voor de bereiding van de rollade. Dit heb ik nog noooit gedaan en geen idee wat lekker is en hoe ik voorkom dat het vlees droog wordt...

De rode wijnsaus klinkt errug lekker, iemand een lekker succesrecept?



Verder denk ik nog na over groente, maar ik vind stoofpeertjes heerlijk, ook hiervoor zijn tips welkom.

Dankdank :-)
Alle reacties Link kopieren
Chatterly, heb je weleens varkensrollade geprobeerd? Wordt niet snel droog!



Simone, ik braad een rollade altijd lekker aan (flinke klont boter bruin laten worden, dan even om en om bakken.) Rollade uit de pan, even op een bord. Pan op hoog vuur, ca 400 cc koud water erbij (pas op voor spetters, deksel erbij), kruiden erbij (peper/zout/paprika/vleeskruiden/ketjap, scheutje azijn voor de malsigheid), even roeren, rollade er weer in, op laag pitje laten staan, ca 10 min per 100 gr, elk kwartier kwartslag keren.

Als 't klaar is haal ik 'm er altjd uit (wat nog in de pan zit is een lekker jus-tje ), en eet het altijd koud. Als de rollade is afgekoeld kun je 'm in hele dunne plakjes snijden. Eet 't vaak als ik meerdere eters krijg, lekker van te voren te bereiden.
Ik braad rollade altijd even aan in de pan, en daarna leg ik m in de oven. Geen omkijken meer naar en hij is nog nooit droog geworden. Ik heb vooral kip-, runder- en varkensrollades gemaakt tot nu toe. Op ah.nl vind je trouwens wel goede rolladerecepten.
Alle reacties Link kopieren
Probeer de rollade eens te garen in een braadzak in de oven. Dat is een zak van een speciale folie, dan droogt hij zeker niet uit. Ook niet vet, want je gaat in eigen vetten. Een keurslager verkoopt ze wel en misschien wle bij de blokker.



http://www.culinairkookboek.nl/forum/at ... kken_1.jpg

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven