
Wat eet jij met de kerst?
maandag 19 november 2007 om 11:22
Ik ben er al een weekje mee bezig, wat ik moet gaan eten met de kerst. Ik stond voorgaande jaren al dagen van tevoren in de keuken, moeilijke gerechten te maken, maar dit jaar doe ik t anders!
Niks dagenlang koken, ik ga voor lekker makkelijk!
Ik ben er uit, eerste kerstdag gaan we bouillonfondue, kaasfondue en gourmetstel op tafel zetten met allemaal lekkere dingen om erin/op te doen.
Tweede kerstdag wordt het een variatie van alle kleine lekkere liflafjes die ze bij de Albert Heijn van de Excellent serie hebben...
Wat eten lullie met de kerst?
Niks dagenlang koken, ik ga voor lekker makkelijk!
Ik ben er uit, eerste kerstdag gaan we bouillonfondue, kaasfondue en gourmetstel op tafel zetten met allemaal lekkere dingen om erin/op te doen.
Tweede kerstdag wordt het een variatie van alle kleine lekkere liflafjes die ze bij de Albert Heijn van de Excellent serie hebben...
Wat eten lullie met de kerst?
maandag 3 december 2007 om 12:36
Eigenlijk ben ik aan het diëten, maar met kerst ff niet hoor
Eerste kerstdag ben ik samen met mijn liefje, tweede met familie en mijn kids.
Wat we die 2e dag eten weet ik nog niet (moeten we nog over hebben), maar 1e maak ik in ieder geval varkenshaas met rauwe ham in fillodeeg.
Voorgerecht moet ik nog verzinnen. Had iets gezien van gevulde champignons, dat leek me wel lekker.
En ik zag een toetje waarbij het water me bijna in de mond liep
: witte chocolademousse! (maar dat is misschien niet een heel goed idee.....)
Eerste kerstdag ben ik samen met mijn liefje, tweede met familie en mijn kids.
Wat we die 2e dag eten weet ik nog niet (moeten we nog over hebben), maar 1e maak ik in ieder geval varkenshaas met rauwe ham in fillodeeg.
Voorgerecht moet ik nog verzinnen. Had iets gezien van gevulde champignons, dat leek me wel lekker.
En ik zag een toetje waarbij het water me bijna in de mond liep

vrijdag 21 december 2007 om 12:32
We zijn eruit! De meeste boodschappen zijn zelfs al gehaald
We eten met 12 personen.
voor:
Zweedse Kippensoep
pasteitjes met ragout
hoofd:
kalkoenbout
half-om-half rollade
kreukelfrieten
zelfgemaakte aardappelrozetjes
haricot verts in schwarzwalder schinken
rode kool
toe:
verse ananas
mijn zusje bedenkt/maakt nog iets, de laatste keer dat ik haar sprak wist ze nog niet wat ze gaat maken.
We eten met 12 personen.
voor:
Zweedse Kippensoep
pasteitjes met ragout
hoofd:
kalkoenbout
half-om-half rollade
kreukelfrieten
zelfgemaakte aardappelrozetjes
haricot verts in schwarzwalder schinken
rode kool
toe:
verse ananas
mijn zusje bedenkt/maakt nog iets, de laatste keer dat ik haar sprak wist ze nog niet wat ze gaat maken.
vrijdag 21 december 2007 om 12:35
vrijdag 21 december 2007 om 12:41
1e kerstdag bij mijn ouders:
voor:
wist mams nog niet
hoofd:
2 ovenschotels, één met kip en één met gehakt, sla
dessert:
aardbeientrifle met witte chocoladeroom (thanks to het forum)
2e kerstdag, helemaal zielig & alleen
voor:
ambachtelijke rundvleescroquette, geserveerd op een wit broodje met romige frites-saus
hoofd:
vlaamse frieten uit de frituur, geserveerd op een bedje van ijsbergsla met cherrytomaatjes, komkommer en een heerlijk romige mayonaise
na:
heerlijke aardbeienkwark met een toefje slagroom
Deze maaltijd zal worden geserveerd onder het genot van een prachtige langspeelfilm.
voor:
wist mams nog niet
hoofd:
2 ovenschotels, één met kip en één met gehakt, sla
dessert:
aardbeientrifle met witte chocoladeroom (thanks to het forum)
2e kerstdag, helemaal zielig & alleen
voor:
ambachtelijke rundvleescroquette, geserveerd op een wit broodje met romige frites-saus
hoofd:
vlaamse frieten uit de frituur, geserveerd op een bedje van ijsbergsla met cherrytomaatjes, komkommer en een heerlijk romige mayonaise
na:
heerlijke aardbeienkwark met een toefje slagroom
Deze maaltijd zal worden geserveerd onder het genot van een prachtige langspeelfilm.
vrijdag 21 december 2007 om 12:59
Eerste kerstdag: eten met 10 man (ik ga koken voor verstandelijk gehandicapte mensen)
(ah excelent leeggeroofd)
Rollade met champignonsaus
gourmetpakket
varkenshaas met spek ofzo in zo een over schaal
2 soorten aardappels schotel
Haricoverts met spel
Een bak gevulde salade
Toe:
Die chocolade cakejes
witte chocolade dingen met framboosjes
Van alles wat, dan kan ieder wat wil pakken, dus van alles een stukje/beetje
Tweede kerstdag: bij ouders/familie
Gourmetten, moeders regelt het dus geen idee wat precies
(ah excelent leeggeroofd)
Rollade met champignonsaus
gourmetpakket
varkenshaas met spek ofzo in zo een over schaal
2 soorten aardappels schotel
Haricoverts met spel
Een bak gevulde salade
Toe:
Die chocolade cakejes
witte chocolade dingen met framboosjes
Van alles wat, dan kan ieder wat wil pakken, dus van alles een stukje/beetje
Tweede kerstdag: bij ouders/familie
Gourmetten, moeders regelt het dus geen idee wat precies
vrijdag 21 december 2007 om 13:03
vrijdag 21 december 2007 om 13:13
Kerstavond
Bij schoonfamilie, schoonma maakt altijd lekkere salades.
1e Kerstdag eten we bij mijn ouders, wij koken.
Salade met paling en lychees
Hertenragout, rode kool, donkere zuurkool (gestoofd in rode wijn met spekjes) rode kool met appeltjes, stoofpeertjes en appelmoes
Toetje regelt m'n moeder
2e Kerstdag
Samen met lief lekker gourmetten. Heb bij de poelier een wildschotel besteld, ziet er prima uit!!! Lekker met een soepje vooraf, een rode wijnsaus en wat cranberrycompote erbij, en de frambozentoetjes van de Appie toe.
Bij schoonfamilie, schoonma maakt altijd lekkere salades.
1e Kerstdag eten we bij mijn ouders, wij koken.
Salade met paling en lychees
Hertenragout, rode kool, donkere zuurkool (gestoofd in rode wijn met spekjes) rode kool met appeltjes, stoofpeertjes en appelmoes
Toetje regelt m'n moeder
2e Kerstdag
Samen met lief lekker gourmetten. Heb bij de poelier een wildschotel besteld, ziet er prima uit!!! Lekker met een soepje vooraf, een rode wijnsaus en wat cranberrycompote erbij, en de frambozentoetjes van de Appie toe.
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!
vrijdag 21 december 2007 om 14:51
MV, nee, gelukkig niets ernstigs, ik ging er klakkeloos van uit dat ik 2e kerstdag bij mn schoonfamilie terecht kon, net als voorgaande jaren. Vriend werkt in de horeca, dus is er beide kerstdagen niet. Maar nu viert schoonfamilie alleen 1e kerstdag, omdat schoonmoeder 2e kerstdag moet werken. Maar 1e kerstdag ga ik naar mn eigen familie, en 2e kerstdag dus alleen. Ach ja, die horeca he... niets aan. Lief dat je vraagt btw.
vrijdag 21 december 2007 om 16:25
Ik heb last van mijn maag dus eet maar weinig van mijn eigen kerstdiner maar voor mijn kerstgast (enorme lekkerbek) maak ik dan maar dingen wat hij erg lekker vind;
Vooraf;
Zalmtimbaaltje van krab en zalmmouse, met een bladerdeeg hartje en een toefje sla met tuinkruiden.
Hoofdgerecht;
Gekruidde runderrollade met Kampersteur (Twents eiergerecht met mosterdsaus en verse peterselie, met extra mosterdsaus voor bij de rollade), Pom Duchesse met gebakken uitjes (uit pot) en asperges.
Nagerecht eet ik zelf nooit dus alleen voor mijn gast;
Crepes gevuld met roomijs, daarbij een bolletje slagroomijs en warme kersensaus.
2e Kerstdag eet ik bij Yamuna. Zag dat ze schreef dat ze spruitjes at, gelukkig ben ik dol op spruitjes dus komt goed.
Vooraf;
Zalmtimbaaltje van krab en zalmmouse, met een bladerdeeg hartje en een toefje sla met tuinkruiden.
Hoofdgerecht;
Gekruidde runderrollade met Kampersteur (Twents eiergerecht met mosterdsaus en verse peterselie, met extra mosterdsaus voor bij de rollade), Pom Duchesse met gebakken uitjes (uit pot) en asperges.
Nagerecht eet ik zelf nooit dus alleen voor mijn gast;
Crepes gevuld met roomijs, daarbij een bolletje slagroomijs en warme kersensaus.
2e Kerstdag eet ik bij Yamuna. Zag dat ze schreef dat ze spruitjes at, gelukkig ben ik dol op spruitjes dus komt goed.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

vrijdag 21 december 2007 om 16:40
Ik ben er ook uit!
Zelfgebakken dondkerbruinbrood met zelfgemaakte kruidenboter
Voor:
Iets carpaccioachtigs(moet ik nog halen)
Met gecaramelisserde rode ui, whiskygelei, pijnboompitten, rucola en frambozencranberryvinaigrette.
Hoofd:
Gestoofde en gemarineerde lamsschenkel uit de oven met een saus van paddestoelen enzo...
Groentetimbaaltjes, boontjes, stoofpeertjes en salade
Gekruide wilde rijst en gevulde aardappeltjes uit de oven, en nog een gebakken variant denk ik....
Gekruide mayonaise en rode pepergelei
Na:
Zelfgemaakte tiramisu met hele kleine knapperige "koekjes" en chocolade
koffie of irish koffie
Maar zit nog te twijfelen of ik geen frambozensouffle zal maken... alleen dat moet ter plekke...tiramisu kan vantevoren....
Zelfgebakken dondkerbruinbrood met zelfgemaakte kruidenboter
Voor:
Iets carpaccioachtigs(moet ik nog halen)
Met gecaramelisserde rode ui, whiskygelei, pijnboompitten, rucola en frambozencranberryvinaigrette.
Hoofd:
Gestoofde en gemarineerde lamsschenkel uit de oven met een saus van paddestoelen enzo...
Groentetimbaaltjes, boontjes, stoofpeertjes en salade
Gekruide wilde rijst en gevulde aardappeltjes uit de oven, en nog een gebakken variant denk ik....
Gekruide mayonaise en rode pepergelei
Na:
Zelfgemaakte tiramisu met hele kleine knapperige "koekjes" en chocolade
koffie of irish koffie
Maar zit nog te twijfelen of ik geen frambozensouffle zal maken... alleen dat moet ter plekke...tiramisu kan vantevoren....

vrijdag 21 december 2007 om 16:46
Ons kerstdiner:
-amuse
-proeverij van vis; kreeftensoep, vismousse en garnalenkroket (alles zelfgemaakt)
-gerookte eendenborstfilet met perzik en balsamico, waterkers en parmezaan.
-mojito met iets dat nog bedacht gaat worden
-coquilles met citroenrisotto en gefrituurde schorseneren
-gegrilde lamskoteletten met truffelaardappel, rucola en chips van truffelaardappel.
- dessert: creme brulée van tonkabonen, perenparfait, chocoladelolly, beetje pitahaya en physalis en nog wat te bedenken dingen.
-amuse
-proeverij van vis; kreeftensoep, vismousse en garnalenkroket (alles zelfgemaakt)
-gerookte eendenborstfilet met perzik en balsamico, waterkers en parmezaan.
-mojito met iets dat nog bedacht gaat worden
-coquilles met citroenrisotto en gefrituurde schorseneren
-gegrilde lamskoteletten met truffelaardappel, rucola en chips van truffelaardappel.
- dessert: creme brulée van tonkabonen, perenparfait, chocoladelolly, beetje pitahaya en physalis en nog wat te bedenken dingen.
zondag 23 december 2007 om 14:37
1e kerstdag:
- eerst hele middag door allerlei soorten koude vis (gerookte zalm, paling, garnaaltjes) met stokbrood en toast (soort superuitgebreid voorgerecht zeg maar)
- voor: zelfgemaakte groentensoep met ballen (gehakt, geen kerst )
- hoofd: zalm (evt met rauwe ham omwikkeld) uit de oven met dillesaus, pomme duchesses, (verse) erwtjes en worteltjes en haricots verts in spek
- na: zelfgemaakt ijs in smaken vanille en cappucino (en misschien nog iets; ff kijken hoeveel tijd ik heb)
2e kerstdag: ergens anders uitgenodigd, maar weet al wel wat we eten. We mochten steeds kiezen uit 2 dingen en dit is t geworden voor mij:
- amuse: meloen met ham
- voor: carpaccio
- soep: tomatensoep
- hoofd: sate
- na: verrassing
- eerst hele middag door allerlei soorten koude vis (gerookte zalm, paling, garnaaltjes) met stokbrood en toast (soort superuitgebreid voorgerecht zeg maar)
- voor: zelfgemaakte groentensoep met ballen (gehakt, geen kerst )
- hoofd: zalm (evt met rauwe ham omwikkeld) uit de oven met dillesaus, pomme duchesses, (verse) erwtjes en worteltjes en haricots verts in spek
- na: zelfgemaakt ijs in smaken vanille en cappucino (en misschien nog iets; ff kijken hoeveel tijd ik heb)
2e kerstdag: ergens anders uitgenodigd, maar weet al wel wat we eten. We mochten steeds kiezen uit 2 dingen en dit is t geworden voor mij:
- amuse: meloen met ham
- voor: carpaccio
- soep: tomatensoep
- hoofd: sate
- na: verrassing

zondag 23 december 2007 om 15:37
Vroegah kookte ik het kerstdiner voor de hele familie, meestal 5 of 6 ganegn, voor 11 mensen. Helemaal geweldig. Maar sinds vorig jaar heeft Lief een Heul Belangrijke Baan en moet ie s nachts werken, en aangezien ze in Belgie geen tweede kerstdag hebben (achtergebleven gebied, hier), ligt ie op eerste kerstdag uds vrolijkje in z'n bed vanaf een uur of 1900.
Dus:
Kerstavond: eten we met z'n allen bij mijn oma. We halen chinees. ("Ik ben geen 84 geworden om alsnog de hele dag in de keuken te staan", aldus oma). Daarna naar het durp waar ze woont, met het hele durp kerstliedjes zingen .
Eerste kerstdag: ontbijt bij mijn ouders, lunch bij de Mac, avondeten: leftover chinees van kerstavond.
Tweede kerstdag: komen er allemaal vriendinnetjes! Ik wou eerst een groots diner doen, maar da's niet handig met de bijbehorende peuters. Dus gaan we steenrgillen. ("Met de kleine pannetjes eten? Ooh, mama, wat lekker!"). Grootste hit voor mijn dochter zijn daarbij de kwarteleitjes: minispiegeleitje en minisateetjes. Voor de rest is het gewoon standaard: bief, kip, tartaar, varkensoester, groenten, sauzen, brood, etc.
Om het voor ons wat feetselijker te maken heb ik foie gras als hapje voor de groten, en als extra lekker feestvlees eend.
Dus:
Kerstavond: eten we met z'n allen bij mijn oma. We halen chinees. ("Ik ben geen 84 geworden om alsnog de hele dag in de keuken te staan", aldus oma). Daarna naar het durp waar ze woont, met het hele durp kerstliedjes zingen .
Eerste kerstdag: ontbijt bij mijn ouders, lunch bij de Mac, avondeten: leftover chinees van kerstavond.
Tweede kerstdag: komen er allemaal vriendinnetjes! Ik wou eerst een groots diner doen, maar da's niet handig met de bijbehorende peuters. Dus gaan we steenrgillen. ("Met de kleine pannetjes eten? Ooh, mama, wat lekker!"). Grootste hit voor mijn dochter zijn daarbij de kwarteleitjes: minispiegeleitje en minisateetjes. Voor de rest is het gewoon standaard: bief, kip, tartaar, varkensoester, groenten, sauzen, brood, etc.
Om het voor ons wat feetselijker te maken heb ik foie gras als hapje voor de groten, en als extra lekker feestvlees eend.
zondag 23 december 2007 om 16:34
Kerstavond:
gevulde kip uit de oven
zelfgemaakte pommes duchesse
Rode kool met stoofpeertjes
1e kerstdag:
Zelfgemaakte rendang
gele rijst
sambalboontjes
mihoen met kip
verder kroepoek en atjar en gebakken uitjes
Als toetje denk ik frambozentaartjes
2e kerstdag: bij mijn vader thuis
Wij zorgen voor het voorgerecht. We hebben een soort van kleine bladerdeeghapjes met verschillende vullingen en maken een salade met forel, limoen, tauge en tuinkers.
Hoofdgerecht en toetje zijn nog een verrassing want worden verzorgd or vader en zusje.
Heb nou al honger...
gevulde kip uit de oven
zelfgemaakte pommes duchesse
Rode kool met stoofpeertjes
1e kerstdag:
Zelfgemaakte rendang
gele rijst
sambalboontjes
mihoen met kip
verder kroepoek en atjar en gebakken uitjes
Als toetje denk ik frambozentaartjes
2e kerstdag: bij mijn vader thuis
Wij zorgen voor het voorgerecht. We hebben een soort van kleine bladerdeeghapjes met verschillende vullingen en maken een salade met forel, limoen, tauge en tuinkers.
Hoofdgerecht en toetje zijn nog een verrassing want worden verzorgd or vader en zusje.
Heb nou al honger...

zondag 23 december 2007 om 20:20
Celeone, mag ik bij jou komen eten ? Lekker !!!!!
Ik moet nog even nakijken wat op welke dag wordt gegeten, maar ik vermoed:
1e Kerstdag
pastei-bakje met ragout
gebakken aardappels, stoofpeertjes, bio-runderlapje
toetje
2e Kerstdag
prei-mosterdsoep
stamppot zuurkool met blikfruit, bio-speklapjes
toetje
Ik moet nog even nakijken wat op welke dag wordt gegeten, maar ik vermoed:
1e Kerstdag
pastei-bakje met ragout
gebakken aardappels, stoofpeertjes, bio-runderlapje
toetje
2e Kerstdag
prei-mosterdsoep
stamppot zuurkool met blikfruit, bio-speklapjes
toetje
maandag 24 december 2007 om 14:55
quote:AgentL schreef op 21 december 2007 @ 18:54:
[...]
Jullie zouden dan toch Parmezaanse Kip eten? Volgend jaar bij jou eten we dat . Ik maak Griekse gehaktballetjes om mee te nemen. Verder begreep ik dat we kunnen gourmetten EN kaasfondueen. Dus helemaal top.
[...]
Jullie zouden dan toch Parmezaanse Kip eten? Volgend jaar bij jou eten we dat . Ik maak Griekse gehaktballetjes om mee te nemen. Verder begreep ik dat we kunnen gourmetten EN kaasfondueen. Dus helemaal top.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 24 december 2007 om 16:14
Vanavond **kerstavond** eten wij dit:
bospaddenstoelensoep
gemarineerde rosbief met pijnboompitten uit de oven
gebakken champignons, aardappelkroketjes, rode kool
peer-kaneel ijs met slagroom
Als het eten vanavond een klein beetje gezakt is eten we nog appeltaart met slagroom van de bakker.
Morgen en overmorgen ontbijt met kerststol en roomboter.
1ste kerstdag:
aspergesoep
gemarineerde rosbief met pijnboompitten, aardappelrozetjes
gebakken champignons, stoofpeertjes
peer-kaneel ijs met slagroom
2de kerstdag uit eten.
Fijne dagen allemaal!
bospaddenstoelensoep
gemarineerde rosbief met pijnboompitten uit de oven
gebakken champignons, aardappelkroketjes, rode kool
peer-kaneel ijs met slagroom
Als het eten vanavond een klein beetje gezakt is eten we nog appeltaart met slagroom van de bakker.
Morgen en overmorgen ontbijt met kerststol en roomboter.
1ste kerstdag:
aspergesoep
gemarineerde rosbief met pijnboompitten, aardappelrozetjes
gebakken champignons, stoofpeertjes
peer-kaneel ijs met slagroom
2de kerstdag uit eten.
Fijne dagen allemaal!

maandag 24 december 2007 om 19:19
Eerste kerstdag:
Diverse amuses
Cocktail van diverse schaal- en schelpdieren
Ossenstaartsoep
Tournedos Rossini, gegratineerde knoflookaardappels, haricots verts en tomaatjes uit de oven
zelfgemaakt koffie-ijs, zelfgemaakte chocolademousse en nog iets wat mijn vader zal maken
kaasplankje
kersttaart
Bij mijn ouders, die bij elke gang een andere wijn willen schenken, dus tweede kerstdag gaan we on de kerstboom liggen uitbuiken. En eten 's avonds een simpele ceasarsalade met gerookte kip.
Het tweede kerstdagmenu van Revival klinkt eigenlijk héél aanlokkelijk, en ik denk dat ik ook maar eens bij Celeone moet gaan eten! Mjam!
Diverse amuses
Cocktail van diverse schaal- en schelpdieren
Ossenstaartsoep
Tournedos Rossini, gegratineerde knoflookaardappels, haricots verts en tomaatjes uit de oven
zelfgemaakt koffie-ijs, zelfgemaakte chocolademousse en nog iets wat mijn vader zal maken
kaasplankje
kersttaart
Bij mijn ouders, die bij elke gang een andere wijn willen schenken, dus tweede kerstdag gaan we on de kerstboom liggen uitbuiken. En eten 's avonds een simpele ceasarsalade met gerookte kip.
Het tweede kerstdagmenu van Revival klinkt eigenlijk héél aanlokkelijk, en ik denk dat ik ook maar eens bij Celeone moet gaan eten! Mjam!