Werk & Studie alle pijlers

Betaalde opleiding (richting voeding)

13-08-2009 19:55 7 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik hoorde toevallig laatst iemand die blijkbaar een betaalde opleiding voor operatieassistente gaat doen, met bijbehorende 'baangarantie'. Ik ben benieuwd of zoiets ook bestaat in de richting van voeding/voedingsconsulent/diëtiste etc. Ik zat eerst te denken aan de combinatie van studeren en werken maar ik ben bang dat dit echt veel te veel gaat worden en dat ik mijn werk of studie dan ga verwaarlozen. Dus alle tips zijn welkom!
Alle reacties Link kopieren
Het klinkt bijna als te mooi om waar te zijn!

Ik zou er gelijk voor gaan....want ik mijn geval is werken en studeren samen ook geen optie.

Maar mijn werk opgeven om te studeren helemaal niet.
Ik heb geen idee of er bedrijven/organisaties zijn die zo'n regeling treffen voor die opleiding. Wat ik wel weet, is dat bij een betaalde opleiding met "baangarantie" vrijwel altijd een werkgever en dus ook een baan hoort. En daarnaast is het zo dat er een groot tekort bestaat aan operatieassistenten waardoor ziekenhuizen op deze manier proberen de tekorten aan te vullen. Ik denk niet dat dit voor jouw richting ook geldt, omdat er veel mensen zijn die jouw opleiding willen volgen en er geen grote tekorten aan voedingsconsulenten bestaan.

Maar google eens op "leerwerktraject", wie weet vind je wat.
Alle reacties Link kopieren
inderdaad wat nummerzoveel zegt, er moet eerst binnen een branche een tekort zijn. Zo ga ik nu een betaalde opleiding met baangarantie volgen voor salarisadministrateur.

Je moet er trouwens wel vaak rekening mee houden dat het werk dat je tijdens de opleiding doet wordt betaald met het minimumloon (althans dat is bij mij het geval)
Alle reacties Link kopieren
Een opleiding tot voedingsconsulente kun je zo doen via de LOI, dat zal niet al te lang duren en niet heel duur zijn, vermoed ik.

Een opleiding tot diëtist is een hbo-opleiding die intensief is en vier jaar duurt. Het kan ook in deeltijd op sommige plekken, maar niet in vier jaar lijkt mij? Ik zou niet weten wie zo'n opleiding zou willen betalen als werkgever, er zijn namelijk volgens mij genoeg diëtisten te vinden. Heel veel vacatures zijn er op dit moment niet en zorginstellingen als thuiszorg - waar traditioneel veel diëtisten werkten - stoten deze zorgtak juist af. Dat biedt persepctieven voor zelfstandig gevestigde diëtisten en wellicht ook wel voor voedingsconsulenten, maar zal er niet toe leiden dat werkgevers zulke opleidingen zullen bekostigen.

xx lisa.
Alle reacties Link kopieren
Geef je bijzonder weinig kans omdat (is al gezegd) er niet bepaald een tekort is aan dietsten, voedingsconsulenten ook niet.



Je schrijft dat je geen combinatie wil van studeren en werken maar een betaalde opleiding is juist een combinatie van studeren en werken. Het is geen 9-5 baan waar je wat werkt en de rest van je (werk)tijd aan het studeren bent.



Je werkt een aantal dagen per week (meestal 4) en gaat één dag per week naar school. Soms werk je zelfs 5 dagen en ga je in de avonduren naar school. Daarnaast heb je een deel thuisstudie en maak je thuis opdrachten. Oh ja, je salaris zal behoorlijk minimaal zijn omdat je nog student bent.



Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van een betaalde opleiding...
Alle reacties Link kopieren
TO doelt waarschijnlijk op in service opleidingen (zo heet dat geloof ik) van ziekenhuiszen bijvoorbeeld. Je kunt bijvoorbeeld verpleegkundige worden door interne opleiding in een ziekenhuis. Dat is natuurlijk ook werken en leren gecombineerd en als je klaar bent met je opleiding, krijg je in dat ziekenhuis een baan als verpleegkundige.

Ik kan me zeker voorstellen dat zulke interne opleidingen ook voor operatie-assistenten bestaan. Helemaal zeker weet ik het niet, maar het lijkt mij dat operatie-assistent misschien een specialisatie is voor verpleegkundigen?

Op voedingsgebied kan zoiets niet (althans niet als je diëtist wilt worden), daar zit een veel groter theoretisch stuk bij dan bijvoorbeeld verpleegkunde. De opleiding tot diëtist is ook heel veelomvattend, lang niet alles is op één werkplek te leren.

Voedingsassistentes worden veelal wel binnen een ziekenhuis of andere zorginstelling opgeleid, dat werk heeft meer te maken met de logistiek van de voedingsverstrekking etc.

xx lisa.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven