Geld & Recht alle pijlers

beter betaalde banen horeca

19-08-2011 17:24 14 berichten
ik heb ff een vraagje, het gaat niet om mezelf maar om iemand anders. Die werkt al jaren als kok. nu is de horeca uiteraard zowiezo geen branche waar je erg rijk van wordt, daar ben ik me van bewust.

ik heb echt geen idee of hier iemand is die dit weet, maar is al het werk in de horeca qua loon belabberd (zeker voor het werk wat je moet doen) of zijn er in de horeca ook banen die wat beter verdienen dan bijv. de bediening of de keuken?
Alle reacties Link kopieren
Er zijn verschillende functies, maar daar moet je wel voor gestudeerd of bijgeschoold zijn.



Chef kok

Sales manager

Restaurant manager

Eerste medewerker bediening

Sommelier

Gastheer/vrouw

En les geven op hotel scholen kan ook altijd.
Weet je ook wat hij verdiend?

En wat de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn?



Voor een "goed" loon moet je inderdaad wel de managementfuncties hebben, is hij nog geen souschef?
ja weet wat hij verdient, maar dat zeg ik liever niet.

vergeleken met het werk wat hij doen is het eehhmm niet zo erg veel.

souschef zou hij wel kunnen, maar hij twijfeld of hij dat wil aangezien hij dan waarschijnlijk erg veel uren moet maken.



en iets van bij een slagere? zal dat een beetje het zelfde zijn als zelfstandig werkend kok??
Slager zal ook niet zoveel verdienen, of hij moet zelfstandig worden.



Maar krijgt hij als souschef zijnde zijn overuren niet uitbetaald?

Bij ons in het restaurant krijgt de sous een vast salaris voor 38 uur p.week en de overuren maandelijks of uitbetaald of tijd voor tijd.
Alle reacties Link kopieren
quote:Missphoebe schreef op 19 augustus 2011 @ 18:12:

ja weet wat hij verdient, maar dat zeg ik liever niet.

vergeleken met het werk wat hij doen is het eehhmm niet zo erg veel.

souschef zou hij wel kunnen, maar hij twijfeld of hij dat wil aangezien hij dan waarschijnlijk erg veel uren moet maken.



en iets van bij een slagere? zal dat een beetje het zelfde zijn als zelfstandig werkend kok??Wat versta je onder een beter betaalde baan? Wat is zijn huidige salaris? Mijn man is souschef, werkt zich een slag in de rondte, maar kan toch niet zeggen dat mijn man een goed salaris heeft. Althans dat vind ik. Maar misschien ligt dat ook wel aan mijn idee van een goed salaris.
Alle reacties Link kopieren
Allereerste vraag: Wàt is een goed salaris?

Tweede: Hoeveel uur werkt hij en wat zijn zijn werkzaamheden binnen de keuken?

Iemand achter de frituur wordt frituutkok genoemd.

Iemand alleen aan de koude kant is hulpkok en iemand die koude en warme kant doet is kok ( in de betere restaurants sous-chef ) en iemand die beide doet, plus inkoop, planning en de afwaskeuken onder zijn hoede heeft chef-kok.



En je hoeft niet altijd papieren te hebben voor een goed betaalde baan.

ben zelf ass, manager horeca zonder 1 enkel papiertje. Is maar net hoe ze je kwalitatief beoordelen en binnen welk bedrijf je werkzaam bent en wat je eigen inzet en inbreng is.
Alle reacties Link kopieren
Informeer eens bij het holland casino.
Alle reacties Link kopieren
ik ben zelf sous chef, en mag eigenlijk niet klagen over mijn salaris! Zeker niet als ik de fooi daarbij optel.
Alle reacties Link kopieren
Over welk salaris hebben we het dan Annie?
quote:_nut_ schreef op 19 augustus 2011 @ 18:18:

Slager zal ook niet zoveel verdienen, of hij moet zelfstandig worden.



Maar krijgt hij als souschef zijnde zijn overuren niet uitbetaald?

Bij ons in het restaurant krijgt de sous een vast salaris voor 38 uur p.week en de overuren maandelijks of uitbetaald of tijd voor tijd.



hij is geen souschef. hij werkt momenteel als zelfstandig werkend kok, dat is ook zijn diploma.

officieel is hij dus geen souschef, maar met zn ervaring zou die het wel kunnen.

hij heeft jaren terug een paar jaar ergens gewerkt als Souschef, maar in die tent werd hij helemaal schandalig betaald.



waar hij nu werkt is ook wat meer seizoensgebonden. hij wil liever het hele jaar gasten hebben zeg maar......



annie: hoeveel uur werk jij per week?

persoon in kwestie is bang dat hij als souschef behoorlijk lange dagen gaat maken....



visje: dat vind ik dus ook. klinkt stom, maar ik weet niet zo goed wat ik een goed salaris vind, denk toch wel minstens zo'n 1500/1600 per maand. En dat is denk ik nog niet zo heel veel.....

niet dat hij daar overigens heel erg veel onder zit, maar wel wat.

zeker voor het werk wat hij vericht. moet ook wel zeggen dat hij nu het hoogseizoen is best wel lange dagen maakt.
Alle reacties Link kopieren
Werk in de zomer 5 dagen en in de winter 4. Ongeveer 10 uur per dag.

Salaris ongeveer 2100 euro netto inclusief fooi.

Ben daar best blij mee!
MissPhoebe, onze souschef verdient 2300 bruto ex fooi (ongeveer 80-100€ p/w), 4 dagen in de week 38 uur. Overuren worden wel gemaakt, maar zoals ik al zei worden deze uitbetaald.



Ben wel benieuwd wat hij verdiend, bedenk wel dat als zelfstandig werkend kok het miniumum idd niet hoog is.
Alle reacties Link kopieren
Als je als kok meer wilt verdienen moet je naar een sterrenrestaurant,hoe beter je kookt hoe hoger je inschaling bij de meesten zal zijn (meesten want niet iedereen betaalt naar je kunnen) De sterrenrestaurant willen allemaal een goede sous-chef (chef-kok is meestal de eigenaar) en als de chef-kok er een dag niet is moet de kwaliteit hoog blijven daarom wordt daar de sous-chef ook hoger ingeschaald dan bij een restaurant zonder sterren om deze vast te houden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven